Nadal má na trávě první triumf

15. 6. 2008, 19:02
Aktuality 7
ATP LONDÝN - Čtyřnásobný vítěz Roland Garros Rafael Nadal potvrdil, že není jenom skvělým antukářem a jako první španělský tenista po 36 letech vyhrál turnaj na trávě. Ve finále v Londýně dnes porazil 7-6 7-5 Srba Novaka Djokoviče a zvládl úspěšně generálku na Wimbledon, stejně jako jeho největší sok Švýcar Roger Federer v Halle.
Profily hráčů
Rafael Nadal (© AP Photo)

Posledním Španělem, který se radoval z triumfu na povrchu, který není mezi Jihoevropany vůbec oblíbený, byl Andres Gimeno v roce 1972. Tehdy vyhrál turnaj v Eastbourne. "Teď mám turnajové tituly ze všech povrchů a cítím, že jsem kompletnějším hráčem než před týdnem," radoval se Nadal poté, co prodloužil svou vítěznou šňůru na 17 zápasů.

V prvním setu prohrával už 0:4, ale dokázal vyrovnat a v dramatickém tie-breaku získat sadu pro sebe. Také ve druhém setu tahal za kratší konec, když Djokovič podával za stavu 5:4, španělský svalovec ale třemi gamy za sebou zničil veškeré soupeřovy naděje. "Fantastický hráč. Nevím o nikom, komu by se povedlo vyhrát French Open a hned o týden později na trávě v Queensu," vysekl mu poklonu finálový soupeř. Stejného "double" dosáhl naposledy Rumun Ilie Nastase v roce 1973.

Souboj druhého s třetím hráčem světa se letos konal už počtvrté. Na hardu v Indian Wells uspěl Djokovič, dva následující souboje na antuce vyzněly stejně jako dnes ve prospěch Španěla.

ATP QUEEN`S CLUB / LONDÝN - finálové výsledky:

Dvouhra - finále:
Nadal (1-Špa) - Djokovič (2-Srb) 7-6(6) 7-5

Čtyřhra - finále:
Nestor/Zimonjič (2-Kan/Srb) - Melo/Sa (5-Bra) 6-4 7-6(3)

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Kokot...ty jeho kopečky, co hraje už mě serou, ale na W nemá šanci
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle může říct pouze blb co nikdy neviděl Rafika hrát. Upřímě ani se nedivim že někdo neunáší výhry Nadala a porážky oblíbenců já taky nesnášim když Rafa prohrává :D
Reagovat
smazaný uživatel
Hochu, tak ty máš dost....
Reagovat
smazaný uživatel
Hehe,tak toto je vskutku pěkny nazor:))))) chlape uvidiš co eště Rafa s kopečkama předvede hlavně tobě když ho nasereš.))
Reagovat
smazaný uživatel
Chytráku, tys asi Rafu nikdy neviděl hrát, tak tady nepronášej takové "inteligentní" úvahy:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa je the best,fakt jak to dokazal otočit a vyhrat dokazuje že jebojovnik každym coulem.Přeju mu stejne taženi i na Wimbledonu!RAFA VAMOS!
Reagovat
smazaný uživatel
Již včera jsem napsal,že Rafa vyhraje nad Djokovičem vw finále v Londýně a pak vyhraje Wimbledon,v současnosti nemá na světě soupeře!Vamos Rafa!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist