Preview: WTA Praha - 2. den

29. 4. 2008, 10:28
Previews 0
V úterý se na kurtech pražské Štvanice představí také nejvýše nasazená Ruska Věra Zvonarevová, kterou čeká domácí Lucie Hradecká. Diváci se mohou těšit i na další české tenistky - fedcupovou reprezentantku Petru Kvitovou, Kláru Zakopalovou a Karolínu Plíškovou. Dnešní den však zřejmě naruší dešťové přeháňky.
Preview: WTA Praha - 2. den

Věra Zvonarevová je aktuálně třináctou hráčkou světového žebříčku. Letos se už třikrát dostala do finále turnajů WTA a je tak bezesporu největší hvězdou letošního ECM Prague Open. Třiadvacetiletá Ruska má už letos sklap například Jankovičové, Dementěvové, Safinaové nebo Bammerové. Ve finále v Dauhá a Charlestonu potrápila Šarapovovou respektive Serenu Williamsovou. V Praze na hráčky takové úrovně zdaleka nenarazí. V dnešním úvodním střetnutí si zahraje s domácí Lucií Hradeckou, která ani nepostoupila z kvalifikace, ale nakonec se do hlavní soutěže dostala díky Francouzce Pinové, jež se odhlásila. Hradecká se v žebříčku pohybuje až ve třetí světové stovce. Česká hráčka dnes bude proti Rusce bojovat o svou druhou výhru v hlavní soutěži turnaje WTA, poprvé před rokem a půl porazila na antuce v Budapešti Agnieszku Radwaňskou.

Vůbec jako první Češka se dnes na center kurtu představí šestnáctiletá Karolína Plíšková. Ta před rokem potrápila Olgu Pučekovou, které podlehla těsně 5-7 6-7. Letos Karolínu čeká bývalá světová osmička Alicii Moliková z Austrálie. Ta do Prahy přiletěla v pátek z USA a hned v sobotu musela začít v kvalifikaci. V 1. kole se ještě moc nezapotila, ale další dvě výhry nad českými tenistkami byly hodně vydřené. Terezu Hladíkovou i Andreu Hlaváčkovou porazila až po třísetových bitvách. Australanka antukové turnaje tolik v oblibě neměla, a tak dnes Karolína Plíšková není úplně bez šance. Určitě cítí příležitost vyhrát nad bývalou hráčkou první světové desítky.

Na hlavním kurtu uzavře dnešní program fedcupová reprezentantka Petra Kvitová. Ta se však podle svých slov na přechod na antuku příliš netěší. Letos si na ní zatrénovala poprvé až včera. Navíc raději hraje na rychlém povrchu, což ostatně potvrdila v Izraeli, kde porazila Peerovou, nebo v Memphisu, kde vyhrála i nad Venus Williamsovou. Dnes ji čeká třetí nasazená Běloruska Victoria Azarenková, jež si letos zahrála v úvodu sezony finále v Gold Coast. Také se už seznámila s antukou - v Amelia Islandu porazila Italku Erraniovou a 1-2 na sety podlehla Slovence Cibulkové, v Charlestonu prošla do 3. kola, v němž nestačila na Dementěvovou. Kvitová bude mít první antukový zápas sezony hodně těžký, navíc když se z Izraele vrátila teprve včera ráno.

Na vedlejším kurtu číslo 1 se zhruba v 15:30 hodin představí loňská semifinalistka Klára Zakopalová. Šestadvacetiletá Češka si letos na antuce zahrála finále v chilském Viňa del Mar a před 14 dny prohrála v semifinále turnaje v Estorilu s Ruskou Kirilenkovou. V Praze zahájí proti Italce Saře Erraniové, kterou před rokem v Přerově porazila hladce 6-2 6-1. Italské tenistce patří v žebříčku 60. pozice, její dnešní soupařka je o 7 míst výše. Zakopalová by měla před domácím publikem Italku porazit, má lepší aktuální formu a Erraniovou už jednou porazila.

Odkazy:

Program zápasů (match schedule)

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist