Pála: Tituly ve Fed Cupu nezevšední

10. 11. 2014, 07:48
Aktuality 16
Kapitán Petr Pála dovedl české tenistky k triumfu ve Fed Cupu potřetí za poslední čtyři roky, titul mu ale rozhodně nezevšední. Finálové vítězství nad Německem si podle svých slov užíval stejně jako triumfy v letech 2011 a 2012. Široký a silný výběr hráček podle něj opravňuje tým i v následujících letech pomýšlet vysoko, hovořit o dalších titulech ale považuje za hodně předčasné.
Petr Pála s Petrou Kvitovou (© Česká sportovní/Pavel Lebeda)

"Těžko se ta tři vítězství srovnávají. Je krásné vyhrát před domácím publikem, to holky potvrdí. Ale ten první titul byl tak speciální a absolutně úžasný, že se na něj čekalo dlouho. Každý titul, který se vyhraje, je prostě nádhera," řekl Pála. "I když jsou to tři tituly za čtyři roky, tak myslím, že to nezevšední. Nemělo by to zevšednět, jako by to bylo něco normálního," dodal.

Byl nadšený, že jeho svěřenkyně zvládly vyhrát souboj s Německem v nejkratším možném čase, už v prvních třech dvouhrách. Petra Kvitová s Lucií Šafářovou získaly bez ztráty sady úvodní sobotní singly a česká jednička pak zpečetila triumf po dnešní třísetové výhře nad Angelique Kerberovou.

"Jsem samozřejmě rád, že to dopadlo takhle. Ale dneska byl ten zápas Petry úžasně vyrovnaný. Přelévalo se to z jedné strany na druhou jak na lochnesce. Zápas splnil naprosto vše. Obě hrály skvěle, pro fanoušky to musel být nádherný zážitek," prohlásil Pála.

K úspěchu podle něj český tým předurčuje široký výběr kvalitních hráček. V první stovce světového žebříčku jich figuruje osm. "Tajemství úspěchu je, že máme hodně skvělých hráček, které hrají ve Fed Cupu výborně. Tím, že jich je hodně, je úspěch samozřejmě snazší. Jsme prostě tenisový národ," řekl Pála. "Samozřejmě nesmím zapomenout na tým okolo. Máme okolo skvělé kluky, kteří hodně pomáhají," řekl.

O tom, jak dlouho může úspěšná éra trvat, nechtěl spekulovat. "Chtěl bych, abychom si především užili tenhle titul. Vůbec bych nechtěl přemýšlet o tom, co bude za rok, dva. Bral bych to s velkou pokorou a zase se příští rok pokusit o co nejlepší úspěch," řekl Pála.

"K tomu, abychom říkali, že to třeba můžeme opět vyhrát, nás opravňuje široký kádr. S takhle silným kádrem musíme věřit. Ale člověk musí jít zápas od zápasu, zase se hraje až příští rok. Je to trošku předčasné," dodal Pála.

pva, ČTK

Komentáře

16
Přidat komentář
FulnekUltras
patří velký dík za další FC samozřejmě i nehrajícímu kapitánovi a celému realizačnímu týmu v pozadí.
Reagovat
tommr
a jeho výsledky hovoří za všechno ...
Jeho největší předností je podle mýho názoru schopnost dát dohromady dobrou partu tak, aby všechny hráčky táhly za jeden provaz a těšily se na to, že budou reprezentovat. Letos tuto svojí schopnost názorně demonstroval i tím, že dal znovu dohromady i rozhádaný Háčka ... :)
Reagovat
George_Renel
Přesně tak. A ještě dodám schopnost se zbytkem týmu dobře analyzovat aktuální stav a správně nadsadit hráčky. Spousta jiných nehrajících kapitanů v tomto selhává.
Reagovat
pepin
Tak jistě, také to Petra řekla, že jej v podstatě na lavičce vůbec neposlouchá a on tam toho také moc neříká. Jeho prvořadým úkolem je, aby dal dohromady partu, která potáhne za jeden provaz, at je tam Petra, Lucka a k nim kdokoliv další. To je jeho hlavní úkol a také je to vidět, že všechny holky ten Fed rády hrají a hlavně si tam užívají hodně legrace co na turnajích vůbec neznají.
Reagovat
smazaný uživatel
To je dobře že je fantomas na zemi a pokorný ,moc dobře ví ,že někdo ten ručník držet musí,jinak je to vše...
A co takhle v nejlepším odejít,někde jsem četla,že Libérie shání trenéry a chce prorazit do světa tenisu,nebyla by to další výzva pro podrž ručníka...??))
Reagovat
Fanda67
A co takhle kdybys šla radit na německou stranu, tam je to třeba víc a určitě už na tebe čekají ....
U nás vše ok - skvělý výsledek, skvělé hráčky, skvělý tenis ( samozřejmě i zásluhou německých soupeřek), skvělí fanoušci a ať se ti to líbí nebo ne skvělý kapitán :)
A mimochodem být podrž ručníkem našich tenisových legend není potupa ale čest , a rád by se jím stal nejeden český tenisový fanoušek :)
Reagovat
VlS
Jedině když slíbíš, že budeš za Nigérii hrát asp? tak, jak Petra hraje za nás.
Reagovat
marika
gabina je jen převlek, víc je to on než ona :))
Reagovat
smazaný uživatel
Pane Brozi, kde jste?
Reagovat
slacker
Ne, to je dcera Broze a Fandiny
Reagovat
misa
To je fakt, Brož by jí dal za ty slitky pořádně přes hubu :-)
Reagovat
tommr
proč by měl odcházet? Pála je muž na svým místě a jeho výsledky hovoří za všechno ...
A jestli si myslíš, že úspěšně koučovat tým plnej hvězd může každej tak se podívej jak třeba dopadli Španělé v DC ...
Reagovat
marika
Že to vůbec komentujete .... gabina je jen provokatér, co si myslí, že když se schová za dívčí nick, nebude poznat, že to dívka není.
Tyto komentáře je lepší nechat ležet, jsou opravdu "plnohodnotné" :-)
Reagovat
slacker
A ty jses taky schovany nebo schovana?
Reagovat
Jan
Všichni jsme schovaní:) A někteří jsou gogo :)
Reagovat
pepin
Souhlasím jen s tím, že někteří, kteří jsou schovaní jsou ještě blbý.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist