Serena se čtyři měsíce po porodu vrací na kurty. V Abú Dhabí si zahraje s Ostapenkovou

25. 12. 2017, 08:51
Aktuality 19
Serena Williamsová se v sobotu necelé čtyři měsíce po narození dcery vrátí k tenisu. V rámci 10. ročníku prestižní exhibice mužů v Abú Dhabí se utká s vítězkou letošního Roland Garros Jelenou Ostapenkovou z Lotyšska.
Serena Williamsová s dcerou

Williamsová se na kurtu představí poprvé od lednového Australian Open, kde získala rekordní 23. grandslamový titul ve dvouhře. Později vyšlo najevo, že v té době už byla těhotná. Prvního září porodila dcerku Alexis Olympii a v listopadu se vdala za svého partnera internetového magnáta Alexise Ohaniana.

V sobotu šestatřicetiletá Američanka nastoupí k zápasu poprvé jako vdaná paní a s Ostapenkovou obstará premiéru ženského tenisu v rámci exhibičního turnaje, který hrají v Abú Dhabí muži od roku 2009.

"Mubadala World Tennis Championship již dlouho zahajuje mužskou tenisovou sezonu a já jsem nadšená a poctěná, že mohu být součástí toho, když se na této akci poprvé představí i ženy," uvedla v prohlášení Williamsová, jejíž účast pořadatelé ohlásili na Štědrý den.

S Ostapenkovou, která v sobotu podlehla na exhibici v thajském letovisku Hua Hin Karolíně Plíškové a včera i Britce Johanně Kontaové, se utká poprvé.

Už dříve se Williamsová nechala slyšet, že po mateřské pauze hodlá na Australian Open útočit na další grandslamový titul. Turnaj v Melbourne začne 15. ledna.

• EXHIBICE ABÚ DHABÍ 2018 •
program turnaje (28. - 30. 12. 2017)
čtvrtek 28. prosince
14:00 Anderson (JAR) - Carreño-Busta (Šp.)
16:00 Bautista (Šp.) - Rubljov (Rus.)
pátek 29. prosince
11:30 zápas o 5. místo
14:00 Thiem (Rak.) - Anderson/Carreño-Busta (1. semifinále)
16:00 Djokovič (Srb.) - Bautista/Rubljov (2. semifinále)
sobota 30. prosince
11:30 zápas o 3. místo
14:00 S. Williamsová (USA) - Ostapenková (Lot.)
16:00 finále
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

19
Přidat komentář
brixner
I když...asi by měla ještě chvíli počkat, nejmíň pět let, to už bude dítko soběstačný, třeba bude ťapkat i do školky no a pak teprve by mohla její máma zase voprášit pálku bez vobav, že by dítku chyběla. Ale znáte ty motivace...Já u jedný sousedky se nikdá moc nenadřu,prostě to jen trochu vošolícham,za to sem ale zahrnutej poakční péčí,jakou nemaj ani v důchoďáku,jen tak namátkou:Teplá,doslova horká vana,v ní lazebnická kůra,pak hlasitá a uznalá pochvala mýho vypracovanýho těla,samozřejmě s patřičně hbitým vošmakáním detailů,poté usednutí do pohovky a na stole-voalá-pečínka,pár kapek něčeho archivního,umytý a vyleštěný boty,vystříhaný chlupy z uší a nosu,v předsíni kanystr s benzínem abych nebyl vůbec tratnej na svym dojezdu,nový brzdový destičky a při vodchodu ještě plná brašna různejch pochutin,jako je závin,bábovka,koláčky,flaška Napoleóna,dva balíky bílejch fuseklí,dvě cédéčka s Floydama,dobitej kredit...Teda né,že bych byl ňákej chudák,ale dycinky si to všechno vodnesu,vono co je doma,žáno,jednou sem si do tašky přihodil i vonný svíčky,co sem do týdle domácnosti nedávno daroval,svíčky maj hořet a né bejt vystavený na vobejvákový stěne,přece.Takže suma sumárum se sem docela rád vracím,protože mi to za to prostě stojí a je to pro mě výhodný. Takže bych řek, že tydle návraty fakt plně chápu i s veškerejma dopadama :-))
Reagovat
FulnekUltras
Naducánku trhej...
Reagovat
peggy
Sirino,blahopreji k navratu a delej Sve dceri I manzelovi jen radost.
Reagovat
Patri.k
Paráda, letošní sezóna bude parádní se Serenou, Marii i Petrou... bez nich tomu chyběly osobnosti
Reagovat
Patri.k
chyběli*
Reagovat
milik254
chyběly
Reagovat
Jabadu
detailisto ...
:-)
Reagovat
blixa
Fakt nechápu její motivaci. Nevydělala dost ? Chybí jí nějaký titul ? Mateřství jí zřejmě nechytlo. Asi chce na kurtu i umřít.
Reagovat
Kozoroh
Vona potřebuje mít krizi, jakou měl Federer v roce 2013 nebo Nadal dva roky poté. Motivace hrát pak vezme za své.
Reagovat
aligo
i když ji nemusím tak musím uznat že chybí... Dnešní ženská špička (dnešní šička je od 1 místa do 30....) je opravdu extrémně nevyrovnaná... Chybí hráčky jako Maria, Vika, Petra kdysi, možní i Lisicki...:(
Reagovat
bIbec
tak se spojitostí s extrémní nevyrovnaností bych pak nemluvil, že tam některé z těchto hráček chybí, páč některé z nich sou víc extrémně nevyrovnané, jak ta současná špička (Petra, Lisicki!).. to ovšm neznamená, že mi nechybí.. teda ta Lisicki ani ne, to už bych spíš řekl ta Gasparyan třeba. Nebo ta dadaftova Hampton. Ty teda nikdy nebyly nějak ve špičce, ale tenis hrají (hrály) fakt pěknej (narozdíl od té Lisicki např).
Reagovat
bIbec
i když jako jo, je to věc názoru, někomu se ta Lisicky líbit může, to je jasný.
Reagovat
bIbec
dá se říct, že tam teď nejsou tzv "mašiny na vítězství", které by vyčnívaly nad ostatní, ale to se může změnit.. klidně už letos. Někdo chytne slinu a začně vyhrávat všecko a zase si lidi budou stěžovat, protože je to nuda o jedné, dvou hráčkách.

Takže za mě je všecko tak nějak OK.
Reagovat
bIbec
ještě teda jedna věc: Před nějakým časem bylo docela terno, když někdo třeba porazil tu Serenu nebo např tu Azarenku, protože tyhle dvě byly opravdu VELMI dobré.. a tyhle "šokující" momenty tam dneska vlastně nevidíme nebo je nemůžeme nazívat "šokujícími", protože prostě očekáváme, že ty hráčky ze současné špičky sou jednodušše porazitelné.
Tohle je aspekt, který bych chápal, že někomu může chybět. Ale jako ono to zase časem přijde. Zas tam bude někdo dominantní. Každé to období má něco do sebe.
Reagovat
Patri.k
Úroveň ženského tenisu před 10 lety byla očividně hodně vysoko. Protože úroveň spíš stagnuje než by rostla. Jak jinak si vysvětlit, že dřívější hvězdy, které jsou dnes veteránky dokáží patřit mezi naprostou špičku. Nebo tenistka, která rok nehrála, se v podstatě během pár týdnů vrátí mezi topku.
Reagovat
George_Renel
A neplatí to podobně pro ATP ? .-)
Reagovat
Lunej..
A proc se vraci Marion, kdyz uz skoncila, proc hraje Djokovic a nevenuje se rodine, to same Roger atd...proc se vracela Azarenka? Jen proto, ze ji nemas rad neznamena, ze uz nesmi hrat... :)
Reagovat
blixa
Že ji nemám rád je přehnané. Jen opravdu nechápu motivaci 35 leté ženské co má 3 měsíční mimino !!! a vyhrála už všechno co se dalo se znovu honit po kurtech.
Reagovat
LukasH
Proste ji bavi hrat tenis a soutezit. Stejne jak Fedu. Co je na tom k nepochopeni.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist