Murray: Byl to můj nejlepší zápas

1. 7. 2008, 10:08
Rozhovory 9
Bez tří minut čtyři hodiny bojoval britský tenista Andy Murray o postup do čtvrtfinále Wimbledonu. V souboji s Richardem Gasquetem už prohrával 0-2 na sety a jeho francouzský soupeř podával na vítězství v zápase, když se Murray nadechl k náporu a utkání senzačně obrátil. Byl to nejlepší zápas, který jsem kdy odehrál, pochvaloval si po pětisetové výhře Skot.
Andy Murray

Byl dnešní zápas ten nejbizarnější, jaký jste kdy odehrál?
Nebyl bizarní.

Myslím konec zápasu...
Nemyslím, že byl bizarní. V prvních dvou setech mě naprosto přehrával. Vlastně většinu prvních tří setů. Rozumíte, on hrál úplně uvolněně. V důležitých momentech zahrál ty svoje údery, trefoval je tvrdě a k základní čáře, takže jsem s tím nemohl moc dělat. A pak, na konci třetího setu, když na něj začal dopadat tlak, jsem toho využil a vrátil se do zápasu. Ten konec utkání už byl úžasný, pro mě určitě jeden z nejlepších v mé kariéře.

Věřil jste, že to dnes stihnete dohrát? Nebál jste se, že to odloží na zítřek?
No, naštěstí byl čtvrtý set hodně rychlý... Na konci třetího setu jsem se ptal, kolik času nám ještě zbývá. Řekl mi, že kolem hodiny. Ve čtvrt na deset už začíná být opravdu tma. Mám pocit, že jsme skončili ve 21.25, takže jsme to trochu přetáhli. Myslím, že Gasquet chtěl, aby to přerušili, ale i na konci zápasu jsme ještě viděli. A já chtěl pochopitelně pokračovat.

Na konci zápasu jste ukázal bicepsy, co jste tím chtěl naznačit?
To byl vzkaz mým kondičním trenérům. Víte, hodně jsem na sobě pracoval mimo kurty a tohle bylo letos snad poprvé, kdy se to mohlo ukázat taky na kurtu.

Takže to nebyl vzkaz Rafovi Nadalovi, že se na něj těšíte?
Ne, ne, nic takového. Chtěl jsem jen ukázat, že mám taky nějaké svaly, a že trénuju i mimo kurty. (smích)

Jak pro vás bylo dnes důležité publikum? Myslíte, že byste ten zápas vyhrál i kdekoliv jinde?
Tak to nedokážu říct. Je pravda, že (Gasquet) na konci třetího setu hodně znervózněl. Publikum bylo úžasné. Jak jsem vyhrál ten tie-break, tak potom ve čtvrtém a pátém setu stálo za mnou ještě víc než předtím. Víte, po takovém zápasu bývá člověk hodně unavený, ale když vidíte ty lidi, tak na to vůbec nemyslíte. Ano, takové prostředí určitě pomáhá.

Dnes to pro vás vypadalo na výprask, sám jste říkal, že vás ze začátku úplně přehrával. Řekl jste si někdy, že to je konec, že jedete domů?
Když mi vzal servis ve třetím setu. Předtím jsem ho nikdy nebrejknul a jak jsem říkal, celou tu dobu hrál bez nervů. Ale potom znervózněl a já cítil, že dnes můžu vyhrát. Ale když mi vzal podání, tak jsem měl pocit, že je konec.

Jak byste se cítil, kdyby to tehdy dopodával?
To nevím. Bylo to jiné než zápas s Baghdatisem, kdy jsem prostě hrál špatně. Teď jsem měl pocit, že nehraju až tak špatně, ale on hrál fantasticky. Někdy prostě hrajete se stejně talentovaným soupeřem, který hraje příliš dobře a nic s tím nenaděláte. Takhle nějak bych se asi cítil.

Kdybyste si měl udělat seznam svých dosavadních zápasů a ohodnotit je, i s ohledem na to, kde se hrají a v jaké fázi turnaje, byl to váš nejlepší výkon?
Ano, to určitě. Zatím nejlepší byl můj zápas proti Nadalovi na Australian Open, až dodnes. Ale když prohrávám 0-2 na sety, dokážu se z toho dostat a na konci hraju výborně, a když jsem měl takovou podporu, tak je to nejlepší zápas, který jsem kdy odehrál.

Pomůže vám jeho průběh v zápase proti Nadalovi?
No... asi bych byl radši, kdybych vyhrál snadněji. Ale, jak jsem řekl, trénoval jsem i mimo kurty dost na to, abych takových zápasů vydržel víc. Zkusím se zítra zregenerovat, musím se pořádně najíst, vyspat a připravit, abych šel do zápasu s Nadalem připravený. Samozřejmě je favoritem, ale myslím, že ho můžu porazit.

TenisPortal.cz, wimbledon.com

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
tak to zase ne..:D feda je boreec... jako neříkám že rafa ne... ale feda to vyhraje:D když rafu neporazí na antuce v roland garros.. tak to udělá tady ve wimbledonu.. to je jasnyy...
Reagovat
smazaný uživatel
V nedělním finále Rafa rozseká Rogera!V A M O S R A F A!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
jj přesně tak... andy dostaneš 3:O a povalíš dom:D
Reagovat
smazaný uživatel
aa sim tě.. polib mi prdel!! fuck
Reagovat
smazaný uživatel
Andy,vzpomeneš si na mě,Rafa ti da 3:0!VAMOS RAFA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
ou.. tak to byl excelentní tenis... ale mrzí mě zhe z toho richard nevyšel jako vítez..:-(... a také je škoda zhe se tito dva tenisti,kteří milují travu potkali už v osmifinále... ale gasquet měl vyhrat byl lepčí!! ale plootže andy měl silnou opradu silnou podporu publika.. tak pak se teda musí hrat o hodně lépe než gasquet kteremu tleskalo opradu pár lidí,ikdyž ty míčky které zahral byly užasné!! jetšě jednou mrzí mě to,a le s tim se už bohužel nanadělá:-(:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Přečti si to po sobě !!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
to je otresne jak nekdo muze tak "nicit" nas krasny cesky jazyk :-(...................ale asi je to "in" mluvit jak chuj
Reagovat
smazaný uživatel
"nicit" cesky jazyk? Aha chtěls napsat "ničit český jazyk". Když už tak bojuješ za češtinu tak zkus používat i klávesy nad řadou "QWERTYUIOP", tam uvidíš i písmenka s háčky a čárkami pane ČEŠTINÁŘi, ale asi je to "in" mluvit jak ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist