Pála: Bára nesmí propadat euforii, Kája musí zapomenout

16. 4. 2016, 22:15
Aktuality 40
Nechybělo mnoho a české tenistky mohly v semifinále Fed Cupu ve Švýcarsku vést 2-0 na zápasy. Kapitán Petr Pála po dnešních dvouhrách ocenil výkon Barbory Strýcové a věří, že česká jednička Karolína Plíšková se po nečekané porážce v neděli zvedne.
Petr Pála (© Česká sportovní)

"Kája musí zapomenout na prohraný zápas a Bára nesmí propadat euforii," řekl Pála. Strýcová dnes povolila Timee Bacsinszké jen dvě hry, ale Plíšková prohrála se 129. hráčkou světa Viktorijí Golubicovou.

Strýcová kapitána svým výkonem nadchla. "Bára předvedla takticky a v hlavě skvělý zápas. Zvládla to neskutečně," uvedl Pála. Před zápasem Plíškové byl optimistický. "Samozřejmě jsme si mysleli, že máme větší šanci vést 2:0."

Očekávalo se, že světová osmnáctka zápas zvládne a dlouho to tak i vypadalo, protože vedla 6:3 a 4:2. "To nám dodávalo sebevědomí, že to dobře dopadne. Druhý set mohl být 6:3 a nikdo by nemohl nic říct. Bohužel. Samozřejmě v tenise nedopadne zápas vždycky, jak čekáte, ale přijde nový den. Zase může být všechno jinak," řekl kapitán obhájkyň titulu.

Od konce druhého setu a ve třetím měla Plíšková problém s pohybem. I proto víc chybovala. Důvodem mohl být tlak, že "musí" vyhrát. "Bylo to asi jedno s druhým. Necítila se úplně komfortně, mohla být stažená. Když chce tlačit, musí u těch míčů být včas," řekl Pála. Odhalil, že si týmová jednička v tréninku lehce podvrtla kotník. "Oba má zatejpované a asi to byl trochu nezvyk. I když si na to v tréninku zvykala."

Pála je přesvědčen, že nečekaná porážka nenahlodá jindy pevné sebevědomí Plíškové. "Je to výborná hráčka. Ve Fed Cupu vyhrála důležité zápasy a na turnajích taky. Nemá důvod si kvůli jednomu utkání přestat věřit," řekl. Čtyřiadvacetileté tenistce připomínal její předešlé fedcupové úspěchy. "Kdyby nebylo Káji, dneska na zápase se Švýcarskem nesedíme. A třeba nemáme ani loňský titul. Vyhrála toho hodně."

Plíškovou čeká na úvod nedělního programu důležitý zápas jedniček s Bacsinszkou. Pála věří, že česká tenistka zápas zvládne. "Myslím, že to bude dobrý. Uděláme všechno, aby byla připravená. Musí zapomenout a jít dál," řekl.

V druhé nedělní dvouhře Strýcovou čeká Golubicová. Otázkou je, zda Švýcarka zopakuje dnešní výkon. "Ve Fed Cupu a Davis Cupu jsme byli svědky podobných překvapení, ale Bára už se teď na zápas zodpovědně připravuje," řekl Pála.

Na případnou čtyřhru za stavu 2:2 se nabízí duo Plíšková - Strýcová, které rozhodlo loňské finále proti Ruskám i letošní 1. kolo v Rumunsku. "Ještě to necháme otevřené, jak se kdo bude cítit," uvedl Pála. Případně může do čtyřhry zapojit i zkušenou deblistku Lucii Hradeckou.

Luboš Zabloudil, ČTK

Komentáře

40
Přidat komentář
Krisboy
Tak že by...??
Reagovat
Krisboy
Tak Pojď Kájo, ukaž, že to včera byl jenom náhodnej výpadek!!!
Reagovat
sprchon
Káje se to nepovedlo. Jen do ní, bijte jí. Taková hráčka nemá ve FC co dělat...
A jedno fakt odporný stvoření (který tu fakt nemá obdoby) tu dokonce vyzývá Pálu, aby dokázal, že je chlap a ne srab. Jakej je důvod, aby zrovna tobě, Šulaji Šulinoviči, kdokoliv něco dokazoval?

Úplně se tu přehlíží skvělej výkon Golubičovovový od půlky 2. setu. Najednou se přestala bát, lítala jak hadr na holi a vycházely jí míče hodný hráček top 30. Nepředvídatelnej BH slice, míče od ní málo skákaly, byly dobře umisťovaný. Na to se takhle zničehonic těžko reaguje. Předvedla svoje maximum, neměla co ztratit. Proti tomu se zatraceně těžko hraje. Na Káju dolehl tlak a možná i díky tomu nezvyku, tedy zatejpovaným kotníkům, nebyla schopna zápas dotáhnout. Hlava a nohy si nerozuměly.
Pálovi tu radit nebudu, ale myslím si, že Kája je výkonnostně, psychicky i zkušenostmi přece jen trochu dál než Denisa, takže nasadit dneska Káju považuju za rozumný. V tenise je každej den jinej, nějak to dopadne.
Reagovat
smazaný uživatel
+1.
Reagovat
Michaelus
Největší problém v Kájině hře jsem viděl v tom, že se s Golubičovou zbytečně pachtila v delších výměnách. Kdyby ji nezrazoval pohyb, tak by Gol. přestřílela. Později v zápase se Kája spíše držela ve výměnách, a to bylo podle mě špatně, protože přesně to Golubičové vyhovovalo.
Reagovat
Michaelus
Tou poslední větou jsem myslel, že se s ní držela v delších výměnách.
Reagovat
smazaný uživatel
ze je dopustila, chtel jsi jiste rict... nebylo by vubec spatne, kdyby se v nich drzela.. ;-)
Reagovat
sprchon
Když už se držela, tak jako tenis hezkej. :D A Kája umí bejt trpělivá. Ale obecně u ní lepší přestřílet. :) Zase ale jak se nesešla hlava s nohama, tak těch chyb bylo fakt moc...
Reagovat
smazaný uživatel
http://ipravda.sk/res/2016/04/15/thumbs/dominika-cibulkova-francoise-abandova-galeria.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli má Kája problémy s kotníkem, tak se varianta "Denisa do singla a Káju pošetřit do debla" nezdá tak úplně nesmyslná. S Timeou to bude o běhání a delších výměnách, to nevím jestli se dá s pochroumaným kotníkem zvládnout.
Reagovat
Frick
Nedá. Ale WTA žebříček, kterej pro Pálu Koránem, mu nic jinýho nedovolí...
Reagovat
smazaný uživatel
Přestaň tady laskavě blábolit tyhle nesmysly. Díky.
Reagovat
dadaft
tak rozhodně bude trenér a tým zvažovat všechny možnosti, od toho tam jsou.

je třeba uvážit, že Golubičová možná dokáže pro Švýcary uhrát dva body v singlu -- jak říkám, viděl jsem její výborné zápasy v Katowicích, kde ji s obrovskými problémy zastavila až Babošová (velice solidní hráčka, která už letos na pěti turnajích WTA hrála tři a více zápasů, No.40).
je v životním laufu.
a bylo to vidět i včera -- nekazila, údery trefovala čistě a vycházely opravdu z práce celého těla, nohama počínaje, tak jak to má být.
navíc - jak jsme si mohli všimnout - hrála sebevědomě, vůbec se nebála poslílat míčky po lajně a mixovat hru, o koncových forhendech hraných ve výskoku nemluvě,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
plus další věc, kterou zmiňovala Fandina -- Golubic je bojovnice, která se nevzdává a ukazuje se, že domácí publikum a odpovědnost ji nejen nesvazuje, ale nabíjí.
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
což ovšem neznamená, že se nemůže složit, ani že by Bára neměla vyhrát - přece jen je to vynikající hráčka, dlouhodobá členka širší světové špičky.

inu,,,,,,, Fed Cup. ))

takhle z vnějšku je to samozřejmě jen hádání, osobně to vidím tak na 60 ku 40 pro Karolínu proti Denise.
na druhou stranu jestli Denča nastoupí do singlu, je asi celkem jasné, že platí, cos napsal.
Reagovat
dadaft
http://sport.idnes.cz/nehrajici-kapitan-fedcupove-reprezentace-petr-pala-po-prvnim-dni-semifinale-ve-svycarsku-gvv-/tenis.aspx?c=A160416_195919_tenis_tof

vypadá to na Karolínu.
Reagovat
janek_da
Doufám, že Bářin tenis donutí Golubič víc chybovat. Vybírání vítězných míčů, hra u sítě, dropšoty, střídání rytmu.
Hrála v Katovicích s proti hráčce s podobným stylem? Za mě, je Bářin styl dost neortodoxní v dnešní WTA a i hráčky na vyšším levelu se s ním nemusí vypořádat. Naopak zas ale může sednout daleko horším hráčkám, anbeo Baruna může víc kazit.
Reagovat
Frick
Než to takto troubit do světa, že je Kája takto v háji?
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
smazaný uživatel
Tak si to shrneme. Plíšková je labilní, zraněná, v dlouhodobé herní krizi, psychicky dole po největší ostudě kariéry, s Bačinskou hrála 2 zápasy se skóre setů 5-7, 4-6, 4-6, 0-6. Ale Pála jí věří víc než Allertové, která už letos porazila Kerber nebo Svitolinu a loni např. Halep nebo Suarez Navarro. A s Bačinskou má vyrovnanou bilanci. To nechápu.
Reagovat
Frick
Ptáku - normální člověk by napsal, že spolu nehrály.
Reagovat
Frick
jsi prostě takový nemehlo, že i Kája s podvrknutym kotníkem je pořád lepší než ty.
Reagovat
PetaM
No vidíš, máš to vyřešené. Snad tady ráno nebude milion komentářů a "inteligentních" úvah a otázek. Tu základní máš vyřešenou. A na všechny ostatní je odpověď stejná. :D
Reagovat
lars
Odhalil, že si týmová jednička v tréninku lehce podvrtla kotník. "Oba má zatejpované a asi to byl trochu nezvyk
Reagovat
Pedronegro
no tedy, že by proto hrála jakože to stačí odchodit? tak to snad ani neměl říkat ...
Reagovat
lars
od konce 2. setu mela problem s pohybem
Reagovat
Pedronegro
už v prvním setu některé míče do rohů vypouštěla, ani nenaznačila reakci a pohyb, což mi hloupě připadlo jako lenost, zatímco to možná byla opatrnost ...
Reagovat
Frick
A má taková hráčka hrát? Tu se dělá, jakobychom měli už jen Bouzkovou a Vondroušovou...
Reagovat
Pedronegro
neblbni, i tak je to pořád Pálovo věc, koho postaví :)
Reagovat
Frick
Postaví tu, která mu ho postaví.
Reagovat
Frick
Takže Káju. ta žije hříšně.
Reagovat
Pedronegro
to bylo chabé, asi se to nepovedlo :)
Reagovat
Frick
Asi.
Reagovat
Pedronegro
myslel jsem nepovedlo u tebe :)
Reagovat
smazaný uživatel
Set a půl hrála slušně a měla to ve svých rukou. Ano, myslím, že její nasazení do singla první den bylo celkem rozumné a v pořádku.
Reagovat
Frick
Ale co zítra?
Reagovat
smazaný uživatel
Zítra (tedy už vlastně dneska) to nechme na Pálovi. Být to na mě, o nasazení Denisy bych uvažoval, ale nemám k dispozici tolik informací, co Pála.
Reagovat
Frick
Hm, už i ty jsi vyměkl.
Reagovat
Pedronegro
domnívám se, že s pravděpodobností blížící se 100procentní jistotě o tom Pála možná ještě i teď uvažuje, přestože už se třeba i rozhodl :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já bych řekl, že teď Pála neuvažuje o ničem, protože nejspíš už spí :-)
Reagovat
Pedronegro
tak to je daleko větší flegma než Kája :)
Reagovat
horska.kraslice
Ano, ty tejpy a opatrnost, to by odpovídalo tomu, jak se velmi málo pohybovala, prakticky vůbec neběhala.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist