Fedcupový tým dorazil do Ostravy, Plíšková se připojí v úterý

4. 2. 2019, 16:47
Aktuality 11
Ještě bez semifinalistky prvního grandslamu sezony Karolíny Plíškové dnes do Ostravy přicestoval český fedcupový tým, který se v prvním kole o víkendu v Ostravar Aréně utká s Rumunskem. Světová pětka se k družstvu připojí během úterka.

Po tradiční cestě vlakem dnes v Ostravě s hodinovým zpožděním vystoupil pouze nehrající kapitán Petr Pála a vítězka smíšené čtyřhry na Australian Open Barbora Krejčíková. "Bára chtěla už jet, aby si dnes mohla zajít zahrát. Ostatní holky dorazí postupně, zítra už budeme kompletní," vysvětlil Pála po příjezdu v rozhovoru s novináři.

Kouč nepochybuje o tom, že i bez finalistky Australian Open a světové dvojky Petry Kvitové je jeho výběr kvalitativně na nejvyšší úrovni. Vedle ve skvělé formě hrající Plíškové a Krejčíkové má v nominaci Kateřinu Siniakovou a Markétu Vondroušovou.

"Já jsem rád za ten tým, který máme. Je hodně silný a proti Rumunkám je určitě konkurenceschopný. Bude to zápas padesát na padesát, protože Rumunky mají velice silný tým. Ale my s takovým týmem máme ambice nejvyšší a věřím, že nám pomůžou v domácím utkání diváci, kteří jsou v Ostravě vždycky skvělí. A holkám se tu hrálo vždycky dobře," prohlásil Pála.

Jeho hlavním opěrným bodem bude logicky Plíšková. Dlouholetá opora fedcupového výběru má v úvodu roku výbornou formu. "Kája je absolutně skvělá, vyhrála Brisbane, dostala se do semifinále Australian Open a po cestě porazila Serenu a Muguruzaovou, což jsou vynikající výsledky. Teď hraje velmi dobře a to je určitý velký základ a plus pro celý náš tým," radoval se Pála.

Ale i Rumunsko přiveze do Ostravy velice silný tým v čele s bývalou světovou jedničkou a aktuální trojkou Simonou Halepovou. Dále v nominaci figurují Mihaela Buzarnescuová, Irina Beguová, Ana Bogdanová a Monica Niculescuová.

"Není to v žádném případě pouze o Halepové. Buzarnescuová patří do třicítky na světě, i když se jí letos ještě nezadařilo, ale ona tenis velmi umí. Mají tři varianty do čtyřhry, je to tým, který by měl mít ambici vyhrát titul. Čeká nás opravdu těžký a hodně těsný zápas," mínil Pála.

Českou výhodou by vedle domácího prostředí měl být i rychlejší povrch, na kterém v uplynulém týdnu bojovala i česká daviscupová reprezentace. "Vzhledem k tomu, jak se na tom celý týden hraje, se to zrychluje, a teď by se to zrychlilo až moc. Měli jsme nahlášený středně rychlý povrch. My vždy řekneme své požadavky firmě, která to dává, a je těžké, aby se to trefilo. Musím ale říct, že zatím se jim to vždy povedlo. Uvidíme, jak to bude vypadat," uvedl Pála, jehož kompletní tým si má dvorec otestovat v úterý.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
Fandina
Mats o Káje.

http://sport.tn.nova.cz/clanek/proc-pliskova-jeste-nevyhrala-grandslam-wilander-posila-rady.html
Reagovat
Torn
Není to někde kompletně, jí tam tedy úplně moc rad nedal. Článek se tvářil, že jí tam vysolí několik zásadních tipů. :)
Reagovat
tommr
jsem hodně zvědavej na konečnou nominaci Rumunska k utkání. Pokud vedle Halepový nastoupí jako jejich dvojka Niculescu tak bychom mohli mít velkej problém, protože její hra Karolíně nevyhovuje a mohlo by se klidně stát, že to po prvním dnu bude 0:2. Naštěstí je ale Niculescu podle žebříčku až rumunská pětka a rumunskej kapitán si jí asi netroufne nasadit na úkor jejich papírově lepších hráček ...
Reagovat
SpacialRecognition
By mě zajímalo jestli vůbec je hráčka, které hra Niculescu vyhovuje. :D
Reagovat
SpacialRecognition
krom Wozniacké, teda :D
Reagovat
Nola
s tou Niculescu to nemyslis vazne, ci? :DDDDD
Reagovat
tommr
co přesně se ti na mým tvrzení o Niculescu nezdá? Myslíš si, že není nebezpečná? Nebo si myslíš, že nemůže nastoupit?
Reagovat
Fandina
Když se dohodnou, že ji v sobotu postaví a pak by eventuelné byla nahrazená nějakou jinou v neděli, tak je asi jedno, jestli je pátá na rumunském žebříčku. Ale já doufám, že i kdyby to tak bylo, tak teď ji Kája porazí, poslední zápas ve FEDu s ní vyhrála a celkově si myslím, že Kája teď hraje super.
Reagovat
tommr
Karolína sice jejich poslední zápas ve FC vyhrála , ale bylo to až po velikým boji ve třech setech. Ty slajzy jsou pro vysokou hráčku jako je Karolína strašně nepříjemný ...
Reagovat
Fandina
Vím, letos už porazila další vejšky, Penko, Tyndu a já nevím koho ještě. Pamatuji si na ten FED v Rumunsku, kdy Kája vyhrála po velkém boji, ale pořád doufám, že by to mohla zopakovat.
Reagovat
Torn
To snad ne, měl bych problém s fanděním. Monica je srdcovka :(.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist