Fed Cup: Tenistky na srazu překvapili dopingoví komisaři

13. 4. 2015, 17:33
Aktuality 87
Trochu překvapivou návštěvou dopingových komisařů dnes začal v Ostravě pro české tenistky týden před fedcupovým utkáním s Francií. Tým obhájkyň trofeje bude v ČEZ Aréně bojovat v sobotu a neděli v nejsilnější sestavě o postup do finále.
Český tým (© Česká sportovní/Pavel Lebeda)

Kapitán Petr Pála musel hned na úvod srazu překopat harmonogram prvního dne. Místo společného oběda po příjezdu do Ostravy se totiž Petra Kvitová, Lucie Šafářová a Barbora Strýcová povinně musely odebrat na dopingovou kontrolu. "Tím se to všechno trochu protáhlo a narušilo se to, co jsme měli naplánováno. Ale nálada je v pohodě," řekl novinářům Pála.

Skluz tak nabralo i focení na marketingovou kampaň k mistrovství světa v ledním hokeji. Místo tréninku tenistky teprve pózovaly s maskoty turnaje a hokejkami v rukou. "Tohle jsme chtěli mít co nejdříve za sebou, aby nám to nezasahovalo do tréninku. Ale to se nedá nic dělat, tohle dopředu nikdy nevíte," řekl Pála.

Tenistky však přítomnost dopingových komisařů nijak nezaskočila. Podle Šafářové jsou kontroly na okruhu běžné. "Je jich tolik, že jsme s tím srozuměné. Bývají hodně časté. Skoro každý třetí turnaj je nějaká kontrola," řekla Šafářová.

Tenistky půjdou proti Francouzkám v roli jasných favoritek. I nejhorší česká hráčka je v žebříčku výše než francouzská jednička a jako domácí tým si navíc mohly vybrat povrch. "Je to takové středně rychlé, během týdne trénování se to trošku zrychlí. Asi to nebude tak rychlé jako před rokem proti Itálii, ale ono to nejde udělat úplně přesně, jak by člověk chtěl. My jen nechtěli, aby to bylo pomalé," řekl Pála.

Kompletní sestava mu dává celou škálu možností, jak tým sestavit. Pála si chce myšlenky utřídit během týdne. "Zatím nemám jasno. Něco mám v hlavě, ale nerad bych to říkal dopředu. Máme široký tým, což je naše výhoda, a proč bychom jim měli říkat, kdo nastoupí," uvedl Pála.

Francouzky do Ostravy přijedou v sestavě Alizé Cornetová (28. v žebříčku WTA), Caroline Garciaová (29.), Kristina Mladenovicová (58.), Pauline Parmentierová (89.) a Pála za nejnebezpečnější hráčku považuje papírovou dvojku. "Když se podíváme na žebříček od začátku roku, Garcia figuruje kolem patnáctého místa. Ale můžou to poskládat stejně jako proti Itálii, kdy nasadili všechny tři holky, mají silnou čtyřhru. Můžou to nasadit různě, nevím co mají v hlavě," dodal Pála.

pva, ČTK

Komentáře

87
Přidat komentář
tommr
v původní nominaci figurovala i Tereza Smitková, která se měla přinejmenším připravovat společně s ostatníma. Kam se vlastně poděla? Nebo jsem přehlíd, že nominace už byla zúžená? :)
Reagovat
sprchon
Já teda všude vidím v nominaci jenom ty 4 hráčky, tak nevím...
Reagovat
tommr
v původní nominaci ale byla uvedená:
Český tým pro semifinále Fed Cupu budí respekt. V nominaci pro zápas s Francií jsou Petra Kvitová, Lucie Šafářová, Karolína Plíšková a Barbora Strýcová, které jsou všechny na žebříčku WTA do 23. místa. Pátou členkou týmu bude Tereza Smitková ...
Zdroj: http://sport.idnes.cz/tenis-nominace-fed-cup-semifinale-cesko-francie-fr1-/tenis.aspx?c=A150408_104440_tenis_tny
Reagovat
sprchon
Jo, vím, že jsem to někde četl. Taky mě překvapilo, že tam teď Terka není. Asi zvolila jiný program...
Reagovat
Titan
Pravidlo ITF je, že v nominaci jsou 4 hráčky...
Kolik jich je v týmu, na tréninku nebo v restauraci není podstatné...:-)
Pála už to kritizoval. Bylo by dobré mít možnost dát 5 hráček...
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.rozhlas.cz/radiozurnal/host/_zprava/k-hrackam-mam-velky-respekt-ale-snazim-se-byt-uprimny-vysvetluje-kapitan-fedcupoveho-tymu--1477756
Reagovat
Fandina
Pustila jsem si audio z článku a na začátku je tam něco o fotce z Ostravy, na které je Lucie Hradecká. Tak nevím, jestli to nebyl omyl.
Reagovat
misa
Lucka Š. je prostě tak přehlížená, že si něktří ani nejsou schopni zapamatovat její jméno :-((
Reagovat
sprchon
Nikde to nevidím... Někdo nám prohodil Lucky? :)
Jinak rozhovor dobrý, díky PetraFans. ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Musíš zapnout audio. :)
Reagovat
sprchon
Jo tak, já si to nedával do souvislosti s dnešním ránem. :D Myslel jsem, že je to nějaká stará fotka a jak potom Pála řekl, že ho uspalo to čekání na dnešní rozhovor, tak už jsem na to, kdo je na té fotce, zase zapomněl. :D

Takhle se splést, to je fakt ostuda... :) Není Lucka jako Lucka.
Reagovat
Fandina
Holky v šatně.
https://www.facebook.com/video.php?v=10153780245414517&set=vb.290431189516&type=2&theater
Reagovat
misa
dnešních běžeckých závodů :-))

https://scontent-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/11012986_10153783189654517_7546979753394884291_n.jpg?oh=dfe985846af4abf3c7f389893da28e9b&oe=55E48E2B
Reagovat
sprchon
Sluší jim to všem. :)
Reagovat
misa
Ale hvězda se někde povalovala :)
Reagovat
sprchon
Zůstala v hokejové šatně. :D
Reagovat
misa
Jasně, s Meidlem :)
Reagovat
sprchon
Jo. ;)
Reagovat
Fandina
Vladislav Šavrda o fedcupovém semifinále a něco i o Lucce Hradecké.
http://www.tennis-arena.cz/ocima-vladislava-savrdy-6558cz/
Reagovat
smazaný uživatel
V praci se dneska trosicku nudim, tak jsem se rozhodle neco napsat k prvnim 10 hracka v zebricku Race to Singapore.

1. Serena ? Co dodat, tady v podstate nic. Ta holka je jen jedna a dokud bude stihat tak bude sampionka.

2. Simona ? Hracka, ktera udelala za posledni dva roky nejvetsi krok do predu a z prumerne hracky se stala absolutni Top hrackou. Od teto hracky jiste jeste uvidime spoustu velkych veci.

3. Maria ? Ikdyz Mashu zrovna v lasce nemam, tak nikdo nemuze namitat nic proti tomu, ze je to jedna z nejvetsich osobnosti soucasneho tenisu (jestli kladnych nebo zapornych se muzeme jen dohadovat :-D). Kazdopadne tahleta holka umi a je to velka bojovnice.
Karlicka ? Uzasna antukarka s nejhezcim bekhendem na okruhu. Nyni by mel prijit jeji cas s antukou a uzasne si pripravila pozici a formu. Hodne podcenovana hracka, ktera letos ukazuje ze poslednich nekolik let se v prvni dvacitce drzela zaslouzene a nyni chce bojovat o svou pozici na vysluni.

4. Karolina ? Hracka, ktera za prvni cast sezony zde na tp asi vytvorila nejvetsi rozruch. Ikdyz tuhle holku mam velmi rad, tak musim rict, ze do budoucna nesdilym vsechny ty nazory, ktere se tu objevuji. Holka zatim hraje bez tlaku a porazi hodne vynikajicich souperek a posouva se zebrickem vzhuru. Mno, s nejlepsimi jeste nehrala a u tenistky, ktera by dlouhodobe se mela drzet v prvni desitce (osmicce pro TM), bych si predstavoval mnohem lepsi pohyb. I ta Petra je natom mnohem lepe s timto faktorem. Takze ano, talent vidim ale z dlouhodobejsiho pohledu me Kaja jeste neoslnila.

5. Madison ? Tohle je naopak holka, ktera me posledni 2 roky neprestava udivovat. Dle meho holka s nejvetsim potencialem mezi mladou generaci do profesionalniho tenisu. Neskutecna rezba, nic jineho nepotrebuji zde dodavat. Uz ted se na ni tesim na trave.
Reagovat
smazaný uživatel
7. Ekatarina ? Holka, ktera dlouha leta se pohybovala na hrane Top 10 a po dlouhe dobe konecne tuto hranici prolomila. Minula sezona se ji podarila narame a navazuje na ni i letos. Vykonostne se drzi uz dlouho na vysoke urovni a troufam si rict, takovy muj osobni tip do letosni sezony, ze letos ji uvidime i na turnaji mistryn. Dle meho, dalsi z hracek, ktery udelaly za posledni rok nejvetsi posun herne.

8. Venus ? Dlouho byla v ustrani a uz i odepisovana ale tahle starsi pani opet ukazuje, ze tenis v zadnem pripade nezapomela a rve se jako za starych casu. Nebezpecna hracka pro kazdou a v kazdem zapase. S hrou, kterou minuly rok predvadela me tak dostala, ze jsem si na ni podal na vitezstvi US open (bohuzel, nevydalo).

9. Andrea ? Mno tak ukazuje nam, ze tato konzistentni baseline hracka furt umi. Podle nekterych prkenna Petko po zraneni opet dokaze vyhravat zapasy a brat ostatnim holkam cenne body. Neny to nejaky velky technicky virtuoz nebo sooter ala Kviti, ale tato konstruktivne presna robotka dokaze potrapit i ty nejvice konzistentni ranarky.

10. Carolina ? Po dlouhe dobre co tato byvala svetova jednicka byla v ?krizi? a ustrani se opet minulou sezonu zase zacala prosazovat a nechala na poslednich turnajich lonske sezony zavzpominat na stare casy. Teto pohybove dokonale divvy se musi bat i ty nejkonzistentnejsi hracky na okruhu, protoze je znama svou presnou a nechybovou hrou. Antuka ani nasledujici trava ale zrovna nejsou jeji povrchy, takze asi uz by rada byla na svych nejsilnejsich americkych betonech.

Tot neco malo ode me z nudy...
Vsem holkam (ne jen na tomto seznamu) preji hodne uspechu na kurtu a nam fanouskum tenisu preji spoustu hezkych tenisovych zazitku u televizi a pocitacu...
Reagovat
Jan
Ještě by ses mohl zmínit o Kvitové i když je mimo race 10 :) Ať je tu pořádná diskuze :)
Reagovat
Fandina
Ta může být tak jako tak. Ať se o ní zmíní, nebo ne.
Reagovat
VlS
ty ses musel hodně nudit :-), taková slohovka. K prvním třem asi není co dodat, dál je to hodně o diskusi a osobních preferencích. Nic proti.
Káje věřím možná trochu víc, než ty, Jeleně nevěřím, že to ustojí hlavou, zatím to nikdy neudělala.
Od trojky dál je to hodně otevřený, na 5 míst do první osmičky vidím minimálně 10 potenciálních kandidátek a možná i o něco víc. RG napoví a Wimbl už umožní dělat předběžný závěry.
Reagovat
smazaný uživatel
trosku se mi tam sekla Karlicka, ktera ma byt 4. . Takze Karol az 5.
Reagovat
janek_da
Pěkný přehled. Pár postřehů ode mě.

Jsem hoodně zvědavý na Mariu. Protože v zápase s Gavrilovou mě překvapila mizerným servisem. Jestli to byl jenom den blbec nebo má zase něco s ramenem, uvidíme.

Karlička bekhend parádní, skvěle se zlepšila na forehandu. Teď ještě vylepšit serv nejlépe do parametrů Simonina servisu.

Jekaterina. Podle mého nejpodceňovanější hráčka skoro i top20. Hlava, hlava, hlava. Jináč hra parádní.

Ještě bych se zmínil o 11. Bacsinzske. Tuhle holku favorizuju, že letos poskočí hodně nahoru. Fascinuje me, jak dokáže znechutit hru soupeřkám.
Reagovat
PH94
Timee zase moc nevěřím já...nemyslím si, že je schopná hrát tak dobře po celou sezonu, ale uvidíme :)
Reagovat
PH94
Hodně mi připomíná naší Báru..:)
Reagovat
janek_da
Asi ji přeceňuju, ale jak jsem ji viděl, byl jsem fascinován a to její tenis vůbec nemusím.
Reagovat
blixa
A jakého druhu je ta fascinace, když tenis to není ?? :D
Reagovat
janek_da
Zaujala tím, že to je Polívková. A potom aurou na kurtu. Šarapky být tenistkou se nebojim, tehle bych se bál. Jo, myslím jenom běheme zápasu.
Reagovat
blixa
Zajímavé. Polívkovou mám ve velké oblibě ale mě zase tak podobný nepřijdou. No nevím ;-)
Reagovat
janek_da
Tady dával monty pětadvacítka srovnání. Tobě vážně podobný nepřijdou?
Kdyby Baca nemela rozseklo bradu, tak jsou jak Plíškovic.

www.nahraj-obrazek.cz/?di=1314252028541
Reagovat
blixa
No kromě toho, že jsou obě blond a mají zřejmě podobné šedomodré oči, tak nepřijdou. Ať dělám, co dělám .. ;-)
Reagovat
Fandina
Mně také podobné nepřijdou. Možná, že mají i výrazný nos, ale i ten má každá trochu jiný. A co se týká postav, tak tam také nějaká extra velká podobnost není. Souhlas. Moc podobné si nejsou, ani výrazově.
Reagovat
sprchon
Reagovat
Fandina
:-))))))))
A každý se je s někým podobný, oči, nos, ústa, hlava, tělo. Většinou si to je hodně podobné, už tím, že to máme ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Hodně lidí tady Karolínu už vidí v top 10, jakože už to má jisté atd, ale na antuce se hraje celkem o dost bodů. Na ty hráčky před ní nebude schopná nic moc uhrát, nepřiblíží se jim. Naopak se na ni zřejmě nějaké hráčky dotáhnou, přeskočí. Fakt sem zvědavý na race po French Open.

Osobně si dovedu Káju představit na konci roku někde na tý pozici, co momentálně je (11-15), ale aby byla výš, tak to mě zatím taky moc nepřesvědčila.
Reagovat
misa
Simona často vynechává turnaje, pro její tělo je styl, kterým s prezentuje zřejmě hodně náročný, může ji zastavit nějaké nepříjemné zranění.
Karolína se podle mě pohybuje lépe než Petra.
Reagovat
George_Renel
Spíš úsporněji než lépe bych řekl. ;-)
Reagovat
misa
Ušetří energii a pak může lítat z jednoho konce světa na druhý.
Reagovat
sprchon
:D Pravda. :)
Reagovat
blixa
Simony styl rozhodně je náročný, taky mívala se zraněními problémy, proto přešla na tenhle úspornější režim, aby riziko zranění maximálně omezila.

Kája samozřejmě nikdy nebude mít pohyb Simony :D V tomto ohledu jí omezuje její somatotyp, nemá a nebude mít osvalení sprintera, přitom je poměrně těžká. Samozřejmě se na tom dá pracovat (a už hodně práce se i udělalo), ale skvělé to nikdy nebude. Ale nemusí být každá tenistka superatletka, jsou i jiné zbraně na kterých se dá stavět. Kája se spíš musí stabilizovat na levlu TOP16, aby se z něj mohla čase odrazit výš. TOP10 by letos jistě bylo pěkným bonusem, ale nevidím to jako zásadní prioritu pro tuto sezonu. To spíš nějaký hezký výsledek na GS.
Reagovat
misa
Stejně je zajímavé, jak hodně se od sebe liší muži a ženy. Djokovič při výšce 188 cm doběhne absolutně všechno, hráčky podobné výšky mají problém se smysluplně pohnout :-) Holky jsou prostě jinak stavěné a jejich svalové možnosti jsou jiné.

Jsi opravdu zapálený předaseda Plíškoultras. Já jsem se o ní zmínil jednou krátkou větou a hned tu vidím drobnější povídku :-)
Reagovat
blixa
Tak to nebyla jen reakce na tebe, ale i na to předchozí :D Ale šel jsem do sebe, jako předseda píšu o Káje hodně málo, tak jsem to trochu napravil ;-)
Reagovat
sprchon
Souhlas. A jako předseda můžeš psát o Káje klidně častěji. ;)
Reagovat
Chrenda
Tak máme Live WTA Ranking 10 holek v první stovce žebře a příští týden by to mělo platit i v oficiálním žebříčku. Neskutečný úspěch, desetina tenistek z Česka!
Reagovat
Frick
http://cs.wikipedia.org/wiki/Tenisov%C3%BD_are%C3%A1l_%C5%A0tvanice#
(bod 1.5)
Reagovat
PH94
Skvěle Fricku :D
Reagovat
Fandina
Takže hard je na centru od roku 2013?

Tak to potom chápu, že se tam v roce 2013 a 2014 nehrály Challenegery ATP.
Jako hlavní byl kurt číslo jedna.
Reagovat
slacker
Reagovat
Jan
Plíšková se na té fotce tváří, jakoby v tom týmu moc šťastná nebyla.
Reagovat
PH94
Podle čeho usuzuješ? :D
Reagovat
Jan
Třeba se pletu. A doufám že jo, že je tým perfektní.
Reagovat
Jan
Ale jinak tam je jak boží umučení.
Reagovat
PH94
Mě připadá spokojená teda :) To spíš Bára když už..:D
Reagovat
Jan
Bára se tam má takový vyzývavý výraz, ne trpitelský :)
Reagovat
smazaný uživatel
Máš nějak bujnou fantazii se mi zdá..
Reagovat
sprchon
Vůbec ne, Kája se tváří čím dál tím spokojeněji. :)
Reagovat
FulnekUltras
aby se dopingoví komisaři nezapomněli občas stavit třeba i v Palm Beach Garden...
Reagovat
kada.tom
proč?
Reagovat
FulnekUltras
Nejslavnější tamní rezidentka by si to určitě taky zasloužila...
Reagovat
Paseka
Trefné !!!! Jedině souhlasím.
Reagovat
kada.tom
a to má být jako kdo?
Reagovat
VlS
A ty si myslíš, že tam nebývají? A proč si to myslíš?
Reagovat
FulnekUltras
mohou být pro naše hráčky za současných mírně řečeno nevyzpytatelných výkonnostních okolností i na relativně rychlém povrchu v kterémkoliv singlu nebezpečné. Nezbývá než věřit tradičnímu týmovému duchu a odhodlání holek. Pojďme s pokorou bod po bodu !!!
Reagovat
sprchon
Přesně tak. Věřím, že nic nepodcení a věřím, že to dají. :)
Reagovat
FulnekUltras
A doufám, že domácí prostředí bude zase spíš pozitivním jazýčkem na vahách než nepříjemnou přítěží...hlavně ať to Petra po delší pauze dobře načne, tenhle singl může ovlivnit hodně! ;-)
Reagovat
sprchon
Pro Petru a Lucku určitě. Pro Káju to bude před plnou arénou doma premiéra (pokud se dostane do hry), takže nějakou nervozitu očekávám, ale zároveň věřím, že to zvládne dobře. :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jináč teda Lucka Hradecká se odhlásila ze Stuttgartu.
Takže prozatím Petra, Lucka Š., Bára v hlavní soutěži; Siniaková, Koukalová, Allertová a Krejčíková v kvaldě.
Reagovat
aligo
to je škody ://
Reagovat
smazaný uživatel
Škoda, ale už toho asi měla plný kecky. Teď hrála dost turnajů. Hlavně si odpočinout a pak třeba zazářit doma v Praze. :)
Reagovat
smazaný uživatel
blbý je, že bude muset hrát kvaldu..
Reagovat
smazaný uživatel
Tak když jí zvládne, tak dostane body navíc, ale zase bude uvanější no. Taky by mě zajímalo, jestli tam bude hrát debla s Andreou...
Reagovat
smazaný uživatel
každopádně bude nasazená jednička.
Reagovat
smazaný uživatel
A když by se někdo odhlásit, tak už jsou asi jiný alt., co? :)
Reagovat
smazaný uživatel
http://www.jtbopen.cz/cs/hracky

Lucka je až 27. alternativa :-) Takže asi spíš ne :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ono je prostě důležitý do datum uzavření přihlášek. A to byla Lucka ještě na tom 122. místě.
Pro nasazování v rámci tý kvaldy je to naopak ten žebříček "aktuální".
Reagovat
smazaný uživatel
*to datum
Reagovat
EllNino
ještě je tu možnost WC ..a ne malá :)
Reagovat
PH94
Přesně tak :) Nemá cenu hrát jeden turnaj za druhým :)
Reagovat
Frick
Sobota: Petra, Lucka
Neděle: Karolína (+mrtvý debl Bára-Lucka)
Reagovat
PH94
Já bych to viděl na dvojici Petra a Karolína :)
Reagovat
smazaný uživatel
Souhlas, na oba dva dny a debl Lucie-Bára.
Reagovat
smazaný uživatel
mi je to fuk. Hlavně ať uhrají ty 3 body.
Reagovat
PH94
To klapne tak i tak :D
Reagovat
sprchon
Já se nechám překvapit. První den vidím stejně, druhý se bude odvíjet od výsledků toho prvního. ;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist