Pavlásek prohrál i druhé letošní finále, v Cherbourgu podlehl Thompsonovi

28. 2. 2016, 17:32
Aktuality 41
CHALLENGER CHERNOURG - Adam Pavlásek na challengeru ve francouzském Cherbourgu svůj druhý titul nevybojoval. Prohrál i druhé letošní finále, když dnes podlehl Australanu Jordanu Thompsonovi.
Profily hráčů
Adam Pavlásek

Adam Pavlásek se letos zúčastnil jedné kvalifikace turnaje ATP, ve které skončil v prvním kole, a čtyř challengerů. Na nich vypadl dvakrát v prvním kole, ale také došel dvakrát do finále.

Na titul však nedosáhl v lednu v thajském Bangkoku, ani tento týden v hale ve francouzském Cherbourgu. Jednadvacetiletý Čech v boji o svou druhou trofej neudržel dobře rozehraný duel se svým australským vrstevníkem Jordanem Thompsonem, kterému podlehl 6-4 4-6 1-6.

I přes dnešní porážku může být Pavlásek se svým vystoupením vcelku spokojen. Připsal si skalpy zkušeného Jana Hernycha, Němce Daniela Brandse či Francouze Kennyho De Scheppera. Ve světovém žebříčku se posune o šestnáct příček na 131. místo a vylepší tak své dosavadní maximum.


Ve finálových zápasech challengerů má nyní bilanci 1-4. Loni v něm prohrál také v květnu na antukách v Ostravě a v Římě, jediný titul zatím slavil v červenci na antuce v Popradu.

Příští týden bude Pavlásek startovat na dalším challengeru ve Francii v Quimperu. V prvním kole se utká s domácím Romainem Jouanem.

• CHALLENGER CHERBOURG •
Francie, tv. povrch / hala, 42.500 dolarů
nedělní výsledky (28. 02. 2016)
• Dvouhra - finále •
Thompson (6-Austr.) - Pavlásek (5-ČR) 4-6 6-4 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

41
Přidat komentář
Roger_Federer
Hantuchova 2,85
Parmentier 2,4
Reagovat
janek_da
Hantuchová souhlas
Parmentier - tohle nechapu

Hibino - 1.85 (takhle vysoký kurz se mi až zdá, že smrdí)
Tatishvilli 2.5 se mi zdá celkem ok
Reagovat
Roger_Federer
Me to prijde ze by to melo stat bliz k sobe.., ze 2,4 stoji to zkusit.
Plus pocitovka.;).ale klidne to zkonci 2:6 1:6;)
Reagovat
Roger_Federer
Alr kdyz se nato divam ted zpetne..uz jsi nejsem jisty, ze to je dobry tip.:)
Reagovat
janek_da
Zas je fakt, že Bertens otáčela oba zápasy v M. proti horším hráčkám. Ale o to spíš bych si řekl, že chce postoupit. Takže tohle nechám plavat.
Reagovat
janek_da
tak sorry :)

Jinka jestlis sledoval Danku, tak musis byt nakonec v pohode.
Reagovat
Roger_Federer
Urcite, prodal jsem v zisku..
Paulin trochu halus, :), ale cekal jsem podobny prubeh.
Reagovat
tommr
až do stavu 6:4 4:2 hrál velmi dobře a vypadalo to na jasný vítězství. Co se tam dělo od tý chvíle pořád ještě nechápu a vůbec bych se nedivil kdyby ten zápas začala zajímat policie v rámci vyšetřování podezřelých výsledků. Tak odchozenej závěr zápasu se totiž jen tak nevidí ... :(
Reagovat
Kytka
Anebo máme druhého takového, co neumí dokončit dobře rozjetý zápas.
Reagovat
EllNino
No Adam vesměs usppěch, skalpy tam byly zajímavý, Brands, de Schepper v hale, to není nikdy jednoduché, dnešní zkrat byl trochu škoda, měl to obře rozehrané ...no příští tejden jede ještě do Qumpieru, tak snad se ještě víc přiblíží ke stovce, třeba by to pak stačilo i na RG bez kvalifikace :)
Reagovat
George_Renel
Řekl bych, že z Adama roste druhý Mertl či Hernych.
Trošku málo, sliboval více.
Reagovat
EllNino
tak Mertl a Hernych to je trochu rozdíl, Honza byl v nejlepší šedesátce a hrál pravidelně ATP turnaje, kdyby neměl zranění, tak možná mohl jít i výš ....narozdíl od toho Honza Mertl nikdy nebyl ani v top 100, nehrál pravidelně ATP turnaje, nikdy nehrál hlavní soutěži ATP turnaje ...a to bych řekl, že tenisově na to měl tak možná stejně jako třeba Lukáš Rosol ...
Reagovat
Hector.Salamanca
No jo, když to je takové to tenisportálové mudrování. Samý velcí odborníci na predikování formy a potenciálu, ale rozlišují jen TOP 30 a zbytek.
Reagovat
EllNino
někdy to tak vypadá já myslím, že ve 21 letech těžko můžeme předvídat, kam Adam skutečně dosáhne
Reagovat
Hector.Salamanca
Souhlasím, je to předčasný, ten kluk navíc potenciál má, má šikovnou ruku, dnes na to měl, psychicky může ještě hodně růst, ale tady už je pět let odepsanej :)
Reagovat
FulnekUltras
Taky bych mu ještě tak 2-4 roky na dovyvinutí ;) dal...
Reagovat
EllNino
mně přijde technicky lepší než Jirka, ale zase nechci hanit Jirku, ten je jen o rok starší a má daleko víc úspěchů, Adam ještě nebyl nikdy v hlavní soutěži ATP ...jen se mi zdá, že ten BH hraje hodně s nataženejma rukama a bude to mít těžký pak při úderech v pohybu, trochu mi ten jeho bekhend připomíná Andyho Roddicka :)
Reagovat
smazaný uživatel
toho BH jsem se s hruzou taky vsimla, strasne staticky uder, ale na siti je opravdu sikovny, halfvolej, stopvolej jedna radost.. :-)
Reagovat
EllNino
přesně tak :) měl by trošku víc švihnout a on u toho i špatně stojí, no nevím, asi se s tím už nedá nic dělat a třeba z toho udělá megaplacku :)
Reagovat
smazaný uživatel
to porovnani s Jurou ale nejde moc dotahnout, jsou uplne odlisne somatotypy.. se modlim, aby Jura uz zacal bombit.. ;-)
Reagovat
EllNino
:) Adam je takovej víc výbušnej, ale je to takovej střízlík no, ale zase docela čahoun, oproti němu má Jirka prostě jiný tělesný paramentry a je hrozná škoda, že jich nevyužívá víc, protože neznám nikoho s tak dobrou konstitucí, co se bojí praštit do míče ...přitom má pracky jako gorila
Reagovat
Kytka
To jo. Koukala jsem na sportovní zprávy na náš DC tým a Jirka je už mohutnější než Tomáš. Takový mameluk a do míče to praštit neumí. Teď pod vedením Krupy se zdálo, že ho už trošku servis naučil, jenže víme jak ta spolupráce dopadla. Být Jirkou, chtělo by to trochu něco skousnout. Asi v Čechách lepšího trenéra nenajde. A jak pod jeho vedením jede Bára.
Reagovat
janek_da
Barča je jiný typ. Ta potřebuje spíš přidusit :)
Reagovat
smazaný uživatel
Strycova predevsim "Berdovsky" zvysila nadhoz a servis ji nekdy uz moc hezky leti.. :-) Ze si Jura lidsky nesedl chapu a respektuju, povazuju to pro takhle uzkou spolupraci za zasadni, co by mel skousavat, on si vybira. Strycova je prece uplne z jineho testa.
Reagovat
EllNino
Jojo hodně zvýšila nadhoz a pěkně jí to plachtí :) ...snad od toho neupustí, na její výšku má ten servis celkem hodně slušnej, třeba v porovnání s Klárou :)
Reagovat
smazaný uživatel
jeste s tim nadhozem, ktery sem nepatri, ale kdyz uz me prepadla myslenka.. :-)) Zasla jsem, jak nizko si nadhazuje Kobra, podava uplne z ruky a nepovazuju to za nejstastnejsi, vubec nevyuzije svihu ve smycce, teda nepodpori ho telem, co ho to ten tatik naucil.. :-( A co na to EllNino? A Jan Tleskac? :-)
Reagovat
EllNino
No on si ho ani v podstatě nenadhodí, vypadá to občas, jako by podával uplně bez nadhozu, nevím, jestli to je lenost a nebo to je prostě už z mládí, ale máš pravdu, celkově se vůbec neprohne a myslím, že by mohl podávat ještě rychlejc, kdyby to trochu zvýšil, otázkou je, jestli mu změna smyčky zase neubere na rotaci ...:)
Reagovat
smazaný uživatel
ja hlavne uz myslim na nejhorsi - je to sileny zahul na rameno, kdyz hraje jen rukou..
Reagovat
EllNino
ano :) ...BTW vybavíš si teď servis Virginie Razzano ? ...to je teprv záhul na ruku :D
Reagovat
smazaný uživatel
zacala se mi opet ozyvat moje manzeta ramenniho kloubu.. :-))
Reagovat
EllNino
jaaaj :) ...
Reagovat
gigin
Co Roscoe Tanner?
Reagovat
smazaný uživatel
to se mnou nic nedela, ja mam levacku v poradku.. :-))
Reagovat
gigin
Jo tak :))
Reagovat
smazaný uživatel
moc jsem to zlehcila.. myslim, ze u drevenky nemel ten vysoky nadhoz takovy vyznam a hraci ho nevyuzivali.. .-)
Reagovat
gigin
Děkuji :-)
Reagovat
darek.vrana
Já nevím, co si kdo sliboval, nikdy se o něm jako o nějaké budoucí superhvězdě nemluvilo. A on se naopak krůček po krůčku zlepšuje, teď už občas poráží hráče, kteří hrají pravidelně ATP turnaje, a to není špatné. Když se podíváte na ranking U21, tak by byl 8. na světě, ale teď už je o 3 měsíce starší, tak tam nefiguruje. Je šikovný, hraje pěkným stylem, ale nemá žádnou velkou zbraň. Asi bude maximálně takový ten průměr ATP, třeba 30.-40. místo max, na špičku bych řekl, že asi mít nebude. Ale i třeba ta padesátka by byla super. A Mertla už překonal teď. Hernych má docela slušné úspěchy v minulosti, takže bych o něm nemluvil jako o nějakém loserovi. Jedno finále a tři SF na ATP, 3. kolo GS, ČF Masters (to např. nemá ani Rosol)... Viz http://tenis95.webnode.cz/hraci2/h/hernych-jan/
Reagovat
darek.vrana
Plus pěkné skalpy: Davyděnko, Kuerten, Coria, Ferrero, Henman, Wawrinka, Djokovič, Murray :).
Reagovat
smazaný uživatel
to jsem si snad nikdy ani neuvedomila, takze prelozeno: tri svetove jednicky, jedna dvojka, tri trojky, jedna svetova ctyrka.. :-))
Reagovat
darek.vrana
Tak, akorát většinu porazil v době, kdy byli trochu na jiných pozicích:). Ale stejně...
Reagovat
smazaný uživatel
vsak vim.. :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist