Kvitová začala olympiádu vydřenou výhrou, Zakopalová padla

28. 7. 2012, 21:57
Aktuality 10
OH ŽENY - Petra Kvitová zahájila své snažení získat olympijskou medaili vydřeným vítězstvím. Ukrajinku Katerynu Bondarenkovou zdolala ve třech setech, naopak druhá česká zástupkyně Klára Zakopalová skončila na raketě Francesky Schiavoneové.
Profily hráčů
Petra Kvitová

Největší singlová medailová naděje Petra Kvitová postoupila do 2. kola olympijského turnaje po vydřené třísetové výhře 6-4 5-7 6-4 nad Ukrajinkou Katerynou Bondarenkovou. V dalším kole ji čeká premiérový souboj s Shuai Peng z Číny.

Kvitová se při vstupu do turnaje hledala, jak bývá poslední dobou jejím zvykem. V úvodu se zastřelovala a po zbytečných nevynucených chybách nabídla Ukrajince vedení 4-1. Vzápětí česká favoritka odvrátila další brejkbol a sérií pěti vítězných gamů vývoj první sady otočila.

"Víte, že bývám na začátku nervózní. Tahala jsem to od země. Takový zápas je důležitý, když se povede vybojovat," řekla Kvitová cestou z kurtu. "Vyhrála jsem důležité balony. I když jsem ztratila druhý set, šla jsem do toho. To bylo důležité, ale bylo to takové nějaké všelijaké," komentovala svůj výkon.

Také v druhém setu Kvitová musela dohánět ztrátu, když ale získala dva brejky po sobě a otočila na 5-4, zdálo se, že bez problémů postoupí. Bondarenková, která ze tří předchozích vzájemných soubojů dvakrát zvítězila, ale chytře počkala na soupeřčiny chyby a dotáhla zápas do třetí sady. V něm rozhodl hned první game, v němž Kvitová prolomila soupeřce servis.

Klára Zakopalová podlehla Italce Francesce Schiavoneové 3-6 6-3 4-6. Zakopalová toužila Italce vrátit porážku 0-6 4-6 z třetího kola letošního Wimbledonu. Výsledkově sehrála se zkušenou italskou obranářkou vyrovnanější duel, odveta jí ale nevyšla. V třetím setu dokázala stáhnout skóre 2:5 a zachránit dva mečboly, třetí z nich už ale při svém servisu neodvrátila.

Se soutěží ve čtyřhře se hned v prvním kole rozloučily Petra Cetkovská s Lucií Šafářovou po porážce 2-6 3-6 od druhého nasazeného páru Italek Sary Erraniové a Roberty Vinciové.

Cetkovská se Šafářovou zítra vstoupí také do soutěže ve dvouhře, v delu čeká první kolo na medailové naděje Andreu Hlaváčkovou a Lucii Hradeckou.

- OLYMPIJSKÉ HRY LONDÝN 2012 -
(Velká Británie / Wimbledon, tráva)
sobotní výsledky (28. 07. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Kvitová (6-ČR) - K. Bondarenková (Ukr.) 6-4 5-7 6-4
Schiavoneová (It.) - Zakopalová (ČR) 6-3 3-6 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Sonja
Na dovolené jsem našla dvojnici Marie a musím se tu s ní prostě pochlubit:-D :
http://fotobrend.com/galerija/pozirane/jagoda-kumric-07.jpg
Reagovat
gigin
:)) Monty, co ??
Reagovat
smazaný uživatel
No, nějaká podoba tam je (vlasy, pusa). Ta slečna je zajímavá, ale Maruška je hezčí. :)

Jinak se omlouvám za jednu špatnou informaci, kterou jsem tady uvedl. Myslel jsem, že Masha bude hrát v bílém a ona oblékla červené tričko s ruskou vlajkou. :) Ale trénovala v bílém, dokonce přesně v těch šatech z Wimbledonu, tak jsem si myslel, že bude v bílém i hrát. Snad to i někde psali...
Reagovat
Sonja
Podle mě je tam podoba celkem značná:-((:-D...samozřejmě kdybych se snažila hledat rozdíly, určitě jich najdu dost, ale prostě na první pohled je jí určitě podobná dost:-(:-D
Reagovat
smazaný uživatel
Podoba tam určitě je. Ale že bych je od sebe nemohl rozeznat, to zrovna ne. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že Petra zažije lepší časy, Budoucnost je jasná. Má na to.Viděl jsem ji hrát lépe, ale včera to zas tak špatné nebylo. Ta Ukrajinka hrála maximum.
Reagovat
tommr
Bondarenková hrála včera přesně to co se dá od 94.hráčky světa očekávat - nic víc, nic mín. Rozhodně nepředvedla nějakej mimořádnej výkon, kterej by měl šestý hráčce světa způsobit nějaký problémy ..
Reagovat
pepin
Máš pravdu, je to tuctová hráčka, jen musíme doufat, že se Petra probere. Na druhou stranu se podívej dnes na Agn., i když hrála proti jiné hráčce , ale to co dnes Radw. zase předváděla není hodno 2 hráčky světa. Je to prostě u těch bab bída.
Reagovat
smazaný uživatel
Julia ale dnes hrála tenis na úrovni top 10. Vypadnout po takovém zápasu je jiné, než po vlastním děsivém výkonu. Tím nemyslím Petru, ta se naštěstí v turnaji udržela.:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist