Zítra zaútočí na post světové jedničky. Neberu to jako samozřejmost, řekla Ósakaová

25. 1. 2019, 14:03
Aktuality 10
Přesně před rokem si japonská tenistka Naomi Ósakaová vylepšila grandslamové maximum, když na Australian Open došla do osmifinále. Ve světovém žebříčku byla nicméně až v osmé desítce a v kolonce vítězných turnajů měla nulu. Nyní ji v Melbourne dělí jediná výhra od toho, aby se stala novou světovou jedničkou. Poslední překážkou, která se Ósakaové postaví do cesty, bude v sobotním finále Petra Kvitová.
Profily hráčů
Naomi Ósakaová (© j48tennis.net)

"Sledovala jsem ji ve finále Wimbledonu, takže vím, jaká je to vynikající tenistka. Určitě to bude velmi těžké," řekla jednadvacetiletá rodačka z Ósaky, jež od tří let žije společně s haitským otcem, japonskou matkou i starší sestrou v USA, na adresu nejbližší soupeřky. Rovněž Kvitová se v případě výhry v premiérovém vzájemném duelu obou hráček posune do čela žebříčku.

"Z každé porážky se snažím co nejvíc poučit. Z té poslední v Brisbane jsem si odnesla to, že jsem nebojovala na sto procent. Prostě jsem se smířila s tím, že prohraju. Proto se teď snažím maximálně soustředit na každý míček. Pořád jsem tady, takže to nejspíš funguje," prohlásila Ósakaová na tiskové konferenci po včerejší semifinálové třísetové výhře nad Karolínou Plíškovou.

Ačkoli svěřenkyně trenéra Sashy Bajina stále zůstává stydlivou dívkou, za poslední rok urazila dlouhou cestu. V březnu v Indian Wells získala první titul, o pár měsíců později nenašla přemožitelku na US Open.

Ve finále Ósakaovou nerozhodily ani hádky Američanky Sereny Williamsové, která bývala jejím dětským vzorem, s rozhodčím. Při předávání trofejí se dokonce americkým fanouškům omlouvala, že porazila jejich oblíbenkyni.

"Bylo to mé první grandslamové finále a vítězství, takže jsem šťastná a vím, že se mi podařila velká věc," uvedla premiérová japonská vítězka turnaje velké čtyřky. Na grandslamech momentálně drží šňůru 13 výher, což naposledy dokázala právě Williamsová na přelomu let 2014 a 2015.

"Je to neskutečné. Loni jsem byla na žebříčku někde kolem 70. místa, takže jsem opravdu šťastná za to, kde jsem teď. Rozhodně to neberu jako samozřejmost," prohlásila aktuální světová čtyřka.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
tommr
bez ohledu na to jestli zítra vyhraje nebo ne. Výhra Petry by její korunovaci jen o 3 týdny oddálila. Petra totiž nemá šanci obhájit všechny body za lonský výhry v Petrohradu a v Doha takže nejpozději v týdnu po Doha bude Osaka jedničkou ...
Reagovat
Jan
Karolína byla také jen pár dní. Titul GS bude mnohem důležitější. Pokud se bude Petře dařit i v průběhu roku, může ji zase předstihnout. Myslím, že pro Petru jsou důležitější tituly GS.
Reagovat
FulnekUltras
GS je sportovně-tenisově nejvíc - a Wimbl dvojnásob - jednička jen taková třešnička ;-)
Reagovat
Jan
Takový bonus :)
Reagovat
Fandina
Já nevím, jak to přesně je, ale dívala jsem se na viz odkaz dole a tam mi připadá, že ta situace může nastat až po Dubaji. Když k tomu přičtu 700 bodů za výhru. Ale mezitím je tam ta Dubaj, tam se dá také něco uhrát. Ale nevím, jestli to tak je.

https://live-tennis.eu/en/forecast-wta-ranking
Reagovat
tommr
letos se hraje nejdřív Doha a pak Dubai přičemž oba turnaje mají oproti lonsku prohozenej status tzn. Doha je letos Premier a Dubai Premier-5. Pro Petru to znamená, že v Doha v žádným případě nemůže obhájit lonskejch 900 bodů i kdyby tam nakrásně vyhrála (a ona tam nejspíš ani nebude hrát). Naopak v Dubaji by si za určitých okolností mohla vzít post jedničky zpátky ...
Reagovat
Fandina
Teď je to už pasé, ale stejně podlé té tabulky přijde o nejvíc bodů až v pondělí po Dubaji. Jinak to samozřejmě vím, že Doha s Dubají se střídá.
Reagovat
Fandina
Možná sorry, je to před Dubají, nevím, přesně.

https://live-tennis.eu/en/wta-schedule

https://live-tennis.eu/en/forecast-wta-ranking
Reagovat
Nola
som sledovala live na USO 2016, uz vtedy zohrala skvely zapas proti Keys, mala navrch, ale Keys vyburcovali domaci fans a nezvladla to v hlave, priatelia, ktori tam boli so mnou a tenis az nesleduju si mysleli, ze na kurte stoji Serena ...
Reagovat
Nola
oprava
az tak nesleduju...

Naomi vyhra iste vela GS, fakticky mi pripomina Serenu, ale zajtra by nemusela hrat ako Serena.....
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist