Tenistky slavily triumf dlouho do noci. I s poraženými Němkami

10. 11. 2014, 12:10
Aktuality 128
Dlouhá a vydařená oslava zakončila triumf českých tenistek ve finále Fed Cupu. Společně s Petrou Kvitovou a spol. si ji užily i reprezentantky poraženého Německa, které po oficiální společné večeři nakonec rovněž dorazily do baru v centru Prahy.
Selfie šampionek (© A. Hlaváčková)

"Euforie tady pořád je. Vyhrát finále, navíc doma, je něco, co se neopakuje často. Nám se to povedlo podruhé a je to pořád hrozně vzácné," řekla dnes Kvitová novinářům na setkání, které bylo spojené s fotografováním s cennou trofejí u Karlova mostu.

"Ideálnější místo by se ani nenašlo, jsme rády, že tady můžeme být a budeme mít krásnou fotku s Pražským hradem za zády," uvedla čtvrtá žena světového žebříčku.

Tenistky se, stejně jako tenisté po triumfu v Davis Cupu, v minulosti na stejném místě již fotily. I proto mělo vše spád. "Ty to snad držíš v ruce poprvé?" smála se Kvitová kapitánovi Petru Pálovi, když ho fotografové dirigovali, jak si má stoupnout a jak držet pohár v ruce.

Společně s Kvitovou, Lucií Šafářovou, Lucií Hradeckou a Andreou Hlaváčkovou si oslavy i focení užily také Karolína Plíšková a Klára Koukalová, které ve finále nebyly oficiálními členkami týmu.

"Bylo to fajn, super," pousmál při dotazu na oslavy Pála, který se v neděli odpoledne bál, že oslavy budou vzhledem k únavě tenistek krátké. "Vydrželi jsme ale dlouho," přiznal. "Bylo to až do rána. Na mě to byl velký výkon, že jsem vydržela tak dlouho s holkama," smála se Kvitová.

Žádné velké zklamání prý nebylo vidět ani na Němkách, které za českými tenistkami do baru dorazily. "Už na večeři se ptaly, kam jdeme, a pak za námi přišel celý jejich tým. Míchaly se tam české, německé a anglické songy, takže se tancovalo na všechno. I společně," uvedla Kvitová, která se nyní chystá na dovolenou.

"Mám dva týdny volna a někam bych chtěla jet. Jen ještě nevím s kým a kam. Je to otevřené. Ráda bych ale do tepla," dodala nejlepší česká tenistka současnosti, jejíž přítel hokejista Radek Meidl hraje v Polsku.

pva, ČTK

Komentáře

128
Přidat komentář
Frick
Ještě musím vyjádřit souhlas s tím, že zkrátka maj být aktivní ti, co maj kontakty na boháče.

A prostě zrovna finále FC by mělo bejt místem, kde by se mohly dít nějaký námluvy.

Já bych akceptoval to, že nikdo nechce "brát" peníze mladym talentum ve prospěch WTA turnaje.

Ale špatně akceptuju to, že se (zřejmě?) nevyvýjí maximální úsilí ty peníze pro ten WTA turnaj sehnat.

Nemůže hrát negativní roli i jistá "rivalita" mezi ČLTK a spartou?

V zásadě se dá říct, že sparta Prague je turnaj "dvou unikátností"

1) Znáte nějaký jiný turnaj kategorie 100.000, kde hrají hráčky s takto vysokým žebříčkovým postavením, přičemž kvůli tomu obětují souběžně hraný Premier 5 turnaj?

2) Znáte nějaký jiný největší turnaj roku, který se nehraje na nejlepších kurtech, které město může nabídnout?
Reagovat
VlS
Fricku, tobě SE peníze vydělávají, doma SE ti vaří a SE ti uklízí? Ještě aby SE ti tak souložilo s přítelkyní, všechno Se děje samo.
Tach jdeš za tím Chrenkem nebo ne?
Reagovat
Frick
A je pro tebe fakt tak zásadní, že napíšu "se nevyvýjí" místo "zainteresovaní nevyvýjejí"?

Já ani nevim přesně jaký jsou vzathy mezi ČTS , Českou sportovní, TK sparta (jakožto někdo, kdo pořádá 100.000+H a je tedy schopen sehnat slušné peníze) a ČLTK (jakožto někdo, kdo vlastní slušnou arénu, která více jak 4 roky čeká na adekvátní podnik).
Reagovat
VlS
Fricku, přestaň rozdávat úkoly co kdo má dělat a začni dělat.
Ti, kteří byli na finále FC tam nebyli náhodou ( znovu - Nic se nikdy nestane náhodou), většina znich tam byla na VIP vstupenky, které dostali za štědré sponzorství. Ani to finále Fed Cupu se neudělá zadarmo.
Běž a vyzkoušej si, jak se shání sponzoring. Před každejma dveřma budeš stát v dlouhý frontě všech sportů, zdravotních, sociálních, vzdělávacích a kulturních institucí, ochrany přírody před člověkem, ochrany člověka před přírodou (povodně, vichřice a podobně) a všichni chtějí peníze. Jenže ten pytel peněz má dno. Když z něj dostane někdo novej, tak musí vypadnout někdo starej. Tak to je.
Pak zjistíš, že ti nestačí prachy na rok, ale minimálně na 3 či 5, protože na rok se s tebou WTA vůbec nebude bavit. Pak zjistíš, že příjmy z vysílacích práv jsou WTA a ne tvoje, z příjmů za reklamu chce WTA podíl a tak dál. Těch peněz je potřeba mrak.
Tak nedávej nikomu úkoly a začni shánět. Máš už schůzku s Chrenkem dohodnutou? Posílat za ním někoho ze svazu nemá smysl, ti tam už byli a prachy už dostali, jinak vy Chrenek ve VIP lóži nebyl.
Hodně sil a štěstí přeju, až se ti to povede, tak si určo koupím lístek ( a budu tě tahat po webu, že nevíš, co bys za něj měl chtít)
Reagovat
mrafe
Visi, já jsem se k tomu taky chystala, že mu napíšu, ale ty jsi to napsal, lépe než bych to napsala já. Jenom se připojím, zajímalo, by mě kolik firem xy již Frick oslovil, a z jakým výsledkem. Klidně ať si zde píše dál, ale pokud to bude psát jen tady, tak si pak může udělat akorát výlet na Hlubokou.
Reagovat
Frick
Pardon, ale tady se dělá, jako kdybych psal, že se má do Prahy přesunout GS. Mluvim o international turnaji, kterej tady byl mnoho let předtím. Furt mi neříkejte, že je ustavičně krize.
Reagovat
VlS
Ale nikdo ti neříká nic jinýho, než abys to zařídil a nedával moudrý rady. Víš co se má udělat, víš kdo to má zaplatit, tak do toho, co ti chybí?
Připomínáš mi písničku "V zemi se narodil krtek". To si fakt myslíš, že nikoho před tebou nenapadlo, že je nejlepší jít pro prachy za někým, kdo je má? To fakt není objev století. Tak naivní přístup by mě nepřekvapil u dítěte, u dospělýho mě opravdu zaráží.
Jestli sis mezi řádky nevšiml, Černošek se tím už zabývá - přečti si pozorně dnešní rozhovor Petry v MF dnes. Jen nečekej,že to bude zejtra.
Reagovat
smazaný uživatel
Býval tady nejen turnaj WTA, ale i ATP (a to v jednu dobu dokonce dva a ten ostravský s dotací na úrovni dnešních ATP 500). Jenže situace se dost změnila. Doby, kdy (polo)státní banky mohutně lily peníze jak přímo do sponzorství (aniž by měly vůbec spočítanou rentabilitu), tak přes nevýhodné úvěry do firem (které pak štědře sponzorovaly kde co), jsou dávno pryč. Dá se říct, že je to se získáváním sponzorů rok od roku těžší, velký propad nastal v roce 2009 (krize) a zpět už se to nevrátilo. Mám zkušenosti z oblasti kultury, kdy sháníme sponzory každoročně od roku 1993 a je to opravdu tak, jak říkám. Do roku 1996 to byla úplná pohoda, protože Komerční banka, Ferona, Aral a další velké firmy byly velmi štědré. Pak to začalo klesat, jak se doprivatizovávaly banky a další firmy (soukromí vlastníci si pečlivě přepočítávají, co se jim vyplatí), všeobecně je ten trend sestupný až dodnes. Teď se musí doslova paběrkovat a sbírat sponzorské příspěvky po desítkách tisíc, a to i firem s mnohamiliardovými obraty.
Reagovat
VlS
Mám podobně smutnou zkušenost ze sportu ( ne z tenisu). Sehnat jednotky, neřkuli desítky milionů na jednu akci (byť i úrovně mistrovství světa) která nemá vrcholovou politickou podporu je nemožné. Hladovejch krků jsou tisíce.
Reagovat
misa
To byly časy, kdy Agassi hrál v Ostravě. Neuvěřitelné.
Reagovat
Frick
Začne v zásadě až o týden pozdeji než loni.

Tak to asi budou všichhni rádi, že budou moc strávit Vánoce v klidu a ne třeba v 10 000 m....

Na druhou stranu, loni sledovat místo silvestrovské chlastačky streamy z Brisbane, Aucklandu a Shenzenu - nemá to taky něco do sebe? :o)
Reagovat
Frick
Tak Lucka Hradecká začínala tuhle sezónu 27.12.2013 kolem 22:00 SEČ :o)
Reagovat
smazaný uživatel
No a Radek s Petrou letěli do Perthu už 23.12., takže na Štědný den už byli u protinožců.
Reagovat
misa
Letos tam letí s Luckou :-(
Reagovat
Frick
Tak Markéta bude hrát s další Češkou ročníku 1999, Annou Slovákovou.

Hm a v kvaldě hrála i Kateřina Brožová. A já si myslel, že se byla dívat na Fed Cup :o)

http://www.itftennis.com/procircuit/players/player/profile.aspx?PlayerID=100183466

Ještě o rok mladší je Radka Bužková (*3/2000)
Reagovat
gedzitka
Teda naše byly fakt kočky https://twitter.com/FedCup/status/531898453908275200/photo/1...proti Němkám...https://twitter.com/sabinelisicki/status/531737706830004224/photo/1
Reagovat
FulnekUltras
Oboustranně vysoce kvituji !!!
Zároveň je to důkaz o převážně velmi dobrých nebo aspoň maximálně korektních osobních vztazích mezi současnými světovými tenistkami - až na několik všeobecně známých či zřetelně tušitelných výjimek...
Reagovat
Roger_Federer
Dukaz ceho?..Tos vyvodil z toho ze je pozvali na oslavu?
Reagovat
FulnekUltras
Nemyslím, že šlo o nějaké formální jednostranné pozvání. Viz i text článku.
Reagovat
Roger_Federer
Dohady.
Reagovat
FulnekUltras
Nevím, jestli sis všiml reakce Němek už hned těsně poté, co si náš tým vychutnal první "kolečkovou" oslavu na kurtu po vítězném mečbolu Petry s Kerber. Sám jsem byl překvapen, jak bezprostředně vlastně všechny na čele právě s Angie našim holkám gratulovaly. Takhle nějaké falešné formální divadlo nevypadá.
Reagovat
Stan_Borowitz
Asi je to zvykem, když jsme vyhráli finále DC nad Španěly, taky to nakonec zapíjeli společně. A ty výjimky - to jsi myslel ty dva slavné sestry?
Reagovat
FulnekUltras
Jak píšu - falešné formální divadlo pro kamery a diváky vypadá jinak.
Ty výjimky začínají hned na prvních dvou místech aktuálního světového žebříčku. A pokud už je řeč o sestrách W., tak Venus se mi jeví úplně v pohodě.
Reagovat
smazaný uživatel
se kvalifikovala na svoji první desítku :-)

http://www.itftennis.com/procircuit/tournaments/women%27s-tournament/info.aspx?tournamentid=1100033330
Reagovat
tommr
tak to je skvělá zpráva. Vzhledem k losu by mohla přejít minimálně první kolo. Snad se jí bude dařit podobně jako Marii Bouzkový ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Markéta asi ještě ženy moc hrát nebude, narozdíl od Marušky. Určitě příští rok bude hrát ještě juniorské grand slamy.
Reagovat
tommr
kolik je jí vlastně let? Já vím, že Marie Bouzková je ročník 1998, ale u Markéty si to nepamatuju ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Marie je 21. červen 1998, Markéta 28. červen 1999. Čili je přesně o rok mladší.
Reagovat
smazaný uživatel
28.6.1999, takže 15.
Reagovat
tommr
takže to má na Marii ještě rok k dobru. Snad z těhle dvou jednou vyrostou hráčky srovnatelný s Petrou nebo Luckou ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
navrátilová říkala, že u nás jsou perfektní podmínky pro tenis. U holek se to projevuje, je už jích plný pytel v TOP 100.

Proč ale chlapy nic?? Věčně zde otloukaný Tomáš Berdych je x let náš jediný hrač TOP 10 a za ním je díra 10 let
Reagovat
blixa
Neurodilo se. To se stává i o dost větším národům.
Reagovat
PetaM
Možná se urodilo. Jen nemají tolik peněz, aby je dostali někam výše ... A nebo se skrývá talent v dětech, které si vybraly něco jiného ... Bohužel. :(
Reagovat
blixa
O prachách to nebude. Kdyby bylo, nebyly by ani holky.
Reagovat
PetaM
No, jde o to, že rodiče holek jsou bohatší (nebo našli způsob, jak to financovat), rodiče kluků třeba ne. Je to jenom hypotéza :D Spíše bych ale sázel na neobjevený talent.
Reagovat
Fanda67
spíš se ti kluci honí za míčem nebo pukem, což děvčata tolik nebaví :) , takže několik Berdychů zřejmě běhá na trávníku ...:)
Reagovat
PetaM
Taky tak ... :D

Když ale chodím na kurt, přijde mi, že tam je celkem dost kluků (jakože jsou členy tenisových klubů). Ale když se s nimi člověk baví, tak spíše na rovinu řeknou, že se tenisu věnovat naplno nechtějí, nebo nemůžou. Že jim stačí chodit do TK a konec ... Což vůůůbec nechápu :D
Reagovat
misa
Holky jsou cílevědomější a konkurence je tam menší.
Reagovat
misa
Ještě můžeš zkusit prorazit, největších úspěchů pak dosáhneš po třicítce :-)
Reagovat
PetaM
Já jsem začal s tenisem bohužel hodně pozdě ... :) Mám celkem velkou ztrátu a zřejmě ji nedoženu :D Petra v mém věku vyhrála Wimbledon .... :D :D

Ale rozhodně bych do toho chtěl dovést své děti ... :)
Reagovat
lars
kdybys misto psani zde, trenoval tenis a vic se mu venoval,tak bys uz byl treba v 2000:))
Reagovat
PetaM
No vidíš, já radši trénoval češtinu.
Reagovat
slacker
zbytecne
Reagovat
Fanda67
no ono je to dost nejisté povolání :) , být nejlepší se snaží možná desetitisíce lidí na světě a slušně se uživí prvních 200-300, a začít musíš v době kdy není jasné jestli z tebe něco bude ....
Reagovat
misa
Pravda. Z těch, co začnou se neprosadí skoro nikdo a ještě za to utratí statisíce.
Reagovat
blixa
Nebo prostě zrovna nejsou. Za dvacet let to třeba bude přesně obráceně.
Reagovat
VlS
Už jsem to tady psal jednou - protože kluci sedí u compu, kritizujou Tomáše a koukají jakej má která holka zadek nebo prsa, píšou o tom na TP a na tenis nemají čas.
Reagovat
blixa
I tak možno ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
:D:D:D:D jenže je fakt, že platit si hodiny není zrovna levná záležitost, že na to spousta rodičů nemá a proto ani neví, že jim doma roste skrytý talent.
Reagovat
smazaný uživatel
Můžu potvrdit. Syn chodí 3 krát týdně na individuálku plus kondička. Když to sečtu i s výplety tak v zimě to příjde na nějakých 8 tis. Kč/měsíc a v létě kolem 6 tis. Kč.

Pokud takový dítě jezdi už i na zahraniční turnaje, je to finanční hukot

Kluby finančně podpoří pouze opravdu ty top telenty ...
Reagovat
VlS
Ale to je v každým sportu, určitě jsou některé levnější a řada je taky dražších ( motorky, auta, letecké sporty). Prostě připravovat děti na sportovní kariéru znamená pro rodinu oběti jak finanční, tak časové. S tím se nic dělat nedá, tak to prostě je. A nejen na sport ( lepší škola, zahraniční pobyty .........).
Reagovat
smazaný uživatel
Větší konkurence, obecně je snazší se prosadit v ženském než mužském sportu. Další faktor je, že pokud se u nás dítě (resp. často především jeho rodiče) rozhoduje pro sport, kterým je možno se zabezpečit, tak holky moc na výběr nemají a tenis je celkem jasně na prvním místě. U kluků je tu minimálně fotbal a hokej, kde je pro ně větší šance na finanční zabezpečení, takže se jich na tenis dá méně (těch sportovně nadaných).
Reagovat
lars
a co basket, atletika ??
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že v ženském basketu se hráčka jen stěží dostane na podobné částky jako v tenisu. A atletika, tam už vůbec, vysoké příjmy má pár hvězd, zvlášť v technických disciplínách to není nic moc. Nechci ale, aby to vyznělo, že je to vše jen o penězích. Základ asi je, že mimo tzv. západoevropskou kulturu je ženský sport ve srovnání s mužským jen okrajová záležitost. A i na západě bude o dost víc mužů sportovců než žen sportovkyň.
Reagovat
lars
A proc v top 100 nejsi ty ?:))
Reagovat
pockerface
Taky mě to hned napadlo s tím volnem. Člověk si pomalu myslí, že budou mít do konce prosince leháro a ono nic. Ale ono to je v každém sportu. Mají max. měsíc volna a pak už začíná letní nebo zimní příprava na další sezonu. Tak ať se všem českým děvčatům v příští sezóně daří. A hlavně ať se jim vyhýbají zranění.
Reagovat
pepin
Jé, tak když neví s kým tak já klidně pojedu a budu ji nosit pití až k lehátku, žádný problém. Ještě jen tak na okraj, již je vidím jak takovouhle pařbu do rána by absolvovaly s tenistkami kde "Zítra již znamená včera".
Reagovat
tommr
když půjde všechno podle papírových předpokladů tak se o tom možná budeme moc přesvědčit už příští rok ... :)
Reagovat
lars
Rusko ceka az ve finale ??
Reagovat
tommr
taky proto píšu "když půjde všechno podle papírových předpokladů" ... :)
Reagovat
lars
Sak se ptam ? Pry Marfusa bude hrat FC ??
Reagovat
tommr
to se musíš zeptat montyho. Ale i bez ní by bylo Rusko jasným kandidátem na postup do finále ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych spíš z té druhé poloviny věřil Němkám. Rusko v Polsku je tak 50 na 50, i když záleží na sestavě, Rusky mají určitě víc možností. Zas ale myslím, že Masha se ve Fed Cupu nějak nepřetrhne, půjde jí jen o tu povinnou čárku za účast kvůli OH. Vůbec bych se nedivil, kdyby se za rok konala finálová odveta v Německu. A docela by mě zajímalo, na jakém povrchu. Zřejmě antuka s CPR 18 :)
Reagovat
tommr
tak je jasný, že bude záležet hlavně na tom jak to Rusky pojmou. Mají zdaleka největší výběr, ale ochota reprezentovat u nich moc vysoká není. Já osobně bych byl radši kdyby se Rusky trochu snažily, protože o odvetu s Němkama moc nestojím ... :)
Reagovat
Jan
Odveta s Němkami by byla prima ne ? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Když to dopadne jako letos, tak proč ne. Mně by se celkem líbilo finále Česko-Rusko (i na MS v hokeji by to bylo fajn :D), protože by se hrálo doma na našem mejdle. :D Ale jednině za předpokladu, že bude hrát ruský A.
Reagovat
Jan
Rusky v plné síle včetně Šarapovové by byly nepříjemné. Mohly by nám vrátit rok 2011 i s úroky.
Reagovat
tommr
preferoval bych domácí finále s Ruskama, ale ani odveta s Němkama by samozřejmě nebyla špatná ... :)
Reagovat
slacker
A ja bych preferoval finale s Dulcinela tymem ktery rozmetem 4:0
Reagovat
mrafe
Nezapomeň na jejich tajnou zbraň nehrajícího kapitána
Reagovat
slacker
To neni tajna zbran ale verejna slabina :-)
Reagovat
Jan
Rusko bude nasazené ? Bere se to podle bodů a nevadí, že postoupily z baráže ? V 1. kole by nemusely být příjemně, pokud nasadí nejsilnější sestavu.
Reagovat
tommr
moc nerozumím tvojí otázce. Nasazení nehraje ve FC téměř žádnou roli, protože týmy jako Rusko můžou nastoupit v supersilný sestavě i s "C" týmem. Pokud ale budou všechny týmy hrát v nejsilnějších sestavách tak věřím ve finále ČR-Rusko ... :)
Reagovat
Jan
Jestli bude Rusko při losování nasazené a tudíž ho nemůžeme příští rok dostat v 1. kole nebo nebude nasazené a los nám může určit Rusko jako soupeře v 1.kole.
Reagovat
tommr
vždyt už je to dávno rozlosovaný! Naše hrajou v prvním kole s Kanadou a Rusky s Polkama. V semifinále můžeme potkat bud Francouzky nebo Němky a ve finále Rusky, Polky, Němky nebo Australanky ...
Reagovat
mrafe
Neměla by tam být v semifinále místo Německa Itálie?
Reagovat
tommr
jj napsal jsem to špatně ... :)
Reagovat
mrafe
já jsem měla zafixovanou tu Itálii, tak mi to bylo trochu divné, tak díky za potvrzení. UŽ jsem se chtěla radovat, že příští rok nebude antuka a zase nic.
Reagovat
tommr
musíme doufat, že Francouzky překvapí - s nima bychom hráli doma ... :)
Reagovat
Jan
Už jsem zapomněl. Na fedcup.com jsem to nenašel ... A Rusky byly nasazené ?
Reagovat
Jan
Už jsem to našel. Se mi to vykouřilo z hlavy, jak jsem ponocoval ...
Reagovat
tommr
tys mě tak poplet, že jsem to nakonec taky napsal špatně. Správně má bejt "V semifinále můžeme potkat bud Francouzky nebo Italky" ...
Reagovat
PetaM
Člověk si to ani neuvědomí, ale mít jenom 2 týdny volna na konci roku ... To je dost málo. Pak bude 3 týdny trénovat a pak hurá do Austrálie. Je to fakt málo ... A to chlapi končí až za týden a ti z DC až za dva, minimum volna a hned další sezóna. Nám se to sice vleče, ale jim to určitě uteče jako voda a už budou zase na turnajích. Člověk jim závidí, že hrajou tenis, že mají tolik peněz a slávy, ale kdyby člověk zažil jeden jejich měsíc, tak asi padne :D Velký obdiv všem :)

A děkuji za krásný poslední ženský zápas a vůbec za celý víkend :) Věřím, že příští rok bude ještě úspěšnější, než tento a dovezete do ČR více, než jeden GS titul :) A taky věřím, že Petra dále bude sbírat tituly, aby se dostala na 2. místo ČR žebříčku :D A ostatní holky ať taktéž nezahálí a sbírají :) Ale teď si hlavně odpočiňte, budete to potřebovat :D
Reagovat
blixa
A na prvním je kdo ? :D
Reagovat
Cico93
Victoria
Reagovat
Cico93
aha ČR:)
Reagovat
blixa
Že by k nám emigrovala ? :D
Reagovat
Cico93
Tak k nám má bližšie:)
Reagovat
PetaM
Záleží odkud :D :D
Reagovat
Cico93
:))) Minsk.
Reagovat
blixa
Z Ameriky zase k nám ;-)
Reagovat
PetaM
Z Monaka třeba k nám :D :D :D :D :D :D
Reagovat
pepin
Myslíš tu s tím batůžkem?
Reagovat
Cico93
Ale daj pokoj.
Reagovat
PetaM
No Martina přece! :D
Reagovat
blixa
Ještě pořád ? Nemáš nějakej skluz ? :D
Reagovat
PetaM
Přečetl sis tu větu? :D

Psal jsem o tom, aby Petra dále sbírala tituly a dostala se na druhé místo v tomto ohledu! :)

Martina jich má nepočítaně, na druhém místě je Hana Mandlíková, která má 26.

Petra na třetím místě se 14 tituly.

Tak ať sbírá holka, Hanku ještě předběhnout může :D
Reagovat
blixa
No dobrá, přestanu dělat nechápavého :D
Reagovat
PetaM
OMG!!!! :D Jsi mě donutil to najít a teď tohle :D
Reagovat
Fanda67
PetaM
ale Martina je ČSSR a ne ČR , já jen že by si jí mohl Cico také kousek přisvojit :)
Reagovat
PetaM
Tak ony se ČSSR úspěchy většinou berou jako úspěchy ČR.

Třeba výhry ve FC, sčítají se s úspěchy ČSSR, ale Slovensko má jen jeden titul.

Prostě, nevím sice proč, ale většinou se všechno, co patřilo ČSSR, bere jako předchůdce ČR ...

Tak OK, ať se Petra snaží být nejúspěšnější ryze českou tenistkou. Do 3 let to prostě dá :D
Reagovat
Cico93
noo ste naši Veľkí bratia.)
Reagovat
PetaM
No ...

Já nejsem z té generace, která zažila ČSSR. Já vás za bratry nepovažuju, jen za lidi, ke kterým, jako k národu, máme velmi blízko, především jazykově. Jasně, bývali jsme jeden stát, máme z velké části společnou historii, ale pro mě jste prostě cizinci ... Jako tím to nemyslím nijak zle, to vůbec!!!! Ale starší generace má k vám rozhodně blíže, než ta mladší ... :)
Reagovat
Cico93
Toje jasné. Ja ktej generácii tiež nepatrím. Ale cudzinci? to zase nie!
Reagovat
PetaM
Jakože chápeš ... Jiný stát a tak. Samozřejmě vás beru jinak, než třeba Amíky, nebo Němce, ale prostě ... Pořád jste pro mě jiný stát :D
Reagovat
Cico93
jasne
Reagovat
blixa
Nevím no. Já v tom EU chápu jiný stát už jenom jako to, že mě neserou jeho politici :D (většinou :D) Jinak je to fuk.
Reagovat
PetaM
Tebe nějací politici neserou? :D
Reagovat
blixa
No ti zahraniční mě většinou neserou, protože o nich moc nevím ;-) O těch našich bych taky nejradši nevěděl, ale voni se furt nějak připomínají, bo co ;-)
Reagovat
PetaM
Strašný vlezdoprdelky ... :)
Reagovat
blixa
Slovan všude bratry má ! :D
Reagovat
VlS
neslovan taky
Reagovat
blixa
Možná, ale o tom žádné úsloví nic nepraví ;-)
Reagovat
VlS
Jo jo praví - uz starý latinský - homo homini lupus ( člověk člověku vlkem - jasnej případ bratrství :-)) )
Reagovat
blixa
Ty máš nějaký sourozence ? :D :D Já ne, tak o tom nic nevím ;-)
Reagovat
VlS
Už jsem tady jednou odpovídal Montymu, cože jsem to za zvíře - jsem VlkopeS a mám bratří plnou zeměkouli ;-)
Reagovat
blixa
Vlkopes ??? Co to je ?To mi nějak nejde dohromady. Buď jsi dospělej (vlk), nebo infantilní (pes). Ale obojí ?
Reagovat
Cico93
asi toje bielý tesák.)
Reagovat
blixa
To už si moc nepamatuju, to jsem četl někdy před skoro 50ti lety :D Ale to byl snad takovej románově idealizovanej pes , ne ?
Reagovat
Cico93
čo si zase četl? šak film išiel už x krát.-)
Reagovat
Fanda67
maš pravdu, to jsme ještě nebyli cizinci :)
Reagovat
Fanda67
když jsem to viděl poprvé :)
Reagovat
blixa
Na takovýhle filmy nekoukám :D Jsem příšerně zmlsanej filmovej divák a nic mi není dost dobrý :D
Reagovat
Cico93
nič si nepotrebujem prisvojovať
Reagovat
Fanda67
ok , tak se hned nečerti :)
Reagovat
Cico93
ja sa nečertim:)
Reagovat
Fanda67
to jsem rád :)
Reagovat
VlS
No, velkej kus Martiny patří USA jen tak mimochodem
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist