Stephensová ve Washingtonu zastavila Stosurovou a je poprvé ve finále

9. 8. 2015, 09:19
Aktuality 18
WTA WASHINGTON - Bývalá světová jedenáctka Sloane Stephensová zlomila semifinálové prokletí a na domácím turnaji ve Washingtonu postoupila poprvé do finále podniku WTA. Dostala se do něj po výhře nad Australankou Stosurovou, o titul se utká s Pavljučenkovovou.
Sloane Stephensová

V roce 2013 si zahrála semifinále Australian Open, byla ve čtvrtfinále Wimbledonu a ve světovém žebříčku byla na 11. místě. Do finále turnaje WTA se však Sloane Stephensová dostala poprvé až tento týden na domácím turnaji ve Washingtonu. 

Dvaadvacetiletá Američanka v metropoli Spojených států potvrzuje nárůst formy z posledních měsíců. Jednou postoupila bez boje, ve třech zápasech neztratila ani set. V semifinále porazila 7-6 6-0 osm zápasů neporaženou Australanku Samanthu Stosurovou, se kterou si poradila ve třetím vzájemném střetnutí poprvé.

Stephensová v úvodu utkání prohrávala 1-3, ale rychle se vrátila zpět a o servis už víckrát nepřišla. V tie-break sice prohrávala 2-4, ovšem pak získala pět fiftýnů po sobě a získala sebedůvěru. V druhé sadě už neztratila ani game a o osm let starší soupeřku potupila kanárem.



"Soustředila jsem se jen na svou hru. Věřila jsem, že můžu vyhrát a nepřestávala jsem věřit za žádných okolností," řekla Stephensová poté, co ve svém celkově sedmém semifinále poprvé vyhrála. Až dosud byla jedinou hráčkou v současné Top 40, která si nikdy nezahrála ve finále.

"Na tohle jsem čekala dlouho. A dokázat to právě tady ve Washingtonu je pro mě ještě více speciální. Tohle je můj druhý domov, miluju zdejší fanoušky a jsem ráda za to, jak mě podporují," dodala usměvavá Američanka. 

O zisk trofeje se Stephensová utká s Anastasií Pavljučenkovovou, s níž ještě nehrála.  Čtyřiadvacetiletá Ruska vyřadila krajanku a nasazenou jedničku Jekatěrinu Makarovovou, která za stavu 1-1 na sety vzdala kvůli zranění pravé nohy svůj boj o první finále od loňského února.

"Překvapilo mě, že vzdala, protože jsem neměla pocit, že by měla nějaké problémy nebo se nesnažila bojovat," řekla Pavljučenkovová. "Ale možná to bylo proto, že jsem se soustředila na svou hru a snažila se otočit nepříznivý vývoj. Známe se spolu dlouho, přeju jí brzké uzdravení," dodala Ruska, jež má ve finále bilanci 7-3.

• WTA INTERNATIONAL WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (08. 08. 2015)
• Dvouhra - semifinále •
Pavljučenkovová (Rus.) - Makarovová (1-Rus.) 4-6 6-3 skreč M.
Stephensová (USA) - Stosurová (2-Austr.) 7-6(4) 6-0
• Čtyřhra - finále •
Bencicová/Mladenovicová (4-Švýc./Fr.) - Arruabarrenaová/Klepačová (3-Šp./Slovin.) 7-5 7-6(7)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
Frick
No vypadá trochu jako nejslavnější afroamerická policistka Hooksová...
Reagovat
COMEON
Vo finále jej budem fandiť ale nebude mi vadiť ani keď vyhraje Nasťa. :)
Reagovat
sprchon
Gratulace, holky. :) První vzájemná spolupráce dopadla skvěle.
Reagovat
sprchon
https://www.youtube.com/watch?v=eaVHO8dusJs

US Open spolu neplánují, každá má svoji partnerku, ale třeba se někdy dají dohromady na delší dobu. ;)
Reagovat
COMEON
Snaď po jesennej Ázií napr. Linz, Luxemburg, Moskva :)
Reagovat
sprchon
Další zpráva, která montyho určitě potěší. :)

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1030071817024419&id=496895680342038
Reagovat
tommr
to snad potěší nejen montyho, ale i všechny český fanoušky. Doufám, že na USO už bude v plný síle ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Potěšily mě obě zprávy. :)
Reagovat
Lunej..
Taky mohla Sloane zabrat u jiné hráčky sakra. :) Ale 1. set byl opravdu moc pěkný tenis, tak snad Sam bude mít lepší výsledky příště. Je fakt, že s Mladenovic moc práce neměla, Niculescu ji vzdala, tak pak narazila na Sloane ve výborné formě a po TB to už nezvládla. U ní se dá dost dobře číst, kdy nastává zlomový bod :)
Reagovat
smazaný uživatel
uvidíme, jak si s ní poradí Lucka (pokud SAm postoupí) to by mohl být velký zápas :)
Reagovat
EllNino
Pokud ji v prvním kole nevyřadí krajanka Dasha Gavrilova :) její tenis Samanthe vyhovovat určitě nebude :)
Reagovat
smazaný uživatel
jenom to není její krajanka, to možná časem :D
Reagovat
EllNino
na grandslamech už hraje za Austrálii :) stejně jako Tomljanovic, já už je obě beru jako Australanky
Reagovat
smazaný uživatel
vážně, to jsem nevěděl :) tak to se omlouvám, jen že je v pavouku vedená jako Ruska, to je trochu divný, že na gs pak reprezentuje Austrálii.
Reagovat
EllNino
jelikož jde o akci konanou ITF, tak mají asi jiná kritéria ...vždyť Daria letos hrála i australskou kvalifikaci o divokou kartu, kterou nakonec vyhrála :) Ajla byla nasazovaná i na velké kurty na Australian Open, má tam domácí prostředí, už jí berou mezi sebe :) Dasha chodí s Australanem Savillem a tak dále :)
Reagovat
smazaný uživatel
no vidíš, a u Ajli Tomljanovic mi to divný nepřišlo :) díky za info a jeden drb ;-)
Reagovat
EllNino
jasan :D není zač :) Jarmile to taky trvalo hrozně dlouho, než jí začali evidovat jako Australanku, to samý Varvara Lepchenko :)
Reagovat
Fandina
Neviděla jsem to, ale mám radost, po delším útlumu to vypadá, že zase jde nahoru a to je dobře. Gratulka a držím palce ve finále. Go go go!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist