Žádná očekávání nemám, říká před návratem Serena Williamsová

6. 3. 2018, 13:24
Aktuality 3
Serena Williamsová se po zářijovém porodu dcery Alexis Olympie vrátí na turnaje ve čtvrtek v Indian Wells zápasem proti Zarině Dijasové z Kazachstánu. Bývalá světová jednička, která po půlroční pauze není v soutěži nasazena, může ve třetím kole kalifornského podniku narazit na starší sestru Venus. Vítězka 23 grandslamů ve dvouhře Serena přiznala, že neví, co má při návratu očekávat.
Profily hráčů
Serena Williamsová

"Nemůžu říct, že čekám, že prohraju, protože to bych nikdy neřekla. Je to prostě trochu jiné. Čekám, že uvidím, jak na tom jsem," řekla Williamsová BBC. "Tohle je dobrá příležitost zahájit letní sezonu. Pokud chci hrát na grandslamech a hrát tam dobře, myslím, že teď je ideální chvíle začít," pokračovala šestatřicetiletá Američanka, která hrála na WTA Tour naposledy loni na Australian Open. V Melbourne zvítězila už jako těhotná, což vyšlo najevo později.

V prosinci si zahrála exhibiční zápas v Abú Zabí s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou a v únoru nastoupila s Venus Williamsovou ve čtyřhře ve Fed Cupu. V obou případech prohrála.

Před startem v Indian Wells absolvovala pondělní tie-breakovou exhibici v newyorské Madison Square Garden, kde porazila bývalou francouzskou tenistku Marion Bartoliovou, která také chystá návrat, 10-5 a v semifinále podlehla Číňance Shuai Zhang 11-13.

Williamsovou stále láká rekordních 24 grandslamových titulů Australanky Margaret Courtové, ale momentálně ji zajímá hlavně malá dcera. "Vždycky jsem byla mimořádně cílevědomá, ale teď si chci užívat svou dceru. Byla bych si myslela, že skončím už před šesti lety, ale pořád jsem tady a hraju skvěle a myslím, že mi to půjde i dál," uvedla.

TenisPortal.cz, ČTK, Ondřej Jirásek

Komentáře

3
Přidat komentář
jackiec
snad tu bachratou babinu mladé pušku proženou
Reagovat
tommr
ale přesto si myslím, že dál než do čtvrtfinále nedojde. Přes Svitolinu nemůže přejít ...
Podobně dobrý vylosování má i Azarenka, ale tý vystaví stopku Wozniacká už ve čtvrtým kole ...
Reagovat
slacker
Urcite startuje jen proto aby mohla dostat oskara i za rok 2018
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist