Gulbis v Bukurešti dohrál

9. 9. 2008, 22:23
Aktuality 5
Lotyš Ernests Gulbis se na turnaji v Bukurešti stal druhým nasazeným tenistou, který vypadl hned v prvním kole. Pátý nasazený hráč na podniku s dotací 370.000 eur ve třech setech nestačil na ruského tenistu Teimuraze Gabašviliho, kterému patří 97. příčka na světovém žebříčku.
Ernests Gulbis

Dohrál už také rumunský tenista Victor Hanescu. Ten tak na domácím podniku v Bukurešti neobhájí loňské finále. Už v úvodním kole podlehl ve třech setech Vassallu Arguelovi z Argentiny.

Dál naopak postoupila nasazená jednička Francouz Richard Gasquet i jeho krajan a turnajová dvojka Gilles Simon.

Gasquet se trápil. Proti Oscaru Hernandezovi ze Španělska prohrál první set, nakonec však dokázal postoupit. To obhájce titulu Simon povolil Koroljovovi uhrát pouhé tři gamy.

ATP BUKUREŠŤ (Rumunsko, antuka) - úterní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
Gasquet (1-Fr.) - Hernandez (Šp.) 3:6, 6:4, 6:4, Simon (2-Fr.) - Koroljov (Rus.) 6:1, 6:2, Almagro (3-Šp.) - Devvarman (Ind.) 6:7 (6:8), 6:2, 7:5, Gabašvili (Rus.) - Gulbis (5-Lot.) 6:2, 2:6, 6:4, Moya (6-Šp.) - Martin (Šp.) 6:4, 6:7(4:7), 6:4, Acasuso (8-Arg.) - Junqueira (Arg.) 6:2, 6:4, Andujar (Šp.) - Dabul (Arg.) 4:6, 6:2, 6:4, Crivoi (Rum.) - Ramirez-Hidalgo (Šp.) 3:6, 6:3, 6:4, Vassallo Arguello (Arg.) - Hanescu (Rum.) 4:6, 7:5, 6:4, Cruciat (Rum.) - Volandri (It.) 7:5, 4:0 skreč.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Potenciál má velký, třeba v Paříži se předvedl ve velmi dobrém světle. Zatím potřebuje nabírat zkušenosti, pořádně makat a může mít nakročeno do desítky..
Reagovat
smazaný uživatel
Teda nakročeno ještě asi né :-) to jsem trochu uspíšil, ale časem by se tam podívat mohl. I když ho v poslední době docela zastínil stejně starý Del Potro, ten chytnul fazonu jako hrom. Možná pro Gulbise škoda, že na US open chytil hned ve druhém kole namotivovaného Roddicka..při lepším losu by to třeba bylo víc, než jen druhé kolo. No uvidíme, jak jak mladíci vyzrajou.. osobně jsem hodně zvědavý i na Nishikoriho, tomu je snad terpve osmnáct..!
Reagovat
smazaný uživatel
Ne možná škoda, ale určitě. A škoda i pro diváky. Ale to je problém všech, co ještě nejsou na žebříčku moc vysoko, mají nízké nasazení (nebo žádné) a během turnaje potkávají víc silných soupeřů.
Reagovat
smazaný uživatel
Gulbis je sice velký talent, ale antuku viděl naposled na French open, naopak Gabashvili hral letos převážně antukové turnaje a měl vcelku solidní výsledky. Navíc mladý Lotyš je občas labilní, sem tam ho potká výpadek..takže tak velké překvapení to není. Dodnes vzpomínám na to, jak hrál Gulbis s Acasusem letos v Torontu..takový závěr se v mužském tenisu jen tak nevidí..
Reagovat
smazaný uživatel
souhlasím, je to bobrý hráč ale musí ještě hodně na sobě pracovat. Do budoucna se máme určtě na co těšit.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist