Nadal udolal Djokoviče a uhájil post světové dvojky

17. 5. 2008, 19:24
Aktuality 0
ATP HAMBURK - Ve finále turnaje série Masters v Hamburku se stejně jako loni utkají nejlepší tenisté světa Roger Federer a Rafael Nadal. Španělský antukový fenomén dnes ve více než tříhodinové bitvě proti Novaku Djokovičovi uhájil v přímém souboji svou druhou pozici na světovém žebříčku.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AP Photo)

Obhájce loňského vítězství Federer si v Hamburku zahraje již o pátý titul díky dnešní hladké výhře nad Italem Andreasem Seppim 6:3, 6:1. Pod zataženou futuristickou střechou centrálního kurtu šestadvacetiletý Švýcar zápasu proti Seppimu, jenž v pátek bojoval tři a čtvrt hodiny s Nicolasem Kieferem, dominoval a ukončil ho po necelých 80 minutách.

Federer postoupil letos potřetí do finále a v neděli bude bojovat o svůj druhý letošní titul. Jeho soupeřem stejně jako před necelým měsícem v Monte Carlu Nadal, s nímž má Švýcar i kvůli porážce v Monaku negativní zápasovou bilanci 6:9. Na antuce prohrál Nadal s Federerem pouze jednou v kariéře, a to právě v loňském hamburském finále.

Jednadvacetiletý Španěl se dnes pořádně nadřel na uhájení svého druhého místa v žebříčku v očekávané bitvě s Djokovičem. Srbský vítěz předchozího turnaje Masters v Římě začal mnohem lépe a vedl už 3:0, bojovník Nadal však vývoj otočil a set získal 7:5.

Třetí tenista světa následně zapnul ještě na vyšší stupeň, zvrat nepřipustil a vyrovnal po jasném výsledku 6:2. Na začátku třetího setu mu však Nadal vzal podání a svou rostoucí převahu dotáhl do vítězného konce také výhrou 6:2.

Vítěz nedělního finále získá 360.000 eur z celkové dotace 2,27 milionu.

ATP Masters Series Hamburk - sobotní výsledky:

Dvouhra - semifinále:
Federer (1-Švý) - Seppi (Itá) 6-3 6-1
Nadal (2-Špa) - Djokovič (3-Srb) 7-5 2-6 6-2

ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist