V Asii startuje 2. ročník hvězdné IPTL. Představí se i Berdych a Plíšková

2. 12. 2015, 08:15
Aktuality 77
V Asii startuje 2. ročník exhibiční ligy International Premier League (IPTL), ve které se během prosince představí spousta tenisových hvězd. Stejně jako loni se ho zúčastní i Tomáš Berdych, který bude hrát společně s Rogerem Federerem či Anou Ivanovičovou za tým UAE Royals. Druhou českou zástupkyní v soutěži je Karolína Plíšková, která bude hájit barvy singapurských Slammers.

Druhého ročníku exhibiční ligy IPTL se zúčastní pět týmů: Indian Aces, Phillipine Maverics, Singapore Slammers, UAE Royals a oproti loňsku nově také Japan Warriors. Od 2. do 20. prosince mezi sebou odehrají pět miniturnajů v pěti asijských městech. V Dillí, Manile, Dubaji, Singapuru a Kobe, kde dnes soutěž startuje.

Rozpis turnajů:
2. - 4. prosince Kóbe, Japonsko
6. - 8. prosince Manila, Filipíny
10. - 12. prosince Dillí, Indie
14. - 16. prosince Dubaj, SAE
18. - 20. prosince Singapur, Singapur

Týmy se budou utkávat v mužské a ženské dvouhře, v mužské čtyřhře, mixu a ve dvouhře legend. Hrát se bude na jeden set bez výhod v gamech a s tie-breakem už za stavu 5-5. O pořadí setů rozhoduje domácí tým, případně hod mincí. V průběhů setů mají týmy možnost střídání.

Zajímavostí je možnost jednou využít zdvojení fiftýnu. Hráč na příjmu zahlásí tzv. 'power point', a když ho vyhraje, může třeba z 0-15 rovnou otočit na 30-15. O vítězi rozhoduje počet celkově získaných gamů, přičemž za nerozhodného stavu po pěti odehraných setech nastoupí muži ve dvouhře k tzv. 'Super Shoot-Out' do deseti bodů.

Zápasy budou mít rychlý spád. Mezi výměnami mají tenisté pouhých 20 sekund, na výměnu stran pak 45 sekund. Mezi jednotlivými sety je pak pauza 3 minuty.

Trofej pro vítěze IPTLO pořadí ve skupině rozhoduje celkový poměr vyhraných a prohraných gamů. Dva nejlepší týmy se 20. prosince utkají v Singapuru ve finále. Vítězný tým si rozdělí 1,5 milionu dolarů. Tenisté si navíc přichází na tučné startovné.

Triumf obhajuje indický tým Indian Aces, za který letos nastoup i Rafael Nadal. Ten měl startovat i loni, ale kvůli zdravotním problémům (byl po operaci slepého střeva) se omluvil. 

Tomáš Berdych se letos představí v týmu reprezentujícím Spojené arabské emiráty UAE Royals. Ve výběru se potká s Rogerem Federerem, Marinem Čiličem, Goranem Ivaniševičem, Danielem Nestorem, Anou Ivanovičovou a Kristinou Mladenovicovou. 

Karolína Plíšková se představí v barvách loni posledních Singapore Slammers, za které před rokem hrál Berdych. S Plíškovou jsou v týmu Belinda Bencicová, mužská světová jednička Novak Djokovič, který se k týmu stejně jako většina největších hvězd připojí později, Nick Kyrgios, Carlos Moya, Marcelo Melo a Dustin Brown.

V Asii se představí i Serena Williamsová, Maria Šarapovová, Agnieszka Radwaňská, Kei Nišikori či nejlepší deblista světa Marcelo Melo.

Zakladatelem ligy je bývalý první deblista světa Ind Maheš Bhúpathí, který plánuje do roku 2020 rozšíření soutěže až na osm týmů.

Soupisky týmů v IPTL 2015:
Phillippine Mavericks Serena Williamsová, Richard Gasquet, Milos Raonič, Borna Čorič, Treat Huey, Mark Philippoussis, Sabine Lisická, Jarmila Gajdošová
UAE Royals Roger Federer, Tomáš Berdych, Marin Čilič, Goran Ivaniševič, Daniel Nestor, Ana Ivanovičová, Kristina Mladenovicová
Indian Aces Rafael Nadal, Gaël Monfils, Ivan Dodig, Fabrice Santoro, Rohan Bopanna, Agnieszka Radwaňská, Sania Mirzaová
Singapore Slammers Novak Djokovič, Nick Kyrgios, Carlos Moya, Marcelo Melo, Dustin Brown, Belinda Benčičová, Karolína Plíšková
Japan Warriors Kei Nišikori, Vasek Pospisil, Marat Safin, Leander Paes, Lucas Pouille, Maria Šarapovová, Daniela Hantuchová, Kurumi Naraová

 

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

77
Přidat komentář
Vojtiik
nevím jestli to tu bylo, ale gigine, něco na zalepení smutku po géniovi když je po sezóně!
https://www.youtube.com/watch?v=amv0aMtbQeo
Reagovat
gigin
Ano, bylo Pe3k už si u mne šplhal. Ale i tak díky, je to nádhera sledovat.
Reagovat
Vojtiik
takovou techniku prostě nemá nikdo... Fenomén může jít hrát tak kuličky
Reagovat
mrafe
Plíšková nastřelila Brazilce do zadku.

http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/728997-pliskova-nastrelila-brazilce-do-zadku-potupeny-tenista-se-skacel-k-zemi.html#hp-sez
Reagovat
blixa
A ještě se tvářila, jako že nechtěla :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Letos zajímavé složení týmů, někdo přestoupil, někdo je nový a někdo se ještě připojí jako náhradník :) UAE Royals nejlepší, budou min. ve finále, nejspíš s Indian Aces nebo Singapore Slammers, to je můj tip :) Royals mají Rogera a Gorana a navíc tam je to samej -ič :D Ivaniševič, Čilič, Ivanovič, Mladenovič, i ten Nestor je vlastně původně -ič, už tak chybí jen ten Djokovič, ale musí stačit Federerovič a Berdychovič, COME ON ROYALS = KINGS! :))
Reagovat
Kytka
A Tomáše ignoruješ? Ten je tam taky.
Reagovat
Kytka
Pardon, nedočetla jsem.
Reagovat
smazaný uživatel
příště doporučuji nasadit druhé brýle ;) to má Tomáš ale štěstí, že není v týmu s Rafou, to se mu to bude hrát s Rožérkem :D to bude samý selfíčko, mistr svého oboru už nezahálel :D

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xtp1/v/t1.0-9/12278863_527935184051146_2635316647821454111_n.jpg?oh=f7471f1e095457a1b59fdb3e00caddd0&oe=56F32384&__gda__=1458864050_c7169ff993f35ae56b71c2a6d0f2c036
Reagovat
Lunej..
Náhodou pěkné foto. Tak Tomáš je známý, že hází hodně fotek na FB a je celkově aktivní :)
Reagovat
Fandina
Sam Mária 1:1. Sam na podání dotahovala a nakonec dotahla game i za pomoci shody bez výhod.
Reagovat
Fandina
A teď Mária podávala s přehledem snad to bylo čistou hrou a Sam zase dotahovala, ale tentokrát to do shody nedošlo a je to 2:2.
Reagovat
tedi
tobe fakt plati od prispevku...
Reagovat
Fandina
píšeš nesmysly, nikdo mi za nic neplatí, tobě někdo platí?
Reagovat
tedi
:)
Reagovat
Fandina
Mária na podání to měla složitější, dala dabla, ale pak eso a Sam pak čistou hrou na 3:3.
Reagovat
Fandina
Sam nejdřív brejkla Márii, ta se do toho ale opřela při jejím a je srovnáno na 4:4.
Reagovat
Fandina
5:4 pro Márii, Sam si vzala za stavu 30:40 na příjmu dvojitý fiftýn, tým Márie na to oddychový čas, ale nakonec Mária dobře podala a Sam jí to zreturnovala na raketu a tak pak zahrála winer.
Reagovat
Fandina
A teď si zase vzala Mária na příjmu za stavu 30:40 dvojitý fiftýn a dobře zreturnovala. 6:4 pro tým Márie.
Reagovat
slacker
Nehraj si na onlajny a tommra
Reagovat
Fandina
nezáviď druhým
Reagovat
Cico93
Reagovat
Frick
Kalousek je jednička!
Reagovat
Fandina
Pěkné a Bára v Plzni také. Jsou to jedničky!!!
Reagovat
Fandina
Pěkný mix Šarap Herbert proti Mirza Bopanna. A je to vyrovnané.
Reagovat
Fandina
A Mária Herbert z 5:3 na 5:5.
Reagovat
Kytka
Marušku jsem už takhle uvolněnou dlouho neviděla. Aspoň člověk vidí hráče i jinak než jen při zápasech.
Reagovat
Kytka
Marušku jsem už takhle uvolněnou dlouho neviděla. Aspoň člověk vidí hráče i jinak než jen při zápasech.
Reagovat
Fandina
Čumím, jak umím, hrála výborně.
Reagovat
Fandina
A oba týmy uplatnily zdvojený fiftýn.
A za stavu 5:5 se hraje TB a bez net při podání, uplatnilo se to. Herbert teď hazrál super úder mmehzi nohama a výměna pak skončila pro jeho tým s Márií a teď TB vyhráli dokonce s kanárem. No proti takovému páru jako Mirza Bopanna, klobouk dolů.
Reagovat
Fandina
Komentátor na Sport 2, prý Mária Šarapová v letošní sezoně vyhrála dva GS tituly.
Reagovat
Alois_Mlok
Šaškárna.
Reagovat
Frick
Za ty prachy by to udělali i kdyby museli jít na kurt v botách s rolničkama.

A my asi taky. Tak jestli třeba i ta Kája za to dostane 7-místnou částku (v dolarech), tak neber to.

Ale tenis se čím dál víc stává sportem, kterej hrajou hráči z euroatlantickýho prostoru v Asii....

otázka - proč se to nehraje v Evropě a USA?
Reagovat
Fandina
Naopak, super akce. Už se těším. Samé tenisové hvězdy a ještě k tomu dostanou zaplaceno.
Reagovat
Frick
Fakt za to dostanou zaplaceno? Já myslel, že to dělaj jen tak pro radost. Tak to je zajímavé.
Reagovat
Fandina
Ty nemysli a jdi do nějakého zaměstnání. Tady jen reješ do druhých a jsi trapný. Buď jsi psychopat nebo hajzl. Vyber si.
Reagovat
slacker
ty jsi psychopaticka hajzlyne
Reagovat
Kytka
A ty bys šel někam převádět, byť pro zábavu, co děláš v práci? Tenisté mají kratší kariéru než ostatní lidé, co nevydělají teď, nevydělají. V tom ročním kolotoči nemají čas na studium a budování si kariéry. Tak bych jim nezáviděla.
Reagovat
Fandina
Proč by se to hrálo v Evropě, když tady je tenis tradicí po staletí a v Asii ne, tak to tam chtějí propagovat. To jsi tak hloupý, že ti to nedojde. Ano, jsi.
Reagovat
Frick
To se dá zcela převrátit... Proč hrát někde, kde ten sport nemá tradici a nikoho nezajímá?
Reagovat
Fandina
Aby je začal zajímat? To tě nenapadlo, ubožáku?
Reagovat
Kytka
Jo. A jak se rozjíždí třeba v Japonsku, jsou nadšení s Nishikoriho. Je doma moc populární. Tady u nás se o tenistech nic moc nedozvíme, jen vysílají zápasy. To když hrají někde hokejisté nebo fotbalisté, tak ze soustředění dávají taky zprávy a až moc dlouhé pomalu s informací jak se vyspali a jakou měli moč a stolici. A pak prohrají co se dá.
Reagovat
Fandina
Příkladem je i Čína. Nalinka to rozjela, objevují se další tenistky a tenisti a pomalu se tam přesouvají i turnaje WTA, ATP z jiných končin světa. Tak se uvidí, jak se v Asii tenis ujme. Samozřejmě se to víc bude odvíjet od úspěchů místních tenistů, ale tyhle nájezdy světové špičky mohou chytnout i víc fanoušků a zájemců o to hrát. A proto to ty svazy pořádají.
Reagovat
tedi
hraje se to tam, kde je to nekdo ochoten zaplatit.
Reagovat
Fandina
Peníze samozřejmě závisí na zájmech toho, kdo platí. Když někdo chce přitahnout tenis do Asie, tak peníze vydá. Jinak by je vydal za něco jiného.
Reagovat
smazaný uživatel
+1
Reagovat
Fandina
Pěkná dovolená, trénink se špičkovými hráči a ještě k tomu pěkné peníze. Kdo by to nechtěl.
Reagovat
Frick
je to pojízdnej cirkus....
Reagovat
Fandina
nikdo se tě na nic neptal
Reagovat
slacker
Nebud drzy smejde
Reagovat
Fandina
A s tebou ty hajzle se také nebavím. Většího hajzla než jsi ty jsem nezažila. Jsi šmejd a hajzl, nic jiného se o tobě říct nedá.
Reagovat
slacker
rehtajici krava, vysledek genove manipulace
Reagovat
Fandina
a největší ubožák na světě
Reagovat
Kytka
Přesně tak, je to exhibice a spíše trénink, žádné vážné zápasy, prostě zábava. Dneska jsou mnohdy exhibic brány až příliš vážně. Ale tohle se mi líbí, má to švih a je to legrace. I trošku jiná pravidla.
Reagovat
Fandina
Přesně tak. Ta pravidla jsou zábavná a teď to budou dávat v televizi. Za chvíli na Sport 2 a zítra líve na Sport 1. Už se těším, podívám se.
Reagovat
Kytka
Já koukala už vloni, ale jen přes stream. Tady jsem chytla jen konec. Mrzí mně jen, že Tom svůj set prohrál s tím australským sprosťákem. A že si se Serenou čtyřhru jako vloni nezahraje.
Reagovat
Fandina
Tak uvidíme, jak se mu bude dařit dál. Já na to zapomněla, že se to hraje a pustila televizi až teď. A to hrál Kyrgios tak dobře, že prohrál?
Reagovat
Kytka
Nevím, pustila jsem televizi až na konec, mám to nahrané, ale večer to opakují od 21.00 hod, buď na Sport 1 nebo 2. Zítra hrají UEA od 11.30. Já se po tom pídila už předevčírem, jestli to někde dávají. Vloni jsem si u toho užila legraci.
Reagovat
Frick
To je pravda, ale prostě je zvláštní, že maj tenisti po tom nekonečnym kočování během roku chuť ještě kočovat během "prázdnin". I kdybychom připustili, že se tenisti nenadřou na krutu, tak tenista z Evropy bude muset během tří týdnů se 4x vyrovnat s vcelku výrazným jetlagem...
Reagovat
Fandina
Dělají to ve svém volné, čase. Co je ti do toho, jak ho tráví. Jsi hloupý a ještě k tomu závistivý člověk.
Reagovat
Frick
Lepší jak člověk, co si není schopen uvědomit, že tady se nebaví se svým vnoučetem.
Reagovat
Fandina
Jsi trapný a ubohý. I tahle odpověď o tom svědčí. Vnoučata nejsou lidi? Jsi hajzl, nic jiného se o tobě říct nedá.
Reagovat
Kytka
Ano, souhlasím s tebou Fandino. Zajímavé, že vloni Tomáš prvního půl roku jel excelentně. A tenisté nejsou žádní peciválové. Když je olympiáda, tak jsou všichni sportovci na místě pomalu 2 týdny před zahájením OH, aby se aklimatizovali. Tenisté přiletí den dva před zahájením jejich zápasů. Říkají, že když přiletí tenisté, OH už začíná. Jsou to tuláci zeměkoulí, jsou zvyklí. A Tom mj. hodně rád cestuje.
Reagovat
Frick
http://i.nahraj.to/f/1fIZ.jpg
Reagovat
Vojtiik
ruský medvěd Marat!
Reagovat
Frick
Jean-Paul, zavražděný ve vaně?
Reagovat
George_Renel
Nejlépe a nejvýstižněji to vyjádřil Jan Kodeš.
Dobře placený trénink na dovolené.
Reagovat
smazaný uživatel
Musím výjimečně souhlasit. :D
Reagovat
Kytka
A mimo jiné řekl: ?Na hráče není psychický tlak, protože o tolik nejde. Když prohrají, tak prohrají,? Už vloni se vyjadřoval o téhle exhibici dobře i s tím, že je tohle nevysílí, jsou v týmu se špičkovými hráči i legendami a mohou tím jen získat.
Reagovat
Fandina
Jo jsou, jsou to šikulové, mají dovolenou a ještě k tomu placenou a s tréninkem a ještě k tomu pobaví nás, kdo se na to občas koukneme. Super akce.
Reagovat
smazaný uživatel
Předpokládám, že Masha bude hrát asi jenom v Japonsku. Tuším, že loni zase hrála jenom na Filipínách. Ana a Kiki toho asi objedou víc...

Takže fandím UAE Royals a na prvním turnaji i Japan Warriors. Hodně sympaticky by vypadal i tým Singapore Slammers, kdyby tam nebyl Kyrgios... :D
Reagovat
Frick
http://sport.idnes.cz/zacina-exhibicni-tenisova-liga-iplt-db0-/tenis.aspx?c=A151201_212111_tenis_par
Reagovat
Frick
Nechci ale od vás slyšet nějaké nářky na to, jak ta sezóna je dlouhá. Kupříkladu, (vč. odletu z Prahy - a kdyby to bylo z Nice, tak by to bylo ještě o něco více) to dělá cca 35 000 km letadlem. Během 3 týdnů. Myslel jsem si, že tohle je zrovna něco, od čeho se tenisté během off-season chtějí odpočinout.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak predpokladám, že necestujú B737 economy class :)

Dnes máš také business class, že si tam rovno lahneš do postele a spíš...Napriek tomu v podstate s tebou súhlasím, celý ten cirkus bude trvať dva tyzdne a od ideálneho odpočinku to má ďaleko..
Reagovat
Frick
Ale i tak.... třeba jen ty změny tlaku vzduchu a tak...
Reagovat
Fandina
Naopak, jsou to šikulové, že dostali nabídku, hezky si potrénují za peníze a ještě k tomu budou mít dovolenou a zážitky. Přeji jim to.
Reagovat
Kytka
Jasně, nějakou zábavu taky potřebují, ne jen nervy na turnajích. A když jim zaplatí? Proč ne. Vždyť i na menších turnajích lepší hráče platí, dávají jim startovné a to nikoho nepohoršuje.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist