Kvitovou titul ze Sydney těší, ale soustředí se na Melbourne

16. 1. 2015, 17:55
Aktuality 65
Za velkou vzpruhu do sezony považuje Petra Kvitová dnešní zisk titulu na turnaji v Sydney. Ve finále porazila dvakrát 7-6 krajanku Karolínu Plíškovou a doufá, že na dobré výkony naváže i na Australian Open.
Petra Kvitová (© SMP Images)

"Určitě to povzbudí. Je super začít takhle sezonu," řekla čtyřiadvacetiletá Kvitová v telefonickém rozhovoru ČTK a iDnes. "Soustředím se ale na Melbourne, takže jsem ráda, že jsem odehrála pár zápasů a že mi to pomůže na grandslamu."

Nyní se přesune do Melbourne, kde v úterý vstoupí do Australian Open. Loni nenaplnila velké očekávání a vypadla hned v prvním kole. S jakou touhou chce hrát letos? "Mířím momentálně v trochu lepším rozpoložení, i když tlaky si dávám na sebe zase veliké, stejně jako loni. Chci hlavně udělat lepší výsledek než loni, nebylo to nic příjemného a nerada na to vzpomínám. Tak bych to ráda vymazala," řekla Kvitová.

Světová čtyřka znovu potvrdila, že proti Češkám neprohrává. Nad krajankou vyhrála už popatnácté za sebou a i díky tomu získala 15. titul. "Těžko říct," uvažovala nad tím, proč nad Češkami vyhrává. "Patnáct zápasů v řadě asi není náhoda. V posledních měsících hraju s Češkami hodně, tak už jsem si možná zvykla. Je nás hodně, máme výbornou zemi, která produkuje hodně hráček, tak se to dá asi čekat," dodala.

Skutečnost, že hrají proti sobě finále dvě české tenistky, však ani jedna z hráček moc neprožívala. "Nikdy to není příjemné, ale ve finále se to musí trochu vymazat. Je to zápas jako každý jiný. Není to lehké, ale dá se to," uvedla Kvitová.

 

 

V Sydney položila Kvitová základ úspěchu výborným servisem. Sice o podání několikrát přišla, ale většinou z něj bodovala. "Pár vychytávek by mohlo být lepších. Ale jo, servis mi pomáhal v důležitých chvílích a jsem za to ráda," řekla.

Po fyzické přípravě s novým kondičním trenérem, Němcem Alexem Stoberem, bylo patrné, že doběhne více míčů než dříve. Hlavně bývala včas u úderů, mohla tak být dle svého zvyku agresivní a méně chybovala, přesně jako ve finále.

"Myslím, že jsem trochu rychlejší, že jsem u úderů včas a můžu je zahrát," přitakala dvojnásobná wimbledonská vítězka, která se před startem Australian Open posune v žebříčku na třetí místo. "To, co jsme dělali v přípravě, se už začíná trochu objevovat, ale nemůžu to chtít všechno hned. Potřebuju trpělivost a dál pořád stejně pracovat," podotkla.

Ve finále s Plíškovou se podle Kvitové hrál vynikající tenis. "Mělo to hodně velkou kvalitu a bylo to hezké ukončení turnaje. Karolína hrála moc dobře, výborně servírovala a v tie-breacích to bylo o kousek. Doufám, že to budeme předvádět i v Melbourne," přála si rodačka z Fulneku před Australian Open.

Plíškovou porazila i loni ve Wuhanu, víc se navzájem poznaly v listopadu při finále Fed Cupu v Praze. "Myslím si, že to je strašně fajn holka. Jsem za to ráda, že se jí takhle daří, a doufám, že v tom bude pokračovat," doufala Kvitová.

V sobotu si dá Kvitová volno a přeletí s trenéry Davidem Kotyzou a Stoberem do Melbourne. "Potřebuju si trochu odpočinout po náročných zápasech tady. V neděli si půjdu zatrénovat," řekla a byla ráda, že grandslam pro ni začne až v úterý.

pva, ČTK

Komentáře

65
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Deniso, parádně!!!!! Tak dnes to šlo naštěstí snáž, než ostatní dva zápasy.. Je to taaaam§§ juhuuu
Reagovat
tommr
jj Denisa postoupila až překvapivě hladce - čekal jsem, že Němka bude víc kousat, protože není v žebříčku tak daleko za Denisou ...
Pro Denisu je postup do hlavní soutěže velkým zadostiučiněním poté co jí přímej postup utek jen díky velký smůle. A v prvním kole se navíc může "pomstít" Oprandiový která se před Denisu dostala jen díky chráněnýmu rankingu a odsunula jí tak do kvalifikace ...
Reagovat
Patri.k
přesně, nakonec si připsala i 40 bodů extra, což taky není k zahození :D
Reagovat
tommr
jj v průběžným žebříčku se už díky tomu posunula do první stovky ... :)
Reagovat
Fredy
Velká gratulka k postupu do HS AO! :) Hodně štěstí v losu. Deniso pojď ! :)))
Reagovat
smazaný uživatel
oh yeeeah
Reagovat
pepin
Až ted večer jsem se dostal k tomu abych shlédl závěrečné dekorování obou holek. Velice jsem byl a mile překvapen, jak si holky povídaly, smály se a užívaly si jej. Karolíně určitě hodně pomohlo to, že byla členkou Fed. a lépe se s holkama poznala. Myslím, že se nám ten báječný tým rozrostl nejen o kvalitní hráčku.
Reagovat
sprchon
Taky si myslím, jen a jen dobře. :)
Reagovat
Titan
https://www.youtube.com/watch?v=MVp0SEa2Zos
Finále New Haven 2014, kdy porazila Rybárikovou, před vyhlášením si sedly na jednu lavičku a klábosily...:-)
Reagovat
blixa
Tak s Rybárikovou jsou kámošky i mimo kurty.
Reagovat
Titan
Tenkrát to moderátorům připadalo hodně milé... v záznamu komentář není, ale já to viděl v přímém přenosu...:-)
K Máše by si nesedl nikdo... Ještě je známá dvojka Serena-Karolajn...
Reagovat
FulnekUltras
Jen dobře, že k Petře má vřelejší přátelský vztah docela široký okruh hráček. On celkem výmluvný byl i ten početný hlouček, který přišel na rozlučku s Li loni v Pekingu.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra tam má moc pěkný outfit, teď by jí slušel ještě víc.
Reagovat
FulnekUltras
Ale na kurt ať si radši vezme, co jí nejlíp vyhovuje... ;-)
Reagovat
Fandina
Přesně tak. Mě tohle její oblečení nevadí. A líbí se mi barva. Takže v pohodě.
Reagovat
Fandina
oprava ... mně ... úsměv
Reagovat
Frick
V zásadě Petra potvrdila to, co jsem uváděl jako důvod toho, proč radši fandit Káje.

Kája by výrok z nadpisu určitě nepronesla, bo pro ni by to byla životní výhra. Petra může tento titul řadit někam na 9. - 12. místo (sedm titulů má cennějších + premiérový Premier z Paříže 2011)
Reagovat
gigin
Navíc ty daně, jaké z toho musí odvést.
Reagovat
smazaný uživatel
:D like
Reagovat
Frick
Ty odvede Austrálii.
Reagovat
smazaný uživatel
Ano máš pravdu. Kája ten titul ,,potřebuje,, víc. Petra asi jen proto, že ,,potřebuje flastr,, na psychiku. Proto jsem fandil Karolíně
Reagovat
Frick
Nepotřebuje. Ale zákonitě jako s menšími výsledky by jí asi těšil více jak Petru, která má už sedmero cennějších trofejí. To je normální. Pokud by hrála Kája finále WTA 280 třeba s Denisou nebo Terkou, asi bych fandil spíše Denise nebo Terce.
Reagovat
tommr
titul i body potřebovaly obě. Petra asi trochu víc, protože má větší cíl - post světový jedničky je důležitější než postavení v první dvacítce ...
Karolína navíc ještě nikdy předtím nehrála finále Premier turnaje takže pro ní je už sám postup do finále velkej úspěch. Titul může získat příště ...
Reagovat
smazaný uživatel
Petra teda předstihne Halep?
Reagovat
VlS
po odečtu bodů za loňský AO ano, ale to bylo uz za finále taky. Kája tak bude 19, titul by ji býval posunul na 18. před Cornet.
Reagovat
PetaM
Neměla v osudu vyhrát tento turnaj a zajistit si životní výhru. Je to smůla, ale byl to její osud. Nezměníš ho ty, ani nikdo jiný. Fandit člověk může komu chce, ale je to úplně jedno, protože osud má své plány a Frickem se neřídí.
Reagovat
blixa
Kája to dá, pořád roste, letos mi přijde že je to zase vyšší level než loni. Věřím, že letos nějakej ten premier vyhraje a doufám že ne jen jeden.
Reagovat
tommr
jj jen to chce vybírat si radši takový turnaje kde nehraje Petra ... :)
Reagovat
slacker
tedy si vybirat radeji mezi International si chtel rici? :-))
Reagovat
blixa
Řekl bych že Petra všech 12 premiérů asi hrát nebude.
Reagovat
slacker
No 2 uz mame za sebou. Uast na International ma "zakazanou" a je to i zbytecne. Nic nez obycejne Premiere ji na vypln mezi Major turnaju nezbyva, moc na vynehani toho nemam. Asi vynecha nejspise Moskvu. Co dalsiho by mohla obetovat?
Reagovat
blixa
Tak musí věřit, že někde Petra vypadne v prvním kole :D
Reagovat
PetaM
Stanford ... Tokyo .... Možná Birmingham (ale to nevím, travnatá sezóna se prodloužila, třeba bude chtít více titulů z trávy :D )
Reagovat
slacker
Dobre tipy
Reagovat
lars
Treba Brisbane ? :)
Reagovat
LukasH
To je zvláštní způsob fandění. Takhle já nad tím tedy neuvažuju. U mě hraje roli kvalita tenisu a osobní sympatie. V obou dvou případech u mě vítězí Petra, takže i kdyby měla vyhrát 100. titul a Karolína první, budu fandit Petře, protože jí prostě fandím vždycky. Karolíně přeju úspěch a jsem rád, že poráží jiný hráčky.
Reagovat
FulnekUltras
ale raději se nechejme překvapit - a pojďme hezky zápas od zápasu. Zatím přesně neznáme ani soupeřku v tom úterním prvním.
Hlavně aby v Melbourne moc nešílelo počasí a na Bumbrlíčka když tak vyšly spíš podvečerní a večerní hrací časy...
Reagovat
smazaný uživatel
Denisu od letoška obléká Lotto

https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xpa1/t31.0-8/10917777_10153032822191410_7257638948826955563_o.jpg
Reagovat
Patri.k
lotto doporučuju, sám ji nosím, je to pohodlná značka :D
Reagovat
smazaný uživatel
Je skvělá. Mám od ní plno triček a i šortky a je to opravdu špička jak na tenis, badminton či do posilky. :)
Reagovat
BooOoo
ty hrajes badminton? :)
Reagovat
smazaný uživatel
Taky :)
Reagovat
Frick
Na tuto otázku lze sbalit i slavnou tenistku :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Agu :* Kéž by :D
Reagovat
slacker
do postylky? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
vim vim vim, diky ale :)
Reagovat
smazaný uživatel
...Krása. Gratuluji a přeji ti hodně štěstí na AO. Dojdi alespoň do čtvrtfinále. Při nejhorším osmifinále.
Kdo si také myslí, že v Sydney mají nejkrásnější trofeje? :)
Reagovat
FulnekUltras
po dnešku rozhodně... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
gratulace Petre, cely zapas jsem jeste nevidela.. :-) Z tech drobku tady je evidentni, jak ma Petra rychlejsi ruku nez Karolina, a kdyz pridame "novy" pohyb, nejakou tu zkusenost k tomu.. :-) Karolina ma za sebou ale super turnaj, byla uzasna!
Reagovat
tommr
lonskej katastrofální výsledek dává Petře téměř jistotu, že si letos polepší, protože k tomu jí stačí postoupit do druhýho kola a to by přes jakoukoli kvalifikantku mělo jít ...
Poměrně slušnej los až do semifinále dává Petře naději i na mnohem lepší výsledek. Předpokládaný soupeřky v dalších kolech: Vekic, Keys, Petkovic a Aga Radwanská jsou sice těžký, ale rozhodně hratelný ...
Los Petře nepřál jen v semifinále kde narazí na nejtěžší možnou soupeřku Serenu. Už sám postup do semifinále by ale byl velkým úspěchem ...
Reagovat
smazaný uživatel
já bych bral i to 4. kolo
Reagovat
smazaný uživatel
ač pokud se dostane tak daleko, tak by ta prohra ve čtvrtém mrzela, to jo.
Reagovat
tommr
vzhledem k losu bude mrzet cokoli mín než semifinále, ale moc velký iluze si nedělám a čekám podstatně dřívější vypadnutí ... :)
Reagovat
Jan
Buď to pude nebo to nepude :) I tu Serenu by mohla konečně jednou porazit. Ale jinak jsem také skeptický, možná vypadne do 4. kola. Když to ale celé vyhraje nebo bude aspoň ve finále, zlobit se nebudu :)
Reagovat
FulnekUltras
Serena je už vůbec tak nějak celkově zralá... ;-)
Reagovat
lars
myslim , ze Serenada neni nejtezsi, Marfusa asi
Aga porazila Serenadu na HC
Reagovat
blixa
HC bych nebral moc vážně. Serena hrála tak na půl plynu.
Reagovat
lars
A proc tam teda jela ?
Reagovat
slacker
Aby setrila s plynem pred AO
Reagovat
blixa
Rozehrát se a vydělat nějaký prachy ;-)
Reagovat
lars
ma tak malo prachu , ze potrebuje dalsi ? :))
a na p5 se nerozehraje? A navic ma moznost zisku az 470 bodu
Reagovat
blixa
Peněz není nikdy dost ;-) Nevím, zvedni telefon a zeptej se jí :D Pak to sem napiš.
Reagovat
smazaný uživatel
Petre prajem veľa šťastia, jej výsledok na AO veľmi rozhodne o tom, či sa stane No.1 už tento rok :)
Reagovat
Patri.k
Tak naše holky hrají hodně agresivně, kdy v podstatě si většinu bodů vybojují samy a nečekají co bude soupeř hrát... takže občas je to jako na houpačce, občas je vidíme, že hrají tvrdou přesnou hru a jsou k nezastavení, jindy vyhazují všechno možné... takže to bude hlavně o nich samotné, každopádně lehký soupeř se na úvodní kola hodí, protože když zrovna nebude se ten den dařit, aby i přes ušmudlanou hru se postoupilo, každopádně u kvalifikantky se nedá čekat, že bude předvádět mizerný tenis...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist