Krejčíková by mohla na US Open dojít alespoň do semifinále, ostatním Češkám hrozí brzký konec

23. 8., 16:30
Previews 28
V pondělí startuje hlavní soutěž závěrečného grandslamu sezony US Open. Největšími favoritkami jsou bývalá šampionka a světová jednička Iga Šwiateková, loňská finalistka Aryna Sabalenková, obhájkyně titulu Coco Gauffová a poslední členka TOP 4 žebříčku Jelena Rybakinová. V hlavní soutěži zabojuje celkem sedm Češek v čele s úřadující wimbledonskou šampionkou Barborou Krejčíkovou.
Barbora Krejčíková se pokusí na US Open navázat na triumf z Wimbledonu (© AFP)

Již v pondělí startuje hlavní soutěž závěrečného grandslamu sezony US Open. O stříbrný pohár se bude ve Flushing Meadows bojovat od 26. srpna do 7. září.

Největšími favoritkami letošního ročníku newyorského majoru jsou světová jednička a bývalá šampionka Iga Šwiateková, loňská finalistka Aryna Sabalenková, obhájkyně titulu Coco Gauffová a poslední členka TOP 4 žebříčku Jelena Rybakinová

Česko má ve dvouhře žen tradičně velmi bohaté zastoupení. Mezi nasazené se ale vešla jen úřadující wimbledonská šampionka Barbora Krejčíková. Hlavní soutěž si zahrají také Linda Nosková, Karolína Muchová, Kateřina Siniaková, Marie Bouzková, bývalá finalistka Karolína Plíšková a Brenda Fruhvirtová.

Z hráček, které byly přihlášeny do hlavní soutěže, do New Yorku nedorazily Markéta Vondroušová, Sorana Cirsteaová a Lin Zhu.

Divokou kartu do hlavní soutěže obdržely domácí tenistky Amanda Anisimovová, Iva Jovicová, McCartney Kesslerová, Alexa Noelová, dvojnásobná šampionka Naomi Ósakaová z Japonska, další bývalá vítězka Bianca Andreescuová z Kanady, Australanka Taylah Prestonová a Francouzka Chloé Paquetová.

Aktuální světová jednička Šwiateková má na druhé i třetí místo luxusní náskok a vzhledem k tomu, že loni zapsala jen osmifinále, může ho ještě výrazně navýšit. Druhá Sabalenková totiž obhajuje finále a třetí Gauffová triumf.

Celková dotace turnaje činí 75 milionů dolarů (cca 1,71 miliardy českých korun). Vítězka získá šek v hodnotě 3,6 milionu dolarů (cca 82,22 milionu českých korun) a 2 000 bodů do žebříčku WTA.

 

US Open 2024

• Shrnutí •
Loňské finále: Gauffová (6-USA) - Sabalenková (2-) 2:6, 6:3, 6:2
Nejvýše nasazené: Šwiateková (1. v WTA), Sabalenková (2.), Gauffová (3.), Rybakinová (4.), Paoliniová (5.), Pegulaová (6.), Qinwen Zheng (7.), Krejčíková (8.)
Kategorie: grandslam
Místo konání: New York, USA
Povrch: tvrdý
Dotace: 75.000.000 dolarů


• Možná čtvrtfinále •
Šwiateková (1-Pol.) - Pegulaová (6-USA) | H2H 6:3
Rybakinová (4-Kaz.) - Paoliniová (5-It.) | H2H 2:2
Krejčíková (8-ČR) - Gauffová (3-USA) | H2H 1:0
Qinwen Zheng (7-Čína) - Sabalenková (2-) | H2H 0:2


• Možná osmifinále •
Šwiateková (1-Pol.) - Samsonovová (16-) | H2H 3:0
Collinsová (11-USA) - Pegulaová (6-USA) | H2H 0:5
Rybakinová (4-Kaz.) - Kalinská (15-) | H2H 3:2
Ostapenková (10-Lot.) - Paoliniová (5-It.) | H2H 1:1
Krejčíková (8-ČR) - Sakkariová (9-Řec.) | H2H 3:0
Navarrová (13-USA) - Gauffová (3-USA) | H2H 1:1
Qinwen Zheng (7-Čína) - Kasatkinová (12-) | H2H 1:0
Keysová (14-USA) - Sabalenková (2-) | H2H 1:3


• Soupeřky českých tenistek v 1. kole •
Krejčíková (8-ČR) - Bassolsová (Šp.) | H2H 0:0
Bouzková (ČR) - Lysová (Něm.) | H2H 1:0
Muchová (ČR) - Volynetsová (USA) | H2H 0:0
B. Fruhvirtová (ČR) - Lepchenková (USA) | H2H 0:0
Nosková (ČR) - Putincevová (30-Kaz.) | H2H 0:0
Plíšková (ČR) - Šarífová (Egypt) | H2H 1:0
Siniaková (ČR) - Keysová (14-USA) | H2H 0:1


• Soupeřky slovenských tenistek v 1. kole •
Schmiedlová (SR) - Tausonová (Dán.) | H2H 0:1

Kompletní los

 

Krejčíková je největší nadějí a pokusí se navázat na Wimbledon

Barbora Krejčíková zlomila nedávno ve Wimbledonu dlouhou krizi po zdravotní pauze a nakonec to senzačně dotáhla až ke triumfu, svému druhému singlovému na grandslamových turnajích. Na US Open bude chtít na toto šokující prvenství navázat, v New Yorku bude plnit roli turnajové osmičky a jediné nasazené Češky.

Po Wimbledonu se představila pouze na olympiádě v Paříži, kde i vinou náročného programu prohrála čtvrtfinále dvouhry i čtyřhry a o medaile nakonec vůbec nebojovala. Pokud je stoprocentně fit a nebude na jejích výkonech patrné to, že neodehrála ani jeden zápas na přípravných turnajích, tak by si měla poradit s kvalifikantkou Marinou Bassolsovou i Julií Grabherovou, nebo další kvalifikantkou Elenou-Gabrielou Ruseovou.

Ve třetím kole by mohla potkat Paulu Badosaovou, která má za sebou naopak vynikající přípravu a s Krejčíkovou vyhrála všechny tři souboje. Pokud by největší česká naděje prošla do osmifinále, určitě by pro ni byl hratelný souboj s trojnásobnou finalistkou Viktorií Azarenkovou i Mariou Sakkariovou, s níž to má 3:0.

Zvládnout by klidně mohla také čtvrtfinále, do kterého se nabízí Emma Navarrová, Marta Kosťuková, Elina Svitolinová, nebo Coco Gauffová, jež bude pod tlakem obhajoby titulu a v posledních měsících se značně trápí. V semifinále by mohla Krejčíková vyzvat svou neoblíbenou soupeřku a loňskou finalistku Arynu Sabalenkovou.

 

Čtyři Češky jsou v jedné sekci pavouka

Do poslední čtvrtiny horní poloviny pavouka byly nalosovány hned čtyři české tenistky. Karolína Muchová odstartuje obhajobu loňské semifinálové účasti proti domácí Katie Volynetsové a v případě postupu změří síly s lepší ze souboje grandslamových šampionek mezi Jelenou Ostapenkovou a dvojnásobnou vítězkou US Open Naomi Ósakaovou.

Minimálně druhé kolo by mohla zaznamenat také Brenda Fruhvirtová. Jedna z nejtalentovanějších teenagerek však letos neustále bojuje se zdravotními problémy a po případné výhře nad kvalifikantkou Varvarou Lepchenkovou by vyzvala bývalou finalistku Leylah Fernandezovou, nebo Anastasii Potapovovou. Vítězka by mohla hrát ve třetím kole s Muchovou.

Velmi těžký los hned pro první kolo má Linda Nosková, jež stále působí na pětistovce v Mexiku. Jedna z největších mladých nadějí bude čelit nasazené Julii Putincevové, která má v posledních měsících vynikající formu. Lepší z tohoto zápasu bude favoritkou proti Xinyu Wang, nebo Arině Rodionovové.

Finalistka ročníku 2016 Karolína Plíšková se v úvodním kole střetne s antukovou specialistkou Majar Šarífovou a má tedy jedinečnou šanci zapsat své první letošní vítězství na grandslamech. Druhé kolo proti bývalé šampionce Biance Andreescuové, nebo nasazené pětce a finalistce posledních dvou majorů Jasmine Paoliniové už by bylo mnohem těžší.

Ať už projde z této sekce pavouka do osmifinále kdokoli, vyzve v něm s největší pravděpodobností jednu z největších favoritek Jelenu Rybakinovou.

 

V akci budou ještě Bouzková a Siniaková

Pro působení Kateřiny Siniakové bude klíčové hned první kolo, v němž vyzve nasazenou čtrnáctku, loňskou semifinalistku a bývalou finalistku Madison Keysovou. Američanka se nedávno ve Wimbledonu zranila a od té doby odehrála jen jeden zápas, v němž skrečovala.

Siniaková, která bude hrát v pátek semifinále na poslední generálce v Clevelandu, má tedy velmi slušnou šanci podruhé v kariéře projít do druhého týdne grandslamů. Do druhého kola by totiž vyfasovala kvalifikantku Mayu Jointovou, nebo veteránku Lauru Siegemundovou a ve třetím by mohla potkat trápící se Elise Mertensovou, či Veroniku Kuděrmetovovou. Osmifinále s rozjetou loňskou finalistkou Arynou Sabalenkovou už by bylo nejspíše konečnou.

Marie Bouzková vyhrála v roce 2014 juniorku na US Open, ale mezi dospělými se jí v tomto dějišti moc nedaří. V prvním kole změří síly s kvalifikantkou Evou Lysovou a pak ji s největší pravděpodobností čeká nasazená šestnáctka Ljudmila Samsonovová.

Finalistka generálky ve Washingtonu by mohla proti nestabilní Rusce překvapit, nicméně další kolo s Mirrou Andrejevovou už by bylo asi až příliš velkým soustem. Kdyby ne, tak by Bouzková v osmifinále potkala světovou jedničku Igu Šwiatekovou.

 

Šwiateková má neoblíbenou Rybakinovou, Sabalenková ve skvělé formě

Iga Šwiateková už třetím rokem po sobě kralovala na French Open, ovšem od té doby sbírá jedno zklamání za druhým. Ve Wimbledonu se loučila už ve třetím kole, pak se musela v oblíbeném areálu Rolanda Garrose spokojit s bronzovou medailí z olympiády a v semifinále v Cincinnati nestačila na skvěle hrající Arynu Sabalenkovou.

Polka je suverénní světovou jedničkou a svůj náskok v čele žebříčku může navýšit, jelikož obhajuje body jen za osmifinále. Předloňská šampionka a majitelka pěti grandslamových trofejí by neměla zaváhat proti lucky loserovi Kamille Rachimovové ani Darje Savilleové, či kvalifikantce Eně Šibaharaové. Snadné by mělo být i třetí kolo s Anastasií Pavljučenkovovou.

První těžší zápas by mohla odehrát v osmifinále, obzvláště pokud se do něj probojuje náctiletá kometa Mirra Andrejevová, s níž měla obrovské potíže na generálce v Cincinnati. Ve čtvrtfinále by mohla potkat Danielle Collinsovou, rozjetou Dianu Šnajderovou, nebo Jessicu Pegulaovou.

Na domácí Collinsovou však umí (bilance 7:1) a skvěle hrající Šnajderová stále čeká na grandslamový průlom. Pegulaová by byla největší hrozbou, protože Šwiatekovou už třikrát porazila (dvakrát na severoamerických betonech) a během přípravy vyhrála devět z 10 zápasů. Navíc jako jediná sebrala dominující Aryně Sabalenkové v Cincinnati více než sedm gamů.

Šwiatekové část pavouka.Šwiatekové část pavouka. (@ US Open Tennis Twitter)

Jelena Rybakinová se řadí mezi největší favoritky, ale zároveň nad její formou visí velký otazník. Bývalá wimbledonská šampionka se letos velmi často trápí zdravotně a po nezdaru v semifinále Wimbledonu odehrála jen jeden zápas, v němž nevyužila mečboly proti Leylah Fernandezové. Přesto v aktuálním roce hrála už pět finále a třikrát triumfovala.

Pokud nebude ruská rodačka reprezentující Kazachstán zdravotně limitována, tak by si měla poradit s kvalifikantkou Destanee Aiavaovou i další kvalifikantkou Jessikou Ponchetovou, či Saisai Zheng. Do třetího kola se může dostat Caroline Garciaová, nebo Caroline Wozniacká a ani ty by neměly představovat větší problém.

Od osmifinále by to mohlo být podstatně těžší. Beatriz Haddadová Maiaová se totiž chytla na probíhající poslední generálce v Clevelandu a Anna Kalinská, když ji netrápí zdravotní problém, nemá potíže vyhrávat souboje s nejlepšími hráčkami na světě.

Ve čtvrtfinále by mohla Rybakinová změřit síly s Jelenou Ostapenkovou, dvojnásobnou šampionkou Naomi Ósakaovou, svou poslední přemožitelkou Fernandezovou, rozjetou Julií Putincevovou, nebo finalistkou posledních dvou grandslamů Jasmine Paoliniovou. Čtvrtfinálová fáze vypadá pro Rybakinovou rozhodně jako nejtěžší a hodně bude záležet na tom, zda jí vydrží zdraví.

Rybakinové část pavouka.Rybakinové část pavouka. (@ US Open Tennis Twitter)

Coco Gauffová je další z největších favoritek, u níž by nebyl konec před semifinálovou fází výraznějším překvapením. Američanka čeká na titul od ledna a v posledních týdnech se vyloženě trápila, když napříč čtyřmi turnaji zaznamenala dohromady jen šest výher. Obhajobu většího titulu si vyzkoušela už na tisícovce v Cincinnati a ztroskotala hned po úvodním zápase. Pod velkým tlakem bude coby loňská šampionka také na US Open.

Jako první by mohla dělat Gauffové potíže zkušená Elina Svitolinová ve třetím kole. V těch předchozích totiž americká jednička narazí na Varvaru Gračovovou a Tatjanu Mariaovou, či kvalifikantku Solanu Sierraovou.

Ještě větší hrozbu než Ukrajinka Svitolinová představuje Emma Navarrová. Její krajanka totiž stále prožívá nejlepší období kariéry, momentálně bojuje na generálce v Monterrey a Gauffovou snadno porazila před pár týdny v osmifinále ve Wimbledonu.

Slabší formy a nižšího sebevědomí Gauffové by mohla případně využít Barbora Krejčíková. Největší česká naděje, nasazená osmička a úřadující wimbledonská šampionka může být její čtvrtfinálovou soupeřkou.

Gauffové část pavouka.Gauffové část pavouka. (@ US Open Tennis Twitter)

Aryna Sabalenková načasovala formu na US Open výborně. Na tisícovce v Cincinnati naprosto dominovala a v pěti zápasech neztratila jediný set, přestože se střetla se světovou jedničkou a rivalkou Igou Šwiatekovou a také rozjetou Jessicou Pegulaovou. V Ohiu slavila svůj první triumf po úspěšné obhajobě titulu na lednovém Australian Open.

Pokud hodlá pokračovat v takové výkonnosti i na US Open, tak bude jen velmi těžko k zastavení. Loňská finalistka bude v úvodním kole čelit kvalifikantce Priscille Honové a snadné vítězství se očekává také v duelu s Lulu Sunovou, která prožívá životní období, nebo Luciou Bronzettiovou. Z nasazených může jako první potkat nestabilní Jekatěrinu Alexandrovovou. Na Rusku si musí kvůli vyrovnané vzájemné bilanci 3:3 určitě dát pozor.

Osmifinále by mohlo být snazší než třetí kolo s Alexandrovovou, protože finalistka ročníku 2017 a loňská semifinalistka Madison Keysová bojuje v posledních týdnech se zraněním a bývalá deblová parťačka Sabalenkové Elise Mertensová se letos trápí.

Čtvrtfinálovou soupeřkou Sabalenkové by mohla být zlatá medailistka z nedávné olympiády Qinwen Zheng, nebo Donna Vekičová. Zatímco Číňanku snadno porazila loni na US Open i v letošním finále Australian Open, s Vekičovou prohrála šest z předchozích osmi soubojů.

Sabalenkové část pavouka.Sabalenkové část pavouka. (@ US Open Tennis Twitter)

Podle momentální formy to vypadá na finále mezi světovou jedničkou Igou Šwiatekovou a dvojkou Arynou Sabalenkovou. I s ohledem na vystoupení na poslední velké generálce jsou tyto dvě největšími kurzovými favoritkami, přičemž jejich závěrečné střetnutí v Cincinnati vyznělo jasně pro Bělorusku.

Pět z jejich 12 měření sil se uskutečnilo ve finále, ovšem ještě nikdy se v něm nepotkaly na grandslamech. Na US Open je šance na první takové střetnutí velká, protože jejich největší rivalky Gauffová a Rybakinová na tom nejsou v posledních týdnech vůbec dobře.

Je ale potřeba zmínit, že pro Šwiatekovou je Rybakinová, kterou může potkat v semifinále, velmi neoblíbenou soupeřkou. S Rybakinovou má bilanci 2:4, letos 1:1. Jejich dva duely v aktuálním roce měly celkem nečekaný výsledek, Rybakinová měla navrch na antuce ve Stuttgartu a Šwiateková se radovala ve finále na betonu v Dauhá.

 

Největší favoritky

Vizitka Igy Šwiatekové.Vizitka Igy Šwiatekové. (@ Livesport)

Iga Šwiateková už třetím rokem po sobě kralovala na French Open a potvrdila svou antukovou dominanci z posledních let. Na ostatních grandslamech však 23letá Polka pohořela, s Australian Open i Wimbledonem se rozloučila již ve třetím kole. Přesto je nadále jednoznačnou královnou světového pořadí. V aktuální sezoně posbírala už pět titulů, čtyři z nich získala na prestižních podnicích série WTA 1000, a má parádní bilanci 55:7.

Nejlepší letošní výsledky: French Open, Řím, Madrid, Indian Wells, Dauhá (triumf)
Největší letošní úspěchy na venkovních betonech: Indian Wells, Dauhá (triumf)
Letošní bilance: 55:7
Letošní bilance na venkovních betonech: 25:4
Grandslamy: Australian Open (3. kolo), French Open (triumf), Wimbledon (3. kolo)

Po zmíněném triumfu na French Open sbírala jedno zklamání za druhým. Kromě nezdaru ve Wimbledonu získala na olympijském turnaji na pařížské antuce "jen" bronzovou medaili. Na tisícovce v Cincinnati, své jediné přípravné akci před US Open, nebyla v nejlepší formě a v semifinále jasně prohrála s rivalkou Arynou Sabalenkovou.

Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Generálka: Cincinnati (semifinále)

Na kontě má pět grandslamových trofejí a jen jednu vybojovala mimo oblíbené French Open. Povedlo se jí to právě v New Yorku, a to předloni. Ve Flushing Meadows startovala dohromady pětkrát a při posledních třech návštěvách prošla minimálně do osmifinále.

Kariérní bilance: 16:4
Nejlepší výsledek: triumf (2022)
Loňský výsledek: osmifinále


Možná cesta turnajem
1K: Rachimovová | H2H 0:0
2K: Savilleová | H2H 2:0, NEBO Šibaharaová | H2H 0:0
3K: (25) Pavljučenkovová | H2H 1:0
OF: (16) Samsonovová | H2H 3:0
ČF: (6) Pegulaová | H2H 6:3
SF: (4) Rybakinová | H2H 2:4
F: (2) Sabalenková | H2H 8:4

 

Vizitka Aryny Sabalenkové.Vizitka Aryny Sabalenkové. (@ Livesport)

Aryna Sabalenková měla vynikající vstup do letošní sezony, když uhrála finále na silně obsazené generálce v Brisbane a úspěšně obhájila titul na Australian Open. Po druhém grandslamovém triumfu však přišlo pořádně dlouhé čekání na další prvenství. Šestadvacetiletá Běloruska se dočkala až těsně před US Open a vrátila se na post světové dvojky. V probíhající sezoně byla už pětkrát ve finále.

Nejlepší letošní výsledky: Cincinnati, Australian Open (triumf); Řím, Madrid, Brisbane (finále)
Největší letošní úspěchy na venkovních betonech: Cincinnati, Australian Open (triumf); Brisbane (finále)
Letošní bilance: 39:11
Letošní bilance na venkovních betonech: 23:6
Grandslamy: Australian Open (triumf), French Open (čtvrtfinále), Wimbledon (nehrála)

Do US Open Series naskočila po vynechaném Wimbledonu, o nejslavnější turnaj přišla kvůli zranění ramene. Ve Washingtonu překvapivě prohrála semifinále s Marií Bouzkovou a v Torontu vypadla ve čtvrtfinále s Amandou Anisimovovou. Na poslední akci v Cincinnati se ovšem rozjela k naprosté dominanci a neztratila v ani jednom z pěti zápasů set, ačkoli potkala i světovou jedničku Igu Šwiatekovou.

Bilance z posledních 10 zápasů: 8:2
Generálka: Washington (semifinále), Toronto (čtvrtfinále), Cincinnati (triumf)

Úvodní tři starty v hlavní fázi US Open zakončila nejpozději v osmifinále, nicméně v posledních třech letech ve Flushing Meadows excelovala. V ročnících 2021-22 prošla do semifinále a v loňském finále vedla o set nad Coco Gauffovou.

Kariérní bilance: 21:6
Nejlepší výsledek: finále (2023)
Loňský výsledek: finále


Možná cesta turnajem
1K: Honová | H2H 1:0
2K: Sunová | H2H 0:0, NEBO Bronzettiová | H2H 1:0
3K: (29) Alexandrovová | H2H 3:3
OF: (14) Keysová | H2H 3:1
ČF: (7) Qinwen Zheng | H2H 2:0
SF: (3) Gauffová | H2H 3:4
F: (1) Šwiateková | H2H 4:8

 

Vizitka Coco Gauffové.Vizitka Coco Gauffové. (@ Livesport)

Coco Gauffová během loňské US Open Series poprvé triumfovala na pětistovkách, podnicích WTA 1000 i na grandslamech a v životním období pokračovala na začátku letošní sezony, když obhájila titul v Aucklandu. Dvacetiletá Američanka se sice poprvé vyšplhala na post světové dvojky a je i v tomto roce pravidelnou účastnicí závěrečných kol, nicméně na další triumf a vlastně i finále čeká od zmíněného prvenství v úvodním lednovém týdnu na Novém Zélandu.

Nejlepší letošní výsledky: Auckland (triumf)
Největší letošní úspěchy na venkovních betonech: Auckland (triumf)
Letošní bilance: 38:14
Letošní bilance na venkovních betonech: 19:7
Grandslamy: Australian Open (semifinále), French Open (semifinále), Wimbledon (osmifinále)

Antukové jaro i travnatou část sezony měla docela solidní, ovšem v posledních týdnech potvrdila slabší formu. Na olympiádě v Paříži se řadila mezi největší favoritky na zisk medaile, avšak prohrála už v osmifinále s Donnou Vekičovou. Na domácích betonech pohořela, v Torontu skončila v osmifinále na Dianě Šnajderové a při obhajobě titulu v Cincinnati padla hned s Julií Putincevovou.

Bilance z posledních 10 zápasů: 6:4
Generálka: Toronto (osmifinále), Cincinnati (2. kolo)

US Open možná bude navždy jejím nejoblíbenějším grandslamem a možná nejen kvůli bouřlivé domácí podpoře. Před rokem tady totiž získala svůj jediný dosavadní grandslamový titul, když ve finále po obratu zdolala Arynu Sabalenkovou. V hlavní soutěži domácího majoru startovala pětkrát, úvodní tři účasti zakončila v prvním týdnu.

Kariérní bilance: 14:4
Nejlepší výsledek: triumf (2023)
Loňský výsledek: triumf


Možná cesta turnajem
1K: Gračovová | H2H 1:0
2K: Mariaová | H2H 1:0, NEBO Sierraová | H2H 0:0
3K: (27) Svitolinová | H2H 1:1
OF: (13) Navarrová | H2H 1:1
ČF: (8) Krejčíková | H2H 0:1
SF: (2) Sabalenková | H2H 4:3
F: (1) Šwiateková | H2H 1:11

 

Vizitka Jeleny Rybakinové.Vizitka Jeleny Rybakinové. (@ Livesport)

Jelena Rybakinová se v letošní sezoně velmi často trápí se zdravotními problémy. Pětadvacetiletá ruská rodačka reprezentující Kazachstán se přesto může pochlubit skvělou bilancí 40:9, třemi triumfy na pětistovkách a celkově pěti odehranými finálovými souboji. V žebříčku se stále drží mezi nejlepší čtyřkou a na US Open bude obhajovat pouze třetí kolo. Zatímco na Australian Open skončila senzačně ve druhém kole, na dalších dvou majorech to dotáhla minimálně do čtvrtfinále.

Nejlepší letošní výsledky: Stuttgart, Abú Zabí, Brisbane (triumf); Miami, Dauhá (finále)
Největší letošní úspěchy na venkovních betonech: Abú Zabí, Brisbane (triumf); Miami, Dauhá (finále)
Letošní bilance: 40:9
Letošní bilance na venkovních betonech: 22:5
Grandslamy: Australian Open (2. kolo), French Open (čtvrtfinále), Wimbledon (semifinále)

Po nezdaru v semifinále Wimbledonu se měla připravovat na závěrečný grandslam roku. Na generálkách však odehrála dohromady jen jeden zápas, v úvodním duelu na tisícovce v Cincinnati nevyužila mečboly proti bývalé finalistce US Open Leylah Fernandezové.

Bilance z posledních 10 zápasů: 6:4
Generálka: Cincinnati (2. kolo)

US Open je jejím jednoznačně nejslabším grandslamem a jediným, na kterém ještě nedokázala projít do druhého týdne. Za sebou má pět startů v hlavní soutěži a nejdál se podívala do třetího kola, naposledy loni.

Kariérní bilance: 4:5
Nejlepší výsledek: 3. kolo (2021, 2023)
Loňský výsledek: 3. kolo


Možná cesta turnajem
1K:
Aiavaová | H2H 0:0
2K: Ponchetová | H2H 0:0, NEBO Saisai Zheng | H2H 2:0
3K: (28) Garciaová | H2H 2:0
OF: (15) Kalinská | H2H 3:2
ČF: (5) Paoliniová | H2H 2:2
SF: (1) Šwiateková | H2H 4:2
F: (2) Sabalenková | H2H 3:6

 

Češky v akci

Vizitka Barbory Krejčíkové.Vizitka Barbory Krejčíkové. (@ Livesport)

Barbora Krejčíková se během antukového jara vrátila po dvouměsíční pauze zaviněné zdravotními problémy a na nejpomalejším povrchu prohrála včetně French Open všechny čtyři zápasy. Osmadvacetileté Češce se moc nepovedla ani příprava na nejslavnější tenisový turnaj. O to překvapivější byl její šokující triumf ve Wimbledonu, kde získala svůj druhý kariérní grandslamový titul ve dvouhře. Následně se řadila k černým koňům olympijského turnaje na pařížské antuce, ale i vinou náročného programu vypadla ve čtvrtfinále.

Nejlepší letošní výsledky: Wimbledon (triumf)
Největší letošní úspěchy na venkovních betonech: Abú Zabí, Australian Open (čtvrtfinále)
Letošní bilance: 17:10
Letošní bilance na venkovních betonech: 5:3
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále), French Open (1. kolo), Wimbledon (triumf)

Po nezdaru ve čtvrtfinále olympiády proti Anně Karolíně Schmiedlové měla startovat na prestižních tisícovkách v Montrealu a Cincinnati. Z obou turnajů se však zřejmě kvůli náročnému programu posledních týdnů odhlásila a na US Open tedy dorazila bez jediného přípravného zápasu.

Bilance z posledních 10 zápasů: 9:1
Generálka: žádná

Úvodních pět návštěv US Open zakončila v kvalifikaci a debut v hlavní soutěži v roce 2021 dotáhla až do čtvrtfinále. Předloni však ztroskotala už ve druhém kole, a loni dokonce hned v tom prvním.

Kariérní bilance: 5:3
Nejlepší výsledek: čtvrtfinále (2021)
Loňský výsledek: 1. kolo

 

Vizitka Lindy Noskové.Vizitka Lindy Noskové. (@ Livesport)

Linda Nosková měla vynikající vstup do sezony, když postoupila do semifinále na silně obsazené pětistovce v Brisbane a na Australian Open dosáhla na své první grandslamové čtvrtfinále. Devatenáctiletá Češka, která debutovala v TOP 30 žebříčku, se však začala v únoru trápit a další vítěznou sérii zaznamenala až po více než pěti měsících semifinálovou účastí na domácím Livesport Prague Open. Momentálně figuruje na 35. místě světového pořadí a mezi nasazené na US Open se nevešla.

Nejlepší letošní výsledky: Monterrey (zatím semifinále); Praha, Brisbane (semifinále)
Největší letošní úspěchy na venkovních betonech: Monterrey (zatím semifinále); Brisbane (semifinále)
Letošní bilance: 26:16
Letošní bilance na venkovních betonech: 17:7
Grandslamy: Australian Open (čtvrtfinále), French Open (2. kolo), Wimbledon (2. kolo)

Po nezdarech v prvním kole na olympiádě v Paříži (Xiyu Wang) a také na tisícovce v Cincinnati (Lulu Sunová) účinkuje v tomto týdnu na pětistovce v mexickém Monterrey. Po cestě do semifinále vyřadila Annu Danilinovou, Xiyu Wang a bývalou šampionku Elinu Svitolinovou, ani jedné nepovolila set.

Bilance z posledních 10 zápasů: 6:4
Generálka: Cincinnati (1. kolo), Monterrey (zatím semifinále)

Předloňský debut na US Open zahájila zvládnutou tříkolovou kvalifikací a v prvním kole hlavní soutěže prohrála s Marií Bouzkovou. Loni se dostala do druhého kola, v němž byla nad její síly Ons Jabeurová.

Kariérní bilance: 1:2
Nejlepší výsledek: 2. kolo (2023)
Loňský výsledek: 2. kolo

 

Vizitka Karolíny Muchové.Vizitka Karolíny Muchové. (@ Livesport)

Karolína Muchová odehrála v letošní sezoně zatím jen 11 zápasů s bilancí sedmi výher a čtyř porážek. Sedmadvacetiletá Češka se totiž po loňském semifinále právě na US Open začala trápit se zraněním pravého zápěstí. Konzervativní léčba nezabrala, operace byla nakonec nevyhnutelná a na kurty se vrátila až těsně před Wimbledonem. Na dvou z pěti turnajů vypadla v prvním kole a jejím maximem je finále na antuce v Palermu.

Nejlepší letošní výsledky: Palermo (finále)
Největší letošní úspěchy na venkovních betonech: Cincinnati (2. kolo)
Letošní bilance: 7:4
Letošní bilance na venkovních betonech: 1:1
Grandslamy: Australian Open (nehrála), French Open (nehrála), Wimbledon (1. kolo)

Po nepovedeném debutu na olympijských hrách se na závěrečný grandslam sezony připravovala pouze na tisícovce v Cincinnati. Loňská finalistka podniku v Ohiu měla smůlu na los, po výhře nad Dajanou Jastremskou v prvním kole narazila na skvěle hrající pozdější finalistku Jessicu Pegulaovou. V novém vydání žebříčku vypadla z TOP 50.

Bilance z posledních 10 zápasů: 6:4
Generálka: Cincinnati (2. kolo)

Právě na US Open před šesti lety prorazila na hlavní okruh. V hlavní soutěži startovala šestkrát a jen dvakrát ztroskotala v prvním kole (2021-22). Tyto dva nezdary napravila loni, kdy prohrála ve dvou těsných setech semifinále s pozdější šampionkou Coco Gauffovou.

Kariérní bilance: 12:6
Nejlepší výsledek: semifinále (2023)
Loňský výsledek: semifinále

 

Vizitka Marie Bouzkové.Vizitka Marie Bouzkové. (@ Livesport)

Marie Bouzková má v aktuální sezoně nelichotivou zápasovou bilanci 18:17 (na betonech negativní 9:11) a na kontě jen tři postupy do čtvrtfinále. Ačkoli nemá 26letá Češka v tomto roce svou nejlepší možnou formu, už dvakrát si zahrála o titul. Stále však platí, že na nejvyšším okruhu triumfovala pouze předloni na domácím Livesport Prague Open. Bývalá světová čtyřiadvacítka momentálně figuruje na 42. místě světového pořadí.

Nejlepší letošní výsledky: Washington, Bogotá (finále)
Největší letošní úspěchy na venkovních betonech: Washington (finále)
Letošní bilance: 18:17
Letošní bilance na venkovních betonech: 9:11
Grandslamy: Australian Open (1. kolo), French Open (3. kolo), Wimbledon (2. kolo)

Po několika protrápených týdnech šokovala postupem do finále pětistovky ve Washingtonu, v hlavním městě USA si dokonce vyšlápla na Arynu Sabalenkovou a byla jediný set od triumfu. Zlepšenou formu však na prestižních tisícovkách v Torontu a Cincinnati nevyužila a prohrála hned s Beatriz Haddadovou Maiaovou a Magdalenou Frechovou.

Bilance z posledních 10 zápasů: 5:5
Generálka: Washington (finále), Toronto (1. kolo), Cincinnati (1. kolo)

Na US Open ovládla v roce 2014 juniorskou soutěž. Mezi dospělými však v tomto dějišti účinkovala sedmkrát a přes první kolo hlavního losu postoupila až v posledních dvou letech. Jejím maximem je loňské třetí kolo.

Kariérní bilance: 3:6
Nejlepší výsledek: 3. kolo (2023)
Loňský výsledek: 3. kolo

 

Vizitka Kateřiny Siniakové.Vizitka Kateřiny Siniakové. (@ Livesport)

Kateřina Siniaková pokračuje v letošní sezoně ve sbírání parádních úspěchů v deblových soutěžích. Po solidním závěru loňského roku se však 28leté Češce nedaří ve dvouhře. V aktuální sezoně sice triumfovala na podniku 125k ve Španělsku a momentálně zaostává jen o devět míst za svým žebříčkovým maximem, nicméně na nejvyšším okruhu zapsala před startem US Open Series pouhé dvě čtvrtfinálové účasti.

Nejlepší letošní výsledky: Cleveland (zatím semifinále)
Největší letošní úspěchy na venkovních betonech: Cleveland (zatím semifinále)
Letošní bilance: 29:18
Letošní bilance na venkovních betonech: 12:9
Grandslamy: Australian Open (2. kolo), French Open (2. kolo), Wimbledon (2. kolo)

Na olympiádě v Paříži, kde nakonec vybojovala zlatou medaili v mixu, i na tisícovce v Cincinnati ztroskotala hned v prvním kole. Ani na poslední generálce v Clevelandu nemá svou nejlepší formu, ovšem vydřela už tři obraty a bude hrát semifinále.

Bilance z posledních 10 zápasů: 6:4
Generálka: Cincinnati (1. kolo), Cleveland (zatím semifinále)

Hlavní soutěž US Open absolvovala v minulosti devětkrát a jejím nejlepším výsledkem je třetí kolo z ročníku 2018. Loni se loučila hned po úvodním zápase s Annou Kalinskou.

Kariérní bilance: 5:9
Nejlepší výsledek: 3. kolo (2018)
Loňský výsledek: 1. kolo

 

Vizitka Karolíny Plíškové.Vizitka Karolíny Plíškové. (@ Livesport)

Karolína Plíšková získala v únoru v Kluži svůj první titul po více než čtyřech letech a postoupila do semifinále na tisícovce v Dauhá a do osmifinále podniku stejné kategorie v Dubaji. Dvaatřicetiletá Češka tímto přerušila velmi dlouhou sérii turnajů, na kterých nevyhrála více než jeden zápas. Bývalá světová jednička se však začala zase trápit a další vítěznou šňůru zaznamenala jen po cestě do finále v Nottinghamu. Na všech letošních grandslamech dohrála hned v prvním kole.

Nejlepší letošní výsledky: Kluž (triumf); Nottingham (finále)
Největší letošní úspěchy na venkovních betonech: Dauhá (semifinále)
Letošní bilance: 19:15
Letošní bilance na venkovních betonech: 9:9
Grandslamy: Australian Open (1. kolo), French Open (1. kolo), Wimbledon (1. kolo)

Přípravu na US Open zakončila s bilancí dvou výher a tří porážek. Ve Washingtonu prohrála hned v prvním kole s Yafan Wang a v Torontu i Cincinnati vypadla ve druhém kole po nezdarech proti Jessice Pegulaové a Miře Andrejevové.

Bilance z posledních 10 zápasů: 4:6
Generálka: Washington (1. kolo), Toronto (2. kolo), Cincinnati (2. kolo)

Na US Open si v roce 2016 zahrála své první grandslamové finále a od té doby prošla do druhého týdne v pěti ze sedmi případů. Loni ztroskotala již ve druhém kole na raketě Clary Burelové. Její letošní start bude celkově patnáctým.

Kariérní bilance: 29:11
Nejlepší výsledek: finále (2016)
Loňský výsledek: 2. kolo

 

Vizitka Brendy Fruhvirtové.Vizitka Brendy Fruhvirtové. (@ Livesport)

Brenda Fruhvirtová měla na začátku letošní sezony nakročeno k dalšímu progresu, jenže jednu z nejtalentovanějších teenagerek neustále brzdí zdravotní problémy. Sedmnáctiletá Češka, která na začátku roku debutovala v TOP 100 žebříčku, odehrála v aktuálním roce pouhých devět turnajů a má bilanci 15:9. Letos se jí podařilo vybojovat první výhry v hlavních soutěžích na nejvyšším okruhu a zároveň v hlavních losech grandslamových podniků.

Nejlepší letošní výsledky: Wimbledon, Řím, Miami, Auckland, Australian Open (2. kolo)
Největší letošní úspěchy na venkovních betonech: Miami, Auckland, Australian Open (2. kolo)
Letošní bilance: 15:9
Letošní bilance na venkovních betonech: 8:3
Grandslamy: Australian Open (2. kolo), French Open (kvalifikace), Wimbledon (2. kolo)

Poslední akci absolvovala na konci července v německém Hechingenu a obhajobu titulu musela po skreči zakončit hned v prvním kole. Jedná se o její jediné letošní vystoupení na okruhu ITF, na kterém získala už 15 titulů.

Bilance z posledních 10 zápasů: 5:5
Generálka: žádná

Debut na US Open si odbyla loni a skončila hned v prvním kole kvalifikace po výprasku od Mojuky Učidžimaové.

Kariérní bilance: 0:0
Nejlepší výsledek: 1. kolo (2024)
Loňský výsledek: kvalifikace

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

28
Přidat komentář
paddy
Časopis Forbes zveřejnil výdělky tenistů v letošním (neúplném) roce.

To nám krásně vysvětluje důvod, proč Swiatek nechce hrát. Mimo kurty si totiž vydělá více peněž na kurtu. Komu by se pak chtělo vstávat z postele? smile

Top-10 tennis players earning the most money in 2024 in dollars ($)

Carlos Alcaraz: 42.3M with 32 off the courts
Novak Djokovic: 37.2M with 25 off the courts
Cori Gauff: 27.1M with 20 off the courts
Iga Swiatek: 26.7M with 15 off the courts
Jannik Sinner: 26.6M with 15 off the courts
Rafael Nadal: 23.3M with 23 off the courts
Daniil Medvedev: 20.3M with 13 off the courts
Naomi Osaka: 14.6M with 14 off the courts
Casper Ruud: 13.9M with 10 off the courts
Aryna Sabalenka: 13.7M with 7 off the courts

=============
Ohledně Swiatek se v médiích nedávno psalo, jestli je sportovní chodit na dlouhé hajzlíkové pauzy (ve stylu Cypcyprase nebo Krejcheatkové a dalších).
Swiatek na OH s Collins, v Cincy s Andreevou

(Vandeweghe on Tennis Channel)
"It's been spoken about, Iga's tactic of going to the bathroom, changing her kit, taking her time, ALWAYS after losing a set.
"If I was still playing, I would definitely be very aware of it... she's trying to disrupt my rhythm..."

Navrátilová k tomu pěkně poznamenala, že ona sama v 1700 zápasech hajzlíkovou pauzu na rozhození soupeřky nikdy nepoužila. smile

Tady vidíme, jak se tenis změnil. Dnešní hráči jsou přeplácení a neštítí ničeho. smile

To je hnus velebnosti
https://www.youtube.com/watch?v=vzBgFgCJSoM

náhodou jsem ještě narazil na USO 2022 (livesport.cz)
Přestávka na toaletu jako zásadní moment semifinále US Open? Zdá se, že skutečně ano. Iga Šwiateková (21) si po prohraném prvním setu s Arynou Sabalenkovou (24) musela odskočit a když se vrátila, byla jako vyměněná.
Reagovat
tommr
klasika: Gauff a Osaka hrajou tužku ale prachy se jim sypou ve velkým ...
Co se týče Swiatek tak to její věčný kňourání je už neskutečně otravný. Já chápu že chce co nejvíc peněz za co nejmín práce ale nemusela by to tak okatě přehánět ...
Reagovat
winsett8
Forbes je společenský magazín, takže to hodnocení pouze dokresluje, jak kdo je dále úspěšnější i mimo kurt. Ostatně to boří klišé, že hráči z bývalého východního bloku nemůžou uzavřít lukrativní smlouvy. S tou Swiantek jsem to moc nepochopil, letos odehrála 55 zápasů, a potencionálně jich může odehrát dalších 30. Řešit pauzu 3 a nebo 5 minut mi přijde dětinské, tak to neměli zavádět. A to nemluvím o ošetření během zápasu, také častý jev. Osobně, je to pouze o zvyku, a pokud to soupeře vycuká, asi bude chyba někde jinde. Kdysi se říkalo, když se ti nedaří, něco změň. Samotní komentátoři tento termín rádi používají - pauza v rámci taktiky -, což má jistě logiku, nicméně z podstaty věci, tomu tak vždycky není. Pitný režim, propocené triko a další elementy vyplývající ze hry, mi jistě dají za pravdu.
US open, patří vzásadě mezi nejbouřlivější turnaj, kde diváci hrají také svou roli, od hráče se vyžadují určité emoce, čehož jsme byli v minulosti několikrát svědky, a také musí zvládnou i tento element, pokud chce v turnaji uspět. Proto predikovat před turnajem (US open), jakékoliv vítěze je zbytečné.
Reagovat
paddy
Ve WTA je potřeba být pořádně opatrný a tradiční recept na úspěch je tipovat na vítězku top 250. Kdo chce jít do většího rizika, tak se často vyplácí konzervativní přístup tipovat top 50. Odvážnější tipy jsou vhodné už spíše jen pro dobrodruhy. smile

Já stejně jako ve Wimbledonu považuji za hlavní favoritku Sabalenku smile (kvůli avizovanému zranění jsem pak tip musel odvolat), která zářila v Cincy. Ale zde pozor. Tam ji k výhře stačil pouze první servis, protože tamní centrkurt měl bleskovou rychlost (viz ATP preview). Na USO budou kurty pomalejší, ale stále by rychlost měla být vyšší oproti dřívějším letem. Sabalenka to bude mít oproti Cincy rozhodně složitější a taková Pegula smile by mohla docela kousat (druhý hlavní tip).

Swiatek se obecně také považuje za hlavní favoritku, ale ta by zase mohla nečekaně rupnout se slabší soupeřkou. Připomenu, že antuka byla na USO pouze v letech 1975-77. To nebyla ještě ani na světe. Gauff je v posledních týdnech docela mimo (neustále brečí a ostatní křivě obviňuje z rasismu) a čeká jí zasloužený propad na 6. místo rankingu, který tady určitě společně oslavíme. smile Rybakině znovu nevěřím. Nezapomínat na strategii "pole proti".

Z hlediska černých klisen newyorské steeplechase bych upozornil na Adreevu smile (třetí hlavní tip), která postupně proniká do nejvyšších pater rankingu s výhledem na top 5 či dokonce top 3. Nesmí se zapomínat ani na odolnou Paolini, která je letos hodně nebezpečná. A nakonec upozorním na bojovnici Navarro, která umí soupeřkám překazit dopodávání setu či zápasu. Doufám, že stejně jako ve Wimbledonu porazí v osmifinále Gauff a určitě by ji slušelo SF se Sabalenkou, kterou letos v IW porazila. S tím bude většina lidí na TP souhlasit. Navarro je nasazená 13, tak snad to bude šťastná 13 smile
Reagovat
paddy
Na závěr se zastavím u nechutného odstoupení Jabeur, těsně pop losu, jako kdyby o pár hodin dříve nevěděla, že nebude hrát. Je to známá vomitářka
Vzhledem k jejímu nasazení jako číslo 17 to naštěstí nemělo takový dopad do pavouka, ale jestli na to někdo doplatil, tak je to Swiatek, která do své osminky vyfasovala Andreevu (hlavní nebezpečná hráčka z druhé šestnáctky), která by jinak byla v osmince Krejčíkové místo Azarenky.
Polský tommr musí být pořádně naštvaný, ale český tommr se raduje. Klasická hra s nulovým součtem a svět je v rovnováze smile

Sabalenka 3.65
Swiatek 4.5
Gauff 7.8
Rybakina 10
Pegula 15
Zheng 23
Andreeva 25
Krejcikova 30
Navarro 32 smile
Collins 33
Paolini 33
Reagovat
com
Doplnil bych par ceskych jmen

Markéta Vondroušová 45
Karolína Muchová 45
Linda Nosková 85
Karolína Plíšková 111 smile
Marie Bouzková 111
Kateřina Siniaková 130
Brenda Fruhvirtová s tou se nepočítá
Reagovat
paddy
co to máš za starý nesmysly, Vondroušová ani nehraje
dej kurz 200 za barák a budeš mít celou vesnici smile smile

Muchova 60
Noskova 150
Pliskova 200
Siniakova 250
Bouzkova 260
Fruhvirtova 550
Schmiedlova 650 smile

mimochodem Swiatek má v 1k LLulína smile
Reagovat
TSP
Takovéto předpovědi jsou k ničemu. Nevzpomínám si, že by se nějaká vůbec kdy vyplnila. Bára umí překvapit, ale málokdy podává opakovaně špičkové výkony. Už třetí kolo bude úspěch. Jediné, co bude platit, je to staré židovské : "Všechno je jinak."
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já zase myslím, že Bára by aspoň ten titul dát mohla a jestli ne, tak ať vynadá pořadatelům, že se snažili málo jako vždycky. Žádný ty sladký kecy, že je to její nejoblíbenější turnaj, kam se ráda vrací...
Reagovat
Serpens
Tyhle prognózy vedou vždy k pohromě, nevzpomínám si, že by někdy nějaká vyšla. Češky při velkých výsledcích většinou prekvapují, od Báry se to očekává, a ta nikdy nepridavala úspěchy těsně po sobě. Já hádám Bouzkovou, možná Lindu, pokud se jí podari navázat na Mexiko.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
smile
Reagovat
PTP
Rybakina se rozešla s Vukovem a tady nic? Takový drama a tady nic? Skončí jako Plíšková?
Reagovat
com
neskonci, svetova jednicka z ni nikdy nebude
Reagovat
PTP
Ani na týden?
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Reagovat
frenkie57
Možná ne, ale je z toho vršku rozhodně nejsympatičtější.
Reagovat
Mantra
Brenda má Lepchenko.
Takže konec v 1.kole
Reagovat
Mony
Je to spatné
Reagovat
Sinuhet1
To je zase nadpis
Reagovat
tommr
já Báře moc nevěřím a tipuju že skončí už ve třetím kole (Badosa) nebo nejpozději ve čtvrtým (Azarenka, Sakkari) ...
Pokud by některá z našich mohla na USO dojít daleko (tzn. čtvrtfinále a výš) tak by to mohla být jedna z těch čtyř co jsou ve čtvrté osmince. Přál bych to Karolíně Plíškový ale pravděpodobnější je že by to mohla být bud Karolína Muchová nebo Linda Nosková ...
Reagovat
frenkie57
Kdyby měla Krejču vyřadit Sekyra, to by byla strašná potupa.
U Karo P. bude jako vždy záležet, jak jí bude chodit servis. Pak třeba nějaké to kolo udělá.
Linda N. když předvede výkon jako se Svitkou, může dojít i daleko. Vlastně jí věřím daleko nejvíce. Na betonu viditelně pookřála.
Mušce nevěřím. Mám jí moc rád, ale nevěřím. Možné ale je, že jí strašák opuštění top100 vybičuje k dobrým výkonům a překvapí.
Hlavně aby nevypadly všechny během 1-2 kol, jak je u našich holek v posledních letech zvykem. Na druhé straně, kdyby zbyla jedna a ta vyválčila finále nebo rovnou titul, nezlobil bych se.
Reagovat
tommr
jj prohra se Sakkari by hodně bolela. Já ale doufám že Sakkari vypadne ještě před čtvrtým kolem. Má tam pár hráček který by jí mohly porazit ...
Reagovat
frenkie57
A kdyby u toho jako bonus rovnou vypadla z TOP10, byl bych velmi spokojen.
Reagovat
NOLE_unvaccinated_GOAT
Proboha co proti ní máte?
Reagovat
frenkie57
Je to vícenásobná podvodnice.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Reagovat
hanz
Houbeles, pokud dojde do třetího kola, tak tam bude otravná Pavlína, na kterou neumím, nebo Holubice, s níž to má taky nehnutý...
Reagovat
com
Krejca v SF Bude rada, kdyz po triumfu z W preleze prvni kolo smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist