Nadal: Djokovič mě brzy předstihne

13. 5. 2008, 09:15
Aktuality 2
Pořadí v čele mužského světového žebříčku se bude v nejbližší době měnit. Tvrdí to současná dvojka Rafael Nadal, kterého prý co nevidět přeskočí Srb Djokovič.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal předpokládá, že nejpozději do Wimbledonu ztratí svou druhou pozici ve světovém žebříčku ve prospěch srbského tenisty. Španělský antukový fenomén musí v současné době obhajovat množství bodů ze své mimořádně úspěšné části loňské sezony, přičemž Djokovič se mu přiblížil na 300 bodů, takže ho teoreticky může předstihnout už tento týden v Hamburku.

Nadal loni prohrál na antuce jen jednou, právě v hamburském finále s Rogerem Federerem, a po třetím vítězství na Roland Garros došel až do finále Wimbledonu. Oproti tomu letos ztratil velké množství bodů minulý týden v Římě, kde nečekaně podlehl už v druhém kole Juanu Carlosi Ferrerovi. Vzhledem k tomu, že Srb Djokovič v Itálii triumfoval, nemůže si Nadal dovolit už žádné zaváhání.

"Djokovič už je hodně blízko, o tom není pochyb. Myslím, ne, jsem si jistý, že mě přeskočí, a tady, na Roland Garros nebo ve Wimbledonu se stane světovou dvojkou on," uvedl Nadal na turnaji série Masters v Hamburku, kde má coby nasazená dvojka v prvním kole volný los.

"Když budu světová trojka, budu světová trojka. Až se to stane, prostě to budu muset akceptovat a bojovat o návrat," dodal jednadvacetiletý Španěl, jenž se stal korunním princem světového tenisu v červenci roku 2005.

ČTK

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Jesli Jokovič Nadala předstihne,tak tomu bude až po french open, protože na antuce nemá takovou formu
jako Nadal.Nadal získá Hambudk i french open a zase bude mít na 2.místě před Djokovičem nějaký náskok.
Reagovat
smazaný uživatel
- Djokovič to může stihnout během travnatých turnajů před Wimbledonem, kde musí obhájit jen osmifinále v Londýně a pokud by se Djokovič ukázal i v Halle nebo Hertogenboschi a udělal dobrý výsledek, tak tam by mohl získat náskok... Nadal sice vede, ale do žebříčku vždy získá více bodů ten, který nemusí obhajovat, takže to pro Nadala není jednoduchá situace.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist