Hradecká: Jsme neskutečně týmové, to je naše výhoda

2. 2. 2015, 14:34
Aktuality 138
Nejen hráčkou, ale i poradkyní je tento týden Lucie Hradecká. Jako jediná z výběru kapitána Pály pro víkendové první kolo Fed Cupu v Kanadě má totiž zkušenosti s touto soutěží, ve které budou českému týmu chybět Petra Kvitová a Lucie Šafářová.
Český tým (© Česká sportovní/Pavel Lebeda)

Karolína Plíšková a Tereza Smitková si v minulosti každá jednou s fedcupovým výběrem zatrénovaly, ale v sestavě nikdy nebyly, stejně jako Denisa Allertová.

Devětadvacetiletá Hradecká hrála poprvé Fed Cup před pěti lety a doma má tři repliky vítězných trofejí z let 2011, 2012 a 2014, přičemž především o tu první před čtyřmi lety se výrazně zasloužila. Tenkrát v Rusku ve finále proměnila za stavu 2:2 na zápasy ve čtyřhře mečbol, po kterém vypukla česká radost z triumfu.

"Tým se omladil, jsem tady nejstarší, ale myslím, že to bude stejně skvělý týden jako každý Fed Cup. Holky zapadnou a bude to pohoda," řekla Hradecká. "Jsem tady nejzkušenější z týmu, ale cítím se dobře jako v těch minulých týmech."

Kapitánovi slíbila, že spoluhráčkám pomůže radou, co a jak ve Fed Cupu chodí. Především jim bude klást na srdce, že za úspěchy stojí týmový duch. "Český tým měl vždy výhodu proti ostatním, že jsme neskutečně týmové. Máme pohodu. Nezapadne nikdo, kdo se bude stranit a bude na pokoji. Tam se žije týmově," řekla Hradecká, která se kvůli Fed Cupu odhlásila ze svého oblíbeného turnaje v Midlandu. "Strašně ráda reprezentuju, jsem ráda v týmu," podotkla hráčka I. ČLTK Praha.

Zápas s Kanadou se uskuteční v Québeku, městě pro Hradeckou zaslíbeném. "Mám na něj pěkné vzpomínky," přitakala. V roce 2012 na tamním turnaji WTA, který se koná v září, hrála finále dvouhry, o rok později čtyřhry a loni debl vyhrála. "V Québeku se mi líbí, tak doufám, že si to při Fed Cupu nezkazím."

Tamní halu Hradecká dobře zná, ale na Fed Cup bude jiný povrch než na turnaj. "Normálně na turnaj je tam strašně rychlá guma, ale Slovenky, které tam hrály Fed Cup loni, hrály na pomalejším povrchu. Tak uvidíme," řekla.

Po příletu do Kanady "přivítal" české tenistky podle očekávání mráz pod minus 20 stupňů. "Šála, čepice, rukavice, teplé boty jsou povinností, ale v hale snad zatopí. Venku se člověk zase tak moc vystavovat nebude," řekla Hradecká, která má ráda zimu se sněhem. "To je krásný, ale jinak mám radši léto," řekla pražská rodačka.

Na Fed Cup odletěla dobře naladěná po vyvedeném vstupu do sezony. Na Australian Open prošla z kvalifikace až do 3. kola. "Kdyby šlo na každém turnaji vyhrát čtyři pět zápasů, tak se určitě nebudu zlobit. Člověk musí furt makat, nesmí tzv. usnout a jede se dál, ale člověk víc chce, když vyhrává," podotkla.

Tašky má zabalené na osm týdnů. Z Québecu odletí na jih na šňůru turnajů v Brazílii a v Mexiku. Plány má jasné: ze současného 122. místa v žebříčku dvouhry se po třech letech vrátit do stovky. "Abych měla šanci se dostat v Paříži rovnou do hlavní soutěže," řekla směrem k French Open.

pva, ČTK

Komentáře

138
Přidat komentář
Frick
Kdo myslíte, že by byl lepší? Mne přijde, že Terka je zkrátka šílená nervačka. Denisa zase má ještě méně zkušeností.
Reagovat
sprchon
Já doufám, že si zahrajou obě. Od obou mám docela velké očekávání.
Reagovat
Frick
No nevim. První zápas Lucka, druhý Karolína, třetí karolína - 3:0. A že by dal Pála Terku s Denčou do debla?!
Reagovat
sprchon
První Kája, druhý Denča, třetí Terka a debl Kája + Lucka... Samozřejmě 4:0 pro nás. Takhle je to z mého pohledu ideální. :)
Reagovat
Frick
To by ale Terka hrála jako no. 1. Čili by v případě selhání už to nemohl jistit Kájin druhý singlový zápas.
Reagovat
Frick
resp. jako náhradnice za no. 1
Reagovat
sprchon
Věřím, že to nebude potřeba... A ani Kája nemusí všechno vyhrát, stát se může cokoliv.
Reagovat
Frick
No, jestli nepostoupíme, tak by si Pála musel prohnat hlavou včelku.
Reagovat
blixa
Babo raď. Já bych věřil víc Terce.
Reagovat
Frick
Ale já chi Denču. je o něco hezčí a není to bulík.
Reagovat
misa
Já myslím, že existuje dost webů s krásnýma holkama, kde uvidíš mnohem víc než na tenisových dvorcích.
Reagovat
VlS
Pála mě volal a říkal, že byl u šamanky z kmene Odjibwa a ta mu řekla, jak to vidí veljý duch. Ale nesmí o tom mluvit, veljej duch by se mohl baštvat a poslat na něj medvěda, takže budeme mzset cydržet.
Reagovat
Fandina
To je škoda, že to nemůžeš říci ... úsměv
Reagovat
VlS
Já to nevím, mě to taky neřekl, jen vzkazoval něco o huse a obilí, ale moc jsem mu nerozuměl, asi byl ještě napařenej z wigwamu houbičkama.
Reagovat
Fandina
Pravda, pravda, psal jsi to nahoře, že ti to neřekl, škoda, ale takhle se zase máme na co těšit ... úsměv
Reagovat
Frick
No super. Všichni řeší jen a jen hru a absolutně nikdo, až na perverzního Fricka, neřeší to, jestli jsou hráčky krasavice nebo ohyzdy. BRAVO!
Reagovat
Fandina
A proč by to měl někdo řešit? Jsou jaké jsou a tím to končí. Některá je hezčí, jiná méně a co má být? Každému se líbí něco jiného ... úsměv
Reagovat
Frick
Ok, jasně. Ten vzhled je doplňkovej. Ale to, že Denča není hysterka, to prostě mi je sympatický.

A navíc - je to skutečně největší Popelka, co šla mimo všechny ty farmy (ANOfert, ČLTK, sparta)
Reagovat
Fandina
Terka se rozbrečí, když se jí nedaří. To je samozřejmě špatně, tak se nedá přistupovat ke sportu. Měla by být dravá a ne se hned skládat, když jí to nejde. Ale doufám, že se otrká a už to nebude dělat. Ještě mockrát prohraje, je zbytečné hned ronit slzy. Ale hysterku si představuji trochu jinak.
Reagovat
blixa
Ona je zajímavý paradox. Sice řve, ale furt bojuje, neskládá se. To je opravdu ojedinělý ;-)
Reagovat
sprchon
Nemusí to být špatně. Jen ona sama asi ví, proč brečí. Nakonec už odehrála zápasy, ve kterých brečela i když vyhrávala a nakonec vyhrála. :D
Reagovat
sprchon
Já mám nejraději spojení dobré hry a hezkých holek. Snad na všech hráčkách, které sleduji, vidím něco pěkného nejen ve hře. ;)
Reagovat
Frick
Takže Frančesku nesleduješ?
Reagovat
sprchon
Nikdy jsem ji snad hrát neviděl, ale třeba přijde čas, kdy jí dám šanci, aby mě něčím zaujala. Celkově tenis nesleduju tak dlouho a nemám na to vyhrazený veškerý volný čas, abych sledoval všechno. Zajímá mě většina hráček v TOP 30, některé už mi přirostly k srdci, některé sleduju méně. Plus samozřejmě sleduju všechny Češky.
Reagovat
misa
Zítra se těš na krásu tvé nejmilejší tenistky. Něco malého jsem připravil :-)
Reagovat
sprchon
Protáhneš mě na oslavu jejích narozenin? :) :D No, nechám se překvapit.
Reagovat
misa
To nepřipadá v úvahu, ještě bys mi ji přebral!
Reagovat
sprchon
Neboj, to bych si nedovolil. ;)
Reagovat
misa
Občas si tvými komentáři o to říkáš :-)
Reagovat
FulnekUltras
A doufám, Lucko H., že si po delší době i nějaký ten singlový FC bod připíšeš...
Reagovat
Fandina
vystavuješ, to mě pobavilo :-)))))))) a doufám, že pokud nastoupí, FED bod bude. Držím palce Lucko. Pojď!
Reagovat
sprchon
A první den musejí jít hrát ty dvě hráčky, které budou napsané? Když dám příklad - Kája první zápas vyhraje, druhý měla hrát Lucka. Protože ale vedeme a Pála chce, aby si zahrály debutantky, dostane nakonec přednost Terka nebo Denisa. Je to možné? Ale stejně si myslím, že ke Káje napíše v sobotu jednu z těch mladších. :) Jen ať se otrkají.
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že v takovém případě by Pála mohl Lucku vyměnit leda by byla zdravotně indisponována.
Reagovat
sprchon
To jsem si právě taky myslel... No ať už to udělá jakkoliv, věřím v úspěch a doufám, že se Denča a Terka dostanou do hry. :)
Reagovat
Fandina
Podle žebříčku je Lucka nejníž. Kdyby to Pála stavěl tak, byla dvojkou za Kájou Terka, Denisa a pak teprve Lucka. Já myslím, že to tak i bude. Ale záleží samozřejmě na momentální sutuaci i těsně před zápasem.
Reagovat
Frick
To ten Pála (..Petra, Lucka) fakt věděl, že Genie tam hrát nebude a to rozmejšlení byla jen hra?
Reagovat
misa
Vzhledem k tomu, že byl v Austrálii, tak je to pravděpodobné.
Reagovat
PetaM
chtěli z Fricka udělat jen blbce ... Ne, že by to bylo něco extra těžkého.
Reagovat
EllNino
to je strašně jednoduchý :DD
Reagovat
VlS
Blbce nikdo z nikoho neudělá, to musí každej sám
Reagovat
George_Renel
Já jsem to od začátku předpokládal . Pála je velký stratég. Proto mu u jeho nominaci vždy věřím.
Reagovat
Frick
No, ještě teď ve videu řiká, že jí třeba můžou v pátek donominovat...

https://www.facebook.com/ajax/sharer/?s=11&appid=2392950137&id=10153583794689517&p%5B0%5D=10153583794689517&share_source_type=unknown
Reagovat
Frick
oprava: https://www.facebook.com/video.php?v=10153583794689517&set=vb.290431189516&type=3&theater

No ale teda - je to důstojný. Chápu, že nemůže říct, že se dohodli už v Melbourne, ale že ještě teď, po dopsání kanadský nominace, bude absenci Genie takto zpochybňovat?!

Tedy asi se domluvily Petra s Genie? S tim, že kdyby Genie chtěla hrát, tak by Petra jela?
Reagovat
misa
Eugenie se s někým bude na něčem domlouvat, to jsi mě pobavil :-)
Reagovat
Frick
V příspěvku z 20:12 píšeš "Vzhledem k tomu, že byl v Austrálii, tak je to pravděpodobné.", takže jak se to tedy Pála v tom Melbourne mohl dovědět jinak, než přímo od Genie / přes Petru?
Reagovat
misa
Od někoho z jejího okolí, od nějakého Kanaďana.
Reagovat
Frick
Tak to tedy má dobrý okolí, že protivníkovi vyzvoní takovýto zásadní zprávy.
Reagovat
VlS
Pro koho zásadní?
Reagovat
Frick
Pro náš FC tým.
Reagovat
VlS
Nemyslím, zásadní je, že by naše holky měly udělat tři body i kdyby hrála. Jen dobře, že Pála začíná s omlazením týmu s předstihem. Co by za to chudák Navrátil dal, aby to mohl udělat taky.
Reagovat
blixa
Může nasadit Adama. Ale nevím, co pak vyhrajeme :D
Reagovat
VlS
Co nevidět mu stejně nic jinýho nezbude :-(
Reagovat
Jan
Zajímavé je, že si to hoši ještě ztížili, pokud zvolili tvrdý povrch místo antuky, kterou by volil Navrátil.
Reagovat
tommr
Francouzi to loni ve finále takhle zkoušeli proti Švýcarům a hodně se přepočítali. Antuka by nám to sama o sobě nevyhrála a naopak by to našim strašně ztížila na turnaji v IW, kterej následuje těsně po DC ...
Reagovat
VlS
ona je trochu otázka, jestli je antuka pomalejší než ten suchej zip na IW
Reagovat
Jan
Ale jde o DC a ne o IW. A kdo z těch, co budou hrát DC bude mít reálnou šanci nějak víc uspět v IW ? Nikdo.
Reagovat
blixa
Kámošky na férovku ? :D No nevím nevím ... :D
Reagovat
EllNino
paranoa :D ...jinak tonelze nazvat
Reagovat
Frick
Je fakt, že jí asi jde skutečně o body / Premier trofej. Těch (max.) 120.000 dolarů, co je za celkovou výhru, to ji asi už nevytrhne. Tak, že by ještě měla startovný, který by bylo vázaný na to, že tam nepřijede z Kanady jak mátoha?
Reagovat
Fandina
Já myslím, že se vyjádřila jasně. Upřednostňuje své výsledky nad repre ve FEDu. Není co řešit.
Reagovat
misa
Kde se tak vyjádřila?
Reagovat
Fandina
Já reagovala na příspěvek George_Renel v 19:34, kde je uvedeno, prostřednictvím mluvčí vyhlásila, že se chce stát světovou jedličkou a vyhrát GS a tudíž tomu musí přizpůsobit program. Tudíž jede do Antverp.
To jsem okomentovala už po svém, že upřednostňuje své výsledky, nad repre ve FEDu. Ale jinak je to samozřejmě můj výklad, ne, že to řekla ona, to jsem se špatně vyjádřila.
Reagovat
Jan
Světovou tetou jedličkou :)
Reagovat
Fandina
Tak v originále to bylo také, ale jinak mě ten příměr se strýčkem pobavil ... úsměv
Reagovat
misa
To je opravdu "věrohodné".
Reagovat
Fandina
to jsem nepochopila, tedy ... úsměv
Reagovat
misa
Už je tady o tom článek, tak nic.
Reagovat
George_Renel
Já jsem vychszel z toho článku, který byl již dávno na iDnes. Nikdy si nevymýslím. Pravda, spojil bsem funkci mluvčí s prezidentkou. Ale třeba to tam tak mají
Reagovat
misa
Díky za vysvětlení.
Reagovat
George_Renel
prostřednictvím mluvčí vyhlásila, že se chce stát světovou jedličkou a vyhrát HS a tudíž tomu musí přizpůsobit program. Tudíh jede do Antverp.
Reagovat
Frick
To STRAŠNĚ ovlivní její vystoupení na RG, Wimbledonu a US Open, že si zahraje v Antwerpách.
Reagovat
blixa
To je zajímavé, ty nejen že bys šikanoval Češky kdybys mohl, ty bys šikanoval úplně všechny :D :D :D
Reagovat
Frick
Já jen poukazuju na ty tupý výmluvy.
Reagovat
Jan
Frick má pravdu. O co ti jde ? :)
Reagovat
Frick
tak by to ale Džený ode mne schytala. Jako když stejně je v Quebecu (provincii), tedy na únavný cestování Austrálie - Kanada - Belgie se vymluvit nemůže, bo ho stejně podstoupila a šance na postup proti tý naší sestavě byly v mezích reality (přes její dva body + nevyzpytatelný debl). Připravit úřadujícím vítězkám tvrdou porážku od země, která má v TOP 100 pouze Genie a která by se o postup zasloužila 2,5 body!

Ale asi si děvče myslí, že by jakožto turnajová no. 1 mohla konečně vyhrát a Antwerpách Premier turnaj. Ono nakonec je to trochu kontrast - 1 GS finále (+ 2 SF), ale pouze jedna trofej z WTA turnaje a to pouze International. No, jen ať si to myslí. Ale jen do té chvíle, co ve finále schytá dalšího kanára v sezóně. A hříčkou osudu od hráčky, která jí ho už letos jednou dala. :o)
Reagovat
Frick
+ samozřejmě by vedle kanára prohrála i další set-
Reagovat
misa
Ty už máš zase velké plány s Lucií. Víš kolik letos vyhrála singlů na okruhu? NULA! Nejdříve musí uspět ve svém úvodním turnajovém duelu.
Reagovat
VlS
Nech ji těm Kanaďanům, ona si to tady nepřečte
Reagovat
Frick
Nabídnout Kanadě těsnou prohru 2:3 a holky by se mohly rozjet na turnaje. Lucka by ještě stihla Midland, Denisa + Terka Pattayu a Karol by měla dost času na přípravu na Antwerpy.
Reagovat
Frick
protože jinak dostanou Kanaďanky bůra.
Reagovat
blixa
Bůra dostat nemůžou. Technicky vyloučeno.
Reagovat
Frick
A jo vlastně.
Reagovat
blixa
Jasně. A na kurt nastoupí intelektuální dublérky .. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Evžena hrát nebude

https://twitter.com/Tennis_Canada/status/562291962892800000
Reagovat
blixa
A ten host už zdálky volal, dneska néééééé ...
A nezaplatil, že jo ? ;-)
Reagovat
sprchon
Trošku už jsem se na ni začínal těšit. :D Ale asi je to pro holky dobrá zpráva, měly by to s přehledem dát. :)
Reagovat
tommr
to vypadá slibně. Já si ale radši počkám na potvrzení přímo od Bouchardový ... :)
Reagovat
EllNino
tohle už je podle mě tutovka :)
Reagovat
blixa
Podstatná je nominace, ne Evžena.
Reagovat
tommr
a proč teda včera s takovou pompou avízovala, že dneska vydá k nominaci prohlášení? :)
Reagovat
blixa
No nevím, jestli si to dobře pamatuju, ale mám dojem že jen avízovala zprávu, že by mělo jí o nomimaci tam snad ale nestálo ?
Reagovat
smazaný uživatel
ona řekla, že vydá prohlášení, ale neřekla, čeho se bude týkat .-)
Reagovat
blixa
Tak tak, zatím je to dobrý, ten Němec mě ještě nepřepral ;-) :D
Reagovat
tommr
a čeho jinýho by se tak mohlo týkat když se ted všude přetřásá její nominace? :)
Reagovat
blixa
To řešíme my, co ty víš co řeší Evža ? :D
Reagovat
slacker
Opozdenou menstruaci
Reagovat
blixa
Jo, třeba nám oznámí že čeká děťátko a věší tenis na hřebík ;-)
Reagovat
Frick
To by bylo hezký. Genie s bubnem.

Ale je fakt, že marketingově by to byla bomba.

2017... 23 letá (tj. stále velmi mladá a pohhledná) Genie pro svého malého synka / dcerku vyhrává GS :o)

No dovedete si to představit?
Reagovat
misa
S jejím servisem si to představit nedovedu.
Reagovat
smazaný uživatel
Oznámení kdo jí bude trénovat? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
jj, taky si myslím.
Reagovat
smazaný uživatel
jináč můj osobní tip je Wim Fissette
Reagovat
smazaný uživatel
Já si myslím, že to bude nějaká legenda.. :-)) Ale netroufnu si říct jaká.. :D
Reagovat
lars
Slibne ?? !!! :((
Ty chces , aby Busicka hrala !
Reagovat
tommr
a co tě k takový nesmyslný domněnce vede? Samozřejmě, že bych byl rád, aby Bouchardová nehrála. Naš šance na postup by rázem stouply na 80-90% ... :)
Reagovat
lars
Sorry . Spatne jsem to pochopil
Reagovat
sprchon
Snad si z tohoto naše holky nevezmou příklad. :D V Německu se to asi ještě dá...

https://pbs.twimg.com/media/B82PAzxCMAEN4nh.jpg:large
Reagovat
PetaM
I tak je to velký risk ...
Reagovat
Frick
http://auto.idnes.cz/skoda-superb-forum-karlin-091-/automoto.aspx?c=A150202_141820_automoto_fdv

https://www.youtube.com/watch?v=9ZcI6R0IBUw
Snad to také bude za účasti vlády a kapitánů průmyslu.
Reagovat
smazaný uživatel
-> Petra ;-)
http://www.wtatennis.com/news/article/4457150/title/vote-january-shot-of-the-month
Reagovat
PetaM
Nemá cenu hlasovat. Vyhraje Umírající i kdyby měla jediného fanouška na světě. Ten objede všechny možné počítače a dá jí po hlase ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jde hlasovat z každýho PC neomezeně...
Reagovat
PetaM
O to je to pro fanatiky jednodušší :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Je to tak, dal jsem Aně i Mashe. :) Kdyby se Peťa místo brblání taky trochu snažil... :D
Reagovat
PetaM
Nebudu celý den sedět u kompu a klikat hlasy Petře ... Nejsem ty :P :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem dal Aně a Mashe po jednom hlasu. :)
Reagovat
PetaM
Zatím kámo :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
To stačí. Já se o výsledek nebojím. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Tak se boj. Já už jsem dala Petře asi 20 hlasů. :DDD
Reagovat
PetaM
Ježiši, nic mu neříkej, nebo začne taky :D
Reagovat
smazaný uživatel
Monty to má těžší. Musí střídat Anu s Masnou, málo efektivní. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vsadím se, že kdybych dal 20 hlasů Aně a 20 hlasů Mashe, tak už by mě Peťa nazval sketou jako minule... :D
Reagovat
PetaM
Já mám dneska dobrou náladu ... :D Ale zkus to zítra :D :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo tak podle nálady... :D
Reagovat
blixa
Nelži, Aničce dáš prd a Marfušce, drahouškovi dáš knížete, teda co to povídám, čtyřicet ! ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Aničku jsem hlasoval jako první. :) No a musím říct, že její lob se mi líbí asi nejvíc. Masha teda dala pěkný return, ale bylo to zrovna proti Aně. :D
Reagovat
smazaný uživatel
stejně tam není ani jeden pořád shot :/
Reagovat
slacker
Jo taky si myslim ze zadna z vybranych shot neni nic extra. Videli jsem v lednu alespon 10 lepsich, vcetne jednoho kontrakratase na siti od Petry
Reagovat
smazaný uživatel
:DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Petra jasně nejhezčí (a to neříkám jen proto že ji fandím), ale určitě vyhraje Marfuša :(((
Reagovat
sprchon
Petřin shot se mi líbí jednoznačně nejvíc, ale tipuju, že se před ní dostane Masha a možná i Ana...
Reagovat
smazaný uživatel
jednoznačne Petra :) najkrajší uder :)
potom Ana a tak Maria

- Stosur tam nema čo robíť -
Reagovat
sprchon
Souhlas, ale Marfuše se to taky povedlo...
Reagovat
VlS
Souhlas, ten úder Sam byl normální, ale ta v´měna jako celek byla moc pěkná. U mě 1. Petra, 2 Svitolina, 3. Marie, úder Any ani Sam nebyl nic zvláštního.
Reagovat
smazaný uživatel
Objektivně to mám stejné, Petra, Svitolina, Mašena.
Reagovat
slacker
Stejne to zase bude hlasovani miss "sympatie" misto shot of the month
Reagovat
sprchon
Je to tak...
Reagovat
Jan
Přeji hodně štěstí holky. Snad Kanadu dáte i kdyby hrála Bouchardová.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist