Ósakaová prohrála bitvu s Andreescuovou, své maximum na travnatých dvorcích nevyrovnala

14. 6., 20:32
Aktuality 6
WTA HERTOGENBOSCH - Naomi Ósakaová (26) byla v Hertogenboschi pár míčků od vyrovnání svého maxima na travnatých dvorcích. Bývalá světová jednička ale ve čtvrtfinálovém šlágru grandslamových šampionek podlehla 4:6, 6:3, 6:7 Biance Andreescuové (23) vracející se po zranění. Kanaďanka zabojuje o své první finále po dvou letech proti kvalifikantce Dalmě Gálfiové.
Naomi Ósakaová podlehla ve šlágru Biance Andreescuové (© AFP)

Ósakaová – Andreescuová 4:6, 6:3, 6:7

Bývalá světová jednička Naomi Ósakaová a někdejší čtvrtá žena pořadí Bianca Andreescuová nabídly divákům parádní a vyrovnanou bitvu i ve druhém vzájemném souboji. Zatímco před pěti lety na tvrdém povrchu v Pekingu slavila po obratu Japonka, tentokrát třísetový duel lépe zvládla Kanaďanka.

Napínavé utkání, v němž obě aktérky třikrát zaváhaly na vlastním servisu, vyvrcholilo tie-breakem v rozhodující sadě. K němu nemuselo vůbec dojít, nicméně Ósakaová dokázala pozvednout svůj výkon a srovnala z 2:5 na 5:5. Ve zkrácené hře se Ósakaová propracovala k vedení 3:2 s minibrejkem, jenže pak vyrobila pět nevynucených chyb v řadě a Andreescuové vítězství darovala.

Statistiky zápasu.Statistiky zápasu. (@ Livesport)

Ósakaová se letos vrací po více než roční mateřské pauze. Čtyřnásobná šampionka hardových majorů se chce zlepšovat i na dalším površích, což se jí zřejmě daří. Na nedávném French Open dokázala jako jediná vzdorovat pozdější šampionce Ize Šwiatekové, dokonce byla jediný míček od jejího skalpu.

V tomto týdnu ji dělilo pár bodů od vyrovnání osobního maxima na travnatých dvorcích, kterým je šest let stará semifinálová účast v Nottinghamu. Bývalá lídryně žebříčku se každopádně zase o kousek přiblížila návratu do TOP 100, v live pořadí jí chybí zhruba 50 bodů. V aktuální sezoně prohrála i druhé čtvrtfinále.

Andreescuová byla jednou z nejlepších hráček sezony 2019, během níž posbírala všechny tři tituly včetně grandslamového US Open. Od té doby však takřka neustále bojuje se zdravotními problémy. Poslední pauzu zaznamenala nedávno, když loňský tenisový rok uzavřela už na začátku srpna a na kurty se vrátila až na letošním French Open.

V Hertogenboschi si zajistila posun zpět do TOP 200 hodnocení a v sobotu si zahraje o své první finále po dvou letech. Naposledy o titul bojovala předloni na trávě v Bad Homburgu, jedná se o její jedinou finálovou účast mimo oblíbené tvrdé povrchy. V semifinále se střetne s kvalifikantkou Dalmou Gálfiovou.

Gálfiová mezi juniorkami ovládla US Open a vyšplhala se na post světové jedničky. Na profesionální tour se však takovým úspěchům vůbec nepřiblížila. Pětadvacetiletá Maďarka porazila 7:5, 6:3 Aleksandru Kruničovou, která nenavázala na skalp nasazené jedničky Jessicy Pegulaové, a teprve podruhé v kariéře prošla na hlavním okruhu do semifinále. Proti Andreescuové ji čeká útok na první finále.

Ljudmila Samsonovová si teprve potřetí v letošním roce zahraje semifinále. Ruská tenistka přehrála 6:4, 7:5 Greet Minnenovou a vylepšila svou nelichotivou bilanci v probíhající sezoně na 13:13. O první finále od loňského října bude nasazená dvojka usilovat proti Robin Montgomeryové, nebo obhájkyni titulu a krajance Jekatěrině Alexandrovové.


Výsledky turnaje WTA 250 v Hertogenboschi

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
tommr
https://i.imgur.com/zNDos8b.mp4

tohle byl nejspíš rozhodující moment celého zápasu. Osaka vedla v TB 3:2 a kdyby dokázala přehodit sít tak by už zápas nejspíš vyhrála. Ta hrubá chyba jí ale tak rozhodila že už do konce zápasu neuhrála ani bod ...
Reagovat
paddy
rozhodil ji ten pád, což naruší rytmus výměny a pozornost

kdyby to přehodila, pak bys to tady nedal a lidi se nemohli zasmát smile
Reagovat
paddy
Stejná situace
Wawrinka spadl a Federer out

https://www.youtube.com/shorts/TJbvIGSk460
Reagovat
paddy
pre titul si ide
Raducanu a Andreescu smile

rumunský týden (jako v Lidlu) smile
Reagovat
paddy
Emmička v QF neztratila ani gem smile smile
Reagovat
tommr
Bláznivej zápas s dobrým koncem. Nejdřív zkolabovala Andreescu která ve třetím setu vedla už 5:2 ale zápas nedokázala dopodávat. Osaka jí to ale vzápětí vrátila když od stavu 3:2 v TB vyrobila 5 nevynucených chyb v řadě ...
Jsem rád že je Osaka venku. Neumím a ani si nechci představit co by všechna média spustila za cirkus kdyby Osaka nedejbože tenhle turnaj vyhrála ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist