Rozhodnuto není ani v Červené skupině. Výhry dnes slavily Kerberová a Stephensová

24. 10. 2018, 16:14
Aktuality 48
TURNAJ MISTRYŇ - Po čtyřech dnech tenisového Turnaje mistryň v Singapuru není známa ani jedna semifinalistka. V dnešních zápasech Červené skupiny porazila nejvýše nasazená Němka Angelique Kerberová Japonku Naomi Ósakaovou 6-4 5-7 6-4 a Američanka Sloane Stephensová zdolala Nizozemku Kiki Bertensovou 7-6 2-6 6-3. O postupujících z Červené skupiny se rozhodne v pátek.
Angelique Kerberová

První dnešní souboj Červené skupiny nabídl fantastickou a dramatickou bitvu šampionek posledních dvou grandslamů. Radovala se nakonec zkušenější Angelique Kerberová, která debutantku Naomi Ósakaovou po dvou a půl hodinách zdolala 6-4 5-7 6-4 a porazila ji už počtvrté v řadě.

V úvodních třech gamech si ani jedna z hráček neudržela podání, ale Kerberová svůj náskok jednoho brejku uhájila až do konce úvodního dějství, přestože v desáté hře musela likvidovat stav 0-40 a celkem pět brejkbolů. S hrozbami si ovšem poradila a následně proměnila hned první setbol.

Ve druhé sadě nedokázala Ósakaová dvakrát potvrdit brejk a v devátém gamu ztratila podání čistou hrou. Kerberové ovšem díky fantastickým úderům nedovolila set doservírovat a nakonec si vynutila rozhodující sadu.

V ní se obě hráčky dlouho přetahovaly a rozhodl jediný brejk. Za stavu 3-3 40-15 Ósakaová nezabila jednoduchý úder na síti a nakonec jí zaváhání stálo podání i celý zápas. Utkání mohla ještě zdramatizovat, vlastními chybami se však připravila o možnost rebrejku a Kerberová si už vedení v dalším průběhu pohlídala.

"Bylo to skvělý zápas a boj od prvního do posledního míče. Do semifinále to je ještě dlouhá cesta, ale mám výhru a ta se počítá," řekla Kerberová.

Německá tenistka od wimbledonského triumfu čeká na pořádný výsledek. Na předchozích pěti turnajích vyhrála jen 6 z 11 zápasů a ani jednou nedošla do čtvrtfinále. Na úvod Turnaje mistryň neudržela jasné vedení proti Bertensové, ale dnes si spravila chuť a stále má velkou šanci na postup.

Ósakaová naopak zářila i po senzačním triumfu na US Open. Další přemožitelka Sereny Williamsové ve finále grandslamu (Kerberová americkou legendu porazila ve finále Wimbledonu) si zahrála finále v Tokiu a semifinále v Pekingu. Při svém debutu na akci pro osm nejlepších tenistek sezony ale stále na první výhru čeká, přesto má stále teoretickou šanci ze skupiny postoupit.

Ve druhé dnešní dvouhře ji totiž udržela ve hře Sloane Stephensová, která v duelu dvou debutantek, které v pondělí vyhrály své úvodní zápasy na turnaji, zdolala 7-6 2-6 6-3 Nizozemku Kiki Bertensovou.

Také utkání Stephensové s Bertensovou se proměnilo v dvouapůlhodinovou bitvu. Američanka vyhrála tie-break první sady 7-4, ale ve druhém setu dominovala Nizozemka. Ta ještě na začátku třetího setu vedla 2-0, ale pak začala více chybovat (celkem měla 47 nevynucených chyb) a skvěle se pohybující Stephensová získala šest ze zbylých sedmi her.

"Odehrála jsem tu dva těžké zápasy, přesto nemám postup jistý. Je to opravdu turnaj pro nejlepší hráčky a já jsem moc ráda za tuhle skvělou zkušenost," řekla Stephensová, jež se svou příští soupsřkou Kerberovou vyhrála už osm setů v řadě.

Stephensová má v Červené skupině nejlepší pozici se dvěma výhrami, naopak letošní vítězka US Open Ósakaová ještě neuspěla. Kerberová a Bertensová mají na kontě po jedné výhře.

Podobná situace je v Bílé skupině, v které spolu budou hrát ve čtvrtek Češky Petry Kvitová a Karolína Plíšková, přičemž postoupit může jedna z nich, nebo žádná. O semifinále bojují i Ukrajinka Elina Svitolinová a obhájkyně titulu Caroline Wozniacká z Dánska.

• TURNAJ MISTRYŇ •
Singapur, tv. povrch / hala, 7,000.000 dolarů
středeční výsledky (24. 10. 2018)
• Červená skupina •
Kerberová (1-Něm.) - Ósakaová (3-Jap.) 6-4 5-7 6-4
Stephensová (5-USA) - Bertensová (8-Niz.) 7-6(4) 2-6 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

48
Přidat komentář
Haitik
Agu pořád trápí zranění chodidla a zad.. I když ukončila sezonu už v září, tak ještě teď jí to trápí.. Podle jejího manžela si teď dává delší pauzu a pokud ani to nepomůže, tak nejspíše ukončí kariéru, ale doufají, že k tomu nedojde a ještě si Aga někde zahraje..
https://sportowefakty.wp.pl/tenis/784491/dawid-celt-to-moze-sie-skonczyc-zakonczeniem-kariery-przez-agnieszke
Reagovat
Fransoas
Zatím není vůbec nic jasný,která hráčka postoupí do semifinále z obou skupin.To zjistíme v zítřejších a pátečních zápasech.Zdánlivě jasný favoritky se nemusí prosadit.
Reagovat
gigin
Ty myslím taky budeš nějaký mozkový trust.
Reagovat
tommr
postoupit i vypadnout může kdokoli. Já budu postup přát Bertensový a Stephensový ...
Reagovat
Nola
jasne, lebo len uchyl fandi Kerberovy.... Kiki zrazu dostala zelenu kartu, par tyzdnov nazad bola na ciernej listine....
dalsieho co sa hra na informatika radsej nekomentujem.....
Reagovat
dunphy
"Kam žebříček, tam plášť." Klasika.
Reagovat
tommr
copak, copak? Zase jsem ti nevědomky šlápnul na kuří oko?
Před pár týdny byla Bertensová největší konkurentkou Karolíny v boji o TM takže jsem jí samozřejmě nepřál. Ted ale hraje v jiný skupině než naše holky a z těch hráček co jsou v červený skupině je mi o parník nejsympatičtější. Ještě ti není něco jasný?
Reagovat
vrabejka
Hodně zamotaná skupina. Angie pooojd
Reagovat
EllNino
Je fajn, že mají ještě všechny šanci vyhrát :) ... uvidíme, co přinesou poslední zápasy ve skupině :)
Reagovat
dunphy
Super bitva! Sloane měla na na konci víc sil. A tak jsou obě skupiny před posledními zápasy otevřené a postoupit může kdokoliv. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Luxusní výměny na brejkboly za stavu 0:1 kouzlila Kiki, za stavu 0:2 Sloane.
Fanoušci Kiki jsou kouzelní :-)
Hop, Kiki!
Reagovat
smazaný uživatel
Kiki v závěru neunesla tíhu okamžiku.
Jsem zvědavý na rozuzlení jak bílé, tak červené skupiny.
Petro, pojď!
Reagovat
dadaft
Svitolina a Bertens, dvě hráčky, které ani nepočítaly, že na TM pojedou, a zatím vypadají velmi dobře a začínám je brát coby favoritky na celkové vítězství.
Reagovat
smazaný uživatel
Radost sledovat dvě vracečky :-) a jak Sloane tleská Kiki za prohoz. (5:4, 0:15)
Reagovat
com
vsak neni jedina.. Svitolina Karoline vcera taky tleskala
Reagovat
smazaný uživatel
:-D
Reagovat
com
smejiciho se smajlika, nebo urazlivou poznamku sem cekal, protoze ty nic jinyho neumis :D
Reagovat
smazaný uživatel
?Nevrč, come, na zrcadlo, když máš křivou hubu.?
Reagovat
com
uz nechlastej, pak nedavas smysl :D
Reagovat
EllNino
no, spíš ty jsi tak jednoduchej, že ti nějaké jazykové hříčky dojít nemůžou
Reagovat
com
ty mu o te (.) lezes hloub a hloub, aby te za chvili bylo vubec videt
Reagovat
EllNino
klasika, jednoduchá odpověď od individua, které tu přeje zranění tenistům a přeje prohry všem, které ohrožují jeho dlouhonohou čapí modlu
Reagovat
com
ty ses vazne vetsi koste nez triatlet :D Asi kdyz budu zitra fandit Karoline, tak je jasny, ze Kvitove musim prat prohru, vyhrat obe totiz asi nemuzou chytroline.. A nikde sem nepsal, ze by si mela zlamat nohy nebo neco, to si tu zas basnis jak nakej pacient z Bohnic
Reagovat
EllNino
o Berdychovi jsi takhle básnil několikrát ... tak ze sebe nedělej ještě většího trapáka, než jsi :)
Reagovat
com
By me zajimalo co to ma za souvislost, on Berdych nejak ohrozuje Karolinu.. atp / wta, jabka / hrusky.. Trapak ses ty, pane vsechno vim, vsechno znam a pritom ses jen nicka so si leci mindraky u pc.
Reagovat
PetaM
Ani číst neumíš ... Co s tebou chlape.
Reagovat
EllNino
:D :D má to co dělat s tvou povahou chlape, už jen to, že ti tyhle věci nedocházej ...
Reagovat
smazaný uživatel
Čím víc com píše, tím víc se obnažuje.
Přidej, šmudlo.
Reagovat
com
chlapci vy si notujete.. uz byla svatba, vlastne registrovany partnerstvi
Reagovat
smazaný uživatel
slabý
Reagovat
com
stejne jako tvuj pokrivenej charakter
Reagovat
EllNino
ještě slabší, ale přidej, bavím se
Reagovat
com
nejsem tu pro tvoje pobaveni, ani poteseni, od toho mas svyho partnera triatleta brouku
Reagovat
PetaM
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D Já umřu smíchy :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
com-ik :-D
no com-ent...
Reagovat
com
https://www.amateri.com/cs/lide/1694137/Triatlet triatlet = tak ne v registrovanym partnerstvi, ale zenac, kterej hleda milenky na masaze, kdyz nesleduje tenis. Zeny, tak mu naka napiste, evidentne mu manzelka neda
Reagovat
dunphy
Jeden z největších tragédů na TP, od kterého jsem tu v životě nečetl ani jeden normální, natož zajímavý komentář tu nadává, troufám si říct jednomu z nejvíce respektovaných uživatelů, od kterého si rád přečtu kterýkoliv příspěvek. A ještě u toho, milý come, zníš jako úplně vylitý.
Reagovat
dunphy
"Dlouhonohou čapí modlu" :DDDDDD
Reagovat
tommr
co je na tom tak vtipnýho? Lámat smíchy se nad tím může jen primitivní ubožák ...
Reagovat
dunphy
Až mě bude zajímat, co si myslí takové ztělesnění prudy jako jsi ty, dám ti vědět.
Reagovat
tommr
až se tu příště zase vybleješ tak určitě počkám na tvoje milostivý povolení to komentovat ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tommře, tommře, to neděláš dobře...
Reagovat
dunphy
Copak ti něco zakazuju komentovat? Hoď se do klidu, stresůrku.
Reagovat
smazaný uživatel
sloane zatial nekompromisne.
Reagovat
dadaft
1/ vynikající zápas

2/ v 7. gemu rozhodujícího setu se Naomi bohužel složila a zápas prohrála díky několika do nebes volajícím chybám. ((
Reagovat
smazaný uživatel
A teď další lahůdka.
Víc přeju Kiki, ale potěší i výhra Sloane :-)
Reagovat
FulnekUltras
zér gút enží !!!!!
Reagovat
milik254
Díky?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist