V Sydney se dařilo Gasquetovi i Baghdatisovi

11. 1. 2010, 11:07
Aktuality 0
ATP SYDNEY / AUCKLAND - Poslední dva turnaje mužů před Australian Open dnes zahájili tenisté v Sydney a Aucklandu. V Austrálii postoupili favorizovaní Gasquet i Baghdatis. Naopak nasazený Andrejev nestačil na kvalifikanta Mayera.
Richard Gasquet

Richard Gasquet nedokázal minulý týden obhájit semifinále v Brisbane, když vypadl s pozdějším vítězem Roddickem. Nyní ho stejná meta čeká v Sydney a úvod své cesty zvládl. Se Španělem Felicianem Lopezem čelil 16 brejkbolům, odvrátit ale nedokázal jen tři. Sám o podání nepřišel a po hofině a 16 minutách se radoval z výhry 6-1 6-4.

"Je to příjemný vstup do turnaje, protože Lopez je kvalitním hráčem, hlavně má vynikající servis," pochvaloval si cenné vítězství na úvod Gasquet. "Loni jsem tu hrál semifinále, tak mě pochopitelně těší, že jsem první zápas zvládl," dodal třiadvacetiletý Francouz po pátém vítězství v pátém vzájemném utkání.

Úspěšně si v prvním kole vedl i Marcos Baghdatis, jenž před týdnem utrpěl debakl s Tomášem Berdychem. Generálku na Australian Open, na kterém před čtyřmi lety prohrál až ve finále se Federerem, zahájil výhrou 6-2 7-5 nad domácím Lindahlem.

"Nehrál jsem dobře, především se servisem jsem se trápil," přiznal Baghdatis, který prý o svém soupeři nikdy předtím neslyšel. "Měl jsem nízké procento prvního podání, opravdu jsem se dobře necítil. Ale dařilo se mi při hře od základní čáry a dobře jsem se pohyboval," našel Kypřan i dobré stránky své hry.

Dobrý dojem v úvodu sezony zatím nezanechává Igor Andrejev. Poté, co minulý týden na Hopman Cupu zdolal ve třech setech jen špatně hrajícího Kohlschreibera, se již dnes rozloučil s turnajem v Aucklandu. Nad síly nasazené sedmičky byl kvalifikant Leonardo Mayer z Argentiny.

Turnajovou dvojkou je Tomáš Berdych, po odhlášení Monfilse je však v soutěži žebříčkově nejvýše postaveným hráčem. Český tenista má navíc v prvním kole volný los. V Sydney se představí mj. také Wawrinka nebo Hewitt.

Auckland: Favority jsou Španělé
Také v Aucklandu do turnaje vstoupil první z nasazených tenistů. Rakušan Jürgen Melzer však duel s Italem Fabiem Fogninim dokázal otočit a postoupit do 2 .kola.

Na Novém Zélandu se v 1. kole střetli dva domácí tenisté a duel měl nečekané vítěze. Jose King-Turner podlehl Josemu Stathamovi, který si tak připsal první vítězný zápas na okruhu ATP.

Pohled na seznam nasazených hráčů v Aucklandu připomíná spíše antukový turnaj ve Španělsku. Čtyři nejvýše nasazení tenisté jsou totiž Španělé - Robredo, Ferrer, Ferrero a Almagro.Turnajovou osmičkou je navíc Montanes.

- ATP 250 SYDNEY (Austrálie, tv. povrch, 484.750 dolarů) -
pondělní výsledky (11. 01. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
L. Mayer (Arg.) - Andrejev (7-Rus.) 6-7(7) 6-3 7-6(4)
Gasquet (Fr.) - F. Lopez (Šp.) 6-1 6-4
Baghdatis (Kypr) - Lindahl (Austr.) 6-2 7-5
Cuevas (Urug.) - Llodra (Fr.) 6-2 7-6(1)
Seppi (It.) - Matosevic (Austr.) 6-4 6-4
Starace (It.) - Gil (Portug.) 6-1 6-4

- ATP 250 AUCKLAND (Nový Zéland, tv. povrch, 355.500 dolarů) -
pondělní výsledky (11. 01. 2010)

Dvouhra - 1. kolo:
Melzer (6-Rak.) - Fognini (It.) 5-7 6-3 6-2
J. Statham (N. Zél.) - King-Turner (N. Zél.) 6-2 7-5
Bellucci (Braz.) - Chiudinelli (Švýc.) 6-3 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist