Preview: Djokovič - Safin

13. 12. 2008, 09:25
Previews 0
V alpském středisku Arlberg se v těchto dnech pohybuje světová trojka Novak Djokovič. Přípravu na novou sezonu si jednadvacetiletý Srb zpestřuje nejen lyžováním, ale v rámci turnaje v St. Antonu si dnes zahraje také exhibiční zápas proti bývalé světové jedničce Maratu Safinovi.
Profily hráčů
Novak Djokovič - Marat Safin

V rakouském městečku St. Anton v těchto dnech probíhá 21. ročník tradičního exhibičního turnaje. Před dnešním finálovým střetnutím mužů se divákům od 18:00 hodin představí také dvě velké tenisové osobnosti.

Novak Djokovič do St. Antonu zavítal již potřetí a místo si oblíbil nejen kvůli lyžování, ale také ho oslovil místní turnaj na který se podle svých slov bude rád vracet.

Jednadvacetiletý Srb má za sebou úspěšnou sezonu. V lednu získal první grandslamový titul, když vyhrál Australian Open. A jak rok začal, tak ho také zakončil - podařilo se mu triumfovat na závěrečném Turnaji mistrů. V žebříčku se dotáhl na druhého Federera a ztrácí na něj už pouhých deset bodů.

Novou sezonu Djokovič nezahájí jako letos Hopman Cupem, ale od 4. ledna se představí v roli turnajové jedničky v australském Brisbane. Tam nastoupí i po boku svého mladšího bratra Marca do deblu. Obhajovat grandslamový titul v Melbourne začne 19. ledna.

V Rakousku ho dnes čeká bývalá světová jednička Marat Safin. Jmén je to zvučné, nicméně letos se ruský tenista dokázal dostat pouze do semifinále Wimbledonu a finále v Moskvě. Víc nic.

Velkou měrou se na špatných výsledcích podepisuje mnohokrát diskutovaná ruská labilita. Talentu dostal na rozdávání, ale frázi si vzal příliš k srdci a na kurtech ze sebe nikdy nevydal vše, co v něm bylo, přestože vyhrál dva grandslamy.

Když ale chce, a že se i v těchto dnech dokáže soustředit, tak hraje světový tenis. To potvrdil před týdnem v Malaze, kde po kvalitním výkonu porazil Carlose Moyu, na Ferrera už ale nestačil.

Resumé: Sázková kancelář bwin jednoznačně věří Djokovičovi, na kterého vypsala kurs 1.22. Je však jasné, že do zápasu nedá vše, úderově v těchto dnech na tom také optimálně nebude. Rozhodně nepodá ostudný výkon, ale pro hráče Safinových kvalit je dnes šance nad světovou trojkou uspět. Kurs 3.80 na Rusovu výhru není k zahození.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist