Ósakaová má nového kouče, povede ji Jenkins

2. 3. 2019, 13:39
Aktuality 4
Světová jednička a vítězka posledních dvou grandslamů Naomi Ósakaová dva týdny po rozchodu s trenérem Saschou Bajinem našla nového kouče. Titul v Indian Wells už bude jednadvacetiletá Japonka obhajovat pod vedením 34letého Jermaina Jenkinse, který v posledních čtyřech sezonách působil v týmu Venus Williamsové jako sparing partner.
Profily hráčů
Naomi Ósakaová (© j48tennis.net)

Naomi Ósakaová dva týdny po triumfu na Australian Open nečekaně ukončila více než roční úspěšnou spolupráci se svým trenérem Saschou Bajinem, čímž vyvolala řadu diskuzí a debat. Japonka zprvu nechtěla rozchod s Bajinem nijak komentovat, v průběhu turnaje v Dubaji se ale o konci spolupráce rozpovídala více.

"V Austrálii to mezi námi vřelo. Lidi, co přišli na můj trénink, si toho určitě všimli, bylo to očividné z toho, jak jsme spolu mluvili. Během Australian Open jsem si říkala, že to prostě musím vydržet. Nechtěla jsem se se Saschou rozejít ve zlém a rozhodně o něm nebudu říkat nic špatného, protože jsem mu vděčná za to, co všechno jsme spolu dokázali," řekla Ósakaová v Dubaji.

Aktuálně nejlepší tenistka světa zároveň věřila, že najde trenéra ještě před startem prestižních turnajů v Indian Wells a v Miami. A podařilo se! Japonská hráčka před pár dny na svém účtu na twitteru oznámila, že její tým rozšířit Jermain Jenkins, jenž v posledních čtyřech letech působil jako sparing partner v týmu Američanky Venus Williamsové.

Světovou jedničku čeká v příštím týdnu obhajoba titulu na turnaji v Indian Wells, kde vloni vybojovala svou první trofej na okruhu WTA.

TenisPortal.cz, wtatennis.com

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Pesek12
Těžko říct, jestli by si z pozice žebříčkové 1 raději neměla rovnou najmout některého ze zkušených hlavních trenérů. A takto utracených větších peněz by neměla litovat.
Reagovat
blixa
Třeba je, podobně jako Jára Cimrman, drobná škudlilka ? :D
Reagovat
Fandina
Další z řady sparing partnerů, tak třeba se z něj stane také úspěšný trenér, jako Sascha, jestli se nepletu, tak ten před ní byl také jen sparingem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist