V Paříži uvidí souboj o titul "korunní princ"

3. 6. 2008, 19:24
Aktuality 7
Papíroví favorité - druhý nasazený Rafael Nadal a turnajová trojka Novak Djokovič - postoupili na French Open do semifinále. Španělský tenista dnes z kurtu smetl krajana Almagra a Srb si ve vyrovnaném zápase poradil s Lotyšem Gulbisem. Semifinálový duel Nadal - Djokovič bude stejně jako před třemi týdny v Hamburku přímým soubojem o post světové dvojky.
Rafael Nadal a Novak Djokovič

V mužské dvouhře dojde na očekávané semifinále mezi trojnásobným šampionem Rafaelem Nadalem a vítězem Australian Open Novakem Djokovičem. Oba čtvrtfinále vyhráli ve třech setech, ale srbský tenista se na postup nadřel o poznání více.

Devatenáctiletý Lotyš Ernest Gulbis odehrál s Novakem Djokovičem naprosto vyrovnané utkání, ale ve více než tříhodinové bitvě nezvládl koncovky setů. V nich rozhodly zkušenosti nejlepšího hráče této sezony, který se na rozdíl od svého soupeře vyhnul nevynuceným chybám.

Rafael Nadal prodloužil svou pařížskou neporazitelnost, když po setech třikrát 6-1 za hodinu a 44 minut vyprovodil z kurtu španělského krajana Nicolase Almagra.

Djokovič se může stát světovou dvojkou
Už před zahájením French Open se spekulovalo, zda jednadvacetiletý Srb Novak Djokovič zaútočí na post Rafaela Nadala. A v Paříži došlo k očekávanému souboji - semifinálový duel těchto soupeřů bude přímou bitvou o druhé místo ve světovém žebříčku.

Djokovičovo semifinálové vítězství by Srbovi zajistilo minimálně 250 bodů navíc, což by samo o sobě na předstižení Nadala nestačilo, ale Španěl by semifinálovou porážkou ztratil 550 bodů, čímž by v žebříčku přišel o druhé místo, kterým se pyšní nepřetržitě už 150 týdnů.

FRENCH OPEN - úterní výsledky mužů:

Dvouhra - čtvrtfinále:
Nadal (2-Špa) - Almagro (Špa) 6-1 6-1 6-1
Djokovič (3-Srb) - Gulbis (Lot) 7-5 7-6(3) 7-5

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
těžko říct kdo vyhraje
Reagovat
smazaný uživatel
USA tour se samozrejme jeste nekonalo, mas bohuzel nedostatek informaci.
Reagovat
smazaný uživatel
me se zda, ze USA tour uz bylo:D:D, ale to NERES!
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal tenhle zápas vyhraje upa v poho
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli Novak nevyhraje tak se už naseru, protože nemůže pořád vyhrávat Nadal.
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa Djokera zase převálcuje, jako ho porazil v Hamburku.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslim si ze to je predcasne.Nadal je lepsi nez novak jak na antuce tak i na trave takze ocekavam ze se neco zmeni az v USA tour.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist