Preview: Djokovič - Safin

25. 6. 2008, 09:44
Previews 4
Los 2. kola Wimbledonu byl nemilosrdný jak k třetímu hráči světa Novaku Djokovičovi, tak k jeho soupeři - bývalé světové jedničce Maratu Safinovi. Na kurtech se spolu potkají podruhé, v prvním vzájemném střetnutí před třemi lety v Melbourne Safin smetl Srba 6-0 6-2 6-1.
Profily hráčů
Novak Djokovič - Marat Safin

Od té doby se ale hodně změnilo. Novak Djokovič letos Australian Open vyhrál a získal první grandslamový titul. Už téměř rok je nepřetržitě světovou trojkou. V této sezoně získal už tři tituly - k triumfu v Melbourne přidal ještě vítězství na turnajích série Masters V Indian Wells a na antuce v Římě. Celkově má ve sbírce 10 titulů.

Generálka na Wimbledon mu dá se říct také vyšla. V londýnském Queen`s Clubu smetl Hewitta nebo Nalbandiana, aby ve finále prohrál vyrovnaný souboj s Nadalem. Se světovou dvojkou prohrál i své poslední loňské utkání na trávě, když ve Wimbledonu vypadl v semifinále. A jednadvacetiletému Srbovi sebevědomí nechybí. Cítí, že Federerova nadvláda letos v All England Clubu skončí. "Přicházejí nová jména, talentovaní hráči, kteří více věří, že ho mohou porazit. Já jsem jedním z nich. A najednou dostal trochu strach," poznamenal.

Marat Safin od roku 2001, kdy byl několik týdnů světovou jedničkou, zažil i vinou zranění několik propadů. Letos média začla dokonce spekulovat, zda neukončí kariéru. Ovšem sám tato slova rázně odmítl s tím, že ho tenis stále baví. A svými výkony pomohl i ruskému daviscupovému týmu k výhře nad Českem, když porazil Berdycha. Jeho skalp si připsal i později na antuce v Hamburku.

Vítěz dvou grandslamů (US Open 2000 a Australian Open 2005) hrál ve Wimbledonu maximálně čtvrtfinále. Tráva nikdy nebyla jeho oblíbeným povrchem. Letos na ní vyhrál 2-1 na sety nad Britem Jamesem Wardem a ve Wimbledonu si hlace poradil s Italem Fogninim. Před 14 dny nestačil na Fernanda Gonzaleze. V Londýně obhajuje třetí kolo, v němž před rokem podlehl Federerovi.

Resumé: Novaka Djokoviče tak už v 2. kole nečeká snadný soupeř. Safin sice už nepodová takové výkony jako v letech minulých, ale pokud má den a motivaci, dokáže stále hodně potrápit i ty nejsilnější soupeře. Nedá se očekávat, že by dnes srbského soupeře zastavil, ale jeden set by proti Djokovičovi uhrát měl. Stejně jako Srbův soupeř Berrer v úvodním kole. Nicméně Bwin příliš v překvapení nevěří. Na postup Djokoviče vypsalo kurs 1.03, na bývalou světovou jedničku Safina 7.10.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak a Novak bali kufry. Tentokrat jsem to tomu Safinovi fakt prala.
Reagovat
smazaný uživatel
i druhy set pada na konto marata,tak nevim,ale rysuje se me tady jedno z nejvetsich prekvapeni pro odborniky,ale ne pro me
Reagovat
smazaný uživatel
tak nak nevim proc,ale uz je to tady,,,1.set vyhral marat a vubec neni horsim hracem
Reagovat
smazaný uživatel
I kdyz ty Rusaky nemam moc rada, tak dneska fandim Safinovi. Doufam ze Djokovice porazi, at mu trochu spadne ten hrebinek co mu letos na hlave narostl.
A pokud to Safin nevyhraje, tak doufam ze mu to hodne znesnadni, a zatim se to vyviji docela slibne.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist