Ósakaová v Pekingu úspěšně zahájila první turnaj pod Mouratoglouem. Shuai Zhang přerušila rekordní sérii porážek

25. 9., 10:11
Aktuality 41
WTA PEKING - Naomi Ósakaová (26) vyhrála své první utkání po rozchodu s trenérem Wimem Fissettem a angažování slavného kouče Patricka Mouratogloua. V úvodním kole na prestižní tisícovce v čínském Pekingu bývalá světová jednička a šampionka z roku 2019 přehrála 6:3, 6:2 Luciu Bronzettiovou (25). Rekordní šňůru 24 porážek přestřihla domácí Shuai Zhang (35).
Naomi Ósakaová v úvodním kole na tisícovce v Pekingu nezaváhala (© LINTAO ZHANG / GETTY IMAGES ASIAPAC / Getty Images via AFP)

Bronzettiová – Ósakaová 3:6, 2:6

Naomi Ósakaová startuje na podniku WTA 1000 v Pekingu poprvé od roku 2019, kdy v tomto dějišti získala jeden ze svých sedmi titulů. Čtyřnásobná grandslamová šampionka absolvuje v čínském hlavním městě svůj první turnaj po rozchodu s trenérem Wimem Fissettem a pod vedením slavného kouče Patricka Mouratogloua.

Své působení na předposlední tisícovce této sezony zahájila relativně hladkou výhrou nad Luciou Bronzettiovou. Zatímco na nedávném French Open měla s italskou outsiderkou velké problémy, tentokrát zvítězila ve dvou setech. Japonka odvrátila šest ze sedmi brejkbolů, trefila osm es a na kurtu strávila jen hodinu a 25 minut.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Bývalá světová jednička se v letošním roce vrátila po mateřské pauze a snaží se vyšplhat zpět mezi elitu. Příliš úspěšná však není. Momentálně figuruje na 73. místě pořadí a nejdál se podívala do čtvrtfinále na hardové tisícovce v Dauhá a na malé travnaté akci v Hertogenboschi.

Její další soupeřkou bude nasazená jednadvacítka Julia Putincevová. S ruskou rodačkou reprezentující Kazachstán neuhrála v úvodních třech vzájemných soubojích ani jeden set, nicméně v těch posledních dvou ji porazila bez ztráty sady před pěti lety v rodné Ósace i letos v Billie Jean King Cupu.

Shuai Zhang – Kesslerová

Bývalá 22. hráčka světa Shuai Zhang se před domácím publikem dočkala své první výhry ve dvouhře od konce ledna 2023, kdy postoupila do osmifinále Australian Open a druhého kola v Lyonu. Rekordní sérii 24 porážek v řadě přestřihla 35letá Číňanka proti 65. hráčce světa McCartney Kesslerové z USA, vítězku nedávného turnaje v Clevelandu zdolala 7:6, 7:6.

Shuai Zhang za posledních 20 měsíců přepsala oba smutné rekordy. Když v březnu v Indian Wells utrpěla 18. porážku v řadě, překonala Američanku Sandy Collinsovou (1984-1987) a do historie se zapsala jako první tenistka s takto dlouhou šňůrou zápasů bez vítězství. V srpnu v Cincinnati pak 22. porážkou po sobě překonala i absolutní rekord Američana Vincenta Spadey (1999-2000).

Ve druhém kole finalistka letošního US Open ve čtyřhře žen Shuai Zhang narazí na šestou nasazenou Američanku Emmu Navarrovou (H2H 0:0).

Kalininová – Šramková 4:6, 0:6

Rebecca Šramková dál natuje svou životní formu ve vítěznou sérii. Po premiérovém semifinále i finále v Monastiru a následném premiérovém triumfu v Huan Hinu se jí daří i na tisícovce v Pekingu. Po úspěšně absolvované kvalifikaci zvládla i vstup do hlavní soutěže a přidala osmou výhru v řadě během devíti dnů.

Sedmadvacetiletá Slovenka v úterý v čínské metropoli čelila mečbolu, o den později ale nedala šanci 48. hráčce světa Anhelině Kalininové z Ukrajiny a po 66 minutách zvítězila 6:4, 6:0.  Za posledních 16 dní odehrála 13 zápasů a 12 z nich vyhrála.  Ve druhém kole vyzve Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou (H2H 1:3).

Prestižního turnaje v Pekingu se měly zúčastnit všechny členky TOP 10 žebříčku. Z různých důvodů však chybí loňská šampionka a světová jednička Iga Šwiateková, Jelena Rybakinová a Danielle Collinsová. Z českých tenistek startují Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková a Karolína Muchová, která se v prvním kole utká s Annou Blinkovovou z Ruska.


Výsledky turnaje WTA 1000 v Pekingu


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

41
Přidat komentář
frenkie57
Rebecca do toho šlape a má recht, dokud je forma, je třeba z ní vytěžit co nejvíce. S Kalininou zametla tedy pěkně.
Reagovat
Kandinsky1
To si snad ta Shuai Zhang dělá srandu, takhle kazit lidem zábavu
Reagovat
com
Zkazila mi celej den Boli to skoro tak, jako kdyz Karolina vypadla ve finale GS smile
Reagovat
paddy
první výhra po 603 dnech
Shuai si ide pre titul smile

Delší sérii bez vítězství v tzv. open éře na okruhu WTA zaznamenala jen Švédka Madeleine Pegelová, která v letech 1968 až 1972 prohrála 29 zápasů v řadě.

=======
na Selaka ale nemá smile

Jestli přeživší automobilových nehod mohou mluvit o štěstí, nad Chorvatem Frane Selakem museli držet ochrannou ruku všichni svatí. Za svůj život přežil sedm smrtelných nehod a vyhrál loterii.

Selak se narodil v roce 1929 a zemřel roku 2016. Jeho příběh začíná v roce 1962, kdy přežil vlakové neštěstí, při kterém vlak vykolejil a spadl do řeky. Selak přežil se zlomenou rukou. Všech 17 ostatních pasažérů ale zahynulo. Následující rok přežil pád z letadla. Během letu se otevřely dveře kokpitu a několik pasažérů vypadlo ven. Selak dopadl na kupku sena a přežil, zatímco 19 lidí zemřelo. V roce 1966 přečkal nehodu, kdy autobus, ve kterém Selak jel, sjel z vozovky do řeky. Selak vyvázl jen s modřinami. A mohli bychom pokračovat střelbou do vlastního varlete (1968), požárem auta (1970) a další dopravními nehodami (1995 a 1996). V poslední z nehod unikl smrti tak, že při čelní srážce s kamionem vyletěl z auta a přistál na stromě.

V roce 2003 si Selak poprvé vsadil v loterii a vyhrál přibližně 20 milionů korun. Takže v podstatě jde o nejšťastnějšího smolaře na světě.

smile smile smile smile smile smile smile smile smile smile
Reagovat
Kandinsky1
Delší sérii bez vítězství v tzv. open éře na okruhu WTA zaznamenala jen Švédka Madeleine Pegelová, která v letech 1968 až 1972 prohrála 29 zápasů v řadě.

A proč se teda teď psalo o tom rekordu ?
Reagovat
paddy
to nikdo neví smile
zdroj je WTA
-----------------
koukněme ještě na opačný pól smile

Top 10 longest WTA match win streaks in the Open era

Navratilova 74 (1984)
Graf 66 (1989-90)
Navratilova 58 (1986-87)
Margaret Court 57 (1972)
Evert 56 (1974)
Navratilova 54 (1983-84)
*Navratilova had a 128-1 record at one point during 1983-1984, which is the most dominant run in the open era
Graf 46 (1988)
Graf 45 (1987)
Evert 42 (1975-76)
Navratilova 41 (1982)
Reagovat
Kandinsky1
128-1
Reagovat
muster
to by se sázelo jedná radost ale dnes by to spíš sázkovky blokly nebo daly 3AKU jako bývalo kdysi
Reagovat
muster
Vyvolený
Reagovat
victim
Myslíš že by přežil tohle?

Po velkém požáru lesa bylo na spáleništi nalezeno tělo mrtvého potápěče.Později bylo zjištěno že helikoptéra při nabírání vody do vaku "přibrala" i nebohého potápěče který se pravděpodobně v tu chvíli vynořoval poté co se kochal krásami podmořského světa.
Reagovat
frenkie57
Zpracováno ve skvělém filmu Magnolie s T.Cruisem + několik dalších těžko uvěřitelných náhod a souběhu okolností.
Reagovat
victim
Nejdřív jsem tomu ani nevěřil.
Reagovat
frenkie57
Mě nejvíce dostala ta náhoda s tím mladým klukem,co se vrhnul ze střechy domů,kde bydlel a při průletu kolem okna jejich bytu mu jeho máma prostřelila bachor. Kdyby se tak nestalo, kluk by spadl do záchranné sítě a svojí sebevraždu by přežil.
Taky jsem tomu nechtěl věřit,ale asi se to fakt stalo.
Reagovat
Kandinsky1
A proč jako střílela z okna ?
Reagovat
frenkie57
Hádala se se svým manžou a při tom ho ohrožovala brokovnicí, která byla vždy nenabytá a oba to věděli. Jenže chvíli před touto událostí si chtěl jejích mladej prostřelit kebuli, ale nakonec si to rozmyslel a raději hopnul ze střechy dolů. Puška však zůstala nabytá.
Reagovat
frenkie57
...nenabitá, nabitá...omluva...
Reagovat
Kandinsky1
Reagovat
victim
Jo,přesně takhle jsem reagoval taky.
Reagovat
asgard33
Federální sestřička Rebecca jede dál,prakticky 3.týden bez oddechu.Bez ohledu na předchozí 2 turnaje mám dojem,že ten druhý set s Kalininou byl její vrcholný výkon. Kalinina zas tak často kanáry nedostává.
Reagovat
tommr
Rebecca Šramková dál válí a dneska si podala Kalininu který ve druhým setu dokonce nadělila kanára ...
Z Rebeccy by si měly vzít příklad ty naše skleněnky. Hraje už třetí týden za sebou a v Pekingu musela nastoupit do kvaldy prakticky hned z letadla ...
Reagovat
aligo
Věděl jsem že ji domácí publikum pomůže tu strašlivou šňůru překonat!!! sympaťanda
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A seš si jist, že to bylo publikem?
Reagovat
com
ze by Kessler vsadila miliony, ze to Zhang dneska vyhraje No kurz byl po 24 prohrach za sebou urcite slusnej
Reagovat
paddy
"TP je jako vesnice na konci světa, kde se všichni něco dozví až jako poslední."
Tenis Tenisovič Tenisovičenko smile

=====
Ohledně Rybakiny se objevil další dílek mozaiky.

Příčinou jejích zranění jsou údajně psychotomatické důvody. smile

Dlouhodobé deptání ze strany Vukova se z psychiky bude těžce odbourávat. Ryb má teď potíže se zády, což je klasický problém, když je někdo ve velkém stresu a tělo se stáhne.

Zde uvedu příklad Tigera Woodse, který musel být, po celostátní ostudě po kauze s mnoha děvkami, pod velkým stresem a chytla ho proto záda a byl s nimi dokonce na několika operacích. Jednou dokonce jel zfetovaný autem (práškami na bolest).

Ryb tedy odepsala celou Čínu a objeví se max. na Finals. Na to bych moc nesázel. Možná má už po kariéře. smile
Reagovat
paddy
Opr. psychosomatické
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Začíná to nenápadně výhrami bez emocí...
Reagovat
Trojchyba_Mat
Chudák Rybka
Reagovat
A211
Já bych Rybakinu neodepisoval vždy je ještě nato končit mladá, samozřejmě základ je být zdravotně v pořádku, druhá věc je jaké podepsala smlouvy se svými spolupracovníky může být to velký průser.
Reagovat
tommr
Účast českých hráček se z loňských 7 scvrkla letos na pouhé 3 a to ještě není jisté jestli všechny opravdu nastoupí ...
Reagovat
muster
příští rok čekám další comeback Barty Iga už se třese
Reagovat
aligo
To by byla pecka. Moc mě mrzí, že nemohu vidět rivalitu Barty, Sabalenkya Igy to by byla lahůdka pro ženský tenis
Reagovat
muster
Reagovat
Kandinsky1
A máš k tomu nějaký reálný důvod ?
Reagovat
muster
spíš je to zbožné přání
Reagovat
Tomas_Smid_fan
To se asi spíš dívej na golf
Reagovat
bardunek666
Tak nám začal Peking, oblíbený turnaj Agy :) bohužel ale v tom strašném dvoutýdenním formátu
Reagovat
tommr
jj ten formát je strašnej. Nechápu proč museli dát 32 volných losů všem nasazeným a s turnajem začínat až ve středu ...
Reagovat
EllNino
Bohuzel spolu s GS uz letos 9. turnaj do 2 tydnu :(
Reagovat
Preview.lover
příští rok by jich mělo být o 2 více
Reagovat
tommr
Kanada a Cincinnati?
Reagovat
Preview.lover
ano
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist