Nominace do Ria bude složitá ve čtyřhře žen

29. 4. 2016, 17:26
Aktuality 58
Jen něco málo přes měsíc zbývá do konce olympijské kvalifikace v tenisu. Ve dvouhře by mohlo v Riu de Janeiro startovat až sedm českých zástupců, trojice mužů a kvarteto žen. Tomáš Berdych by měl navíc hrát čtyřhru s Radkem Štěpánkem a nechal se slyšet, že by hrál rád mix s Karolínou Plíškovou. Největším oříškem tak bude složení ženské čtyřhry, ve které se na čtyři místa tlačí pět hráček.
ilustrační foto

Plnit nominační kritéria na hry můžou tenisté naposledy na Roland Garros, po němž vzejdou 6. června seznamy kvalifikovaných z redukovaných žebříčků ATP a WTA. O konečné nominaci pak rozhodne Český tenisový svaz.

Do pavouků dvouher by se na olympiádě dle aktuálního postavení v žebříčcích měli určitě dostat Tomáš Berdych, Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Karolína Plíšková a Barbora Strýcová. Na hraně postupu jsou Jiří Veselý a Lukáš Rosol.

Ve čtyřhře mužů chce osvědčené daviscupové duo Berdych/Štěpánek zaútočit na cenné kovy a Berdych si myslí na medaili i s Plíškovou. Teoreticky by Češi mohli sestavit ještě také druhý smíšený pár, o jeho složení ale jasno není. "Určitě bych mix neodmítla," řekla například Šafářová.

Zamotaná bude čtyřhra žen. Skvělé deblové výsledky mají Šafářová, stříbrné olympijské medailistky z Londýna 2012 Lucie Hradecká s Andreou Hlaváčkovou, ale hrát by chtěly i fedcupové hrdinky Plíšková se Strýcovou. Češky přitom můžou složit jen dva páry. "Jedna z nás bude muset z kola ven, tak to prostě je," konstatovala Strýcová během turnaje WTA v pražské Stromovce.

"Chceme hrát, ale uvidíme po Paříži," shodly se všechny zmiňované a dodaly, že se o tom spolu nebavily. "Jsme v situaci, že bychom si všechny debla zahrály a ne všechny se dostaneme. Uvidíme, jak to bude rozdělené," řekla Šafářová.

Hlaváčková: Myslím, že na olympiádu patříme
Podle nominačních kritérií federace ITF mají deblistky z elitní desítky žebříčku WTA právo vybrat si partnerku. Nyní je ve čtyřhře Šafářová pátá a Hradecká desátá. Obě ale na Roland Garros obhajují velkou porci bodů: Šafářová za titul a Hradecká s Hlaváčkovou za semifinále, takže je otázkou, jak na tom všechny budou po Paříži.

Do deblové nominace zasahuje i celkový počet hráčů z jedné země. Ten je stanoven na šest zástupců, z toho čtyři singlistky a dvě deblistky. Pokud by třeba Šafářová volila spoluhráčku jako první a vzala si k sobě například Barboru Krejčíkovou, tak by už Hlaváčková s Hradeckou nemohly jet a hrály by asi Plíšková se Strýcovou. Oslovit může Šafářová i Hradeckou, ale ta by nejspíše bez Hlaváčkové nejela.

"Singlovou kariéru jsem letos hodila za hlavu, jen abych se tam dostala. I Lucka obětovala spoustu turnajů, aby se to hodilo k deblu. Je to jeden z vrcholů a určitě jeden z největších letos," řekla Hlaváčková, která s Hradeckou vyhrála dva grandslamové turnaje a letos byla ve finále Australian Open. "Myslím, že na olympiádu patříme, protože hrajeme pravidelně a máme nejvíc zkušeností," myslí si Hlaváčková.

Stejně ale může mluvit Šafářová, která loni dvakrát triumfovala na grandslamu, i když s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou. "Výsledky mám teď v deblu opravdu výborné. Věřila bych si. Když to tak vezmu, tak na posledních turnajích, kde jsem hrála debla, jsem se vždycky do semifinále dostala," řekla Šafářová.

pva, ČTK

Komentáře

58
Přidat komentář
baggik
Podle mě teda Šafářová nemá moc na výběr, jelikož 4 hráčky na singla jsou daný, mimo nich maj žebříček na debla a účast v FC jenom háčka. Takže jestli nepůjde do čtyřhry Kvitová, tak buď bude hrát Lucka s jednou z dvojice Kája, Bára nebo ustoupí a nechá je hrát spolu.
Reagovat
baggik
Tam by snad jedině díky fed cupu mohly hrát s Luckou buď Denisa Allertová nebo Tereza Smitková, ale to moc nepředpokládám.
Reagovat
Frick
Jeden způsob, jak to vyřešit férovým a důstojným způsobem

https://www.youtube.com/watch?v=LFvHHVbKd3A
Reagovat
PetaM
Jestli Lucko říkáš prvnímu kolu v IW semifinále .. Jako slušný psycho :D :D

Ne, samozřejmě to není myšleno vážně ... Je teď zbytečné spekulovat, po RG bude relativně jasno. Když nebudu tedy počítat Háčka a budu to brát tak, že by si Lucka měla vybrat, tak by si měla vybrat Báru a Kája by měla jít z kola ven. Lucka k sobě potřebuje síťařku a tou Bára je. Kája toho bude mít až moc. Singl a mix .. Stačí bohatě ne? :D
Reagovat
smazaný uživatel
A proč nedat na mix Petru :) Petra + Radek :D
Reagovat
PetaM
Nevysilovat Petru! Ta jede pro zlato.
Reagovat
smazaný uživatel
Já teda nevím, ale podle mě by si Šafi mohla vybírat jenom z těch, co splňují kvalifikační kritéria, což Bára Krejčíková nesplňuje ani náhodou.

Stejně jako nevím, kde všichni berou tu jistotu, že Tomáš bude hrát debla s Radkem, když Radek momentálně taky nesplňuje kvalifikační kritéria.
Reagovat
smazaný uživatel
no hlavně, aby ta OH vůbec byla. V Athénách sice také byly problémy, ale to co se děje v Brazílii je hardcore. Nedostavěná sportoviště, kontaminovaná voda pro jachtaře, vodní slalomáře a veslaře, nemoci, kapsáři. Najvíc Rio má jeden z největších slumů na světě. Rio je jako krásné město, ale asi jen 10% 90% jsou rozpadlé baráky, odpadky, krysy, špína.... fakt to sportovcům nezávidím a fanouškům už vůbec
Reagovat
smazaný uživatel
hlavně lidi tam o OH nemají zájem jako o fotbal,lísky se neprodávají. V Londýně byl vrchol atletika .Nedovedu si představit ,jak Brazilci fandí atletům.
Brazílie ale není divočina a bída ,jako někde v Asii,docela organizovaná země.
Reagovat
smazaný uživatel
No ale zrovna svrhli prezidentku :/ politická situace je příšerná. Jasně že Brazílie je lepší než třeba Indie, Vietnam nebo Thajsko, ale třeba Sydney, Los Angles, Chicago, Praha :D, Moskva... no v Západní Evropě radši ne, ve Španělsku a Portugalsku je totální bída, a v Německu, Belgii, Francii, Dánsku... (abych nebyla zavřená do vězení tak řeknu) jsou tam zahalené ženy aby jim nebyla zima
Reagovat
smazaný uživatel
ty jseš nějaká princezna. Poslal bych tě na 1 minutu na ulici třeba v Dháce(Bangladéš). Jestli pustili někam někoho z jihovýchodu,tak se taky umí o něj postarat.Jesliže já nikoho nemám,to neznamená ,že jsem lepší.Navíc mě by se tady taková kaše z celého světa líbila .New York - to je čínská,židovská,mexická,řecká, italská atd. čtvrť a slepené dohromady se tomu říká New York. Jenom tady si potrpíme na čistou slovanskou rasu a nic cizího nechceme.Ale jde jen o zvyk ,oni nekoušou.
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem žena a nechci o to přijít s cizincem. Vietnamce miluju, kde jinde bych tak narychlo koupila všemožné jídlo a pití a cigára, mám ráda všechny, ale nemám ráda nemakače a vížírky. Toť můj názor, já chci jednou cestovat i po Evropě a chci si fotit kostely a katedrály né mešity.
Reagovat
misa
Odkdy je člověk se jménem Jiří Havlát žena?
Reagovat
smazaný uživatel
od té doby co mám v občance Verča ............
Reagovat
PetaM
Ty máš v občance Verča?! :D :D :D Tomu nevěřím. V tom případě ses buď nechala přejmenovat, něco jako Andrew či Stanislas. Nebo prostě máš neplatnou občanku a ti, co jí dělali, jsou čuráci. Tipuju ale, že ani jedna možnost není správná.
Reagovat
smazaný uživatel
tak Veronika no :D záleží na tom? Nesnášim když mi nekdo řekne Veronika, třeba učitelka. Prostě jsem Verča :)
Reagovat
PetaM
To prostě vybízelo :D :D Sorry. Chápu, Verča je lepší :)
Reagovat
smazaný uživatel
jo, jako třeba Denisa tak Denča nebo Lucie tak je to Lucka. Holky nesnáší když jim někdo říká "pravim" jménem. Jako Barbora to je humus, prostě Barča :)
Reagovat
smazaný uživatel
u některých je to naopak
Reagovat
smazaný uživatel
to mě se v mešitách líbí někdy líbí víc,než v některých kostelech- krásný koberec ,žádné zbytečné obrázky ,svěží atmosféra... hlavně ta svěží atmosféra je největší plus . Z Kvitohradské postele ani telky to ale člověk nezjistí.
Reagovat
smazaný uživatel
Kvitohrad je nejmocnější hrad na Severu, počkej v 6.sérii porazíme vojsky Mashy a sesadíme ji z železného trůnu a západozemí budu patřid Rodu Stárků
Reagovat
smazaný uživatel
bude
Reagovat
smazaný uživatel
to žiješ v jakém,že to seriálu?
Reagovat
smazaný uživatel
Hra o Trůny (game of thrones) ale můj žebříček reality-show a seriálů je takový
1.Kdo Přežije (The Survivor)
2.Hra o Trůny (Game of Thrones)
3.South Park
4.Happy Tree Friends
5.Ženatý se závazky
6.Big Brother
7.The Amazing race
8.Dr. House
9.Doktorka Quinnová
10.Teorie velkého třesku
Reagovat
smazaný uživatel
takže nekoukáš jen na Digisport,eurosport ap.
Reagovat
smazaný uživatel
to mám všechno stáhnutý v notebooku. A Doktorka Quinnová a Happy Tree Friends je na youtube
Reagovat
smazaný uživatel
já si z toho pamatuji jen Dr. Quinnovovu ,kde jsem nechápal,proč nemilovala toho dlouhovlasého. Ostatní jdou mimo mě.Musím méně cestovat. Ta hra o trůny je kreslená ,,nebo tam je živá Lady Stark?
Reagovat
smazaný uživatel
Hra o trůny není kreslené, je to jeden z nejlepší seriálů všech dob a spolu s Bratrstvem neohroženým je to to nejlepší co HBO natočila. Hra o trůny tě naprosto v táhne ta rozmanitost, ta Středověká společnost a ten příběh, tolik postav, rodů, příběhů. Neuvěřitelné a South park epic kreslený seriál, není politik, herečka, zpěvačka co by nebyla South parkem poplivaná :D rozhodně se tam nešetří sprostými slovy, ve filmu South park peklo na zemi se řeklo přes 300 sprostých slov :) a Happy Tree Friends kurtá zabijačka, vypadá to jako kreslený seriál pro děti no a po pár sekundách tam lítají střeva, srdce, krev, mozek všude https://www.youtube.com/watch?v=IieP_gLrdAc
Hra o trůny https://www.youtube.com/watch?v=sDUK3KCtcGg
Hra o trůny https://www.youtube.com/watch?v=j7J5W2RKmGY
Reagovat
smazaný uživatel
to vypadá,že si zaplatím HBO a díky za odkazy (až příští týden,teď doháním,co i vzala Stromovka) a Dobrou noc ,ať rod Stárků štípe Mashu celou noc
Reagovat
smazaný uživatel
díky, Sever zvítězí, ale zima se blíží!!!! (zima se blíží jsou slova starků) ale pokud chceš na si Hru o Trůny stáhni, na HBO teď dávají novou šestou sérii.
Reagovat
smazaný uživatel
můžeš připomenout příští týden (hlavně kde stáhnout),ráno jedu na Slovensko.Dobrou
Reagovat
smazaný uživatel
dobrou, když tak ulož to
Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel
Mezi fanoušky Petry na Twitteru teď "frčí" Scandal. Ale k tomu, bys pochopila první sérii, musíš vidět druhou. :D A dabing nic moc, originál je lepší...
Reagovat
smazaný uživatel
jojo, originál je mnohem lepší. Ale třeba u South parku a u Simsponů je dabing lepší, ale to jsou vyjímky.
Reagovat
smazaný uživatel
ale už radši nic, nebo si mě najde antifa a zabije mě. Takže radši mlčím, budu držet hubu protože to je přesně demokratická společnost. Držet hubu, sedět a poslouchat. Není to komunismus?
Reagovat
smazaný uživatel
v pohodě ,ale telka a noviny nejsou vším ,někdy se mají věci jinak
Reagovat
smazaný uživatel
na televizi se nedívám (až na Digisport, ČT sport a Eurosport) a noviny nečtu.
Reagovat
smazaný uživatel
buď ráda
Reagovat
Kozoroh
" Jenom tady si potrpíme na čistou slovanskou rasu a nic cizího nechceme.Ale jde jen o zvyk ,oni nekoušou."

Nekoušou, "jen" znásilňují ženy v Kolíně a dalších německých městech...
Reagovat
smazaný uživatel
a v Rakousku neznásilňují jen ženy
Reagovat
smazaný uživatel
Nesmíš všemu věřit..
Reagovat
Kozoroh
Pravda se nedá zatajit, ikdyž se o to úřady, policie a média snažily a snaží nadále.
Reagovat
smazaný uživatel
Přála bych aby se do nominace ještě vecpala Květa. Květa na OH nikdy nehrála, přitom toho v deblu dokázala strašně moc, zasloužila by si to. V počtu titulů je to naše nejlepší deblistka.
Reagovat
smazaný uživatel
jelikož Květa tak dlouho nehrála a za poslední roky Háčka, Lucka, Kája i Bára v deblech odehrály dobré zápasy, tak si to Květa podle mého zaslouží nejmíň
Reagovat
tommr
Květa nemá na nominaci ani tu nejmenší šanci. Vždyt nesplnuje žádný nominační kritéria - nemá body a nehrála FC ...
Reagovat
smazaný uživatel
Andrea přece FC také nehrála.
Reagovat
smazaný uživatel
Byla k dispozici, to prý by mělo stačit.
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k olympiádě v Londýně tipuju, že půjdou Háčka a černého Petra dostane ta, která bude hrát s Tomášem mix.
Reagovat
tommr
si dnešním ziskem titulu z Prahy zase o trochu vylepšila šance na nominaci. V deblovým žebříčku se díky tomu posunula na 11.místo těsně za desátou Lucku Hradeckou a pravděpodobnost že aspoň jedna z nich bude v první desítce i po FO je poměrně vysoká ...
Můj tip je, že na OH nakonec pojedou Háčka a druhej debl se vytvoří na místě z trojice Lucka, Karolína a Bára. Pokud by Karolína hrála v Riu i mix s Tomášem tak by asi stouply šance Báry na debla ...
Reagovat
smazaný uživatel
a co Květa. Kdyby náhodou nějak zázračně vyletěla tak by si alespoň ten mix zahrát mohla, ale to by poté Bára, Lucka nebo Kája v Riu hrály jen singla. Je to složitá situace no, máme obrovské množství skvělých deblistek a všechny by si v Riu zasloužily hrát.
Reagovat
fera
hmm hmm zatr skr, to je teda zapeklitá situace...

já osobně bych rád viděl na OH v deblu Káju s Bárou, ale nejsem si jist jestli by H-čka neměla větší šanci ;)
Lucce bych to taky moc přál, je perfektní, ale koho k ní? S BMS hrát nemůže...:((
Reagovat
smazaný uživatel
to klidně můžeš i s Háčkama. Jestli ale Šafi po RG bude naše nejlepší deblistka ,tak by měla mít právo si vybrat soupeřku .Věřím ale,že bude mít nadhled jako Peskeová před Londýnem. Pravděpodobně ta která chytne černého Petra do debla ,dostane šanci v mixu .Proč ne místo Bédi s Kájou Šafi se Štěpcem
Reagovat
Pedronegro
taky to tak vidím, Šafi nemá přirozenou českou spoluhráčku, takže ten mix by to asi srovnal ...
Reagovat
smazaný uživatel
Šafi s Bárou a Hráda s Kájou by ušetřily 1 místo při podobných šancích ,ale H plus H by si to zasloužily a 3 holky by si zahrály černého Petra .Tohle musí rozhodnout mužský z vedení ,ale hlavně RG
Reagovat
Fandina
Proč by měly šetřit jedno místo? Na OH může jet šest tenistek z jedné země, tak proč šetřit?
Reagovat
smazaný uživatel
tohle měla být reakce na Lady Stark.Nevím,proč to spadlo
Reagovat
smazaný uživatel
sorry ,mažu předchozí
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist