Seznamte se s Lauren Davisovou

16. 3. 2014, 16:03
Rozhovory 2
Dvacetiletá Američanka Lauren Davisová na sebe zatím asi nejvíce upozornila minulý týden, když v Indian Wells porazila poprvé hráčku Top 10 - Bělorusku Viktorii Azarenkovou. Po senzační výhře se sympatická kráska rázem stala jedním z hlavních terčů novinářů. Přečtete si rozhovor pro WTA a poznejte tak více nadějnou americkou tenistku.
Profily hráčů
Lauren Davisová

Dvacetiletá Lauren Davisová vstoupila do letošní sezony výborně a hned na začátku roku ukázala, že má ambice dostat se do širší světové špičky.
Mladá Američanka si zahrála čtvrtfinále v Aucklandu, prošla kvalifikací v Sydney, kde nestačila až v osmifinále na Saru Erraniovou a na Australian Open došla až do třetího kola, čímž si vytvořila nové grandslamové maximum, kterým dosud bylo druhé kolo z French Open 2012.

Minulý týden zazářila na turnaji v Indian Wells, kde ve druhém kole porazila poprvé hráčku Top 10 - Bělorusku Viktorii Azarenkovou, které v úvodním setu nadělila dokonce 'kanára'.
Po výhře 6-0 7-6 nad bývalou světovou jedničkou postoupila do třetího kola, kde si hladce poradila s krajankou Varvarou Lepchenkovou a byla tak už v osmifinále, v němž se měla utkat s Australankou Dellacquaovou. Do boje o čtvrtfinále ale Davisová kvůli žaludečním problémům nenastoupila.

Aktuálně 66. tenistka světového žebříčku se i tak díky povedenému vystoupení v Indian Wells v novém vydání žebříčku WTA posune na své nové maximum, konkrétně na 55. příčku.

Sympatická Američanka v domácím prostředí odpovídala na otázky WTA. Rozhovor, v němž Davisová hovoří o její rodině, o tom, jak se dostala k tenisu, či o jejím tenisovém idolu, si můžete přečíst i vy.

Jak jste začala hrát tenis?
Jako malá jsem hrála a zkoušela různé druhy sportů, tak jsem se jednou dostala i k tenisu. Jeden ze známých mojí mamky byl tenisový profík, tak jsem to jednoho dne zkusila a zalíbilo se mi to.

Můžete nám říct něco o vaší rodině?
Moje mamka Traci pracuje jako zdravotní sestřička v Clevelandu, můj táta se jmenuje Bill a je doktor ve Wisconsinu. Mám staršího bratra, kterému je 22 let a jmenuje se Billy a bude teď studovat univerzitu ve Wisconsinu.

Co vaši trenéři?
Od US Open trénuji s Juanem Toderem, hrála jsem i v akademii Chris Evertové. Dlouho dubu jsem trénovala i s Carlosem Zapatou.

Jak byste popsala styl hry, který předvádíte na kurtě?
Myslím si, že se dobře pohybuji a snažím se hrát co nejrychleji. Nejsem tolik vysoká, ale mám velkou razanci a snažím se hrát hodně agresivně, dávám do úderů hodně energie. Na druhou stranu umím i bránit a jsem schopná hodně míčů vrátit, ale agresivnější pojetí je mi bližší.

Máte nějaké speciální metody v tréninku nebo v přípravě?
Asi ani ne, ale snažím se hodně dbát na to, co jím, dávám si na stravu velký pozor. Můj otec píše o stravě knihy, takže mi v tomhle může hodně poradit. Dá se říci, že jsem zvolila obdobnou metodu jako Novak Djokovič, snažím se jíst málo pšenice, omezuji proto pečivo, ale jím opravdu hodně bílkovin a nasycených tuků. Novak mě tímhle hodně inspiroval!

Kdo je vaším tenisovým idolem?
Jednoznačně Kim Clijstersová, protože je to skvělá hráčka, ale zároveň i tak skromný a milý člověk. Když jsem se s ní poprvé potkala, byl to pro mě obrovský zážitek. Je výborná, mám ji opravdu moc ráda už od dětských let.

Wisconsinu

Kdo byl vaší největší soupeřkou?
To je dobrá otázka! Hrála jsem už hodně zápasů a každý zápas je v něčem těžký, ale zmínila bych třeba Suarézovou ze Španělska. Ona je skvělá hráčka, velká bojovnice a hrát proti ní je těžké, protože toho opravdu hodně vrátí! Potom také Alizé Cornetová, hrála jsem s ní těžký zápas. Je to také skvělá hráčka, která hraje hodně srdcem a nechává na kurtě všechno.

Na jaké vítězství nejradši vzpomínáte?
Teď to bude rozhodně výhra nad Viktorií Azarenkovou tady v Indian Wells. Po výhře to byl náramný pocit, byla to první výhra nad hráčkou Top 10, takže další krok vpřed.

Jaké jsou vaše cíle v tenise?
Chci se dostat do Top 5.

Jaký je váš nejoblíbenější povrch a nejoblíbenější turnaj na okruhu WTA?
Moje oblíbené město je Paříž. Mám ráda i turnaj v Cincinnati, protože je to v Ohiu a je to taková srdcová záležitost, cítím se tam být doma a mám tam velkou podporu fanoušků.
Nejoblíbenější povrch nemám, ráda hraju na každém povrchu.

Jak jste daleko se vzděláním?
Právě jsem absolvovala střední školu a ráda bych začala vysokoškolská studia online. Miluji psaní, takže bych ráda dělala třeba žurnalistiku nebo angličtinu.

Jaké jsou vaše koníčky, co děláte, když máte chvíli čas pro sebe?
Jsem ráda mezi lidmi, jsem totiž hodně komunikativní a ráda se povídám. Jinak ráda čtu knihy nebo sleduji různé filmy či seriály.

Popište sama sebe jedním slovem.
Šťastná...

Pokud byste nebyla tenistkou, čím byste chtěla být?
Nikdy jsem o tom nepřemýšlela, takže nemám ponětí o tom, co bych dělala, kdybych nehrála tenis. Možná nějaký sportovní management? Opravdu netuším.

Je něco, co by o vás měli lidé určitě vědět?
Asi o mé víře, je pro mě opravdu hodně důležitá.

Kdybyste se mohla potkat s kýmkoli na světě, kdo by to byl? (pozn. okolo prochází Roger Federer)
Nejsem si jistá. Možná s Rogerem Federerem. (smích)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Petr Pokorný

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Je roztomilá :-)
Reagovat
Fandina
Asi je to kamarádka Joha Isnera, i když je malá, tak si míčky podává na podání podobně jako on.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist