Plíšková v Cincinnati přežila 47 nevynucených chyb i pět setbolů, Nosková podlehla Sunové

13. 8., 19:08
Aktuality 28
WTA CINCINNATI - Karolína Plíšková (32) zvládla vstup do generálky na US Open. Na turnaji WTA 1000 v Cincinnati česká šampionka z roku 2016 odstartovala výhrou 7:6, 7:6 nad Bulharkou Viktorijou Tomovovou, byť spáchala 47 nevynucených chyb, pětkrát neudržela podání a v první i druhé sadě čelila celkem pěti setbolům. Úvodní zápas v Ohiu nezvládla Linda Nosková (19), která prohrála s Novozélanďankou Lulu Sunovou (23).
Karolína Plíšková (© Profimedia)

Plíšková – Tomovová 7:6, 7:6

Karolína Plíšková od červnového postupu do finále v Nottinghamu prohrála 5 ze 6 zápasů a v optimální formě se nepředstavila ani na úvod svého posledního ze tří přípravných turnajů před US Open. V Cincinnati se nadřela na dvousetovou výhru proti Bulharce Viktoriji Tomovové, kterou zdolala dvakrát 7:6.

Dvaatřicetiletá Češka celkem pětkrát neudržela podání a v prvním i druhém dějství byla za stavu 3:5 jeden míček od ztráty sady. Pokaždé se ale zachránila, ve druhém dějství odvrátila dokonce čtyři setboly a lépe zvládnutými tie-breaky rozhodla o svém vítězství.

Bývalá světová jednička a aktuálně 45. hráčka světa Plíšková sice přestřílela tenistku z chvostu TOP 50 na vítězné údery 32:15, ale také spáchala výrazně více nevynucených chyb (47:25).

Statistiky zápasu Karolína Plíšková – Viktorija TomovováStatistiky zápasu Karolína Plíšková – Viktorija Tomovová (@ Livesport)

Ve druhém kole kole se šampionka z roku 2016 Plíšková utká s domácí nasazenou jedenáctkou Emmou Navarrovou, nebo s ruskou teenagerkou Mirrou Andrejevovou.

Sunová – Nosková 6:4, 7:6

Linda Nosková skončila na prvním ze dvou přípravných turnajů před US Open hned v prvním kole. V Cincinnati devatenáctiletá Češka nestačila v prvním vystoupení od porážky v boji o olympijský bronz ve čtyřhře žen na z kvalifikace rozehranou Lulu Sunovou z Nového Zélandu. Wimbledonské čtvrtfinalistce podlehla 4:6, 6:7, když ve druhém setu neudržela vedení 5:2.

Nosková nezvládla úvodní vystoupení v hlavní soutěži počtvrté v sezoně a po olympiádě na druhé akci po sobě. V Cincinnati neobhájí osmifinále z loňska a přijde o pozici v TOP 30. Před rokem včetně kvalifikace vyhrála čtyři zápasy v řadě a prohrála až s pozdější šampionkou Coco Gauffovou.

Tento týden si v Ohiu zahraje ještě čtyřhru po boku Rusky Diany Šnajderové, než se přesune na generálku před posledním grandslamem sezony do mexického Monterrey.

Další tři Češky až ve středu

Zbylé trio českých tenistek do soutěže vstoupí ve středu. Loňská finalistka Karolína Muchová v prvním kole narazí na Ukrajinku Dajanu Jastremskou, olympijská vítězka ve smíšené čtyřhře Kateřina Siniaková se utká s Ruskou Annou Kalinskou a Marie Bouzkové se střetne s polskou kvalifikantkou Magdalenou Frechovou.

Ani v Cincinnati nezahájí přípravu na US Open dvě žebříčkově nejvýše postavené Češky a vítězky posledních dvou ročníků Wimbledonu Markéta Vondroušová a Barbora Krejčíková, které stále trápí zdravotní potíže.

Cincinnati se může těšit na výrazně našlapanější startovní pole oproti v pondělí dohrané tisícovce v Torontu. Nechybí světová jednička Iga Šwiateková, Jelena Rybakinová, Jasmine Paoliniová či olympijská vítězka Qinwen Zheng, titul obhajuje Coco Gauffová.

Výsledky turnaje WTA 1000 v Cincinnati


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

28
Přidat komentář
Teo
Takže v příštím kole papa
Reagovat
stefankelner
Tejto nádhernej žena GRATULUJEM ku víťazstvu! A prajem jej ďalej všetko dobré.
Reagovat
stefankelner
Počasie bolo náročné, nie je ľahké hrať konzistentne... Nie je problém vyhrať keď sa Vám darí... Ešte 1 GRATULUJEM!
Reagovat
Teo
Reagovat
diskuse
Pro zdejší fanynky a obdivovatelky Hrdličky bych měl asi zdůraznit, že dnešní vítězství Plíškové bylo výsledkem skvělé práce upevňovatele pohody rodinného krbu, Michala Hrdličky.
Reagovat
Blondie
Reagovat
Blondie
Ten nastanec tam byt nemel
Reagovat
Teo
Reagovat
EllNino
Linda se v tom teď dost pleská :/
Reagovat
com
Proplesknout by potrebovala smile
Reagovat
Otmar
Než takový tenis, to už radši komentovat cokoli jiného.....počasí, chování 30-ti diváků, ohadření,...no prostě cokoli.
Reagovat
Dobry-den
Linda se těšila na betony.
Já se těšil na Lindu.

Ale nejde to, bohužel. Na tohle radši hodně rychle zapomenout. Uf.
Linda nebude na US Open mezi nasazenými.
Reagovat
hanz
beztak by tam vyfásla osminu s Pšonicí jako obvykle, takhle má šanci na někoho jinčího...
Reagovat
lvicek
Jj. Třeba Swiatek do prvního kola ;).
Reagovat
HAJ
Linda. Dneska hrály obě soupeřky blbě a Linda ještě blběji. Ten TB, to byla od ní trága.
Reagovat
hanz
A byly tam zas ksichty alá Vondroušovic?
Reagovat
aligo
No to byl humus, ale aspoň se šťastným koncem.
Reagovat
Otmar
Karo hrála tužku a nějak přepadla do druhého kola, budiž! Ale jak nazvat to, co hraje Linda, na to mi nestačí fantazie. A zůstane to stejné?.....není blbě nalajnovaný kurt, nebo co???
Reagovat
hanz
Tak u Noskovic je hlavní problém return, ten u ní de facto neexistuje...
Reagovat
Otmar
Někdy mám pocit, že u ní je hlavní problém tenis, ale mohu se plést!
Reagovat
tommr
Linda Nosková pokračuje v žalostných výkonech z olympiády. V prvním setu prohrála snad všechny delší výměny a nevypracovala si ani jeden brejkbol. A to její soupeřka nehraje nic extra ...
Reagovat
com
Tak zatim Lulín Lindičku přečůrává smile
Reagovat
Sinuhet1
videl jsem asi dva gamy a stacilo smile
Reagovat
com
a si vem, ze s takovou hrou vyhraje US Open
Reagovat
Blondie
Reagovat
Blondie
Jestli bude v dalším kole ruska, dojde k nevídanému a neslýchanému...
Reagovat
Tomas_Smid_fan
hlavně ne se skřetem
Reagovat
com
smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist