Tenisové zprávy

Češi v akci, čtvrtek 16. 5. Malečková odehraje své největší čtvrtfinále v kariéře

DNES
Aktuality
0 komentářů

Další články

Zverev v Římě ožil a dostává se do formy. Po výhře nad Fritzem se s Tabilem utká o první letošní finále

ATP ŘÍM - Alexander Zverev (27) na antukovém Masters 1000 v Římě porazil bez ztráty podání 6:4, 6:3 Američana Taylora Fritze (26) a počtvrté v italské metropoli postoupil mezi kvarteto nejlepších. O první finále od loňského září si německý šampion z roku 2017 zahraje s chilským outsiderem Alejandrem Tabilem (26).

Šafářová si chce návrat k tenisu užít, plnohodnotný comeback ale vyloučila

Jako spojení příjemného s užitečným označila Lucie Šafářová (37) krátkodobý návrat na tenisové kurty. Bývalá deblová světová jednička si chce comeback po konci kariéry a mateřské přestávce užít, těší se na turnaj legend při Roland Garros, exhibici v Prostějově i na turnaj WTA v Praze po boku Američanky Bethanie Mattekové-Sandsové (39). Na tiskové konferenci k challengeru Czech Open prohlásila, že se do plného režimu zapojit neplánuje.

Macháč už je zase zdravý: Všechno je v pohodě, hlavním cílem je Roland Garros

Tomáš Macháč (23) má z dosavadního průběhu sezony dobrý pocit a chce uspět i na grandslamovém Roland Garros. Ačkoliv rodák z Berouna řešil v posledních týdnech zdravotní potíže, nyní už je fit a zpět v tréninku. V rozhovoru s novináři se snažil být z hlediska ambic opatrný. Nekomentoval ani kauzu svého trenéra Daniela Vacka, který figuruje v dotační aféře kolem vedení Českého tenisového svazu.

Halepová má smůlu, divokou kartu na French Open nedostala. Pořadatelé dali přednost domácím nadějím

Organizátoři blížícího se tenisového svátku Roland Garros ukázali, že nemají problém obejít se bez velkých hvězd nedávné minulosti. Divokou kartu, která byla v podstatě jedinou vstupenkou do nablýskaného grandslamového klání, nedostaly Emma Raducanuová (21), ani po dopingové aféře navrátivší se Simona Halepová (32). Ta přitom v roce 2018 v Paříži triumfovala.

Sabalenková nedala Ostapenkové šanci, po 11 letech jsou v semifinále tři nejvýše postavené hráčky

WTA ŘÍM - Aryna Sabalenková (26) odvracela v osmifinále tři mečboly, ovšem ve čtvrtfinále nedala šanci Jeleně Ostapenkové (26) a bývalou šampionku French Open a loňskou semifinalistku římské tisícovky přehrála snadno 6:2, 6:4. O své premiérové finále ve Foro Italico bude usilovat proti krajance Viktorii Azarenkové (34), nebo Danielle Collinsové (30). Poprvé od French Open 2013 se dostaly do semifinále jednoho turnaje všechny tři žebříčkově nejvýše postavené hráčky.

Sabalenkovou čeká souboj ranařek s Ostapenkovou, bývalý šampion Zverev si zahraje s rozjetým Fritzem

V rámci středečního programu letošního ročníku Italian Open poznáme další účastníky semifinálových bojů. Aryna Sabalenková se ve čtvrtfinále střetne s Jelenou Ostapenkovou, která rovněž vyznává velmi agresivní tenis. Vítězka si zahraje s Viktorií Azarenkovou, nebo Danielle Collinsovou. Mužské čtvrtfinálové duely obstarají bývalý šampion Alexander Zverev s Taylorem Fritzem a Zhizhen Zhang s Alejandrem Tabilem.

Češi v akci, středa 15. 5. Malečková prošla do svého největšího čtvrtfinále, Kopřiva a Svrčina dohráli

Vít Kopřiva a Dalibor Svrčina skončili na challengeru v portugalském Oeirasu ve druhém kole, Jesika Malečková postoupila na podniku 125k v italské Parmě do svého největšího čtvrtfinále v kariéře. Další Češi budou hrát na challengerech, turnajích ITF a juniorských akcích.

Medveděv neobhájí ani 20. titul a jedinou antukovou trofej, v Římě prohrál s Paulem

ATP ŘÍM - Daniil Medveděv (28) nedokáže obhájit ani 20. titul a neukončí rok dlouhé čekání na triumf. Na Masters v Římě, kde loni získal jedinou trofej z antuky, druhý nasazený Rus skončil v osmifinále po porážce 1:6, 4:6 s Američanem Tommym Paulem (26).

Šwiateková pokračuje v útoku na třetí triumf v Římě, znovu po dvou týdnech smetla Keysovou

WTA ŘÍM - Světová jednička Iga Šwiateková (22) znovu po dvou týdnech stejným skóre 6:1, 6:3 deklasovala kolegyni z TOP 20 žebříčku Madison Keysovou (29) a pokračuje v útoku na už třetí triumf na antukové tisícovce v Římě. Šampionka ročníků 2021-22 bude v semifinále čelit Američance Coco Gauffové (20).

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist