Siniakovou nepoložilo ani 13 dvojchyb, po dalším obratu proti kvalifikantce vyrovnala letošní maximum

22. 8., 00:11
Aktuality 13
WTA CLEVELAND - Kateřina Siniaková (28) měla v Clevelandu druhý den po sobě namále proti kvalifikantce, znovu však nepříznivý vývoj otočila a zvítězila v tie-breaku rozhodujícího setu. Španělku Jessicu Bouzasovou (21) udolala navzdory 13 dvojchybám a devíti ztraceným servisům 2:6, 6:4, 7:6, teprve počtvrté v sezoně vyhrála v hlavní soutěži dva zápasy v řadě a postupem do čtvrtfinále vyrovnala své letošní maximum. O jeho překonání si zahraje s Peyton Stearnsovou.
Kateřina Siniaková (© Pavel Mazáč / CNC / Profimedia)

Siniaková – Bouzasová 2:6, 6:4, 7:6

Kateřina Siniaková v uplynulých třech měsících slavila deblové triumfy na Roland Garros, ve Wimbledonu, na Livesport Prague Open a získala olympijské zlato. Ve dvouhře sice strádá, tento týden v Clevelandu se ale rve a vydřela už dvě těsné výhry v tie-breaku třetího dějství.

V úterý udolala po odvrácení tří mečbolů japonskou teenagerku Sajaku Išijovou, byť v rozhodujícím setu prohrávala 1:5, a druhý den utekla ze stavu 0:1 na sety další kvalifikantce Jessice Bouzasové. O sedm let mladší Španělku udolala 2:6, 6:4, 7:6, přestože v rozhodující sadě prohrávala 3:5 a celkem čtyřikrát byla dva míčky od porážky.

Siniaková v úvodu prohrála první čtyři gamy, za stavu 0:4 čelila brejkbolu a mohla být ráda, že nedostala kanára. Ve druhé sadě ale třikrát smazala manko brejku a byť za stavu 5:3 při svém podání neproměnila setbol, na returnu vybojovala třetí dějství.

V něm česká tenistka prohrávala 3:5, k mečbolu ale 80. hráčku světa Bouzasovou, jež na letošním Wimbledonu skolila obhájkyni titulu Markétu Vondroušovou, nepustila. Díky skvěle zvládnutému tie-breaku a zisku posledních pěti míčků se po více než dvou a půl hodinách boje mohla radovat z postupu.

Statistiky zápasu Kateřina Siniaková – Jessica BouzasováStatistiky zápasu Kateřina Siniaková – Jessica Bouzasová (@ Livesport)

Osmadvacetiletá rodačka z Hradce Králové letos startuje již na 20. turnaji na okruhu WTA a teprve počtvrté vyhrála dva zápasy po sobě, čímž vyrovnala maximum. Do čtvrtfinále se v roce 2024 dostala potřetí, v červnu na trávách v Berlíně a Bad Homburgu se dál neprodrala.

O první semifinále od loňského října, kdy triumfovala v Nanchangu, si 36. hráčka světa Siniaková zahraje s domácí nasazenou šestkou Peyton Stearnsovou.

Výsledky turnaje WTA 250 v Clevelandu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

13
Přidat komentář
misa
Siniaková hrála většinu zápasu hrozně, ale na těch miniturnajích se jí vždy povede zápas nějak uhaluzit. Soupeřka se dostane do nadějného stavu s brejky, pak se rozklepe, přijdou třeba i nevyužité mečboly, prasátka jdou ve prospěch KS, a pod.

Stejné to bylo i loni na podzim ve finále Nanchangu. Tenhle zápas mě bude štvát ještě dlouho
Reagovat
misa
Zase netrefenení správného smajlíku
Reagovat
makro99
ta Portorož, nebo Bad Homburg, tam hrála Katka špičkový tenis
Reagovat
baba
ty jo, už 2 x jsem vypnula s tím, že je to marný, marný, marný a ona to Katka vyhrála. Snad ji dodá sebevědomí ten pocit, že nic není ztraceného. Gratulka
Reagovat
Levinest
Zápas zajímavý. Ale největší groteska byla ti podavači a rozhodčí. Trochu jako by oslovili nějaký domov důchodců, trochu jako paralympiáda (ortéza na koleně u jedné rozhodčí)... Při různých sběrech míčků jsem se bavil více než při hře. Ale konec zvládla Katka skvěle.
Reagovat
frenkie57
jj, také jsem si všiml poněkud staršího ansámblu sběračů. Mě třeba pobavilo, jak si jeden z nich nechal míček vrácený od hráčky pěkně dokutálet až k nohám a pak ho teprve zvednul. Zřejmě nepřítel zbytečných kroků.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak Amerika je v tomhle vždycky freak, ale někdy nechává sbírat i sběrače s nějakým postižením a ti plní úkoly tak nastejno s těmi zdravými, které teda nevím, podle čeho vybírají. To je opravdu groteska a hráčům to může i brnkat na nervy.
Upírka úplně mimo, s tím jak tam poškodila Katku, ani komentátor nechápal. Naštěstí ten game vyhrála.
Jinak totálně freaky match, fakt podivnost a jak to holky dotáhly do TB3 setu, říkal jsem si, tak si to užijtesmile
Povrch mi přišel děsně pomalý a Bouzas se na něm cítila dobře, teda až do toho TB Chvílemi kvalitou až překvapovala.
Gratulace Katce, že to zvládla a nervy jí úplně nevytekly na kurt, i když raketa lítala
Reagovat
tommr
Katce se povedla další haluz když vyhrála zápas ve kterém byla dlouho horší hráčkou a byla opět krůček od vyřazení. Katku je třeba pochválit za příkladnou bojovnost kterou jsem popravdě po prvním setu ani nečekal. Uznání zaslouží ale i soupeřka která hrála opravdu velmi dobře. Některé výměny v závěru zápasu byly od obou hráček opravdu skvělý ...
Do čtvrtfinále bych Katce i sobě přál Stearnsovou. Sorribes Tormo by asi byla příliš velkej nápor na moje už tak notně pocuchaný nervy ...
Reagovat
frenkie57
Katka to zase,jak píšeš,uhaluzila, hlavně velmi dobrému závěru a jistě odehranemu TB. Co mě však dnes obzvlášť iritovalo, bylo její celozápasové paštikování rozhazování rukama a hádání s upírkou. Vím, že to k ní patří, že to dělá,i když se jí daří,ale dneska mně to prostě lezlo na nervy. Každopádně gratulace k postupu do QF.
Reagovat
makro99
mně to trochu připomíná Portorož - ve stínu US open, Katka pomalý rozjezd.. a nakonec fantastický finálový výkon a titul :) akorát tady chybí ta třešnička v podobě Rybakiny...
SST je po zranění letos úplně marná...
Reagovat
frenkie57
To finále v Postoroži s Rybkou, to byl tenis jako břitva. Obě hrály výborně, ale přeci jenom Rybička o něco více vyhazovala. A myslím, že Katka hrála předtím ve stejný den semíčko. Skvělý výkon.
Reagovat
makro99
Katka hrála v sobotu čtvrtfinále i semifinále - a to čtvrtfinále bylo 7:6 ve třetím, proti nějaké Paolini... a v neděli finále minimálně 3,5 hodiny
Reagovat
com
smile

Tolik prace s tema kvalifikantkama
..v pristim kole uz nastesti zadna nebude
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist