Štěpánek končí ve čtvrtfinále, Troického znovu neporazil

27. 8. 2010, 06:47
Aktuality 12
ATP NEW HAVEN - Radek Štěpánek po týdnu opět prohrál se Srbem Troickým, na kterého může narazit příští měsív semifinále Davis Cupu. Přesto může být český tenista s generálkou na US Open spokojený, neboť si sebevědomí zvedl třemi výhrami.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek loni zažil skvělý rok, v jehož závěru atakoval první světovou desítku a zahrál si finále Davisová poháru. Ale právě náročným koncem sezony, kdy ještě v prosinci, během kterého většina ostatních hráčů nabírala síly na dovolených, si zadělal na nepříjemnosti v sezoně nové. Ještě v lednu se vezl na vítězné vlně v Brisbane, když si zahrál ve finále.

Pak si však postupně stěžoval na únavu a začal prohrávat. V březnu mu lékaři oznámili, že trpí únavovým syndromem a následovala léčba klidovým režimem. Po téměř třech měsících se vrátil na challengeru v Prostějově, kde kvůli nemoci nedokončil finálový souboj proti Hájkovi. Další dva měsíce, během kterých se oženil s Nicole Vaidišovou, zase nehrál vinou zranění levého kolena.

Na okruh ATP se po pěti měsících vrátil začátkem srpna, ale ve Washingotnu, Torontu i Cincinnati postupně prohrál ve dvou setech s Chiudinellim, Fogninim i Troickým.

Aby odehrál nějaké zápasy a dostal se před závěrečným grandslamem sezony do tempa, přihlásil se na poslední chvíli do kvalifikace turnaje v New Havenu. Divokou kartu mu pořadatelé nedali. Nevadilo mi to. Řekl jsem manažerovi, ať to neřeší, že potřebuji hrát a chci hrát i kvalifikaci, protože se potřebuji naladit na US Open," řekl. Zápasy se Sergejevem a Sweetingem zvládl, v rozhodujícím kole ale prohrál s Gabašvilim. 

To už ale asi tušil, že by se do hlavní soutěže mohl dostat jako lucky loser. V pavouku zastoupil Fishe a šanci náhradníka chopil za pačesy. V úvodním kole zametl s Pablem Cuevasem, pak vyřadil po zranění se vracejícího Fernanda Gonzaleze a zvládl i třísetvou bitvu s Haneskem, kterému nepustil jediný servis.

"Věděl jsem, že v tréninku hraji dobře. Věděl jsem, že to v sobě mám, ale potřeboval jsem to prodat v zápasech. Za každou výhru jsem proto moc rád, protože jsem si už skoro nepamatoval, jak chutná (výhra)," říkal český tenista americkým médiím po výhře nad Chilanem Fernandem Gonzalezem v druhém kole. 

Ve čtvrtfinále mohl oplatit Viktoru Troickému vyřazení ze Cincinnati, oproti předchozímu duelu se však jednatřicetiletému rodaákovi z Karviné nedařilo na podání. O to přišel hned sedmkrát a nakonec srbskému soupeři, na kterého může narazit znovu v září v semifinále Davisova poháru, podlehl za 66 minut hladce 2-6 3-6.

Štěpánek tak během pár dnů s Troickým, jehož v minulých sezonách třikrát zdolal, přišel o neporazitelnost. Nyní se už český tenista může chystat na závěrečný grandslam sezony, kde ho v prvním kole čeká Francouz Julien Benneteau.

S turnajem v New Havenu se rozloučil i nejvýše nasazený Marcos Baghdatis. Kypřana vyřadil Sergej Stachovskij po setech 5-7 6-1 7-6. Ukrajinec ve čtvrtek zvládl i dohrávku s šestým nasazeným Robredem.

- ATP 250 NEW HAVEN (Connecticut, tv. povrch, 663.750 dolarů) -
čtvrteční výsledky (26. 08. 2010)

Dvouhra - 3. kolo:
Stachovskij (9-Ukr.) - Robredo (6-Šp.) 7-6(5) 6-2

Dvouhra - čtvrtfinále:
Troicki (Srb.) - Štěpánek (ČR) 6-2 6-3
De Bakker (12-Niz.) - Koroljov (Kaz.) 6-4 6-3
Stachovskij (9-Ukr.) - Baghdatis (1-Kypr) 5-7 6-1 7-6(4)
Istomin (15-Uzb.) - Gabašvili (Rus.) 6-1 3-6 7-6(8) 

Semifinálové dvojice:
Troicki - Istomin, Stachovskij - De Bakker.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
drž hubu ty kreténe pojedem do srbska vyhrát a taky že vyhrajem jebem pičku materinu ty vosle
mother fucker bitch
Reagovat
smazaný uživatel
jsme bez šance, Radek tam ani nemusí jezdit, alspon si ušetří ostudu a Berdych může nastoupit jenom do duelu s Troickym, aby si tak ušetřil ostudu!!
Reagovat
smazaný uživatel
S takovou depresivni naladou to asi v zivote nemas moc veaele. Ale kluci Te urcite prekvapi. Tezko to ocenis, budes bubak porad.
Reagovat
smazaný uživatel
Byl to clanek o Radkovi a ani zminka o nem.Tento zapas jsem jiz sledovala a zrovna byl takovy nestastny, moc nepovedeny. Hodne chyb na obou stranach. Radka naprosto nepodrzelo podani, Vyhral jen dvakrat.Ostatni sve body byly prolomena podani Viktora. Vysledek vypada jednoznacne,ale byly dost pekne vymeny,ale vetsinou konce gemu patrily Viktorovi. V druhem setu za stavu 1.4 podaval Viktor a Rada měl tri breaky za stavu 4O.O a nedokazal to promenit ve svuj bod,pak sve podani vyhral a prolomonil 1xjeho,takze mohlo to byt 4.4,ale bohuzel to dopadlo,jak to dopadlo.Ale snad na US open neco uhraje, Ale ve tretim kole budu fandit vice Tomovi, pokud se spolu setkaji.
Reagovat
smazaný uživatel
a kde je Hrbatý?
Reagovat
misoSK
Celkom sa aj tesim ze Marcos vypadol, aspon usetri sily na US OPEN a tam dojde daleko
Reagovat
smazaný uživatel
Pokud bude mit problemy s hraci jako Stachovskij, tak moc daleko nedojde.
Reagovat
smazaný uživatel
stakhy je tenista ktory dokaze strasne prekvapit a zaroven strasne prepadnut
Reagovat
misoSK
ktovie ci hral uplne na sto percent, nevidel som ten zapas...prehral so stakhovskym ale netreba zabudat ze na americkych betonoch uz porazil Nadala, Berdycha, Verdasca ci Cilica...a co sa tyka US OPEN tesim sa na zapas Baghdatis-Fish ku ktoremu by malo dojst v tretom kole, obaja su vo vybornej forme, moze to byt pekny zapas
Reagovat
smazaný uživatel
je z říše sci-fi, to by musel Fish přejít přes Hájka...
Reagovat
smazaný uživatel
Z říše scifi seš akorát tak ty.
Reagovat
smazaný uživatel
A kolikrát už podle tebe Fish Hájka porazil? Napovím ti - ani jednou. Proč by se mu to mělo povvést právě teď? Už v šatně bude prohrávat 0:2 na sety. Psychika, kamaráde, ta rozhoduje zápasy mezi špičkovými hráči...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist