Pála: Jsem rád, že si holky v nabitém programu udělaly čas. Musím před nimi smeknout

12. 2. 2017, 20:55
Aktuality 12
I bez zraněné Petry Kvitové české tenistky zápas prvního kola Fed Cupu proti Španělsku zvládly. Obhájkyně trofeje splnily i v nekompletní sestavě náročnou roli favorita a postoupily do dubnového semifinále proti vítězi utkání Spojených států s Německem. Pro výběr kapitána Petra Pály to bylo desáté vítězství v řadě.
Petr Pála (© Česká sportovní)

"Byly už zápasy, které jsme hráli bez ní (Kvitové) a vyhráli. Ale je velká výhoda, že s ní se to dá rozložit, vždyť je to dvojnásobná vítězka Wimbledonu. Pochopitelně mi na kurtu chybí. Byl bych rád, abychom se ještě potkali. Přeju jí, aby to dopadlo co nejlépe," řekl Pála.

Bez Kvitové padla jeho volba na čtyřlístek Karolína Plíšková, Barbora Strýcová, Lucie Šafářová, Kateřina Siniaková. Jednička Plíšková svou roli unesla bez sebemenších problémů. "Karolína předvedla skvělý výkon. Dnešní zápas zvládla naprosto skvěle. Hrála proti světové sedmičce a zlomila ji. Musím smeknout. Bára zase předvedla opak prvního zápasu. Ona je jiný typ hráčky než Karolína, musí si to uhrát a ubojovat. A odpracovala si to," řekl Pála.

Pochvaloval si ale práci celého družstva. "Byl jsem naprosto spokojen s přístupem všech. Lucka přijela sice taková unavená, ale ona i holky odmakaly všechno. Byl tu náš nejsilnější tým, co tady mohl být, a jsem rád, že v tom nabitém programu si na to udělaly čas a chtěly se předvést doma. Přede všemi musím smeknout," řekl Pála.

Hlavní důvod, proč se české tenistky z fedcupových bojů neomlouvají, vidí k kvalitním servisu okolo. "Je to dáno určitě přístupem k hráčkám, je to kvalitní manažerská práce zezadu. Servis máme naprosto jedinečný. Když si vzpomenu na některé jiné zápasy, tak doma je ten komfort skvělý. A musím pochválit diváky, protože byli senzační. Jsem rád, že jsou féroví i k týmu soupeře," řekl Pála. Oba dny vidělo v ostravské hale přes 14 tisíc diváků, což je místní rekord.

Ať už jeho tým narazí v semifinále na USA, nebo Německo, podle Pály jde v obou případech o kandidáty na celkový titul. "Jak Němky, tak Američanky, tak i my to můžeme vyhrát celkově. Spíše si myslím, že teď proti Německu vyhrají Američanky. A proč by si pak proti nám nemohly zahrát třeba sestry Williamsovy? Ale můžeme se pobavit, až to bude jasné," řekl Pála.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

12
Přidat komentář
FulnekUltras
se dneska hodně cení - a nelze ji brát za samozřejmou - zase když se daří, proč to ještě trochu nenatáhnout? Doufám, že v nejsilnější možné sestavě teď provětráme i ušačky.
Reagovat
Fandina
Ja myslim, ze kazdy clovek rad reprezentuje a asi neni sportovce, ktery by tohle nechtel delat. Samozrejme nekdo jiz muze byt unaveny, tak potom to muze predat jinym.
Reagovat
Frick
Ale kolik jim Mirošek za účast nasype?
Reagovat
Frick
Nehraje se v jinejch týmech i zadarmo?
Reagovat
VlS
A proč to chces řešit? Přispěješ mu?
Reagovat
Frick
No, zajímalo by mne, nakolik chtějí hrát a nakolik si chtějí vydělat.
Reagovat
VlS
No, a myslís si, ze se to tady dozvíš? Pokud si to nemyslíš, tak proc s tím otravuješ?
Reagovat
Frick
Tak třeba mohl někdo něco zaslechnout atp.
Reagovat
FulnekUltras
Kdyby chuť vydělat převažovala, nikdy by nedosáhly tam, kde teď jsou - a totéž i další sportovci, kteří to někam opravdu dotáhli - jestli to teda dokážeš pochopit... ;)
Reagovat
Frick
Jasně, ale třeba teď Bára. Kdyby jí bylo řečeno, že reprezentace je čest, honila by se tak? Nebo by si třeba místo FC dala o týden dříve Petrohrad..?
Reagovat
Fandina
Jsou veci, ktere lidi delaji a necekaji ze za ne dostanou zaplaceno. Vsechno neni o penezich a ver trochu lidem. Když někdo říka, že je to pro něj čest, tak mu veř.
Reagovat
VlS
Fricku, to je zvláštní, ty budeš dávat holkám úkoly, co kde všude mají vyhrát, akdyž se něco povede, tak seš zelenej závistí, že za to něco dostanou.
Fakt si myslíš, že někdo, kdo zná výši odměn to bude treperendit na webu? Pokud to ví, tak to ví proto, že je někde v procesu. Když to bude treperendit, tak už v procesu příště nebude. Nikomu do toho nic není a ano, jsem přesvědčenej, že by holky hrály i zadara, ale urcitě ne 7 let. Utkání FC je kšeft, na kterým se vydělává, proč by na tom hlavní aktérky neměly mít podíl?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist