Vyšší dotace Masters tenistky těší, Plíšková by přidala dalším

23. 10. 2019, 12:46
Aktuality 37
Čtrnáct milionů dolarů, v přepočtu přes 323 milionů korun, si rozdělí tenistky na Turnaji mistryň. V čínském Shenzhenu se dotace oproti loňskému vrcholu sezony v Singapuru zdvojnásobila a o vysoké odměny bude od neděle bojovat pětice Češek. Světová dvojka Karolína Plíšková by raději zvýšila odměny v prvních kolech grandslamů, aby si na lepší peníze přišlo více hráček.
Kar. Plíšková (© j48tennis.net)

"Nebudu říkat, že se mi to nelíbí, protože to se asi líbí každému," řekla Plíšková ČTK před odletem do Shenzhenu, ale jedním dechem dodala: "Škoda, že se to rozdělí jenom mezi nejlepší osmičku, která si vydělá tak jako tak. Kdybych hlasovala, tak aby se to zvýšilo pro grandslamová první kola a vydělalo si víc lidí."

Před rokem si Plíšková za postup do semifinále ze skupiny s jednou porážkou zajistila 497 tisíc dolarů. Letos by za stejný výsledek získala 2,095 milionu dolarů. "Je to bonus na konci roku, ale jela bych tam, i kdyby bylo míň peněz než loni," řekla.

Letošní neporažená šampionka dostane šek na 4,725 milionu dolarů (přes 109 milionů korun), což bude největší prémie v dějinách ženského sportu. Petra Kvitová před osmi lety po triumfu na Masters v Istanbulu brala 1,75 milionu dolarů.

"Jsme rády, že to tak je a WTA je schopná sehnat sponzory. Možná i proto se hraje v Číně, protože tam peníze prostě jsou," řekla Kvitová. Tenistky mají výrazně vyšší dotace než muži, kteří si v Londýně rozdělí devět milionů dolarů. "Je příjemné vědět, že máme větší dotaci na Masters než chlapi, protože už dlouho bojujeme o rovné prize money. Na grandslamech už jsou a tohle je další krok," řekla Kvitová.

I ve čtyřhře si hráčky přijdou na vysoké odměny. Vítězný neporažený pár získá milion dolarů. "To ženský sport v životě neviděl. Je bomba hrát o tak obrovské prize money a je vidět, že Číňani stojí o to, aby se tam tenis hrál," řekla jednička čtyřhry Barbora Strýcová, která hraje v páru se Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu.

Druhým českým párem ve čtyřhře na letošním vrcholu sezony jsou loňské finalistky Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

37
Přidat komentář
dadaft
jako hráčka mně Karolína příliš neoslovuje, ale jinak bych si s ní asi rozumněl skvěle.
je socialistka jako já.

(a rozumějte, my socialisti nejsme žádní komunisti, co chtějí znárodňovat, proti soukromému podnikání nic nemáme, dokonce nic nemáme ani proti odstupňování příjmů..... jen zkrátka chceme, aby rozdíly v příjmech nebyly přehnané -- je dokázané, že sociálně semknutější společnosti, kde rozdíly mezi nejbohatšími a nejchudšími nejsou propastné, že takové společnosti jsou vnitřně spokojenější, méně násilné, s nižší kriminalitou atd.)
Reagovat
blixa
Myslím, že Karolína není socialistka :D Vy socialisté nejste žádní komunisti ? :D :D No .... ano, drobný rozdíl tu je nejdete si navzájem tak po krku :D Tvoje úvaha je v základě nesmyslná. Vůbec nejde o to, aby nebyly velké rozdíly v příjmech ale o to, aby ti potenciálně "chudí" byli taky přiměřeně bohatí. A to je vlastně to co chce Karolína a zároveň i to, co chce ta zatracená buržoazní pravice, protože bohatý pracující, výborný zákazník.
Reagovat
rybicka
"zatracená buržoazní pravice, protože bohatý pracující, výborný zákazník..."

+1
Reagovat
Frick
Eh? ty víš něco o jejich politickejch názorech?
Reagovat
Petur_Fisk
Skandinávský model tzv. rovnostářská společnost...
Reagovat
Frick
je to zajímavý, že se najde subjekt, kdo chce do ženskýho sportu lejt takový šílený peníze. Resp., že existuje ženský sport, do nějž je snaha lejt skoro stejně peněz jako do mužskýho.

Srovnejte si to s fotbalem, hokejem, am. fotbalem, rugby, baseballem/softballem, boxem, golfem...

Tj. všechno sporty, kde jeho špičkoví protagonisté berou nesmyslný peníze, ale holky maj smolíka.
Reagovat
hippos
Zensky tenis sice nema takovou sledovanost jako muzsky, ale zaroven ma celkovvee mnohem vetsi sledovanost nez ty dalsi jmenovane. A hlavne Cinanum nejde o penize a uz vubec ne o tenis.
Reagovat
Petur_Fisk
Číňanům jde o světovou dominanci a ta je pro ně důležitější než peníze, protože dobře ví, že pak se jim ty peníze vrátí. Takže jim o ty peníze stejně jde...:)
Reagovat
smazaný uživatel
uz by mohol niekto konecne Kvitovej vysvetlit,ze PM su za odvedenu pracu,nie za pohlavie,su len 2 moznosti,bud je o zensky tenis celosvetovo mensi zaujem alebo ich sidi WTA,ked niekto nadhodi ze napr.stolne tenistky zarabaju menej,protiargument je,ze je on mensi zaujem,v porovnani s muzskym tenisom,ktory je uplne inym sportom ako zensky tenis to uz neplati,ani z voza ani na voz
Reagovat
Dobry-den
Odporný sexismus.

Jdu blejt.
Reagovat
FulnekUltras
už u nás nikoho moc nebaví, a tak se do něj začínají pouštět jazykoví puristé - většinou úplně stejná sorta lidí, kterým jinak anglosaské fekálie na hlavě vůbec nevadí

a údajný úplný konec přechylování je prý jenom začátek ;-)

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/glosa-cesky-jazyk-bloudi-mezi-ulickou-laska-a-ulickou-hanba-81572?dop-ab-variant=10&seq-no=2&source=hp
Reagovat
hippos
co je na tom pravicoveho? vzdyt to je typicky levicovy rovnostarsky mysleni
mate to nejak popleteny, soudruhu
Reagovat
blixa
On má zkroucenej mozeček, už ani neví kde má pravou a levou ruku ... :D
Reagovat
hippos
Tak mam dost zkusenosti s temahle lidma. Oni jsou silne presvedceni, ze vi jak to je, prej umi cist mezi radky. Kazda debata je s nema ztrata casu. Ne nadarmo se predevsim na takove zameruji troli farmy bo oni jsou vlastne uz ready made.
Reagovat
FulnekUltras
Současní elfízlové se rekrutují ze strany přesně opačné. A jejich reálné zoufalství z toho, jak snadno jsou poznatelní a jak už na ně lidi zvysoka kálejí, je i z virtuálu cítit na milion mikulášských honů. ;-)))
Reagovat
FulnekUltras
Kdo momentálně nejvíc kňučí, je mi úplně jasné. A může se navenek řadit kam chce. ;-)))
Reagovat
rybicka
Setrvalé kňučení (na ušáky atd.) Zdravím :-)
Reagovat
George_Renel
Trošku mě překvapuje, že tu není tento zajímavý rozhovor. (Nebo jsem ho přehlédl)
https://www.idnes.cz/sport/tenis/barbora-strycova-tenis-turnaj-mistryn-sen-cen.A191021_095921_tenis_tof
Reagovat
Fandina
Jj, moc pěkný rozhovor. A to si říkám, že už nejde napsat něco nově zajímavého, že je všechno známo. :-))
Reagovat
Nenela
Mnoho povyku pro nic. Zadna nespravedlnost, ale Cinani, kteri evidentni fandi vice zenam nez muzum.
Reagovat
paddy
Hlavní důvod je, že nejlepší Číňan je 182., kdežto v top 100 mají 6 žen

U nás se teď fandí více ženám a nikdo neví proč...
Reagovat
Jon61
Ale no tak. I když tenis není jediný sport, v kterém Češky dávají mužům na frak.
Reagovat
Vlk-v-trave
Holky frcely vzdycky...
...na OH, jak se hraje plazovy volejbal...nektere fanousky je tezke odlepit od obrazovky, nekteri drzi lepe nez vterinove lepidlo.
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
paddy
Ještě něco od velké trojky

https://youtu.be/ETxmCCsMoD0

https://youtu.be/cpbbuaIA3Ds

https://youtu.be/JRDgihVDEko
Reagovat
Vlk-v-trave
Reagovat
paddy
Peníze se dají nejen přijímat za výhry, ale i dávat za pokuty jako to umí Nick. Na jeho počest si proto zahrajme také něco. Nick umí zahrát velké míče a na kurtu se chová jako oheň...

https://youtu.be/BQa7wOu_I_A
Reagovat
Vlk-v-trave
:D)
Nick by to jiste ocenil...

Tak jeste neco na pocest Bernieho Tomice, ktery nemel jiste jednoduche detstvi:))) A ktery ve Wimbledonu nastavil nemilosrdne zrcadlo.

https://www.youtube.com/watch?v=V9AbeALNVkk
Reagovat
tommr
že mají ženský jednou víc prachů než chlapi i když hrajou jen na dva vítězný. Už se nemůžu dočkat až nám místní experti začnou přepočítávat výdělky na odehraný minuty a brečet jak je to nespravedlivý ... :)
Reagovat
ttopi
Tak na druhou stranu, dokud měli více muži, řvaly ženy, že je to nespravedlivé a že takto by to být nemělo najednou mají více ony. To nedává moc smysl, když do té doby se bojovalo proti tomu, aby měl někdo víc. A výsledkem je, že má zase někdo víc :-)
Reagovat
tommr
však ona to ATP zase brzo dorovná ...
Reagovat
Krisboy
Ani ne tak ATP jako Číňané.
Reagovat
tommr
v Číně se ale pokud vím mužskej TM nehraje ...
Reagovat
Krisboy
Zatím ne.
Reagovat
ttopi
To ano, ale to takhle bude furt dokolečka.
Reagovat
smazaný uživatel
Na idnes už to jede dva dny. :)
Reagovat
George_Renel
https://www.sport.cz/tenis/clanek/1155800-dalsi-tenisova-svatba-na-spadnuti-byvala-svetova-jednicka-si-vezme-milionare.html#hp-sez
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist