Kvitová čeká ostré údery, Karolíny český souboj neřeší

7. 7. 2019, 14:20
Aktuality 91
Tak trochu český den zažije v pondělí slavný Wimbledon. V osmifinále dvouhry tenistek se představí čtveřice Petra Kvitová, Barbora Strýcová a Karolíny Plíšková a Muchová, které se utkají spolu. Žádný jiný národ nemá mezi nejlepší šestnáctkou žen na londýnské trávě tak početné zastoupení.
Petra Kvitová (© facebook P.K.)

Dvojnásobná vítězka turnaje a letos šestá nasazená Kvitová bude o čtvrtfinále bojovat s domácí nadějí Johannou Kontaovou. Britku porazila čtyřikrát z pěti zápasů, naposledy loni na trávě cestou za titulem v Birminghamu.

Kvitová vstoupila do Wimbledonu s obavami, protože předtím léčila natržený sval v předloktí levé ruky. Zatím hraje bez bolesti a dává vzpomenout na svoji cestu za tituly v letech 2011 a 2014. Ve druhém a třetím kole nasázela 47 vítězných míčů. "Když budu míče jen přehazovat, nemám tu moc šancí. Potřebuji se držet své hry, být agresivní," řekla. Tři zápasy stihla za tři hodiny a 34 minut. "Lépe zatím turnaj jít nemohl."

Proti Kontaové bude čelit pevnému servisu. Turnajová osmnáctka přišla o podání jen jednou. "Pro Jo je tráva výhodný povrch, protože hraje ostré ploché údery, zvlášť z bekhendu. Určitě to bude těžké utkání," očekává Kvitová před duelem na centrálním dvorci. "Navíc tady má za sebou publikum, které ji požene," dodala.

Velkou pozornost poutá český souboj Karolín. Favoritkou je třetí nasazená Plíšková. Vítězka z Eastbourne už vyhrála na trávě osm zápasů v řadě a tradičně se opírá o servis. Potvrzuje přezdívku "Královna es" a s 29 je nejlepší v turnaji. "Na servis si věřím, ale dobře se i hýbu a výhry mi dodávají sebevědomí," pochvaluje si.

S Muchovou se střetly v prvním kole Australian Open a Plíšková vyhrála ve dvou setech. "Dělala jsem hodně chyb, zápas jsem neodehrála úplně nejlépe. Ona ho hrála výborně a potvrdila tam roli favoritky," vzpomínala Muchová. Loni byla touhle dobou na 223. místě žebříčku a nyní atakuje elitní padesátku. "Každým týdnem se zlepšuje, známe se i z tréninku, připravím se na to," řekla Plíšková.

Fakt, že jde o české klání, ani jedna neřeší. "Na kurtě je jedno, jakou má kdo vlaječku," uvedla dvaadvacetiletá Muchová. "V Česku bude asi ten zápas extrémně sledovaný, lidi u nás jsou na to žhaví. Nebudu řešit, že je na druhé straně Češka," řekla Plíšková, která od loňska vyhrála nad krajankami 10 z 12 zápasů.

Karolína Plíšková je poslední hráčkou v turnaji, která může teoreticky sesadit Australanku Ashleigh Bartyovou z tenisového trůnu. Česká svěřenkyně Španělky Conchity Martínezové ale musí postoupit do finále, aby měla šanci.

Strýcová: Zálěží, jak se budu držet svého plánu
Zatímco Plíšková nebo Muchová postoupí do prvního wimbledonského čtvrtfinále, třiatřicetiletá Strýcová si může zopakovat účast mezi osmičkou z roku 2014. S 21. nasazenou Elise Mertensovou z Belgie nejspíše půjde o dlouhý zápas. Každá z nich totiž ve třech utkáních strávila na kurtu něco přes pět hodin.

"Je výborná, skvěle podává a nedává body zadarmo, takže se na ně nadřu. Myslím, že záleží hlavně na mně, jak se budu držet svého plánu," uvedla Strýcová, kterou zdobí ve Wimbledonu útočný styl a soupeřky dostává pod tlak.

Pořadatelům letos přeje počasí. První týden turnaje bylo krásně a pršelo až v sobotu večer a o volné neděli dopoledne. Od pondělí má být opět bez deště.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

91
Přidat komentář
vibbi
Blondie tady ten detektor lži naprostě trefně analyzovala.

Já jen podotknu snad jen toto.
Ondřej Hoppner, autor článku, jakožto člověk je chodící komplex a jakožto novinář bulvární a tendenční neúspěšný manipulátor.

Bývalý šéfredaktor Blesku, dále pak v podstatě veřejný obhájce grázlů typu Kramný a Žondra, který se zaštiťuje svou nezávislostí a brojení proti justici - aby právě podkopával nezávislost justice (jakožto osobní msta za boj o dceru). Autor proruských webů, hnusný manipulátorský ruský šváb, nic víc.

Ani jméno Žondry si není schopen zjistit. Blbeček. Prý Libor (chudák fotbalista).
Reagovat
Blondie
Hlavně se divím, že pana Fricka nenapadne jedna naprosto základní věc - že prostě pan Hoppner chce skrze návštěvnost na stránkách vydělávat. A každá ptákovina, kerá zavání konspirací, se mu tím pádem hodí do krámu.

Takže na podobné lidi, kteřé to čtou s vyvalenýma očima a pak ty nesmysly sdílí ve svém okolí, dychtivě čeká a přesně tyhle shity jim na talíř sází. Je mi stydno, že máme práci v podobném oboru, nepochopím, jak se někdo může tak strašně zaprodat.
Reagovat
ttopi
Koukám, že napsal knížku o tom, že Kramný je nevinný...
Reagovat
blixa
No, jak nesnáším konspirační teorie, tak "Kramný" je velmi podivný případ. Netuším, zda je Kramný vrah či není a obávám se, že už to nikdo s jistotou nezjistí, čím jsem si ale na 100% jistý je to, že Kramný nevraždil způsobem za který byl odsouzen. Ale to je vše co k tomu hodlám napsat protože to na TP nepatří.
Reagovat
ttopi
Případ je divný. Ale na mě to celé působí, že na tom šprochu pravdy trochu je. A že něco špatného provedl. Ale jestli je to přesně tak, jak je ve spisu, to se nedozvíme.
Reagovat
Blondie
Bože můj, tak krátce a jednoduše.

To je přece tak primitivní!
Jsem zmetek a vím, že v Česku se detektor lži jako důkaz neuznává.
Tak začnu křičet, že chci na detekor lži, který dokáže mou nevinu! Já se ho DOBROVOLNĚ zúčastním, nemám totiž co skrývat! A co víc, chci, aby se ho zúčastnila Kvitová, protože ta lže a já jsem zoufalý a chci to dokázat!

Fakta?
Keca si mohu co chci - tím spíš, že jsem si moc dobře vědom, že žádný detektor lži nikdy neproběhne.

Důsledky?
Chytří a vzdělaní lidé se mi vysmějí a interpretují to přesně tak, jak je popsáno výše - tedy jako drzý pokus arogantního grázla.

Ale kýženého důsledku stejně dosáhnu, protože se objeví nezanedbatelné množství ovcí, které si celou tuhle záležitost vyloží přesně tak, jak jsem chtěl. Tedy jako "Hele, něco na tom bude. Proč ho na ten detektor nepustí? Když si tak troufá, tak asi nemá co skrývat, asi mu někdo křivdí. A co ta Kvitová, proč nejde na detektor, když si je tak jistá? Aby v tom všem nebyla nějaká bouda a na chudáka Radima to jen nehodili."

Takže gratuluji všem, kteří v tomhle trapném divadle hrají Žondrovi užitečné i**oty.
Reagovat
ttopi
+1
Reagovat
Torn
Tak z jeho strany je to výkřik do tmy, aby to nějak zoufale dramatizoval.
Reagovat
ttopi
Abych se troch udržel tenisu (přecijen jsme na tenisovém fóru), tak mi to přijde, jako když někdo vidí, že soupeř trefí lajnu, ale dá si HE a doufá, že se nějakou chybou ukáže aut. Podobně Žondra, který je vinen, se snaží zkoušet i nemožné, s doufáním, že se někde ukáže "vina - NO" :D
Reagovat
Torn
Já už jen čekám, kdy řekne, že Petra najala dvojníka, aby to mohli na někoho hodit. :D
Reagovat
Grape
Není co dodat. Naprosto perfektní zhodnocení situace. Ale toho jedince, který z této diskuze o Petře opět udělal diskuzi o detektoru lži, to stejně nepřesvědčí.
Reagovat
ttopi
Detektor lži jako důkaz o nevině - dobrý! :D

Podle mě normálně smýšlející člověk, který nic neudělal, by se na detektoru lži klepal, jako kdyby byl vinnej, právě ze strachu, že se něco špatně vyhodnotí. Naopak chladný recidivista může bejt tak klidný, že to vypadá jako že nic neprovedl a nemá se tedy čeho bát.

Přiznám se, že vůbec nevím, na základě čeho detektor lži data vyhodnocuje a jaká je pravděpodobnost, že vyhodnocení je správné, ale nelze to řadit jako důkaz nad výpověď napadené a její rekognici.
Reagovat
brixner
Ser už na to, raději ať je řízná Petra!
Mam kámoše a ten se taky říz, nožem. Byl z toho tak frustrovanej, že přestal používat všechny nože a nahradil je jinejma nástrojema. Takže kuřata porcuje sekerou, lososy mačetou vod japonskýho kámoše, tužku si brousí vo kotvu, kámošovi chirurgovi doporučil místo skalpelu flexu a když mu kolega vomylem vopích manželku, místo aby ho rozpáral pořádnym kinžálem, umlátil chudáka sekerou, samosebou tou tupou stranou. No úplně z toho zblb...No a vyvrcholilo to tím, když si dal ve venkovní restauraci smaženej sejr a vomylem popad celej příbor a když sjistil, že má v ruce zase nůž, vylekal se tak, že ho paničce u vedlejšího stolu vrazil do jejího jorkšíra a vod tý doby žere čínskejma hůlkama. Ale jelikož je vodjakživa levej jako šavle(tupá šavle,pozn.aut), začal hubnout a hubnout a nakonec byl tak hubenej, že by se sám v sobě krve nedořezal! Prostě se zařek, že už do ničeho nikdá neřízne, ani do sebe, ani do jinejch bytostí. Teď je z něj docela spokojenej chlápek, přeříz jednu sousedku, musel si jí vzít, páč bílkovinama nešetřil, má dva spratky a je docela ól rajt. Přestal řezat a co? No je spokojenej!
Ser na řezy a di radši do práce :-)))
Reagovat
Blondie
Postoupí Karolína Plíšková (ve dvou setech a hladce), překvapí Bára Strýcová (ve třech po urputné bitvě). Skončí Peti (po třech setech ve stylu 4:6, 7:5, 2:6).

To je můj tip a ráda se budu mýlit :)

Ke kecům a manipulacím okolo směšného detektoru lží, který české právo (z relevantních důvodů) vůbec nepřipouští jako důkaz, se vyjadřovat nemíním, protože jakákoliv pozornost tomu věnovaná je nezasloužená.
Reagovat
Jon61
Jsem rád, že tři zápasy našich holek jsou v rozdílných časech. Jinak k tipům: zkuste si vsadit a uvidíte, že to není snadné a už vůbec uhádnout přesný počet gamů. To byste byla milionářka.
Reagovat
Blondie
Ale však víte, že jen plácám do větru :-) tohle je přece zábavná diskuze.

Já mám reálně vsazeno na jedinou věc - pokud letos Kája Plíšková vyhraje GS (a jsem o tom přesvědčena), vyhraju krabici čokolády. Pokud ho nevyhraje, prohraju Bohemku. To jde :)
Reagovat
Jon61
Karolíně to přeji, každopádně na sobě pracuje, zlepšila pohyb, hraje pestřeji.
Reagovat
Blondie
Jjjj, velmi na sobě maká! A je vidět, že ji to posouvá.
Reagovat
Jon61
Conchita jako trenérka byla dobrá volba. Karolíně vyčítají, že psí čumák, ale myslím, že právě její klid naopak vyvádí z klidu její soupeřky. I Lendl na sobě nedával znát emoce, proto mu říkali Ivan Hrozný.
Reagovat
Torn
To bylo i v nějakém rozhovoru, že mají hráčky problém poznat, zda jí ten zápas vůbec někdy zajímá. :D
Reagovat
Elip13
Já posledně koukala akorát na výběr ze zápasu s tou parťáčkou Báry proti Karolíně a zůstala jsem čumět, kdo to je tak tak moc lítá po kurtu, že to nemůže být naše Karolína :)). Je tam vidět velice dobrej posun:).
Reagovat
brixner
Bohemku? Bych blil...
Dej si Kourose a máš klid :-))
Reagovat
Blondie
Pro mě je ta čokoláda! :D bohemku si vybral jako odměn člověk, co si vsadil na to, že Karolína nevyhraje :D
Reagovat
Ela-fon-isi
Díky za poslední odstavec.
Reagovat
rybicka
+1
Reagovat
Torn
A víš, že je to od tebe už taková kolotočovka? Pokaždé favorizuješ Káju, už je to jako zaklínadlo, jestli to Kája nevyhraje, dostaneš za uši! :D
Reagovat
VlS
Kája vyhraje každopádně, neříkám, která
Reagovat
Blondie
Připadá ti fakt tak mimo, že výrazně favorizuju Karolínu P. oproti Karolíně M., která je tak daleko poprvé v životě? Vždyť je to na 99 %, že Karolína P. vyhraje, a to naprosto hladce.

Neřekla bych, kdybych Plíškovou hatovala a psala na ni ty samé hnusy, co jsou tady někteří schopni na adresu svých neoblíbenkyň vyplodit. Ale vyčítat mi tohle, mi přijde trošku přes čáru. Ale ok :/
Reagovat
Torn
Tak proti Muchove favoritka je, ale další hračky jsou zkrátka jiná káva a trochu se obávám, že Kája vypadne zase úplně nějak hloupě.
Reagovat
Torn
A dělám si z tebe srandu.
Reagovat
Blondie
Ale no jo :D však nic ve zlém.
Reagovat
LukasH
Chudák Petra. Vždycky jí odepíšeš. :)) Ale chápu. Nechceš nic zakřiknout. :D
Reagovat
Torn
Proto píše o Káje. :D
Reagovat
annah
https://pbs.twimg.com/media/D-5NtdkU8AA_H88.jpg
Reagovat
blax
Fricku, k tomu tvýmu detektoru. Je to nepřípustný důkaz, dokázal by ho obalamutit každý z nás tady úplně jednoduchým trikem.
Reagovat
Frick
Nějakým, který nemůže být odhalenm resp. nemůže být znemožněno ten trik během zkoušky provádět?
Reagovat
VlS
Fricku, nechtěl bys do trestního práva vrátit ?ordály?? Víš, to někoho svázali řetězama a hodili ho do vody. Když vyplaval, tak byl spojenej s ďáblem a upálili ho. Když nevyplaval, byl nevinnej, jen tak trochu mrtvej. Už vystrč hlavu z těch ho..n a bež si dát sprchu.
Reagovat
Frick
Tak já nevim, co má blax na mysli. Jestli třeba to, že by si Radim dal připínáček do boty, kterym by si vyvolával bolestivej podmět, tak to jde skutečně vyřešit.

Zutim.
Reagovat
EllNino
Podmět :)))))
Reagovat
Frick
Co máš na mysli?
Reagovat
Frick
https://www.securitymagazin.cz/krimi/udajny-utocnik-na-kvitovou-si-nechal-udelat-testy-na-detektoru-lzi-vysledek-nevinen-1404063556.html
Reagovat
rybicka
Reagovat
PetaM
Autor: hop

To mi bohatě stačí.
Reagovat
com
ale tak autor nema vliv na vysledky testu :D
Reagovat
PetaM
Sorry, ale pokud něco řeknu/napíšu, navíc něco takového, tak si za tím samozřejmě stojím svým vlastním jménem. Proč asi neuvedl své pravé jméno? Protože píše nesmysly a třese se doma se staženým ocasem mezi nohama, aby ho nikdo nezažaloval za křivé obvinění, poskvrnění cizího jména, apod. Pokud se autor podepíše jako "hop", tak jediné, co umí, je psát fantasy slohovky. Ve kterých jsem navíc našel pár hrubek, takže vlastně ani to neumí ...
Reagovat
Frick
Člověk s nějakým jakž takž obecným přehledem ví, že autoři článků se někdy podepisují zkratkou.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Ond%C5%99ej_H%C3%B6ppner

Rozhodně má ten člověk něco za sebou a není to žádný nýmand. Byť je pravda, že vyloženě seriozní žurnalistika ho spíše míjela.
Reagovat
PetaM
Víš, co mi z tvého komentáře vyplývá? "Píše hov.na, ale pěkně voní, tak to bude mít něco do sebe." ...
Reagovat
lisandro27
Jo to vypadá že ten novinář má všech pět pohromadě ty trdlo

Na svém osobním webu Hoppner.cz, provozorvaném od jara 2019, publikuje konspirační teorie, dále šířené na sociálních sítích nebo v řetězových e-mailech.[27] Příkladem může být například, že Höppner ve svém článku zcela vážně spekuloval, že kancléřka Angela Merkelová je dcerou Adolfa Hitlera, ačkoliv se narodila 9 let po smrti říšského vůdce.[31] V jiném článku zase spekuluje, že na demonstracích spolku Milion chvilek by mohlo dojít k odstřelování demonstrantů za účelem vyprovokování puče.[32] Jindy zase šířil ničím nepodloženou informace o tom, že údajně slovenská prezidentka Zuzana Čaputová bude uvádět pořad České televize Sama doma.[33]
Reagovat
Frick
To byla citace Bašty o tý střelbě. Ne Hopnerův výmysl.
Reagovat
George_Renel
Už jsem ti to psal jednou.
Testy na detektoru lži dělají ve vězení jak na běžícím peásu. Stačí mít tři hvězdičky za vzorně ustlanou postel. :-b
Reagovat
Jon61
Detektor lži je naspolehlivý, zejména v případě notorického lháře, Žorga je protřelý kriminálník.
Reagovat
Frick
To bych taky nepřeceňoval.
Reagovat
Frick
Tedy neřikám, že ho není schopen oklamat, na druhou stranu určitě ale nelze z fleku říct, že by ho obalamutit dokázal.

Ale je to vlastně zajímavé, že ani s rozvojem techniky ten přístroj pořád není tak dobrý, aby byl dostatečně spolehlivý. Může měřit různé emoční odchylky, změny mimiky obličeje atp. ale pořád to není spolehlivé.

Jaká je síla důkazů v jeho neprospěch? Výpověď Petry (šla by na detektor lži ona? Bylo by to férové) a nedůvěryhodné pachové stopy.

Jinak nic.

Nemají otisky, nemají DNA stopy, nemají svědectví další osob, nemají žádný obrazový záznam, že se Žondra nacházel na místě činu.

(Ty údajná svědectví, že byl na té stavbě neuvádím - logicky - to, že nebyl na stavbě určitě neznamená, že byl u Petry. A v trestním řízení se musí dokázat vina a ne dokázat nevina).

Zajímavé je i to, že se nemohl odvolat kvůli (zřejmě) neodůvoditelným průtahům.
Reagovat
Jabadu
Pro psychopata a egomaniaka (s navíc nižším IQ) není problém nějaký detektor oblafnout. Člověk bez svědomí sám sobě věří, že je nevinný a že mu všichni ubližují.
Ad "novináři". Posledním českým novinářem byl Karel Čapek. Vše po něm byli jen sloupkaři, blogeři a bohapustí žoldáci klanící se zlatému teleti (vydavateli). Čest světlým výjimkám.
Reagovat
Jon61
O má být: 1) obhajoba Žorgy?
2) obžaloba Petry? Už akorát chybí napsat, že se pořezala sama.
Je scestné věřit konspiračním teoriím. Žorga je lidský odpad, přepadával seniory, ti se nedovedou bránit, nezaslouží si proto soucit.
Reagovat
Blondie
na dvojku bych byla opatrná - kdyby se to na Žondru hodilo jen proto, že má na kontě ta odporná přepadení, pak by mohl někde na svobodě lítat nebezpečný člověk. Ale tady nic nepoukazuje na to, že by mu to přišili na triko. Naopak vše sedí, že to udělal on.

Ať už má Peti klid. Hnusí se mi, když někdo ještě rýpe a prohlubuje trauma přepadené, o další život (v mnoha směrech) bojující oběti.
Reagovat
Jon61
Opravdu nechápu některté Čechy, že jsou na Petru sprostí. Petra je hodná, milá tenistka, která se chová jako dáma, nehádá se s rozhodčími, nerozbijí rakety apod. Soupeřky ji mají rády více než někteři její rodáci.
Reagovat
Blondie
Myslím, že jste si odpověděl sám. Úspěšná, krásná, bohatá, dokonce i u soupeřek oblíbená, milá, skromná... to by bylo, aby si, hysterka blbá, alespoň tu pazouru neřízla sama a pak z toho neobvinila chudáka kriminálníka.

Je třeba vždy drtit a zastavovat hovada, která se jakkoliv dopouští sekundární viktimizace.
Reagovat
Pedronegro
co tady furt spekuluješ ty kreténe o detektoru lži a že si to udělala sama, jsi padlej na hlavu? řízni se do dlaně a pak něco mektej, a pádný důkaz je, že ho poznala a nemá důvod vinit nevinného, tak ty své výblitky posílej třeba do blesku a neotravuj s tím tady ...
Reagovat
rybicka
:-))))))
Reagovat
Vlk-v-trave
:D)))
koukám, že ses rozjel...
Reagovat
Pedronegro
njn, vadí mi, že ten magor to tady zas plevelí ....
Reagovat
Vlk-v-trave
chápu, ale jeho zastaví asi pouze jeho smrt...
Reagovat
Frick
Já neřikám, že se pořezala sama. Já řikám, že to mohlo být jinak.

A ano - nebudu zastírat. Pokud to byl Žondra, tak se nedovíme, co chci vědět už od 20.12.2016 - Zda to byl útok na Petru Kvitovou, známou a bohatou osobnost nebo akceptovat špatně uvěřitelnou verzi, že si Žondra usmyslel, že si přilepší na Vánoce a tak zkusí někoho přepadnout v bytě, tím, že na někoho cinkne, třeba mu někdo otevře a třeba bude mít něco v prádelníku.
Reagovat
Fandina
Proč tě to tak zajímá? Je to úplně jedno, jak to bylo. Jak vidíš, jestli to byl Žondra, nedozvíš se nic, protože tvrdí, že tam vůbec nebyl. Petra zase tvrdí, že tam byl, komu věříš?
Reagovat
Pedronegro
no, vyřešení tohoto významného dilematu může pomoci návštěva Žondry v base, třeba řekne, jakou motivaci měl, když mu slíbíš, že to zveřejníš všude na internetu, ale do té doby prosím nepiš, vlastně pokud možno nepiš vůbec :)
Reagovat
Frick
No asi je to pod vaší rozlišovaní schopnost, že si nejste schopni uvědomit, že je prostě rozdíl, proč se na Petru útočilo. Pokud by jí někdo chtěl sportovně zničit, tak je to prostě MNOHEM závažnější věc.
Reagovat
FulnekUltras
o které se dozvíme možná až po dalším převratu
Reagovat
Fandina
To ví každé malé dítě, že cílené napadení je horší než náhodné. Jen hlupák si myslí, že ostatní to neví.
Reagovat
Frick
Ostatní tu neustálé píší, jak je jim to buřt, proč byla Petra napadena.
Reagovat
Fandina
Je zbytečné to řešit. Pokud člověk není vyšetřovatel, tak nemá přístup k ničemu, takže v podstatě mu to musí být jedno a musí věřit těm, kdo jsou kompetentní, že to udělají jak nejlépe mohou. Nic jiného s tím dělat nelze.
Reagovat
Jon61
O něčem vypovídá i to, že sám navrhl test na detektoru lži, dobře věděl, že ho ošálí. Doporučil bych se tím nezabývat, na jednom grázlovi nesejde. navíc by stejně skončil ve vězení. Nemá cenu se v tom hrabat.
Reagovat
Frick
samozřejmě může hodně pomoci i Markétě. Pokud by Konta vyhrála, tak by vyšoupla Markétu z TOP 8 pro TM....
Reagovat
Frick
tak snad to nebylo "tam pěšky - zpátky vrtulníkem"

https://www.instagram.com/p/Bzny7bZIYwo/
Reagovat
blixa
No vzhledem k tomu, že zpátky jde jen v ponožkách to asi nebylo vrtulníkem :D
Reagovat
tommr
vedle jedný Karolíny z českýho derby by měla postoupit aspoň jedna naše hráčka ze zbývajících dvou zápasů ...

V českým derby víc věřím zkušenější Karolíně Plíškový, která postup do čtvrtfinále potřebuje víc. Pro Karolínu Muchovou je už sám postup do 4.kola dostatečnej úspěch ...

Petra Kvitová bude proti Kontaový mírná favoritka a pokud jí nezradí ruka tak by to mohla zvládnout ...

Bára Strýcová bude proti Mertensový mírná outsiderka. Když si ale dokázala poradit s mnohem silnější Bertensovou tak by mohla zaskočit i Mertensovou ...

Ideální scénář by samozřejmě byl postup Petry i Báry. Došlo by pak na opakování českýho čtvrtfinále z roku 2014. Tenkrát Petra vyhrála hladce ve dvou setech a byl to pro ní důležitej krok na cestě k pozdějšímu titulu ...
Reagovat
Torn
No, Muchové na titul nevěřím, obzvlášť kdyby to dotáhla do finále, zkrátka ty zkušenosti s hraním finále, jsou znát a hráčce to může pomoct (chudák taková Markét to moc nezvládla). Navíc s myslím, že K. P. má větší šanci dojít dál no, i když tedy další soupeřky mi příjdou jedna horší než druhá, obzvlášt pokud potká Martič, Halep/Gauff...mám obavy. K. P. proti nim relativní šanci má.

Co se týče druhé části pavouka, tak Petra Kontu porazí, sice se jí teď vede atd., bude tam mít publikum, ale upřímně by mne zaskočila vyhra Johanny, další kolo pak bude podstatně lehčí, obzvlášť pokud se tam protlačí Bára, kterou Petra spláchne do hodiny. Nicméně, uvidíme, ja se Petra popere s trochu solidnější hráčkou.
Reagovat
bIbec
Já to asi beru tak, že nevýhra buď Petry nebo Karolíny by bylo zklamání. Už nejsou nejmladší a je potřeba to urvat.

Přesto si uvědomuju, že i pokud bude ruka držet a Petra bude podávat špičkové výkony, tak v tom semifinále, kde reálně hrozí Barty (nebo Serena) ani to nemusí stačit.
Reagovat
bIbec
špičkové výkony by jí měli stačit na postup do semi prostě. Snad to zvládne.
Reagovat
tommr
jj pro Petru i pro Karolínu platí, že pokud zahrajou svůj obvyklej vysokej standard tak by měly dojít do semifinále. V semifinále už ale narazí na hráčky, který jim můžou vystavit stopku i když naše hráčky budou hrát dobře. Petra tam má Bartyovou (Serenu) a Karolína Halepku, který se momentálně pro ně jeví jako nepřekonatelný překážky. K postupu do finále tak vedle dobrýho výkonu bude potřeba i notná dávka štěstí ...
Reagovat
blixa
Simona není na trávě kdovíjaká hrozba. To by jí musely hodně chytnout saze ;-)
Reagovat
jirkaS
spíš koudel :-D
Reagovat
bIbec
já bych i řekl, že to by mohla říct Simona o Karolíně. Nebo Svitolina o Halep a Karolíně atd. :-) Prostě v té horní půlce sou takové větší mašiny. V té dolní půlce zdánlivě moc ne. Ale některá z nich může chytnout životní turnaj a třeba to tam i vyhrát celé, kdo ví.
Reagovat
bIbec
a to ještě nemluvím o Zhang a Yastremské. Bych řekl nebezpečné pistolnice, které můžou třebas i tu Halep vystřílet, když budou mít dobrý den. Ta dolní půlka mi přijde taková náchylnější k "překvapení".
Reagovat
tommr
pokud by si Halepka neporadila s tím zbytkem hráček co má ve svý čtvrtině tak by to bylo opravdu velký překvapení a jasná indikace toho, že už je za svým kariérním vrcholem ...
Reagovat
Grape
Nesmysl. Jak píše správně blbec, taková Yastremska může Simonu klidně vystřílet, když bude mít den a rozhodně to nebude znamenat, že je Simona za svým kariérním vrcholem (fakt nechápu, jak by to mohl znamenat jeden prohraný zápas?).
Podle mě může Simona vypadnout už s Cori, pokud ta zahraje jako v prvních dvou kolech, tak to pro Simonu rozhodně bude problém.
I kdyby však došlo na semifinále Kája-Simona, tak bych favorizoval Káju, na trávě má prostě lepší výsledky a zatím bych řekl, že tu má i lepší formu.
Reagovat
Torn
Navíc Simona nemá na trávě zrovna extra hru, může se jí dařit, ale dle mého za předpokladu, že všechno vrátí, samotná nemá zrovna hru na trávu, to už spíš obě Karolíny atd.
Reagovat
EllNino
Ještě ke vsemu na trávě ... tommr no
Reagovat
Fransoas
Všechny zápasy našich hráček budou nesmírně těžké.Přesně jak to definoval Petra - nebude mít vliv to,že spolu hrají obě karolíny proti sobě.Věřim favoritkám.

Bára Strýcová je velkou bojovnicí,ona nevypustí žádný míček.Pokud si udrží svojí hru - mohla by obávanou soupeřku porazit.Bude to ale hodně těžké.Přeji ať se to podaří.
Reagovat
tommr
Petra se pokud vím k nadcházejícímu souboji Karolín nijak nevyjadřovala. Nebo jsem něco přehlíd? :)
Reagovat
VlS
K Báře : Když porazila Kiki, tak určitě může porazit i Eli,
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist