Preview: Nadal - Djokovič

15. 6. 2008, 09:11
Previews 11
Už ke čtvrtému letošnímu vzájemnému duelu dojde mezi světovou dvojkou Rafaelem Nadalem ze Španělska a trojkou Novakem Djokovičem ze Srbska. A protože na trávě v Londýně chybí Federer, střetnou se až ve finále. Oproti posledním dvěma zápasům však nepůjde o přímý boj o post druhého hráče světa.
Profily hráčů

Nadal se s Djokovičem střel už jedenáctkrát. Tři utkání dokázal vyhrát srbský tenista, pokaždé na hardu. Nadal si 5 výher připsal na antuce, 2 na hardu a jednu před rokem ve Wimbledonu na trávě. První letošní střetnutí se odehrávalo v semifinále turnaje v Indian Wells a ve skvělé formě hrající Djokovič vyhrál hladce 6-3 6-2 a nakonec celý turnaj vyhrál. Další dva duely dvou už tradičních rivalů byly k vidění na antuce v Hamburku a na Roland Garros. Pokaždé se jednalo o semifinále. Vždy šlo o postup do finále proti Federerovi a oba zápasy se hrály v duchu boje o post světové dvojky.

V tom dnes bude zápas jiný. Teprve podruhé v kariéře se dvaadvacetiletý Španěl s o rok mladším Srbem střetne ve finále - to první vyhrál před rokem na rychlém povrchu v IW Rafael Nadal 2-0 na sety. A dnes nepůjde ani o přímý souboj o post světové dvojky - Djokovič si v případě úspěchu polepší o 205 bodů, ale i Nadal má jistotu, že si v žebříčku minimálně 100 bodů navíc připíše. Pokud vyhraje Nadal, získá 170 bodů, poražený finalista bodů 135. Ani v jednom případě tak Nadalův náskok 360 bodů nemůže být smazán.

Přesto se dá očekávat velký boj. Oba tenisté ještě nikdy turnaj na trávě nevyhráli. Djokovič na ní bude hrát své vůbec první finále. Nadal se naopak po 36 letech může stát prvním Španělem, který vyhraje turnaj na trávě.

Rafael Nadal už před podnikem v Queen`s Clubu prohlásil, že si chce udržet svou formu z French Open a přenést ji i na trávu ve Wimbledonu. To se mu zatím daří. V Londýně si poradil s Björkmanem, Nišikorim, ve třísetovém tie-breakovém maratónu s Karlovičem a včera porazil i Andyho Roddicka, který zde získal už 4 tituly. Nadal se dosud v Lopndýně představil dvakrát a pokaždé vypadl ve čtvrtfinále.

Novak Djokovič v posledních týdnech podával skvělé výkony i na antuce. V Monte Carlu vzdal Federerovi, následně triumfoval v Římě, a v Hamburku a Paříži pokaždé nestačil na "antukového krále" Rafaela Nadala. Před rokem na trávě v Queen`s Clubu prohrál už ve druhém kole s Francouzem Clementem. Ani předchozí turnaje na zeleném pažitu mu výraznější úspěch nepřinesly. Až na loňském Wimbledonu se dostal do semifinále, v němž jak jinak, prohrál (vzdal) s Nadalem. Letos v britské metropoli předvádí skvělé výkony. Set prohrál pouze s krajanem Tipsarevičem, ale Hewitta a Nalbandiana smetl přesvědčivým způsobem. Dohromady s nimi ztratil pouze 5 gamů.

Resumé: Vzhledem k povrchu, na kterém se dnes bude hrát, je sázkovou kanceláří Bwin.com mírně favorizován Srb Novak Djokovič. Na jeho první titul ze zeleného pažitu si můžete vsadit s kursem 1.73. Djokovič v Londýně podává skvělé výkony a bez problémů si poradil s wimbledonským vítězem Hewittem nebo finalistou Nalbandianem. Ovšem ani Nadal není bez šancí. Hraje v nesmírné pohodě a v Queen`s Clubu zastavil obhájce čtyř titulů Roddicka. Věříte-li, že Nadal porazí Srba potřetí v řadě a získá pro Španělsko titul na trávě po 36 letech, vsaďte si s kursem 1.87. Zápas začíná v 15:00 hodin.

Rafael Nadal (#2-Španělsko) - Novak Djokovič (#3-Srbsko):

Detail zápasu
Bwin.com: 1.87 - 1.73

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak RAFA všem ukazal zač je toho loket!!!!:)GRATULACE!
Jseš prostě the best:)
Reagovat
smazaný uživatel
Ajaj Rafa nevyužil brej hned v první hře škoda !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Vyhraje asi Djoka, i když ho Nadal hodně potrápí,přece jenom se nehraje na antuce a z posledních zápasů je vidět, že Rafa tak suverénní není. Myslím, že mu to vrátí ve wimblasu.
Reagovat
smazaný uživatel
To je snad zázrak že v ČR krom mě taky někdo jiný fandí Rafovi já se zatím setkal jen se samýma negativníma reakce.Vzhlede k tomu že na trávě se hraje hrozně málo (a je to škoda) tak se podle mě nedá určit favorit.A tím že se to srovnává s tvrdýma povrchama tak je to docela zkreslené.Věřím že Rafa má na trávě na koholikv stačí si vzpomenout na loňský WIMBLEDON.Ovšem v dnešním zápase je bohužel i pro mě favorizován N o v a k,protože Nadal má v nohou už spoustu zápasů a to se asi projeví,Ale Wimbledon bude úplně něco jiného !!! RAFA VAMOS!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tak treba ja Nadalovi normalne nefandim , ale tim , ze nesansim Novaka , tak je pro me dnes jednickou
Reagovat
smazaný uživatel
Já teda Rafovi moc fandím a vlastně celá naše rodina:-) Je to prostě skvělý hráč, na antuce takřka neporazitelný, mohl by si o sobě myslet bůhvíco, ale z jeho rozhovorů je vidět, že mu sláva vůbec nestoupla do hlavy a je to pořád skromný nesmělý kluk. Jestli máš zájem, tak můžeš přijít pokecat na fórum o Rafovi na lidé.cz (diskuze - sport - lidé od sportu - lidé od ostatních sportů - Rafael Nadal)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo... přesně pro tohle mu hodně fandím, skvělý hráč a přitom skromný a nenamyšlený....Nova
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jste moji lidé :D !!! Já to mám v rodině komplikovanější všichni fandí Federerovi a já jediný Nadalovi !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Rozhodně tu výhru přeji Rafovi , ale myslím, že vyhraje Novak, ale nebude to s přehledem
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k povrchu a průběhu včerejších semifinále je mírnějším favoritem Novak. Podle mě vyhraje s přehledem ve dvou setech....škoda, protože mým koněm je Rafa. Podobné to bude na Wimbledonu. Dál než na semifinále Nadal nedosáhne...je to jen můj názor a doufám, že se budu mýlit...uvidíme...
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa to dokázal!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! GO RAFA GO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist