Ósakaové se po pěti letech na trávě daří, v Hertogenboschi je bez ztráty servisu ve čtvrtfinále

12. 6., 22:19
Aktuality 0
Naomi Ósakaová (26) na prvním travnatém turnaji po pěti letech vyhrála i druhý zápas bez ztráty podání. Ve středu v nizozemském Hertogenboschi smetla 6:2, 6:2 domácí Suzan Lamensovou (24) a podruhé v kariéře a poprvé od roku 2018 postoupila na zeleném pažitu do čtvrtfinále. V něm na japonskou tenistku čeká souboj grandslamových šampionek s Kanaďankou Biancou Andreescuovou (23).
Naomi Ósakaová (© Profimedia)

Ósakaová – Lamensová 6:2, 6:2

Naomi Ósakaová na začátku sezony obnovila kariéru po mateřské pauze, ale zatím jen jednou vyhrála tři zápasy po sobě (na antuce v Římě). Naposledy na French Open sahala po skalpu Igy Šwiatekové, mečbol proti světové jedničce ale nevyužila a po pěti letech se vydala na trávu.

A při premiéře v Hertogenboschi se šestadvacetileté Japonce daří. S nasazenou Belgičankou Elise Mertensovou a s domácí Suzan Lamensovou neztratila set ani servis. Dohromady čelila pouze jednomu brejkbolu a po prvním podání získala 43 ze 48 fiftýnů.

Statistiky zápasu Naomi Ósakaová – Suzan LamensováStatistiky zápasu Naomi Ósakaová – Suzan Lamensová (@ Livesport)

"Cítím, že servis mi tady skvěle funguje. Na trávě je to základ úspěchu. Ale i další údery cítím, že trefuju čistě a spokojená můžu být i s pohybem," pochvalovala si vítězka čtyř grandslamů na tvrdém povrchu.

Alespoň dva zápasy během jednoho turnaje na trávě Ósakaová vyhrála teprve počtvrté v kariéře. Dvakrát se jí to povedlo ve Wimbledonu (3. kolo v sezonách 2017 a 2018) a jednou v Nottinghamu 2018.

O vyrovnání šest let starého maxima na krátce střiženém pažitu a přiblížení se návratu do TOP 100 na jedinou výhru si bývalá světová jednička zahraje v souboji grandslamových šampionek s Biancou Andreescuovou, kterou v jediném vzájemném souboji v Pekingu 2019 porazil ve třech setech.

Andreescuová – Yue Yuan 6:4, 6:4

Třiadvacetiletá Kanaďanka Andreescuová také na druhém turnaji po více než devíti měsících a zotavení se po únavové zlomenině v oblasti zad vyřadila dvě soupeřky. Po antukovém Roland Garros se vítězce US Open z roku 2019 daří i na trávě v Hertogenboschi, kde po domácí outsiderce Evě Vedderové porazila i 38. hráčku světa Yue Yuan z Číny a poprvé od loňského února postoupila do čtvrtfinále.

"Hraju druhý turnaj po deseti měsících a cítím se dobře. Měla jsem skvělou přípravu na sezonu, svou asi nejdelší. Trvala čtyři měsíce... Myslím, že se ta dřina vyplácí. Fyzicky, což je pro mě nejdůležitější, se cítím být bez bolestí," pochvalovala si bývalá světová čtyřka Andreescuová.

Výsledky turnaje WTA 250 v Hertogenboschi


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist