Livesport Prague Open se uskuteční těsně před olympiádou, tentokrát se bude hrát na antuce

30. 11. 2023, 11:11
Aktuality 9
Tenisový turnaj ženské WTA Tour v Praze se bude příští rok hrát bezprostředně před olympijskými hrami v Paříži a po třech ročnících se z tvrdého povrchu vrátí na antuku. Podle kalendáře zveřejněného na webu elitního okruhu bude mít Livesport Prague Open termín od neděle 21. do pátku 26. července. V sobotu 27. července začne na kurtech areálu Roland Garros olympijský turnaj.
Petra Kvitová (© AFP)

Turnaj kategorie WTA 250 Livesport Prague Open se letos uskutečnil první srpnový týden a vyhrála ho Japonka Nao Hibinová, jež ve finále porazila Lindu Noskovou a znemožnila jí získat první titul z nejvyššího okruhu. Byl to třetí ročník, kdy se v areálu pražské Sparty ve Stromovce hrálo na tvrdém povrchu.

Pro příští rok se vrací jako hrací povrch antuka, na níž budou následně v Paříži bojovat tenisté o olympijské medaile. Ve stejném termínu jako v Praze se bude konat ženský turnaj v Hamburku.

Další informace ke kalendáři WTA pro rok 2024

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
com
beztak bude kvuli zika viru olympiada zrusena smile
Reagovat
hanz
Plíškovic už nějaký takový prohlášení vydala?
Reagovat
R01316
no ja bych se vubec nedivila, maji to naplanovany jak hodinky, kazdy 4 roky pred americkyma volbama. Tak uz chystejte rousky...
Reagovat
lvicek
Tak ono to vlastne nemusi az tak vadit, protoze na OH stejne budeme mit max 4 singlistky, takze porad zbyva hodne Cesek, co muzou v klidu hrat doma, ne? Stejne posledni roky se uplna spicka neucastnila. Treba se tentokrat dostanu i na kurty :).
Reagovat
lvicek
Teda jsem myslela jako na tribunu :D ne koukat v TV ;).
Reagovat
SydneyOpen
tak tak, může to být šance pro hráčky jako Knutson, Fruhvirtky, Bejlek, Bartůňková atd. moc hráček co bude hrát na OH v Paříži tak v Praze hrát určitě nebude, takže počítám že konkurence tam může být jako na turnaji WTA 125K a pro naše holky slušná možnost si nahrabat body
Reagovat
tommr
Hráčky který budou hrát na OH v Praze určitě hrát nebudou takže volba antuky byla podle mě úplně zbytečná ...
Reagovat
frenkie57
Třeba to pojmou jako generálku před OH, co my víme...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist