Šafářová zdolala Lučičovou, ve čtvrtfinále může pomstít Hlaváčkovou

12. 9. 2013, 21:40
Aktuality 30
WTA QUÉBEC - Lucie Šafářová ani ve čtvrtém vzájemném duelu s Mirjanou Lučičovou-Baroniovou neztratila set, dnes v Québeku však spolu odehrály nejvyrovnanější střetnutí. Česká tenistka Chorvatku zdolala ve dvou tie-breacích a postoupila do čtvrtfinále, v němž se se utká s Američankou Lauren Davisovou. Ty vyřadila Češku Andreu Hlaváčkovou.
Lucie Šafářová

Lucie Šafářová letos neprožívá zrovna povedenou sezonu, ale na kanadském turnaji v se jí tradičně daří. V roce 2009 prošla v Québeku až do finále, před třemi lety byla v semifinále. Letos zatím splnila pozici nasazené trojky a je ve čtvrtfinále.

Do něj se dostala po vydřené výhře nad Mirjanou Lučičovou-Baroniovou, když obě sady jejich duelu rozhodla zkrácená hra. Šafářová se v utkání trápila při brejkbolech, využila jen dva z jedenácti, zatímco její soupeřka byla v tomto ohledu mnohem efektivnější. I čtvrtý vzájemný zápas ale jednatřicetiletá Chorvatka nakonec prohrála 0-2 na sety.

V prvním setu šestadvacetiletá Češka prohrávala 1-3, Chorvatka ale brejk nepotvrdila. Za stavu 3-4 pak Šafářová odvrátila brejkbol a klíčový tie-break pak zvládla lépe. 

V druhé sadě to byla Šafářová, která přišla o vedení 5-2 a málem ji to mohlo mrzet. V tie-breku totiž prohrávala už 3-6, dva setboly ale odvrátila vítězným úderem a třetí pak přímým bodem z podání. Vítěznou smečí si připravila první mečbol, Lučičová ale hrála aktivně a dostala se k dalšímu setbolu. Brněnská rodačka však předvedla další dva skvělé servisy a nakonec po odvrácení celkem pěti mečbolů zvítězila 12-10.

Další soupeřkou Šafářové bude Lauren Davisová, která v druhém kole vyřadila Andreu Hlaváčkovou. Čerstvá dvojnásobná vítězka deblových soutěží na grandslamovém US Open sice dokázala po hladce prohraném prvním setu vyrovnat, ale rozhodující dějství bezmála dvouhodinového zápasu pak opět ovládla devatenáctiletá Američanka.

Šafářová se s Davisovou utkala letos ve Wimbledonu, kde česká tenistka vyhrála hladce ve dvou setech a o sedm let mladší soupeřku z kurtu vyprovodila i 'kanárem'.

- WTA INTERNATIONAL QUÉBEC -
(Kanada, tv. povrch / hala, 235.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (12. 09. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Šafářová (3-ČR) - Lučičová-Baroniová (Chorv.) 7-6(4) 7-6(10)
Davisová (7-USA) - Hlaváčková (ČR) 6-1 2-6 6-3
Mladenovicová (2-Fr.) - Martičová (Chorv.) 6-3 2-3 skreč Ma.
Tomljanovičová (Chorv.) - Matteková-Sandsová (4-USA) 7-5 3-6 4-1 skreč M. 
Bouchardová (5-Kan.) - Karatantčevová (Kaz.) 7-6(2) 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

30
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ji tam máte- a moc ji to sluší :))
Reagovat
Michaelus
Viděl jsi tu pusu,kterou Radek poslal nakonec do publika?? :D ;)
Reagovat
Michaelus
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/508515-radek-chtel-abych-prisla-kvitova-fandi-stepankovi-na-davis-cupu.html#article-artcl
Reagovat
tommr
přítomnost Petry zaregistrovali i v zahraničí. Tohle se objevilo na oficiálních DC stránkách:

The Davis Cup is the perfect opportunity for the game's female stars to put their feet up and watch a bit of tennis. Czech world No. 11 Petra Kvitova has her eye on the ball in the stands in Prague.

Read more at http://www.daviscup.com/en/news/156334.aspx#f0uWmMDqb91Ol2Qr.99
Reagovat
PetaM
http://sport.idnes.cz/kvitova-o-novem-kondicnim-trenerovi-dvf-/tenis.aspx?c=A130913_181929_tenis_par

Rozhovor o novém kondičním trenérovi :)
Reagovat
PetaM
Tak spekulace se zřejmě potvrdila, Háčka zřejmě vzdaly boj o TM. Do Pekingu ani Tokia nejedou (kde mohly vlastně získat nejvíce bodů). Plán Andrey je následující:

V současné chvíli jsem na turnaji v Quebecu a potom mě čeká turnaj v Albuquerque. Pak budu alespoň týden doma a budou následovat čtyři menší turnaje v Evropě.

Nevím, jak by to vypadalo, kdyby holky vyhrály všechny tyto turnaje, jestli by měly nějakou šanci. Otázkou je, jestli vůbec mají společné turnaje .. :) Zřejmě se letos Háček na TM nedočkáme :) :)
Reagovat
tommr
tak to je strašná škoda - Háčka letos na TM skoro určitě neuvidíme. Háčka by se na TM deblistek mohly kvalifikovat jen pokud by uhrály nějaký dobrý výsledky v Tokiu a v Pekingu. Na poslední postupový místo ted ztrácí 1127 bodů a takovou ztrátu na malejch turnajích nemůžou dohnat i kdyby na všech hrály spolu a všechny vyhrály. Jejich největší soupeřky navíc určitě využijou jejich absence v Tokiu a v Pekingu a nahrajou si tam dostatek bodů na to, aby se před nima v žebříčku udržely ...
Reagovat
PetaM
Já teda nevím, jaké turnaje v Evropě jsou a za kolik. Vím jen o Linci (280) a Moskvě (470) a Lucembursku (280) :D Už jenom z těch tří je to 1.030 bodů. Ještě teda Andy hraje v Albuquerque a jednom turnaji v Evropě. Pokud by Australanky nehrály debla (popř. vypadly v prvních kolech) tak by i postoupily. Ovšem to by Háčka teď musely vyhrát asi 6 turnajů za sebou. A zároveň spoléhat na to, že by Australankám ani Peng s Hsie (nebo jak se píše) neuhrály zhola nic ... :D
Reagovat
tommr
v Lucemburku a v Moskvě se hraje současně takže Háčka můžou vyhrát jen jeden z těhle turnajů ...
Možná, že budou ještě hrát na nějakejch ITF turnajích, ale ty jsou málo bodovaný a některý z nich se navíc hrajou až po TM ...
Bez solidních výsledků v Tokiu a Pekingu prostě Háčka nemají na TM nárok. Teoreticky by se tam z našich hráček mohla ještě probojovat Květa Peschkeová, která snad v Asii hrát bude ... :)
Reagovat
PetaM
Aha, tak to mi uniklo :D Jinak Květa do Tokia nejede :)
Reagovat
tommr
v tom případě je už jasný, že letošní TM deblistek bude bohužel bez naší účasti ...
Reagovat
PetaM
Holky mají GS, to je důležité. Příští rok přidají další :) A TM příští rok taky bude :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rád, že Kiki postoupila. :) Samozřejmě by to bylo lepší bez skreče soupeřky... Přeju Petře Martic brzké uzdravení! Kiki psala na Twitteru, že důvodem skreče byla nemoc (ne zranění), takže Petra snad bude brzy fit. :)

Takže dneska v noci očekávané čtvrtfinále Kiki - Genie... Jenom nějak nechápu ten program Novy. Už dneska mají v programu turnaj z Quebecu, ale mají tam psané semifinále, přitom dneska se hraje čtvrtfinále (viz Nova Sport)...
http://tvprogram.nova.cz/?hash=3986431181379069143416
Reagovat
dadaft
popravdě moc nechápu, proč Novasport koupil zrovna Quebec, halový turnaj bez šťávy, kam chodí na zápasy v průměru 8 lidí.
asi, že tam hrajou hodně naše holky.
nicméně napadá mě několik turnajů kategorie wta iNTERNATIONAL, KTERÉ BYCH VIDĚL RADěji.
škoda, že je Géňa s Kikinou tak pozdě, ale možná to dám - navíc na Bouchardovou snad lidi přijdou...
jsem zvědavý, co Polona Hercogová, zdá se, že se vrací jakás takás forma, zatím prochází hladce, v Cincinnati dokonce vyřadila Cibulkovou........, McHale teď taky nehraje špatně..........
Lucka to snad zvládne.
Reagovat
tommr
máš pravdu - v programu Nova Sportu to mají špatně napsaný. Fajn je, že pokud dodrží aspon udávaný vysílací časy tak dneska po desátý uvidíme čtvrtfinále mezi Luckou Šafářovou a Davisovou. Naopak noční zápas mezi Bouchardovou a Mladenovicovou na kterej se tak těšíš určitě vysílat nebudou, protože po jedný v noci končí s vysíláním ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to mi došlo, že zápas Kiki - Genie na Nova Sport nebude. Jestli v noci vydržím, tak se podívám na stream... Ale nezapomínej, že ten přenos po skončení fotbalu od 22:15 je ReLive, takže to vlastně taky nebude úplně přímý přenos.
Reagovat
tommr
že to nebude přímej přenos by mi ani tak nevadilo, ale naštvali by mě pokud neukážou Lucku ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Murray si tam pinkaa so 16 ročným faganom
to nevie trochu pritlačiť
Reagovat
Mayo
na akom povrchu hrajú ? neviem ani kde sa hrá či v británií alebo chorvátsku
Reagovat
smazaný uživatel
antuka
Chorvatsko
ale zvladol to noo prve 6 gemy trvali pol hodinu Andy si tam s nim pinkal a zbytočne to naťahoval
Reagovat
smazaný uživatel
Veľka gratulacia Lucke
ma veľkú šancu to cele urvať

PS: najkrajšia česká tenistka
:DDDD
Reagovat
dadaft
Taškent
Jovanovski - Torro-Flor 62 62

no jo MTTF, když je dost času, forhend i bekhend píše, o tom žádná.
jenže ve vysokých patrech času moc nebývá, hraje se tvrdě a rychle - a pod tlakem přicházela spousta nečistých úderů...
semi je fajn, ale máš spousta práce před sebou............................
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska jsem z Taškentu nic neviděl, ale včera jsem koukal na 3. set zápasu Bojana - Galina. Byl to docela hezký a dramatický zápas, obě holky chtěly být aktivní. Rozhodovalo se až v tie-breaku 3. setu. Nakonec vyhrála Bojana, která byla trochu přesnější a trpělivější. Navíc jí to moc slušelo (Galině taky, ale Bojaně víc), takže jsem jí to přál. :)

Jsem rád, že Bojana postoupila i dneska a zahraje si finále... Olga je mi taky sympatická, ale druhé semifinále mi bylo tak nějak jedno. Kdyby postoupila Mandy, tak bych se taky vůbec nezlobil. :) Navíc Olga je na tomto turnaji přemožitelkou Donny, tak aspoň je vidět, že Donna prohrála s dobrou soupeřkou...
Reagovat
Frick
No tedy. Trochu těžší hráčka a hned byla smetena 1:6 v prvnim setu. Kdyby se nezranila ta soupeřka, tak skutečně to nemusela otočit....
Reagovat
tommr
Lucka sice potvrdila roli favoritky, ale dost si zahrávala. Ve druhým setu nejdřív za stavu 5:3 nezvládla dopodávat utkání a pak dokonce musela v TB odvracet 5 setbolů. Do čtvrtfinále ale prolezla a to je hlavní ... :)
Hůř se vedlo Andree, která celkem podle očekávání nestačila na Davisovou. Zápas byl ale nečekaně vyrovnanej. Klíčovým momentem byl zřejmě MTO, kterej si Andrea dost nepochopitelně vybrala po konci druhýho setu ve kterým Davisovou jasně přehrávala. Andreu ta pauza vyvedla z rytmu a prohrála hned v úvodu třetího setu svoje podání což se nakonec ukázalo rozhodující. Pokud Andree nebylo opravdu vyloženě špatně tak byl ten MTO hrubá taktická chyba ...
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda Andy... ale zase se přiznám, kdyby hrály spolu, vůbec bych nevěděla, které fandit... takže čistě sobecky je to pro mě jednodušší..
Reagovat
smazaný uživatel
MTO - medical time-out. Asi ji vážně něco bylo. Snad 4hru dá.
Reagovat
tommr
taky doufám, že na toho debla už bude fit. Pro Háčka je úspěch v deblu mnohem důležitější než zápasy v singlu i když si to holky pořád nějak nemůžou nebo nechtějí přiznat ... :)
Reagovat
freeteepek
Ach, jo!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist