Navrátilová: Serena se po mateřské vrátí stejně silná a hladová po vítězství, musí se s ní počítat

7. 2. 2018, 08:41
Aktuality 19
Serena Williamsová se v září stala maminkou dcery Alexis Olympie, již tento víkend se ale vrátí na kurty. Američanka, jež vloni v Melbourne vybojovala 23. grandslamový titul, se na návrat těší a dle slov Martiny Navrátilové se s ní musí počítat již od prvního zápasu. Myslím, že se Serena vrátí stejně silná a hladová po vítězství, míní Navrátilová.
Profily hráčů
Serena Williamsová

Šestatřicetiletá Serena Williamsová naposledy hrála před rokem Australian Open, kde získala již svůj 23. grandslamový titul. Až pak prozradila, že je těhotná a 1. září se stala maminkou Alexis Olympie. Den před Silvestrem odehrála exhibiční zápas v Abú Dhabí, ale na obhajobu v Austrálii se ještě necítila. Oficiálně by se měla do tenisového kolotoče vrátit až tento víkend ve fedcupovém utkání proti Nizozemsku.

Dle slov mnohých bývalých tenisových hráček pro Serenu nebude návrat představovat příliš velký problém. Jak již nastínila například Martina Navrátilová, očekává se, že se Serena vrátí a bude stále tak konkurenceschopná jako před odchodem na mateřskou. "Myslím si, že Serena je natolik silnou hráčkou, která si s tím vším dokáže poradit. Pro ni je důležité to, že je zdravá. Řekla bych, že se vrátí stejně silná a hladová po vítězství," míní Navrátilová.

"Nemyslím si, že by zrovna Serena potřebovala příliš mnoho času k tomu, aby se znovu dostala do čela žebříčku nebo aby zase vyhrávala grandslamy. Ona měla vždy jasný cíl - vyhrávat, a já si rozhodně nemyslím, že by ji mateřství v tomto ohledu jakkoliv změnilo. Samozřejmě, je jí už 36, takže možná bude nějakou dobu trvat, než se znovu dostane do formy, ale je to Serena, takže jí rozhodně nikdo nesmí podceňovat ani v prvním zápase po návratu."

"To, že minulý rok vyhrála Australian Open a už byla ve druhém měsíci těhotenství, svědčí o všem. Ona má obrovské zbraně, výtečnou hru, a hlavně silnou a nezlomnou hlavu, což jí pomáhá být tou nejlepší. Věřím tomu, že se o tom brzy znovu přesvědčíme," konstatovala Navrátilová.

"Sereně je sice 36 let, ale když se podíváte na ni a na stejně starého Federera, je tam propastný rozdíl v počtu zápasů, které odehráli. Zatímco Federer odehrál na okruhu ATP téměř 1400 zápasů, Serena jich odehrála `jen` něco málo přes 900. Ona s tímhle umí výborně pracovat a možná i proto je i v tomhle věku tam, kde je. Její tělo je stále mladé a její psychika je nastavená na to jít na kurtu a vyhrávat. Serena má mezi soupeřkami velkou pověst, každý ví, že právě ona je tou nejlepší, takže jsou mnohdy její zápasy rychlé a jasné, protože mnohé soupeřky neustojí to, že hrají proti takové legendě."

"Jsem si jistá, že se Serena s Rogerem vzájemně inspirují. Ví o sobě a snaží se společnými silami a tím, co na kurtu předvádí, dělat tenis lepším. Je to veliká tenisová dvojice, na kterou si určitě nikdy nezapomene."

Komentáře

19
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
FulnekUltras
tak to su úplně klidný...
Reagovat
tommr
Serena tenis určitě nezapomněla, ale je otázka jak na tom bude v jejím věku po tak dlouhý pauze kondičně ...
Můj názor je, že v zájmu ženskýho tenisu je aby Serena neuspěla. Úspěšnej návrat Sereny by vrhal špatný světlo na současnou ženskou špičku ...
Reagovat
FulnekUltras
hlavně by vrhal zbytečný dopingový a testosteronový stín - kongovská éra snad už ve WTA definitivně končí
Reagovat
George_Renel
Martina ráda vízkuje. Její polibky smrti v Česku už skoro dosahují Láďova věhlasu. .-)
Reagovat
Krisboy
Taky mě to hned napadlo, Martina a její prognózy :D Nicméně tentokrát s ní souhlasím, Serena se může vrátit klidně i na trůn.
Reagovat
Fandina
Zase to není tak hrozné, z těma jejíma prognozama. Spletla se s Rogerem, ale jinak si ani tak moc nepamatuji. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Plete se pořád ve všem
Reagovat
Fandina
a kdo se neplete?
Reagovat
Fandina
s těmi jejími
Reagovat
George_Renel
Třeba Petra-kralování a světová jednička, její další GS
Reagovat
Fandina
Tak to předvídal každý, že by mohla být Petra světovou jedničkou, obvzlášť když jí chyběl jeden nebo dva zápasy. Takový rozdíl to zase není mezi jedničkou a dvojkou.
Ale s druhým GS se trefila.
Reagovat
LukasH
Navratilova ale predpovidala, ze Petra bude zenskymu tenisu kralovat. To je rozdil. Petre sice do jednicky moc nechybelo, druhy GS taky vyhrala, ale treba vubec netvorila konkurenci nejlepsim hrackam a trojici Serena, Vika, Marie v roce 2013.
Reagovat
Fandina
Nebyla sam, kdo si to myslel. Já si to myslela také. Ale Petra nehraje stabilně, takže to byl ten důvod, že se to nenaplnilo.
Reagovat
Marduch
Takže ty sis to myslela taky? To ale úplně mění situaci a tenisovou legendu a profesionální komentátorku Martinu Navrátilovou to omlouvá v plném rozsahu.
Reagovat
Fandina
Svědčí to o tom, že obyčejný fanoušek může mít stejný pohled jako legenda. A stejně se oba trefí nebo netrefí.
Reagovat
Fandina
V každém případě představa, že kdokoli, tenisová legenda nebo ten, kdo tenis jen sleduje může vědět, jak se bude tenis vyvíjet, je naivní. Může se domnívat, ale jak to bude, nikdo neví. Důležité je také zdraví a další věci.
Reagovat
Marduch
Netrefila se s Petrou už asi pětkrát před různými GS. Na Petru vytváří touhle medvědí službou jen větší tlak. Asi už má poameričtěný mozek do té míry, že od favorizování hráče/ky si slibuje nárůst jeho/její sebevědomí.
Reagovat
Fandina
U Petry je ta výhoda, že nikdy nevíš, kdy vyhraje. Takže předvíta, že vyhraje tenhle nebo tenhle GS se u ní nikdy nedá. Takže v tomhle smyslu jí chápu, že to říká. Vždycky jí věří, že to může vyjít.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist