Pála: Lehkými favority jsme teď my

11. 4. 2016, 15:04
Aktuality 37
S vědomím role favoritek odletěly české tenistky na semifinále Fed Cupu. Obhájkyně titulu čeká o víkendu v Lucernu souboj se Švýcarkami, z jejichž sestavy vypadla kvůli zranění světová desítka Belinda Bencicová. "Je to pro švýcarský tým docela velké oslabení. Dovolím si říct, že když předtím byli oni lehkými favority, tak se to otočilo k nám, že lehkými favority jsme my. Ale i tak to bude velmi těžké," řekl kapitán Petr Pála před odletem.
Petr Pála

Českou jedničkou je při neúčasti opor Petry Kvitové a Lucie Šafářové hrdinka poslední dvou fedcupových duelů Karolína Plíšková. Světovou osmnáctku ve výběru doplňuje trio Barbora Strýcová, Denisa Allertová a Lucie Hradecká.

Podle Plíškové znamená neúčast talentované Bencicové výraznou změnu poměru sil. "Je to moje kamarádka, nepřeju jí nic špatného, ale pro nás je to pozitivní zpráva. Předtím to bylo vyrovnané a teď jsme lehce větší favoritky," míní Plíšková.

Švýcarky mají zatím v sestavě 17. tenistku pořadí WTA Timeu Bacsinszkou, světovou jedničku ve čtyřhře Martinu Hingisovou a 129. hráčku světa Viktoriji Golubicovou. Náhradou za Bencicovou by se nejspíš mohla stát Stefanie Vögeleová (116.).

"Bacsinszká je sedmnáctá hráčka světa, loni mohla usilovat o Masters. Na tu si musíme dát velký pozor, protože si myslím, že bude v dobré formě," řekl Pála a nechtěl spekulovat, kdo bude plnit roli švýcarské dvojky. "To je jejich starost," uvedl.

Plíšková: Hingisovou ve dvouhře? To bych nechtěla
Trochu se nabízí spekulace, zda se stejně jako loni proti Polkám ve dvouhře neobjeví bývalá světová jednička Hingisová. Pětatřicetiletá tenistka se po návratu na dvorce soustředí pouze na čtyřhru a je v ní znovu první na světě.

"Nevím, jak na tom je, to záleží na nich," komentoval to Pála. Plíšková při zmínce, že by mohla hrát Hingisová dvouhru, tlumeně křikla: "Jéžiš, to bych nechtěla." Proč ne? "Všichni by to brali, že už nehraje, je stará a hraje jenom debla, ale já si myslím, že tenis umí dostatečně na to, aby nás všechny mohla potrápit," vysvětlila.

Tenistky minulý týden převážně hrály se svými kouči v Česku. "Dva týdny jsem se trénovala doma a jsem připravená," hlásila Plíšková, která by měla být jasnou jedničkou. Dvojkou se nejspíše stane Strýcová, která letos hraje ve formě.

O nominaci na jednotlivé zápasy se Pála rozhodne až během týdne. "Něco v hlavě mám, ale ještě jsme si nezkusili povrch a jak lítají míče. Hlavně ať jsou všechny zdravé a výběr bude příjemnější, když budou všechny v pohodě," přeje si.

Poprvé si český tým vyzkouší halu na výstavišti v Lucernu v pondělí odpoledne. V pátek je losování, v sobotu se hraje od 13:00 a v neděli od 12:00.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

37
Přidat komentář
Frick
http://brno.idnes.cz/brnenska-zoo-konecne-zna-pohlavi-pateho-medvidete-jedna-se-o-slecnu-1f2-/brno-zpravy.aspx?c=A160331_133136_brno-zpravy_zde

Dával jsem to sem před časem a teď mi vlastně došlo, kdo jí pokřtí,

BTW: Jaký nemoci hrozí z medvědích drápů?
Reagovat
Frick
Ať víme, na co se připravit.
Reagovat
FulnekUltras
Přes Hingis máme body jisté...
Reagovat
smazaný uživatel
No jen aby.. :-)
Reagovat
Frick
Nebude hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Víkendové zápasy si nenechám ujít, a snad se Pálovi opět podaří postup. Nevím sice jak to dělá, ale zdá se, že mu svítí štastná hvězda.

Jinak jsem nakoukl do archivu a francouzky hrály naposledy SF v roce 2007 a pro holandanky to bude velká premiéra. Tady po velkém překvapení v Rusku, to bude zajímavý zápas, ale do finále bych to přál francouzkám.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi špatný archiv - Francouzky hrály SF naposledy loni. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Je to možné, na wikipedii tam rok 2015 nemají ještě zapsaný...

https://en.wikipedia.org/wiki/France_Fed_Cup_team
Reagovat
EllNino
vždyť hrály loni proti našim v semíčku :)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nemůžu si všechno pamatovat, že... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já si to pamatuju dobře, protože jsem byl u toho. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem se shodou okolností zaměřil pouze na výsledky, takže by mě to asi taky trklo.
Reagovat
lars
Pala ma kvalitni "material"
Reagovat
lars
https://www.tipsport.cz/ViewUsersTicketAction.do?idu=-73491626907&idb=-1&hash=4a02654e&t=dGlrZXQgMi4wMSB6YSAxMDAgMDAwS8SNID8%3D%0A&data=SkVEOzEwMCAwMDA7Q1pLOzIuMDE%3D%0A

za 100K pri kurzu 2.01 na nase :)
Reagovat
Frick
Dobrá ruka, no. Vsadil to rychleji než sázkovky stihli snížit kurz na nás...
Reagovat
Frick
Přičemž samozřejmně už ta zpráva o neúčasti sušenky byla...
Reagovat
sprchon
Vědělo se dávno, že není v pořádku. Já počítal, že i kdyby nastoupila, tak pravděpodobně prohraje...
Reagovat
sprchon
Jo, to trefil ještě pěkně. Já blbec to nedal. :D Teď je tam jenom 1,5.
Reagovat
janek_da
Drobnost, ale vypovídá o vztahu Tipsportu k penězům sázejích. Vsazenou částku počítají do výhry. Takže při sázce 100t a kurzu 2 podle Tiposrtu vyhraju 200t.
Reagovat
smazaný uživatel
Oni to snad jinde počítají jinak?
Reagovat
sprchon
Njn, vypada to lepe a lidem to neprijde divny...
Reagovat
Frick
http://uloz.to/xcsH3f7U/1902-4653-olympiada-praha-letnany-rar

Pokud by vás někoho zajímalo - našel jsem v PC projekt olympijského parku v Letňanech. Osobně si myslím, že to bylo celkem rozumné - po LOH se měl z toho stát velký veletržní areál s velkým amfiteátrem pro koncerty.

Já jsem nestavěl k LOH v Praze kriticky. Jsem přesvdědčen, že kdyby se dařilo všemožný "dobráky" držet na uzdě, tak bychom to zvládli bez problémů. No, určitě lépe jak Řekové

http://oh.idnes.cz/kdyby-v-letnanech-plal-olympijsky-ohen-dy8-/sport_oh.aspx?c=A061222_160542_sport_oh_ber

Škoda.
Reagovat
Frick
http://www.tenisportal.cz/detail-zapasu/?id=1425754

Děvče jedno oplácané, kam až jsi to dopracovala.....
Reagovat
Frick
http://isport.blesk.cz/clanek/tenis-fed-cup/265671/jako-mala-prosila-o-podpis-ted-jde-allertova-hingisovou-porazit.html

Hm, tak ty Katowice nedala, bo by už asi byly "přes závit"...

Nicméně bude tedy zřejmě měsíc bez ostrýho zápasu. A to taky neni málo. A do TOP 50 a výše se takto nedostane. Přestože zápas Kerber ukázal, že její horní level by mohl být skutečně vysoko...
Reagovat
lars
FC ji brzdi v posunu v zebriku nahoru. Loni dlouho "rozmrzala" z FC v Kanade .
Vynecha Katovice, aby si nenatahla sval a byla pouzitelna v FC , nestihne kvaldu ve Stutgartu kvuli FC. Mozna taky nemohla hrat na P10 v Petrohradu letos.
a nakonec na OH hrat nebude.
Reagovat
Frick
Kde čteš o svalu?
Reagovat
lars
nikde. moje domnenka :)
Reagovat
George_Renel
Myslíte, že to zranění kostrče má od toho, že tátovi došla trpělivost s tím jejím odmlouváním? :-)))
Reagovat
VlS
Pokud jo, tak pozdě, ale přece
Reagovat
tommr
jednička bude Karolína, dvojka Bára a obě budou skoro jistě hrát i pokud dojde na rozhodujícího debla ...
Otázka je kdo bude hrát na švýcarský straně. Zatím žádný zprávy o tom, že by za Bencicovou byla povolaná Voegelová nejsou a to už je docela divný. Že by Švýcarsko chtělo odehrát zápas jen ve třech?
Reagovat
smazaný uživatel
Steff se ve FC dva roky neukázala, přičemž předtím nastupovala poměrně pravidelně. Možná z nějakého důvodu FC hrát nechce. Nebo je v něm nežádoucí
Reagovat
janek_da
Stefi byla s týmem v kontaktu a gratulovala jim k postupu, podle mě celkem upřímně. Myslím, že tam nejsou nějaké antipatie.
Reagovat
EllNino
snad bude hrát, na tu bych se těšil ještě víc než na Belindu :D
Reagovat
janek_da
Nevím, je to asi 2-3 roky zpátky, kdy jsem si tipoval, že bude někde kousek za desítkou.
Reagovat
Luke_Rosol
Pala je mimozemstan
Reagovat
smazaný uživatel
V tom případě nezbývá než doufat, že se mu u nás líbí a nebude se chtít vrátit na domovskou planetu. :-)
Reagovat
Frick
Jsem těšil, že ji zase uslyšim mluvit slovensky. :o) Takže česky/slovensky bude opět mluvit maximálně jedna členka cizí no-CZ/SK repre. Jako tomu bylo při FC 2012 u Jarky G.-G.-W.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist