Serena vyřadila Halepovou a jde na Plíškovou. Ta může Rumunku sesadit z trůnu

21. 1. 2019, 11:06
Aktuality 55
AUSTRALIAN OPEN - Karolína Plíšková se o premiérový postup do semifinále Australian Open utká ve středu s Američankou Serenou Williamsovou. Sedminásobná šampionka usilující o rekordní 24. grandslamový titul v dnešním osmifinále zdolala 6-1 4-6 6-4 Rumunku Simonu Halepovou, která tak může přijít o post světové jedničky. Sesadit ji z 1. místa mají šanci čtyři tenistky včetně Plíškové a Petry Kvitové.
Serena Williamsová

Karolína Plíšková dnes postoupila třetí rok po sobě do čtvrtfinále Australian Open. V roce 2017 v něm překvapivě prohrála s Chorvatkou Mirjanou Lučičovou, loni neuspěla proti světové jedničce Simoně Halepové.

Letos se šestadvacetiletá Češka mohla dočkat odvety, Rumunka Halepová ale mezi osmičku nejlepších neprošla. První hráčku světa dnes zastavila Serena Williamsová, se kterou Plíšková prohrává ve vzájemné bilanci 1-2. Už potřetí na o jedenáct let starší Američanku narazí na grandslamu.

Serena po třech suverénních výhrách začala drtivě i dnešní osmifinále proti Halepové, když první set získala hladce 6-1 a ve druhém šla po brejku do vedení 2-1. 

Jenže náskok Američanka neudržela a v rozhodujícím sadě se dostala do problémů. Za stavu 2-3 postupně čelila celkem třem brejkbolům, ovšem všechny zlikvidovala, získala čtyři gamy v řadě a zvítězila 6-1 4-6 6-4.



"Dnes ukázala důvod, proč je (Halepová) světovou jedničkou. Najednou zvedla úroveň své hry na nový level. Já to nedokázala. Zůstala jsem na stejné úrovni. Jsem ráda, že nakonec jsem z toho našla cestu ven," komentovala Serena, která si připsala už 17. výhru proti aktuální světové jedničce.

Ve 13. čtvrtfinále na Australian Open se sedminásobná šampionka Williamsová, která v Melbourne Parku útočí na vyrovnání rekordu Margaret Courtové v počtu grandslamových trofejí, bude čelit Plíškové.

"Odehrály jme spolu dobré zápasy, už mě porazila. Ona má skvělý servis a hraje dobře. Já se musím vrátit na kurt a hrát lépe. Ona je připravená, já jsem připravená a půjdme do toho," dodala Serena, jež v Melbourne neprohrála 11 zápasů v řadě. Při své posledním startu v roce 2017 triumfovala v několikátém týdnu těhotenství. 

Čtyři tenistky mohou sesadit Halepovou z trůnu
Sedmadvacetiletá Halepová si v Melbourne připsala první tři výhry po pěti měsících, ale loňské finále neobhájí a hrozí, že za týden přijde o post světové jedničky. 

Na 1. místo se může vrátit Plíšková, v Melbourne ale musí minimálně postoupit do finále. V tom případě ale potřebuje prohry Naomi Ósakové a Petry Kvitové už ve čtvrtfinále. Jistotu Plíškové dává v tuto chvíli jen zisk prvního grandslamového titulu.


Mnohem blíže k premiérovému posunu na pozici nejlepší tenistky světa má Kvitová, která je teď největší papírovou favoritkou spodní poloviny pavouka a navíc by jí mohl stačit i postup do semifinále přes Ashleigh Bartyovou. Potřebovala by ještě pak porážku Ósakaové ve čtvrtfinále se Svitolinovou, následný Ukrajinčin neúspěch v semifinále a titul by nesměla získat Plíšková. 

Ve hře jsou kromě českých tenistek také Japonka Naomi Ósaková a Ukrajinka Elina Svitolinová, které dnes vytvořily druhou čtvrtfinálovou dvojici horní poloviny pavouka.

• AUSTRALIAN OPEN 2019 •
Austrálie / Melbourne, tv. povrch, 62,500.000 australských dolarů
pondělní výsledky (21. 01. 2019)
• Dvouhra žen - osmifinále •
Kar. Plíšková (7-ČR) - Muguruzaová (18-Šp.) 6-3 6-1
S. Williamsová (16-USA) - Halepová (1-Rum.) 6-1 4-6 6-4
Ósakaová (4-Jap.) - Sevastovová (13-Lot.) 4-6 6-3 6-4
Svitolinová (6-Ukr.) - Keysová (17-USA) 6-2 1-6 6-1
Čtvrtfinálové dvojice:
Kar. Plíšková (7-ČR) - S. Williamsová (16-USA)
Ósakaová (4-Jap.) - Svitolinová (6-Ukr.)
Kvitová (8-ČR) - Bartyová (15-Austr.)
Pavljučenkovová (Rus.) - Collinsová (USA)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

55
Přidat komentář
Krisboy
Konečně někdo, kdo jí za každou cenu neleze do prdele a nazývá věci pravými jmény:

https://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/1063514-to-je-hloupa-otazka-tenisove-krasce-se-nechtelo-odpovidat-na-dotazy-novinaru.html#hp-sez
Reagovat
FulnekUltras
novinářská žumpa se najde všude po světě - před uměle vyvolanou meldoniovou aférou by si ti samí smradi netroufli třeba proti odchodu na WC (natožpak proti účelovému řevu "krásky") ani ceknout
Reagovat
George_Renel
To víš že jo. Ale když musela přestat brát, vyhrála od té doby pendrek.
Reagovat
FulnekUltras
věk a psychika po delším odstavení z elity se podepisují i na Mash - jako na každém jiném - vůbec si nemyslím, že by dříve běžně povolené meldonium její výkon ovlivňovalo nějak zásadně
Reagovat
George_Renel
5-10 % není zásadních, ale v zápasech špiček rozhodujících.
Reagovat
FulnekUltras
jak tady dlouhodobě píšu, z umpire bych ji už dávno hlavně odnaučil řvát a zdržovat - i bez nějakých vyumělkovaných kauz
Reagovat
brixner
No kámo a jak bys to tedy dělal? To by mě bez prdele fakt zajímalo! Máš na mysli napomínání? To se nabízí, otázka je, zda by si ten/ta rozhodčí v nejbližší době zarozhodčíovali...Souhlasím s tebou, ten řev je něco, co mě sere neskutečně a nejen u zobky! Já bych proti ní snad ani nic neměl - kdyby tak neřvala! Ona má vlastnosti, které třeba ostatní nemají (ohromná bojovnost) a asi i hodně profi přístup k pálce a ostatním věcem, jenže tím verbálním projevem se prostě člověku zhnusí. Asi i proto nemám rád třeba Mugu nebo Rumunku, i když se s pálkama voháněj dobře...
Tak povídej, co bys tedy s tý židle sezhora dělal?
Reagovat
FulnekUltras
jednoduše tak, jak to zažil Kong s Osakou na USO: trestné fiftýny, gemy, případně až kontumace - dokud by mě ve "vyšším zájmu" WTA nevyrazili... ;-)))
Reagovat
smazaný uživatel
nie som na Sharapovovej strane,je platena za to aby na otazky odpovedala,nie aby ich hodnotila ci su hlupe alebo nie,som vsak zvedavy na novinarov,na ich pristup a otazky az vypadne niekto iny,niekto kto nepochadza z aktualne demonizovaneho Ruska a nie je beloch,z niekoho urobia idyota kvôli frustracii po prehratom zapase z ineho sportovca roka
Reagovat
smazaný uživatel
to je tazke,aktualne top nielen tenisti su nad rozhodcami,pretoze oni zarabaju nie rozhodcovia,az by vyrazili Masu,Serenu a podobne,bolo by po ksefte,myslim ze aj umpirovy su s tym uzrozumeny,nakoniec rozhodujeme my fanuskovia tym ze si na daneho sportovca listky nekupime alebo budeme bojkotovat firmy s ich vyrobkami,ja by som si od spolocnosti,o ktorej by som vedel ze sponzoruje napr.Serenu a zaroven hoci aj Rafu nic nekupil,niekedy som urcity cas Sereninine zapasy bojkotoval,po US Open som zatial nevidel ziadny dalsi a vazne uvazujem,ze bojkot obnovim a teraz natrvalo
Reagovat
lvicek
Ty jo, ted se koukam na predpoved pro Melbourne - utery 30, streda 24, ctvrtek 36, patek 39, sobota 26?? Co to proboha je? To hrajou meteorologove v Melbourne ruletu?
Reagovat
tommr
důležitý jsou hlavně úterý (to hraje Petra čtvrtfinále) a středa (to hraje Karolína). Ve středu a ve čtvrtek už tam žádná z našich nemusí bejt ...
Reagovat
FulnekUltras
a aktualizovaná předpověď může vypadat úplně jinak
Reagovat
mendrit
V pátek odpoledne dokonce až 41° a v sobotu studená fronta s deštěm a 21° po celý den.
Reagovat
lvicek
No fuj.
Reagovat
Krisboy
Proč fuj? Lepší než dnešních ranních -11.
Reagovat
lvicek
No jako fuj vidim to, ze jeden den je 41°C a druhy 21°C. A 41°C tak nejak vubec nevidim jako moc dobry, to uz skoro zvazuju, jestli je horsi tech -11°C a nebo tech 41°C... (A to zimu fakt nemusim ;) ).
Reagovat
PetaM
Jak píše tommr, zatím záleží jen na úterý a středě, které jsou přijatelné.

Ve čtvrtek, pokud obě postoupí, budou také obě hrát, Petra zřejmě ale kolem 3, což by bylo nemilé (na druhou stranu, pokud by postoupila i Nasťa, snad by jí to uvařilo dříve). V pátek holky nehrajou a sobota vypadá cajk a to se stejně hraje až večer ...

Takže pokud by měly obě postoupit až do finále, bude nejhorším hracím dnem čtvrtek (z pohledu počasí :D ).
Reagovat
lvicek
Jasne, no ten ctvrtek vypada trochu hrozive, pokud tam holky jeste budou. Utery a streda snad jdou - utery po 19 psali nejakych 27, coz by mohlo byt pro Petu prijatelne. Ale ted jsem to psala i bez ohledu na to, jak budou holky hrat, takove silene vykyvy teplot? Aby to vubec prezily ve zdravi...
Reagovat
Andrew89
této konstalace si přeji finále Petra - Serena
Reagovat
Blondie
Taky, ale vidím to na Karolína vs. Ash...
Reagovat
LukasH
Ty jsi ale skeptik..:-)
Reagovat
Torn
Spíš tam bude Petra, protože ten los byl na AO pro ní docela přijatelný, Bartyová se může složit z toho prostředí a tak a Petra má zkušenosti. A na druhé straně, i kdyby Kája porazila Serenu, tak tam čeká Naomi nebo Elina, takže další zádrhel.
Reagovat
tommr
Petra má ten los tak snadnej až z toho mám obavy ... :)
Reagovat
LukasH
Z Barty mám dost obavy. V Sydney to bylo tak tak. Je to ten typ hráčky, se kterou se to musí vydřít. Spoléhám na to, že je Petra na tý ultravítězný vlně a Barty by mohla trošku pomoct..
Reagovat
smazaný uživatel
Taky nechápu ty řeči o snadných soupeřkách.
Reagovat
bIbec
Bude to těžké. I ten tlak nakonec může přijít a projevit se. Už se do toho zase plete ta pozice jedničky, která je "tak blízko".
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak.
Reagovat
Jan
Myslím, že být světovou jedničkou Petru zase tolik netrápí. Že se tím příliš nezabývá.
Reagovat
bIbec
Pokud seš tak blízko, tak to řešíš. O tom vůbec nepochybuju. I Petra z rozhovorů posledních let mi přijde, že je to jeden z cílů, kterých by chtěla opravdu dosáhnout. Už to není tak vyhýbavé jak v minulosti. Prostě říká, že tou jedičkou chce být (slyšel sem ji to říkat několikrát)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, je to jeden z cílů!!
Reagovat
FulnekUltras
Pokud si Peťa v hlavě udrží větší požitek z cesty nežli z možného cíle, vidím to optimisticky.
Reagovat
Torn
Za této konstelace si přeji, aby si nebyl. :D
Reagovat
Andrew89
ale:)))
Reagovat
Holahej
Taky tak...
Barty bude ale velká překážka, je ve formě, má za sebou diváky, má pestrou hru, může nachytat Petru na UE a nedávno s ni byla blizko k výhře...

- Kim Clijsters o Petře Kvitové
Už jednou byla velice blízko, stát se světovou jedničkou. Myslím, že u každého musí dozrát čas. Vyhrála GS, vyhrála medaili v Riu, vlastně, vyhrála všechno. Rozhodně si zaslouží, jít a být v čele žebříčku. Byly tam hráčky, které GS nezískaly, já jsem taky toho názoru, že světová jednička by měla mít GS.

Co Petře Kvitové stačí k postu světové jedničky.
? Petra Kvitová postoupí do semifinále
? Serena Williams vyřadí Simonu Halep
? Naomi Osaka nedojde do semifinále
? Elina Svitolina nedojde do finále
? Karolína Plíšková nezíská titul
Reagovat
Fotr
nebude to pro Plíškovou lepší soupeř ?
Obávám se, že se Simonkou by se spíš vyházela. Bychyni spíš uběhá, má tvrdší údery
Reagovat
FulnekUltras
obrovská škoda, že Simonka nedokázala tu nabubřelou bachyni ve třetím setu dorazit. Nedá se nic dělat - budu zase po delším čase fandit Plechovce, která na Konga má hru i hlavu, a ten to moc dobře ví. Ať už tedy boj o post české i světové jedničky stojí za to.
Reagovat
Mayo
Ty rasista :/
Reagovat
FerrariF50
Jako nechápu co se tu řeší rasismus, to že lidi nesnáší serenu to s tim nemá co dělat. Mě třeba její sestra vůbec nevadí.
Reagovat
Fotr
její sestra má překrásný dlouhý nohy
Reagovat
FulnekUltras
mám to úplně stejně
Reagovat
paprikovygulas1
Fulnek tak či tak tu všetci vieme, že keby máš možnosť ísť do trojky so Serenou a Sabalenkovou, tak by si do toho bez mihnutia oka išiel, tak láskavo tu nehraj formu.
Reagovat
FulnekUltras
;-)))
Reagovat
HayashiM
I já, Venus je fajn.
Reagovat
janek_da
kdyz nesnasis serenu, tak nesnasis matky
Reagovat
Torn
Jinými slovy dáš Karolíně rozhřešení za Tampu, když porazí Serenu? :D
Reagovat
FulnekUltras
už jsem jí ho aspoň částečně dal před jejich loňským čf na USO - teď by Kája ještě navíc mohla i vyhrát
Reagovat
FulnekUltras
hlavně za tu tiskovku po OF - říci otevřeně pravdu o Sereně jako člověku je víc než nějaký zápas
Reagovat
Mayo
Tampa Bay Lightning?
Reagovat
FulnekUltras
Tampa sf FC 2017
Reagovat
Fransoas
Zdravim. Nabubřelá bachyně je prosim hodně slabé slovo.Nepochopil jsem,proč nepřešla na jiný sport.Třeba na zápas.Tam by se asi taky uplatnila.V rozhovoru se Schett a Matsem Karolína také uváděla,že dnes hrála skoro svůj nejlepší tenis.Kdyby se jí toto podařilo zopakovat,tak by určitě tuto megeru porazila.Jsem na to vážně zvědav.Přeji karolíně jěště k tomu úžasnému výkonu co nejvíce štěstí.
Reagovat
FulnekUltras
jj, štěstí bude asi potřebovat rovněž
Reagovat
Karlicka
Doufám, že Kája chytne šanci za pačesy a Serenu dá.
Reagovat
Blondie
Dá...
Reagovat
peek
... jí na prdel
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist