Serena titul v Melbourne obhajovat nebude. Na návrat zatím není připravená

5. 1. 2018, 01:42
Aktuality 59
Serena Williamsová titul na úvodním grandslamu sezony obhajovat nebude. Američanka, která nehrála právě od loňského Australian Open, sice po porodu před pár dny odehrála exhibiční duel, nicméně v tuto chvíli se necítí být stoprocentně připravená a potřebuje více času.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Serena Williamsová odehrála poslední soutěžní zápas loni v Melbourne Parku a po vítězství nad starší sestrou Venus oslavila zisk rekordního 23. grandslamového titulu. O několik týdnů později nechtěně unikla informace, že již pri zvednutí trofeje nad hlavu byla v jiném stavu. Nyní šestatřicetiletá Američanka v září porodila dceru Alexis Olympii a v listopadu se vdala za svého snoubence a otce dítěte Alexise Ohaniana.

Nejen fanoušci hrající legendy a ikony ženského tenisu netrpělivě očekávali návrat Williamsové na kurty. Tomu se jim dostalo na konci prosince na exhibici v Abú Dhabi, kde Američanka ve třech setech podlehla Jeleně Ostapenkové.

První ostrý turnaj měla Williamsová po roce absolvovat na Australian Open. O osmou trofej z australského grandslamu však nakonec usilovat nebude, jelikož se zatím necítí být stoprocentně připravená zaútočit na ty nejvyšší mety.

"Po odehrání prvního zápasu po porodu jsem si uvědomila, že přestože jsem velmi blízko, stále nejsem ve své nejlepší formě," řekla majitelka 23 grandslamových trofejí.

"Můj kouč a vlastně celý tým mi vždy říkali, ať hraju, jen když do toho můžu jít naplno. Můžu hrát, ale nechci jen hrát, chci víc. Ještě potřebuji čas, abych se dostala do své nejlepší formy," svěřila se.

"Přestože mě to mrzí, tak se letošního Australian Open nezúčastním. Na loňský ročník budu vždy vzpomínat. Moc se s Olympií těšíme na ten příští," napověděla, že příští ročník úvodního podniku velké čtyřky si nenechá ujít.

Williamsová měla možnost letošní sezonu zahájit už na turnaji WTA v Sydney, ale divokou kartu od pořadatelů odmítla. Nyní vynechá i australský grandslam. To znamená, že po skončení Australian Open zmizí z žebříčku WTA. V návratu jí ale rozhodně pomůže chráněný žebříček i divoké karty.

Pro pořadatele se samozřejmě nejedná o příjemnou zprávu. Během posledních 24 hodin ztratili již třetí zvučné jméno. Před Američankou se odhlásili pětinásobný finalista Andy Murray (kyčel) a bývalý čtvrtý hráč světa Kei Nišikori (zápěstí). Nejistá je zatím účast světové jedničky a bývalého vítěze Rafaela Nadala (koleno) a šestinásobného šampiona Novaka Djokoviče (loket). Nově se odhlásila Timea Bacsinszká (pravá ruka).

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

59
Přidat komentář
Kozoroh
"Na návrat nejsem připravená."

Přeloženo:

"Bojím se, že prohraju!!"
Reagovat
smazaný uživatel
Presne.
Reagovat
Fandina
A co má být? Samozřejmě, že kdyby se nebála, že prohraje, tak bude hrát.
Reagovat
Nola
ona sa nikoho a nicoho neboji to si zapamataj..... chlapi nemozu rodit, mozu iba darovat zivot, chlapi mozu prevadzat svoje pracovne aktivity cely zivot, zenam to nie je dopriane, ak chcu byt matkami..... kozoroh a vsetci pod tebou, ktori s tebou suhlasia, uplne od veci komentar....
Reagovat
EllNino
Serena je ta poslední, která by se měla bát prohry :D
Reagovat
Pedronegro
asi má mimčo přednost, což je určitě dobře :)
Reagovat
jackiec
hurá!!!!!!!!!!poserena vyoutovaná
Reagovat
FulnekUltras
příroda si nakonec poradí se vším
Reagovat
Krisboy
Nevíte jak je to s jejími žebříčkovými body? Teď má rovných 2000 bodů, takže po AO bude na nule? To je nějaké divné, ne?
Reagovat
sprchon
Co je na tom divnýho? Když rok nehrála, tak nemohla získat žádný jiný body.
Reagovat
Krisboy
On už to bude rok, co nehraje? Potom by to samozřejmě bylo v pořádku, ale já myslel, že skončila až později v sezóně...
Reagovat
Krisboy
No jo, je to tak. Tak sorry, tuhle osobu moc nesleduju, tak už si nepamatuju, kdy přestala hrát :)
Reagovat
PetaM
Bude na nule, stejně jako třeba Šarapova po dopingu. Jen by tuším měla mít nárok na turnaje, protože bude mít SR ... Pokud se SR vztahuje na mateřství, ale asi jo :D :D
Reagovat
janek_da
těhotenství je nemoc, podle mezinárodní klasifikace spadá do MKN-10 kategorie
Reagovat
slacker
a byt zena je zase zraneni, woman - wounded man
Reagovat
Fandina
Nic ve zlém, ale čteš ty články, tam je o tom všechno, že vypadne po AO z žebříčku WTA, i o chráněném žebříčku atd.. :-)
Reagovat
Krisboy
Máš pravdu, nečetl jsem to. Nečtu všechny články a někdy - jako třeba teď - se to nevyplácí :)
Reagovat
Fandina
:-)) já když nemám čas, tak taky články nečtu, ale jinak ano, protože se vlastně dozvím, o čem byl ten titulek :-)).
Reagovat
janek_da
Já to mám naopak. Když nemám čas tak články čtu.
Reagovat
Krisboy
Já jdu často rovnou do diskuse a článek si přečtu, až když se v diskusi ztrácím :D
Reagovat
janek_da
jj, přesně tak to myslím
Reagovat
Fandina
Mně je diskuse ukradená. Spíš mě zajímá, co se píše v článku.
Reagovat
EllNino
to je vidět, že ti je ukradená, už pár let jsi sem nic nenapsala
Reagovat
Fandina
Jsi fakt trapný. To, že někoho něco nezajímá, tak neznamená, že to nedělá. Diskuse na TP je to poslední, proč sem chodím.
Reagovat
EllNino
:D celkem absurdní, jak lžeš, a jsou na to důkazy, že lžeš, v podobě nudlovek s kýmkoli :))
Reagovat
Fandina
Ty jsi neuvěřitelně hloupý člověk. Že píšu nudlovky se přece nevylučuje s tím, že je to to poslední, co mě na TP zajímá.
Reagovat
EllNino
díky, od baby od počítače to má vypovídající hodnotu ;), a teď mě omluv, jdu jako hloupý člověk dělat jiné hloupé věci
Reagovat
Fandina
Jj, my báby od počítače, co nemáme co dělat, se rády bavíme na úkor blbečků, jako jsi ty. Obvzlášť, když si o to doslova říkají, jako ty.
Reagovat
EllNino
:D
Reagovat
Fandina
Možná by ses měl věnovat něčemu smysluplnějšímu, než diskusi na TP s důchodkyněma. Jdi něco dělat, ať něco v životě dokážeš. Na zábavu máš ještě dost času.
Reagovat
smazaný uživatel
To je dobre!
Reagovat
janek_da
Nepotěším vás. Stále kojí, stále kojí.
Reagovat
Fandina
Tak to už chápu úplně. Která matka dítě kojí, tak nemá jiné zájmy než se věnovat dítěti.
Reagovat
kada.tom
Já myslím, že dobrá volba. Osobně bych to viděl na návrat v Arábii (Doha + Dubai) tzv. na rozehrání nebo v Mexiku, aby byla ready na IW+Miami :-)
Reagovat
peggy
Myslim,ze se rozhodla velmi dobre,chce byt stale jednickou.Tak snad dalsi turnaj?
Reagovat
blixa
Kdyby už, holka, dostala rozum ...první tři roky dítěte jsou zásadní.
Reagovat
Hector21
Ta dá pokoj až v hrobě...
Reagovat
smazaný uživatel
Materská trvá na západe tak 6mes, ziadne 2-3r ako v "sociálnej Europe"..Potom ide matka do práce a predpokladám, ze tam v sucte trávi viac času ako Serena na kurtoch.
Reagovat
blixa
Jenže Serena nemusí vydělávat na složenky. Ta má vyděláno tak na 300 let dopředu. Takže jestliže spousta žen páchá takovou blbost, ona nemusí.
Reagovat
smazaný uživatel
Čiže matka má kompletne prestať žiť a fungovať a kompletne obetovať svoj život v prospech tých tvojich akože zásadných 3r. dieťaťa, keďže vlastne peňazí má dosť a tak teda pracovať nemusí. Čo na tom, že na tomto modele funguje celá západná Európa a funguje to.

Nie si ty náhodou nejaký Boľševik?..typické spiatočnícke zmýšľanie, akoby vystrihnuté zo zlatých kroník komunizmu.

Píše sa 2018, dobré ráno realita :)
Reagovat
blixa
Chasníčku, to že netušíš nic o tom, že právě bolševik nahnal děti do jeslí a ženy do fabrik svědčí jen o tvé demenci nebo nedostatku vzdělání. Pokud za "život" pokádáš jen zaměstnání a ne rodinu, je to s tebou dost smutné. Jinak se asi budeš divit, ale i v USA je celkem běžné, že žena zůstává doma s početnou rodinou, pokud je to pro ně ekonomicky únosné. Jinak že jsi vymatlanej, to je mi jasné už dlouho, ale že jsi úplně vymatlanej, to jsi odhalil až teď.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja za život nepokladám len za zamestnanie, to nikde netvrdím. To len tak vidíš, v tom tvojom spiatočníckom čierno-bielom mozočku. Ono sa to totiž vôbec nevylučuje, ľudia môžu pracovať a zároveň dávať všetko svojej rodine vieš? To ťa asi nenapadlo.

A to že tu rozvíjam nejakú diskusiu s típkom, moralistom, ktorý háji hodnoty rodiny, ale bez ostychu si dovolí napadnúť rodičov a výchovu oponenta. Aké symbolické. Ty sa dokážeš pozrieť do zrkadla, úbožiak?
Reagovat
lvicek
No v USA by za 6 mesicu asi libali ruce - tam to v podstate zalezi na zamestnavateli a v nekterych zamestnanich si clovek musi vzit na porod dovolenou...
Reagovat
slacker
na co dovolenou? si odrodi v prestavce na obed
Reagovat
lvicek
No v podstate jo :). Nasla jsem ted o tom jeden cesky clanek - https://drive.google.com/file/d/0B43geFBoClgKMzNqZkRONFdRZUE/view , pokud by to nekoho zajimalo. Dva az tri mesice placene materske, to uz je evidentne luxusni zamestnanecky benefit.
Reagovat
smazaný uživatel
Niekde to je 6 tyzdnov, niekde 3mes. Rozne...A tie deti existujú a nič im nechýba..

Ale myslim, ze kazde obdobie dietata je dolezite, specifické. Aj od 3-6, 6-13, puberta...nedovolil by som si ukazat na jedno z nich a povedat, ze je zasadné...Naopak v období 0-3 je dietatu este vela vecí jedno a vela z toho si nepamata. Hoci samozrejme, vsetko vnima a ak by cele toto obdobicko stravilo trebars v detskom domove, tak ho to velmi poznačí...
Reagovat
blixa
Tak na tobě je vidět, že "těba chýbalo velmi vela". Proč, na to se ptej svých rodičů. I když genetika dělá více jak 60%, takže na to se můžou asi i vymluvit :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ty budeš zrejme nejaký postarší zaprdený moralista, keď si takto dovolíš kádrovať ľudí na základe povrchných znalostí z internetu. Musíš byť ozaj spokojný so svojim životom, takto na staré kolená.

Neviem, čo ti v detstve chýbalo, no momentálne je to skôr zdravý rozum. Pozdravujem
Reagovat
George_Renel
Kolik jsi vychoval dětí?
Reagovat
smazaný uživatel
Vychovávam jedno, a nielen ja. Ale obaja rodičia, pomáhame si, keď je jeden v práci, je tu druhý a rovnako celá rodina.

Či ako si to myslel?..že si vychoval viac detí, máš asi lepšie skóre, že?..Bravó.
Reagovat
George_Renel
Blb zůstane blbem a srážka s ním bolí vždy více. Pro letošek stačilo...
Už na tebe reagovat nebudu, ocením, když recipročně učiníš totéž.
Reagovat
smazaný uživatel
Aka reciprocita?..Ved ja sa s tebou vobec nebavim. Nas kontakt je len tom, ze vzdy vstupis do mojej polemiky s druhým diskutérom. Neprinesies nic konstruktivne, len hlúpe invektívy, ukazes svoju malost a si spokojný. Rovnako ako tentokrát. Ty pán diagnóza.
Reagovat
Fandina
Řekla bych, že zásadních je víc let, než tři, možná pět, šest roků, bych tak viděla. Ale musím přiznat, že když bylo mým dětem dva roky, tak už mě to doma moc nebavilo a víc jsem toužila po práci. Takže ve třech letech už obě moje děti byly ve školce.
Ale do těch dvou let jsem opravdu nic jiného než děti neřešila. Bylo to příjemné a přiznám se, že se tak trochu divím každé, když se jí chce dělat ně o jiného, než se věnovat dítěti.
Reagovat
blixa
Ve třech letech je téměř vše hotovo a nic s tím už nenadělá. Je překvapující, jak je tahle skutečnost málo známá. A nejkritičtější vůbec je první rok, kdy dítě nasává jako houba.
Reagovat
Fandina
Já mám dojem, že ve čtyřech letech.
Reagovat
janek_da
Já se až teď blížím k tomu nasávání jako houba
Reagovat
slacker
tak 3 nebo 4 roky? a z koho bude lepsi jedinec? ten co hotovy uz ve 3 letech nebo ten co se jeste rozviji jeden rok navic?
Reagovat
Fandina
Dítě není hotové nikdy, ani když je dospělé. Ale četla jsem, že zlomem jsou opravdu ty čtyři roky, od té doby si člověk dovede zapamatovat co bylo.
Reagovat
Kozoroh
Pro hlásnou troubu pozitivní diskriminace v dnešním sportu je výchova vlastního dítěte přežitek a nesmyslné omezení.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist