Krejčíková neproměnila mečbol a mezi elitu se v Torontu se nekvalifikovala

6. 8. 2017, 21:32
Aktuality 9
WTA TORONTO - Barboru Krejčíkovou dělil jediný míček od startu v hlavní soutěži na prestižním turnaji WTA Premier 5 v Torontu. Jednadvacetiletá Češka vedla v závěrečném druhém kole kvalifikace nad Japonkou Naomi Ósakakovou 6-1, 5-4 a měla mečbol, využít ho však nedokázala a nakonec prohrála 6-1 6-7 0-6.
Barbora Krejčíková

Zatímco v prvním kole kvalifikace Barbora Krejčíková přežila mečbol a otočila nepříznivý vývoj ze stavu 4-6 a 1-5 proti Polce Linneteové, ve druhém zápase naopak přišla o náskok a po nevyužití mečbolu prohrála. 

Jednadvacetiletou Češku dělil jediný míček od výhry nad favorizovanou Naomi Ósakaovou a postupu do hlavní soutěže podniku WTA Premier 5 za stavu 6-1 a 5-4 při servisu soupeřky. Po jeho neproměnění uhrála už jen jeden game a devatenáctileté Japonce nakonec podlehla 6-1 6-7 0-6.

V Torontu si tak zahraje pět českých hráček. Poprvé v roli světové jedničky se představí Karolína Plíšková, v návratu po zranění bude pokračovat vítězka Rogers Cupu z roku 2012 Petra Kvitová, na antukový triumf z Bastadu bude chtít navázat Kateřina Siniaková a chybět nebudou ani třicátnice Lucie Šafářová a Barbora Strýcová.

Plíšková má na úvod volno a čeká na lepší z dvojice Pavljučenkovová-Cornetová. Kvitová začne proti Španělce Carle Suárezové-Navarrové (h2h 5-5), s níž už čtyřikrát po sobě prohrála. Siniaková čeká na úspěšnou kvalifikantku, Šafářovou vyzve poprvé domácí dvacetiletá tenistka Francoise Abandaová a Strýcová narazí na Francouzku Kristinu Mladenovicovou (h2h 1-2).

• WTA PREMIER 5 TORONTO •
Kanada, tv. povrch, 2.735.139 dolarů
nedělní výsledky (06. 08. 2017)
• Kvalifikace - závěrečné 2. kolo •
Ósakaová (3-Jap.) - Krejčíková (ČR) 1-6 7-6(4) 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

9
Přidat komentář
Frick
Ale tak Bára se tam dostala až jako náhradnice, v tomti směru rozhodně v tý kvaldě nebyla za otloukánka,

Už jsem si tedy ale představoval, že napíšu cosi o tom, jak jsou to drahé body. Hrát s Linette a Osakou první dvě kola International turnaj, tak by se asi nikdo nepozastavoval nad tím, že je to snad nějaký nebývale lehký los. Ale bylo by za to v takovém případě 60 bodů. Tady v kvaldě by jich bylo jen 30. Které tedy ani nezískala.

Berme to jako daň adaptaci na hard.
Reagovat
tommr
pro Báru je i těch 20 bodů co získala za postup do druhýho kola kvaldy dobrejch ...
Reagovat
horska.kraslice
Ta kvalda je tam hodně našlapaná.
Reagovat
Dobry-den
Smutné. Včera byla hrdinkou, dnes mrhačkou.
Reagovat
EllNino
tak celý 2. set by vyrovnaný, to, že měla mečbol na returnu, samo o sobě nic neznamená, soupeřka může dát eso a nic s tim neudělá :D ... kdyby měla mečbol při servisu 6:1 5:4, tak by to byla větší škoda ... ve výsledku prohra jako prohra ...
Reagovat
Dobry-den
Ale stejně to vždycky zamrzí prohrát z mečbolu.
Reagovat
EllNino
to rozhodně ... ale výhra se nečekala ...kdyby byla favoritkou, bylo by to jiné
Reagovat
Frick
Po prvním setu 6:1 už se trochu i čekala. Ale zřejmě Osaka si uvědomila, že s dřevěnou raketou se hraje blbě.
Reagovat
EllNino
ikdyž to bylo 6:1, bylo to vyrovnané ... prostě Osaka zabrala a pak už Bára nestíhala
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist