Lundgren začal připravovat Baghdatise

17. 6. 2008, 15:25
Aktuality 2
Důležitého spojence získal před blížícím se Wimbledonem kyperský tenista Marco Baghdatis. Na grandslamový turnaj ho bude připravovat proslulý švédský trenér Peter Lundgren, bývalý kouč Rogera Federera.
Profily hráčů
Marcos Baghdatis

Bývalý profesionální tenista Lundgren už trénoval dokonce tři nejlepší hráče světa, vedle Rogera Federera také Marata Safina a Marcela Riose. Do letošního března se ve službách britské tenisové asociace věnoval tamním hráčům, než z osobních důvodů ukončil s LTA spolupráci.

Od té doby mu údajně přišlo několik nabídek od předních hráčů, například Španěla Verdaska, kteří chtěli využít jeho služeb. Lundgren si vybral Baghdatise, finalistu Australian Open v roce 2006.

"Měl jsem dojem, že Marcos byl ten správný člověk a po týdnu, který jsme teď spolu strávili, mám stejný pocit," svěřil se Lundgren švédskému deníku Svenska Dagbladet.

Předloňské finále v Melbourne je zatím zřejmě nejlepším Baghdatisovým výsledkem, Kypřan se ale ten samý rok dokázal dostat i do semifinále Wimbledonu a nakouknout také do nejlepší desítky světového žebříčku.

Od té doby už se na žádném z grandslamů tak neprosadil, Lundgren ale věří, že jeho chvíle ještě přijdou. "Marcos se po finále na Australian Open stal ve své zemi celebritou a bylo toho na něj moc. Teď už je mnohem silnější," prohlásil švédský trenér.

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Toto je dobry trener,Marcos se pořadně zlepši.Doted lituju,že se rozešel se Safinem,podle mě by to pak s Maratem vypadalo dneska lepe...
Reagovat
smazaný uživatel
Baghirovi hrozne fandim a doufam ze se dostane daleko !
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist