Fed Cup: Finále odstartuje Kvitová, dvojkou je Plíšková

13. 11. 2015, 13:08
Aktuality 421
Petra Kvitová se jako první pokusí nasměrovat české tenistky ke čtvrtému titulu ve Fed Cupu za posledních pět let. Česká jednička se ve finále postaví v úvodní dvouhře proti Anastasii Pavljučenkovové. Po ní nastoupí Karolína Plíšková, kterou kapitán Pála nominoval místo Lucie Šafářové, a Maria Šarapovová. O pořadí zápasů rozhodl dnešní los na Staroměstské radnici.
Petra Kvitová (© Česká sportovní)

Souboj s Ruskem je reprízou finále z Moskvy 2011. Tenistky před čtyřmi lety vyhrály a prvním titulem v historii samostatné České republiky zahájily úspěšnou éru, kterou korunovaly dalšími triumfy v letech 2012 a 2014. Do třetice se nyní pokusí triumfovat doma. Před rokem ve finále zdolaly Němky, o dva roky dříve porazily Srbky. Celkově si můžou Češky připsat na konto už devátý vavřín.

"Už jsme doma vyhrály dvakrát a jsme rády, že na druhé straně budou silné soupeřky. O to větší radost bude, když vyhrajeme," řekla Petra Kvitová.

Nominace Karolíny Plíškové je možná trochu překvapivá, na druhou stranu světová jedenáctka letos odehrála životní sezonu s jedním titulem a dalšími pěti finálovými účastmi. Šafářová měla rovněž skvělý rok, ale po grandslamovém US Open byla nemocná a odehrála jen tři turnaje. Tento týden trénovala se zatejpovaným zápěstím levé ruky, v níž drží raketu. "Nominaci jsem udělal až po dnešním dopoledním tréninku. Lucie se necítí na zápas stoprocentně připravená, tím bylo rozhodnutí jasné," řekl Pála.

Pro Šafářovou, hrdinku finále z roku 2012 proti Srbsku, nebylo snadné oznámit, že není fit. "Bylo to těžké. Ráda bych byla stoprocentní, ale takhle to je nejlepší," řekla a na otázku, jestli může její zranění mít spojitost ještě s bakteriální infekcí, kterou prodělala v září, řekla: "Já bych se k tomu v tuhle chvíli moc nevyjadřovala."

Pavljučenkovová: Bouřlivé prostředí? To mám ráda, dodává mi energii
Kvitová od sezony 2011 prohrála z 22 zápasů ve Fed Cupu jen dva, ve finálových bitvách má na kontě pět výher a jednu porážku. S Anastasií Pavljučenkovovou má bilanci 6:3, naposledy Rusku porazila letos cestou za titulem v Madridu. "Hraje rychle z lajny, chodí to toho, má i dobrý kraťas. Bude to těžké," řekla na adresu soupeřky Kvitová.

Pavljučenkovová dostala podle očekávání přednost před Jekatěrinou Makarovovou, která nehrála od US Open. "Kvitová je top hráčka a levačka, ale Fed Cup je jiný, je v něm více nervů a jiná atmosféra. Budu hrát na dvě stě procent," řekla Pavljučenkovová, která se těší na bouřlivé prostředí. "Mám ráda, když je publikum rušné. Dodává mi to energii, nebudu s tím mít problém," dodala.

Plíšková se s bývalou světovou jedničkou a pětinásobnou grandslamovou šampionkou Marií Šarapovovou ještě nestřetla. Do souboje s hvězdou světového tenisu půjde bez obav. "Budu vědět, že je to Šarapovová, ale respekt na kurt nepatří. Věřím, že se s atmosférou poperu a bude to dobrý zápas," řekla Plíšková.

"Je trochu překvapivé, že jsme spolu ještě nehrály. Má letos dobré výsledky, bude to výzva a chci předvést co nejlepší výkon," řekla Šarapovová obecně.

Světová čtyřka před finále opakovaně prohlásila, že ruský tým není v Praze favoritem. "Možná se ze sebe snaží sejmout tlak, ale já myslím, že to bude vyrovnaný. Je to otevřený a fakt si myslím, že to bude těsný," uvažoval Pála.

Je možné, že v nedělních dvouhrách kapitán pošle na dvorec Šafářovou. "Rozhodneme se podle soboty," řekl při oznámení nominace. Stejně tak není definitivní dvojice pro čtyřhru, kterou zatím tvoří Šafářová s Barborou Strýcovou. Na ruské straně jsou nahlášeny Jekatěrina Makarovová a Jelena Vesninová.

Souboje s ruskými týmy ve všech sportech bývají pro Česko vzhledem k historii vždy sledovanější a vypjatější než proti jiným výběrům. Finále Fed Cupu by mohlo být další velkou kapitolou v historii česko-ruských duelů. "Věřme tomu," řekl Pála, jehož tým opět spoléhá na podporu vyprodaného třináctitisícového hlediště. "Čím budou (diváci) bouřlivější, tím to pro nás bude lepší," prohlásil Pála. "O diváky se nebojím. Víme, jak nás tady dokážou hnát, a určitě to předvedou i letos," dodala Kvitová.

Program fedcupového finále ČR - Rusko (Praha, O2 arena, tvrdý povrch):
Sobota (14:00):
Kvitová (6. v pořadí WTA) - Pavljučenkovová (28.)
Karolína Plíšková (11.) - Šarapovová (4.)
Neděle (12:00):
Kvitová - Šarapovová
Karolína Plíšková - Pavljučenkovová
Strýcová/Šafářová - Makarovová/Vesninová
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

421
Přidat komentář
smazaný uživatel
https://twitter.com/MariaSharapova/status/665478877376966656
Reagovat
smazaný uživatel
Bude i minuta ticha...

https://twitter.com/FedCup/status/665490622288146432
Reagovat
VlS
No, zajímavý reakce na twiteru. Arabštinu nepřečtu, tak nevím, jestli ji tam kluk neposílá do pekla, většina lidí to oceňuje, Ruska se jí ptá " a co Oděsa, Luhansk....." a Rus se ptá, co si myslí o koncepci globálního úderu ......Ty brďo Mašo, asi bych se rychle vrátil na Floridu :-((
Reagovat
Jan
My ty zm*dy vídáme, krmíme, oblékáme, ještě kapesné dostanou, jaké nemají někteří u nás, co pracují a oni nás vraždí.
Reagovat
George_Renel
Drsné video - live ze střelby
http://zpravy.idnes.cz/video-novinar-natocil-utok-v-parizi-pri-pomoci-zranenym-ho-postrelili-1z6-/zahranicni.aspx?c=A151114_130441_zahranicni_ert
Reagovat
brixner
Vo to prej strah nemaj.
Reagovat
tommr
nevíte někdo jestli se dneska bude hrát v Limoges když je ve Francii vyhlášenej výjímečnej stav? Katka Siniaková by dneska měla hrát semifinále proti domácí favoritce Garciový ...
Reagovat
blixa
Zrušeny jsou sportovní akce v Paříži a blízkém okolí, takže Limoges by se to snad týkat nemělo.
Reagovat
EllNino
jen ať už je doma, turnaj neturnaj ...
Reagovat
tommr
jsem zvědavej kdy budou zrušený všechny sportovní akce, protože odporujou islámu. Máme se do budoucna na co těšit ... :(
Reagovat
EllNino
pakáž
Reagovat
Frick
No, když si vemu, že v Kataru a SAE nevadí, že tam probíhaj po kurtu celkem ne moc oděný holky, tak o to strach nemám.
Reagovat
rusedski
Co jsem koukal na Livesport, tak jsou odložený spíš jejich domácí soutěže typu volejbalová, házenkářská liga, ale mezinárodní tenisový turnaj těžko můžou dohrát třeba za čtrnáct dní, takže podle mě se normálně bude hrát.
Reagovat
COMEON
:'(
Reagovat
Michaelus
No kdo to čekal, že...
Reagovat
COMEON
Angela musí byť na seba pyšna.
Reagovat
Michaelus
Hlavně, že včera prohlásila, že má vše pevně pod kontrolou... Ta ženská je úplně mimo a co jsem slyšel od kamaráda mojeho otce z Německa, tak je opravdu hloupá a je tam, kde je jenom proto, že si tak ostatní můžou dělat, co chou...
Reagovat
smazaný uživatel
Evropa paní Merkelové připomíná starou děvku, která leží s roztaženýma nohama směrem k Africe a říká: ?poslužte si?.
Reagovat
VlS
A ještě za to bude platit :-((
Reagovat
smazaný uživatel
:'(((((
Reagovat
Nola
http://www.cas.sk/clanok/336284/v-prahe-sa-pred-finale-pohara-federacie-vsetko-toci-okolo-sarapovovej-najvacsia-hviezda-rozbija-cely-tim.html

Marus to od bulvaru dnes schytala a to nie je jedina...
Reagovat
VlS
No, schytala, leda podle bulvárního titulku, v textu už vlastně nic není, bulvární mlácení prázdný slámy. Boha, to už i paparazi a bulvární pisálkové jsou úplní flákači?:-))
Reagovat
Frick
nějak absentuje... i na EuroFotbalu

Že by měl nějaké "záležitosti" ve Four Seasons?
Reagovat
smazaný uživatel
Já že absentuju na EF? Tos asi neviděl můj včerejší report ze zápasu Slavia - Perm. :D
http://www.eurofotbal.cz/souteze/uefa/liga-mistru-zen/2015-2016/reportaz/slavia-praha-zvezda-perm-439006/#forum

Jinak jsem si v Praze vzpomněl, že bych se mohl zastavit někde poblíž Four Seasons. :D Když jsem potkal Báru Votíkovou, tak třeba bych potkal i Mashu. Akorát s ní bych si asi tak nepokecal... :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vo to sem strah měl, že se mezy nás nevrátí Staňa Boroviců, ale furd mi tady chibí , hádejte gdo? (asi dojí Šarapku!)?
Reagovat
smazaný uživatel
Nečetla jsem zdejší hojnou konverzaci o nasazení hráček, jen články na netu, ale tak myslím si, že to Pála zvolil dobře, Petra je jasná a Karolína má super formu, teď ještě, aby ji potvrdila i ve chvíli, kdy ji národ potřebuje a konečně si taky může zahrát naostro, když naše srdcařka Lucka nebude dvojkou, jen do toho, holky, budu fandit :))
Reagovat
smazaný uživatel
Naostro by jí na kurt nepustili.
Reagovat
gigin
:-D :-D
Reagovat
Pedronegro
:) škoda teda :)
Reagovat
smazaný uživatel
nojo, vidiš, to mě nedošlo :)))
Reagovat
VlS
není to úzkoprsost?
Reagovat
misa
Hned pod tebou jsem dal odkaz na článek, ve kterém se píše, že rozhodnutí Pály bylo trochu vynucené problémy Lucky. Na Karolínu jsem zvědavý a snad se finálem nenechá rozhodit.
Reagovat
smazaný uživatel
jj tak si to přečtu, pokud má Lucka problémy, tak není o čem, Kája mohla hrát už loni, tak ji konečně čeká ostrý zápas, ale ne naostro :))
Reagovat
Fandina
nebylo to finále, nebyla to Mária, ale dva ostré mače v Kanadě absolvovala, sice proti hráčkám daleko na žebříčku, ale ty dva body umožnily další posun do semi a finále.
Reagovat
smazaný uživatel
to se s tímto nedá srovnávat, potřebuje nabrat zkušenosti z takového prostředí a atmosféry, která ji čeká zítra, pak se teprve může stát oporou českého týmu ;)
Reagovat
Fandina
Tak samozřejmě, jen chci říct, že není úplný nováček v týmu a že je dobře, že dvakrát zabodovala, samozřejmě úplně na jiné tenisové úrovni, ale dala to.
Reagovat
smazaný uživatel
každá zkušenost se počítá, zítra to však bude to "naostro" :))
Reagovat
Fandina
tam také byla ostrá atmosféra, Kanaďanky chtěly vyhrát, byl to ostrý mač, ona byla jedničkou týmu a potvrdila tu roli. Samozřejmě, finále to nebylo a proti ní nestála Mária.
Reagovat
smazaný uživatel
tady bude mít na bedrech velkou zodpovědnost před domácím publikem a tu bouřlivou atmosféru taky jinde nezažije, jak na fotbale či hokeji :)
Reagovat
Fandina
jasně, tam také byla bouřlivá atmosféra pro Kanaďanky, ale teď se to srovnávat nedá
Reagovat
Jan
Kanaďani tam měli pár lidí v hledišti. To se nedá srovnávat.
Reagovat
Fandina
a píši snad, že ano?
Reagovat
Jan
Když bude Karolína "ostrá", mohla by Marii aspoň potrápit.
Reagovat
misa
http://www.rozhlas.cz/zpravy/tenis/_zprava/1554073

Kapitán chtěl nasadit Lucku, ale ta se sama omluvila. Pokud uvážím, že se jedná o domácí finále, problémy budou asi vážnější. Pokud to Petra s Kájou nerozhodnou, uspět ve čtyřhře bude těžké. Nebo i tu by zvládla odehrát Karolína?

Rozhovor s ní:
http://www.rozhlas.cz/zpravy/tenis/_zprava/nikdo-neni-nesmrtelny-veri-pliskova-v-uspech-pred-zapasem-se-sarapovovou--1554256

Ale Lucka si stejně zaslouží politovat, zdravotní problémy ji neopouštějí. Dobře, že je už konec sezony.
Reagovat
Jan
To vysvětluje vše. Pála není šílený :) Nezbývá než popřát holkám hodně štěstí. Nejspíš dojde na rozhodující debl, když to půjde slušně. Pak je otázka, jestli problémy Lucky jsou takové, aby v něm hrála, či ne. Byla by to pro ni už dost smůla, za letošek.
Reagovat
misa
Jak jsem dole napsal, od konce srpna není u Lucky skoro žádný důvod k tenisovému optimismu.
Reagovat
tommr
vypadá to jakoby se nám Lucka úplně rozpadala ... :(
Reagovat
PetaM
Lucie Zombiová?
Reagovat
lars
odkdy ma Lucka zavazany zapesti ?
Reagovat
misa
Snad od středy, čtvrtku.
Reagovat
lars
tohoto tydne ?
Reagovat
smazaný uživatel
A tak nezbývá než holkám popřát hodně štěstí a Karolíně, aby se nesmazatelně zapsala do českých srdcí :).

Velkých finále bylo letos několik, tak proč by se konečně po zápase nemohla radovat z vítězství.
Reagovat
FulnekUltras
Síla týmu jí pomůže a to by v tom byl čert, aby neurvala aspoň bod, ne-li dva. Nezapomínejme, jak je u tenistek důležitý efekt dlouhé šňůry úspěšných zápasů (mj. třeba Petra 2011, Konta 2015 nebo teď kromě Káji i Nasťa). To může u Káji přebít většinu případné nervozity.
Reagovat
pockerface
Mám takové tušené, že i tentokrát proti Ruskám rozhodne až nedělní čtyřhra.
V sobotu vyhraje Petra a Maria
V neděli Maria a Karolína a pak bude rozhodovat čtyřhra Bára, Lucka
Reagovat
FulnekUltras
v nejhorším Bára-Petra... ;)
Reagovat
Haitik
Tak už zítra!!! Takhle jsem se na finále FC ještě asi netěšil! :D

Tak pojďme na to, ať to dopadne jakkoliv..
Reagovat
Mayo
Kks a ja že už dnes začínajú.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli zítra Iqeová,
zahrá svůj standard ubohý,
Nasťa nebude mít problém
a já budu hnedle slavit!
Reagovat
smazaný uživatel
Vzhledem k tomu, že ta tvoje... nevím, jak to nazvat, ale s básničkou to nemá nic společného, má ještě bídnější úroveň než obvykle bych řekl, že slavíš už dneska.
Reagovat
smazaný uživatel
Komu se Mášeňka nelíbí,
ten nemůže být normální.
Komplex bezvýznamnosti před ní?
To je ovšem k pochopení.
Reagovat
jirkomar
Hlásím, že nejsem normální.
Reagovat
smazaný uživatel
Tenistko! Co včera jsem pravila ?
Ruský portál a azbuku piluj zvesela.
Nic jiného ti nezbude
jen pro pláč oči
Naše holky české do boje
po hlavě skočí.
FedCup bude náš!
Reagovat
jirkomar
Já nejsem tenistka. Já jsem cyklista:-).........chápu, netrefila ses.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty máš nick jirkomar a tenistky? Dva nicky ? Má reakce byla pochopitelně na tenistku a ne na jirkomar. Tak nevím o co go?
Reagovat
jirkomar
Ne, jen se to asi špatně zařadilo.
Reagovat
blixa
Taky nejsem normální ;-)
Reagovat
blixa
A ještě to drze přiznávám ;-)
Reagovat
VlS
Já jsem normální a nelíbí se mi ani trochu.
Reagovat
Fandina
mně je ukradená
Reagovat
Pedronegro
nevím, co je hezké na obličejí s výrazem vykynutého těsta, mimo jiné, asi teda taky nejsem normální ...
Reagovat
jirkomar
Výraz vykynutého těsta je dost dobrej :-)
Reagovat
Pedronegro
ještě mi připomíná maltu ve fance :)
Reagovat
smazaný uživatel
proč primátorka Prahy mluvila anglicky.
Reagovat
Michaelus
Krnda někdy vypadá na to, že neumí ani česky :D
Reagovat
tommr
nejspíš proto, aby jí rozuměli i soupeřky našich, zahraniční hosté a novináři ... :)
Reagovat
Herbert_Hoover
Aby ukázala, že umí!
Reagovat
smazaný uživatel
No, jistě. Slušné by bylo pár slov česky...jako Bouček, jinak mi to od ní přišlo dost divné.
Reagovat
rib
je to krnda, všichni z jejích kruhů jsou rádi, že aspoň mluví...
Reagovat
Herbert_Hoover
Soupeř by se mohl urazit, že ho pomlouváme! Předpokládá se, že dnes už většina Čechů ovládá triviálnější angličtinu, zatímco si nemyslím, že by Rusky zvládaly náročnější češtinu. I když čert ví, třeba jo. No a pokud by mluvila rusky, tak by po ní mohli hodit krajané rajče nebo vejce.
Reagovat
MonikaS
No,já anglicky neumím a je nás víc.
Reagovat
Fandina
Díky Šafi, potvrdila si mi, že je Petra psychicky silná. Žádná labilka. Přesně tak. Viz nahrávky obou.
http://stream6.idnes.cz/vod/1511/11/VF151111_194936_webm_middle.webm
Reagovat
smazaný uživatel
Že neznáš význam slova labilní, víme dávno...
Reagovat
Fandina
A co ještě víte?
Reagovat
smazaný uživatel
Ale vždyť má pravdu, Lucka vyzdvihla Petřinu psychiku jako její přednost, zatímco tady z toho všichni dělají slabinu..
Reagovat
Fandina
Nech je být, cítí se dotčeni, že Petra není labil.
Reagovat
smazaný uživatel
Být labilní není urážka ani žádná nemoc...
Reagovat
Fandina
Podívej, podle mě je Petra psychicky silná a už to mockrát dokázala, když otočila utkání, které se vyvíjelo nepříznivě atd.. atd. Labilní člověk je podle mě psychicky slabý. A nemám náladu se tady o tom s někým hádat.
Reagovat
VlS
Fandino jo, otočila řadu utkání, ale i těch skoro vyhranejch do prohry a nevím, kterejch bylo víc.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdy naposledy otočila skoro vyhraný zápas do prohry?
Reagovat
VlS
A kdy naopak?
Reagovat
smazaný uživatel
Skoro prohraný zápas, to ti z hlavy neřeknu, ale skoro prohraný set? Naposledy na TM proti Marii.

A teď ty.
Reagovat
VlS
Řeč byla o zápasech. Mě ten prohranej nejvíc utkvel s Na Li na RG, Kotyza to tenkrát komentoval jednoslovně - panika
Reagovat
smazaný uživatel
4,5 roku stará záležitost, v té době se Petra ve špičce teprve rozkoukávala. Něco aktuálnějšího by nebylo?

A pokud chceš zápas, napadá mě třeba loňský Fed Cup proti Anděle.
Reagovat
VlS
Ten byl tuhej, ale rozhodně ne otočenej skoro prohranej zápas, jak argumentuje Fandina
Reagovat
smazaný uživatel
Dobře. Ale teď je řada na tobě, kdy prohrála skoro vyhraný zápas?
Reagovat
VlS
Už jsem ti ho napsal
Reagovat
smazaný uživatel
Jo. Ale byl notně fousatý.
Reagovat
Fandina
V roce 2011 proti Kuzně ve FEDu prohrávala ve 0:3 ve třetím setu a pak vyhrála, srovnala na 2:2 a díky tomu pak mohl rozhodovat debl a nakonec byla mísa.
Reagovat
gigin
V roce 1997 otočila s Vlastou Kučerovou na turnaji v Dolní Lhotě. Byl diplom.
Reagovat
Fandina
Na nic jsem se tě neptala.
Reagovat
gigin
No a co? Ty to tady vlastníš? Vychladni, nerve.
Reagovat
Fandina
Nevlastním nic, kdybych vlastnila, tak jedeš.
Reagovat
gigin
Jasně :-D my se ptáme na zápas z poslední doby a ty se tu přihrneš s rokem 2011.
Reagovat
Fandina
Napsala jsem to, kdy to bylo evidentní a důležité a otočila. Pořád umět otočit v zápase, kde se hraje finále FEDu a nehraje za sebe, ale za ostatní, za fanoušky, je něco jiného. Labil by to nedokázal.
Reagovat
smazaný uživatel
to neni pravda, dokazal.. :-)
Reagovat
Fandina
možná ano, pro mě je směrodatné, co o Petře říkají její blízcí a ty o ní říkají, že je psychicky silná.
Reagovat
gigin
Dokázal. Zjisti si, co slovo labilní znamená.
Reagovat
Fandina
Jestli se chceš hádat o slovo labilní, tak pokračuj dál, beze mě.
Podle mě je každému jasné, že labilní rozumíme psychouš. Jinak dál pokračuj v rozebírání tohohle psychického pojmu, když tě to baví.
Reagovat
gigin
Klasické ukončení debaty tebou, když nemáš pravdu.
Reagovat
Fandina
Nechci se s tebou o ničem bavit. Nazdar.
Reagovat
gigin
Tak se se mnou nebav :)) Já budu ledva rád. Prostě ti tady zase několik lidí řeklo, že nevíš, co je labilní a už se vztekáš. Neuznáš, že ses mohla mýlit. To jen opět dokazuje tvou povahu, nic jiného.
Reagovat
Fandina
Dej mi pokoj. Ty dovedeš akorát rýt a štvát lidi. Neotravuj.
Reagovat
gigin
:)) Ano. A ty si tmel a klenot tohoto portálu. Bezchybná Fandina, která má vždycky pravdu a nikdy se nemýlí. Přitom si tu za kašpara.
Reagovat
Fandina
Do mně tu každý reje a vysmívá se mi.
To jsi padlý na hlavu, že to nevidíš?
Proč bych si měla myslet, že jsem klenot TP. Jsi normální?
Reagovat
mrafe
Fandi,ale znáš pořekadlo jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá. A v tomto vláknu jsi Gigina začal urážet ty.
Reagovat
Fandina
V tomhle ano, ale v ostatních všech to byl on. Už ho mám plné zuby.
Reagovat
gigin
Lžeš. Zase lžeš. Ale to je další klasická reakce na tvé pochybení. Nic lezu ze žumpy ven, nebudu se s tebou zahazovat.
Reagovat
Fandina
Ani jsem nečekala, že napíšeš něco jiného.
Buď tak laskav a nereaguj na mě.
Opravdu o to nestojím. Nejsem pro mě partner do diskuse a nikdy si nebyl. Moc děkuji.
Reagovat
Pedronegro
ale no tak, ta přece nikdy ... :)
Reagovat
Fandina
Dneska ano.
Reagovat
smazaný uživatel
A co takhle jasně vyhraný zápas z poslední doby, který nakonec prohrála? Zatím z vás, tedy konkrétně z VlSe, nevypadlo nic lepšího a čerstvějšího než zápas s Li na RG 2011.
Reagovat
tommr
když vezmu jen zápasy z letoška tak Petra nepochopitelně ztratila dobře rozehraný zápasy s CSN v Dubaji a v Doha, s Bacsinszkou na FO, s Jankovicovou ve Wimbledonu, s Garciou v Cincinnati, s Pennettaovou na USO a s Agou Radwanskou na TM ...
Reagovat
smazaný uživatel
Ani v jednom případě se ale nedá hovořit o prohře skoro vyhraného zápasu. Zápasy s CSN v Dubaji, Garciou v Cinncinnatti nebo Agou na TM se ani nedají označit za dobře rozehrané - ve všech ztratila první set a ani v následném průběhu zápasu neměla nějakou drtivou převahu, spíš naopak.
Reagovat
tommr
tak třeba u toho posledního zápasu a Agou Petra po prohraným prvním setu otočila průběh zápasu a za stavu 2:0 ve třetím setu by to psychicky odolná hráčka typu Sereny nebo Sharapky určitě dovedla do vítěznýho konce. Petru ale rozhodilo pár nepovedených míčků natolik, že ve zbytku zápasu úplně odpadla ...
Reagovat
misa
Těžko takové zápasy hodnotit jako ty prohrané vyhrané. U řady z nich třeba Petře došly síly. Nikdo neví, jak se letos po mononukleoze cítí.
Reagovat
tommr
když se objektivně lepší hráčka dostane po obratu v rozhodujícím setu do brejku a pak po pár nepovedenejch míčcích úplně odpadne tak se nemůže jednat jen o čistě fyzickou únavu. Petře se navíc tohle stávalo i v minulých sezónách kdy mononukleózu neměla ...
Reagovat
smazaný uživatel
Popisuješ tady něco, co se nestalo.
Reagovat
misa
Ty jsi ovšem v komentáři z 18:38 argumentoval letošními zápasy.
Reagovat
tommr
quesh chtěl jen příklady z poslední doby tak jsem uved jen některý letošní zápasy. Petře se to ale stávalo i v minulých létech ...
Reagovat
smazaný uživatel
...ovšem půlka z nich byla naprosto mimo...
Reagovat
smazaný uživatel
Ale houby s octem, tam to s psychikou nemělo vůbec nic společného. Petra sice vedla 2:0, ale jela na morál, protože jí viditelně docházely síly a navíc ji zjevně limitovalo to zraněné stehno. Naproti tomu Aga byla jako vždy fyzicky nadupaná a dokázala toho na tom lepidle spoustu vrátit, takže zhruba od půlky třetí sady to bylo spíš o tom, jestli se Aga nepo.. ze šance vyhrát první větší titul a nezačne víc kazit. Řekl bych, že kdyby si Maruš nebo Serena prošly letos tím, čím si prošla Petra, tak za takových okolností ruply taky.

Zvlášť Maruš, která o den dřív nedotáhla do konce ani vedení 5:1.
Reagovat
Haitik
Jo no, Maruš a Serena měly fajnovou sezonu.. Všechno v naprostým pořádku.
Reagovat
smazaný uživatel
Evidentně jsi to nepochopil. Nejde o to, čím si ve skutečnosti prošly, protože ve skutečnosti ani jedna v tom finále nestála. Jde o to, jak by dopadly v hypotetické situaci, kdyby to finále hrály a byly na tom stejně jako Petra.
Reagovat
Haitik
Tak promiň, že jsem větu "řekl bych, že kdyby si Maruš nebo Serena prošly letos tím, čím si prošla Petra, tak za takových okolností ruply taky." pochopil tak, že si Petra LETOS prošla něčím horším než ony dvě.. To se fakt omlouvám, že jsou to nepochopil tak, že ony to finále nehrály a tím pádem se nedostaly do té situace co ona.. :-)
Reagovat
misa
Očitý svědek finále TM - reportér Českého rozhlasu napsal na twitter:
"je to škoda, @Petra_Kvitova už hraje přes velkou bolest, ale ta vůle. Něco ohromného"

Takže asi tak...
Reagovat
Fandina
Super.
Reagovat
misa
Třeba letos v Římě s Knappovou, lidi rychle zapomínají...
Reagovat
smazaný uživatel
Vidíš, tenhle vypadl i mě. :-)
Reagovat
FulnekUltras
nebo v NH s Keys, odkud začala letošní Petina velká americká šňůra...
Reagovat
Haitik
Wimbledon 2015
Reagovat
smazaný uživatel
To mělo do skoro vyhraného zápasu dost daleko.
Reagovat
Haitik
6:3 a 4:2
Reagovat
Haitik
To by mě zajímalo tedy, co je pro tebe skoro vyhraný zápas..
Reagovat
smazaný uživatel
Určitě ne situace, kdy má jedna z hráček k dispozici pouze jeden brejk. Ženské podání není zdaleka tak silné jako to mužské.
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyz nepromeni MB a pak to projede, a naopak...takze konec diskuse;D)
Reagovat
Fandina
Nejen já si myslím a dávno tu tvrdím, že Petra není žádný labil a teď to potvrdila i Šafi. Nevím, kdo jiný by ji měl znát víc, než ten, kdo s ní přichází do styku.
Reagovat
FulnekUltras
Víme a známe... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Labilní člověk je člověk, který je emočně nestálý ...
Reagovat
Fandina
Labil se rozumí že není psychicky silná.
Reagovat
VlS
hezky vyjádřené.
Reagovat
Pedronegro
spíš je to člověk, který se nechá lehčeji vyvést z rovnováhy než jiní, psychicky silný nebo slabý jsou trochu zavádějící pojmy ...
Reagovat
smazaný uživatel
http://slovnik-cizich-slov.abz.cz/web.php/slovo/labilni
http://www.odpovedi.cz/otazky/co-znamena-psychicky-labilni-2
Reagovat
smazaný uživatel
No tady, a nejen tady, se to dost často s hanlivým podtónem používá.
Reagovat
gigin
Přední tenisový analytik serveru wtatennis.com Craig O'Shannessy:

Podle jeho názoru Kvitová při hře příliš riskuje. Míče tlačí k čarám i v případech, kdy by jí k zisku fiftýnu postačil mnohem bezpečnější úder třeba i metr a půl před základní čáru. A z bezmyšlenkovité, strojové hry, bez schopnosti přizpůsobit údery konkrétní situaci plyne obrovské množství chyb.

"Kvitová na tom není psychicky nejlépe, jakmile udělá několik těsných autů za sebou, už se to s ní veze. A pokud to její soupeřka vycítí a začne hrát na jistotu, Češka se kvůli nadměrnému množství nevynucených chyb porazí sama," dodal expert.
Reagovat
gigin
Já bych to viděl tak napůl. Jako nějaký mentální titán to nebude, ale zase nějaký uzlíček nervů taky ne.
Reagovat
Fandina
Hlavně, když zná Petru líp než Šafi.
Reagovat
VlS
Lucka není ke kamarádkám objektivní.
Reagovat
Fandina
Ale jdi ty, to že je psychicky silná o ní říkal i její psycholog.
Reagovat
VlS
No, možná jeden z důvodů, proč je to už bejvalej psycholog. Krucinál - se dívám, ne?
Reagovat
Fandina
Já se právě dívám a vidím, že Petra chce vyhrávat a to je pro mně podstatné, nikdy to nevzdává. A že pokaždé nevyhraje, to je nasnadě. Proti ní také stojí tak, která chce vyhrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak ty to můžeš vědět?
Reagovat
Fandina
Potřebuje argumenty pro svoje tvrzení. Nic jiného za tím nevidím.
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě si vzali do hlavy, že je Petra psychicky slabá. Co naplat.
Reagovat
smazaný uživatel
ja si myslim, ze Petra je labilni. Labil neni podle me clovek, ktery se hned a vzdy pri kazdem psychickem tlaku bezmocne slozi, labil muze klidne bojovat a to velmi. A uspesne. Labilita je ale nestalost citoveho prozivani a prekvapivy zvrat az do extremu. PetraFans to tu nejpresneji vyjadrila. Petra opravdu ma v zapasech tvare dve (bojovna, zatata x laxni, otravena) a to o nestalosti emoci vypovida skutecne dost. Jen je treba chapat slovo labilni.. :-)
Reagovat
Fandina
Všichni znají Petru víc, než Šafi. Zajímavé. Podle mě není ani psychicky slabá, ani labilní. Ne vždy se na kurtu daří. Klárka se někdy tváří hrozně a přesto vyhraje.
Reagovat
smazaný uživatel
ja jen hodnotim vnejsi projevy Petry behem zapasu, ktere mam moznost sledovat. O Klarce jsem, tusim, nenapsala ani pismenko.. :-)
Reagovat
Fandina
Já zase hodnotím Petru podle výsledků, ne podle toho, jak se tváří. Tu Klárku jsem uvedla proto, že se tváří na kurtu hrozně a pak dovede vyhrát nebo se netváří tak hrozně a klidně prohraje. Každý se nějak při výkonu tváříme.
Reagovat
gigin
Problem solved.
Reagovat
smazaný uživatel
S tím se dá souhlasit. Problém je v tom, že tady se často slovo labilní používá ve významu psychicky slabá, což, jak se asi shodneme, je špatně. Takže si to slovo ve spojení s Petrou získalo dost hanlivý podtext, proto ty podrážděné reakce.

Jinak k tomu otrávenému výrazu - byl jsem se teď v úterý podívat na trénink holek a byla tam i Petra a taky se chvílema tvářila jakože otráveně, ale ve skutečnosti otrávená nebyla, jenom se soustředila.
Reagovat
smazaný uživatel
Jasne, ale podle mne tady je ten problem spis s tim slovem nez s hledanou skutecnosti;) Bohuzel slovo labilni se jaksi stalo az silnym vulgarismem;)
A myslim ze paradxem je, ze ne jeden mistni prispivatel je celkem slusny labil, dle noveho vyznamu;D)
Souhlasim s tim, ze Petra je proste nestala;)
Ale take si dovolim upozornit, ze jsou horsi pripady na kurtech;D) Ale nestala je...jak se ji to zasekne, prihde ta druha tvar, a to je pak narez...
Jenze rekni mne, jake hracky tomu nepodlehaji...ten efekt ding-dong funguje celkem slusne...ve WTA.
No mozna Serena, mozna Masa...ikdyz ta ma zase v hlave take nektere souperky, a nekdy to muze jit od zacatku spatne, coz taky neni nejaky terno...nebo to aspon tak vypada...
Vlastne i ta Serena...takze spis asi jen intenzita? A potom jak to vsechno nejak pojmenovat?;)
Reagovat
smazaný uživatel
neni to uplne jednoduche vyjadrit, nejsem cvokar, ale domnivam se, ze Maria a Serena jen muzou nemit den a byt z toho i viditelne hyn, nikdy vsak nepodlehnou letargii a nikdy neprerusi svuj tah na branu, vzdycky tady bude urcita celistvost a pevnost te osobnosti, ta bojovnost, tedy zadne extremy a podle me proto zrovna tyto dve labilni nejsou. Jen muzou hrat nekdy blbe.. :-)
Reagovat
VlS
Petra je v těch polohách Robocop a otrávená lemra opravdu extrémní a dokáže tyhle dvě tváře změnit z okamžiku na okamžik. Nevybavuje se mi jiná s takhle velkou možností změny v průběhu zápasu a nejde o výsledek, ale o projev. Taky si myslím, že Petra Fans to popsala nejlíp.
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš to u ní vnímáš víc než u jiných, než že by ona to dělala častěji.
Reagovat
smazaný uživatel
me to prilis netrapi, ale proc se tak branis pravde? Petra skutecne dokaze byt jako den a noc. Nemas pravdu, neni to tak obvykle, jak nam podsouvas. Hraci jsou predvidatelni a sve reakce notoricky opakuji. U Petry se opakuji promeny, neni nijak horsi, neni to nadavka, jen fakt. A i citove nestaly clovek prece muze bojovat do roztrhani tela a vyhravat... co porad mas? :-))
Reagovat
Fandina
ono se to trochu vylučuje, citově nestálý člověk s psychicky silným, co o ní říkají ti, co jí znají
Reagovat
smazaný uživatel
Čemu se zase bráním? Vždyť já neříkám, že to nedělá nebo že se jí to nestává. Jenom mi vadí, že se z toho dělá nějaká zvláštnost specifická pro Petru - rozhodně to není tak neobvyklé, jak se tady pokoušíte přesvědčit vy mě.
Ano, Petra je citově nestálá - ale chcete mi snad tvrdit, že je na okruhu jediná citově nestálá? :-)
Reagovat
smazaný uživatel
ze spicky ano.. :-)
Reagovat
Fandina
Lucka tvrdí opak
Reagovat
smazaný uživatel
ja si tu Lucku snad poslechnu! :-))) Proste jsem si jen vzala prvni desitku v zebricku a zadna z holek mi tak emocne v predstavach nevlaje, jako Petra. Pokud je psychicky slabsi, tak ji nepocitam.. ;-)
Reagovat
Fandina
Ptaly se jí, v čem by chtěla být jako Petra a ona řekla, že by chtěla být tak psychicky silná, jako ona.
Reagovat
Fandina
Ptali
Reagovat
smazaný uživatel
to je v poradku, netvrdim, ze neni psychicky silna, jen ze zatatost neprovazi kazdy jeji zapas. Viz ten zprofanovany uz, ale jiste rozjitreny vstup Kotyzy... vse bylo O.K., citila se dobre, byla silna, pripravena, v pohode a skluz v matohu a nikdo nevedel proc.
Reagovat
Fandina
Vynadal jí a pak ho to mrzelo. V tom zápase to dlouho vypadalo, že vyhraje. Bohužel to nedopadlo. To přece neznamená, že je labil. Vždycky to nevyjde.
Reagovat
smazaný uživatel
ne.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
No když to říkáš.. :-)
Reagovat
Pedronegro
připadá mi, že se tady někteří poněkud pominuli a motají citovou stabilitu dohromady se schopností vydržet při hře zvané tenis opakovat příslušný pohybový stereotyp ve vazbě na obdobnou snahu soupeřky déle než ona anebo jeho nenadálou změnou ji překvapit dříve, než to udělá ona, a to úspěšně nebo ne ...
Reagovat
smazaný uživatel
No zeby to byly stoicky (Serena a Masa)...to nemohu tedy rict.
Celkem vnimam u te Petry tu nestalost...je to neco jako kdyz ti neco jde...najednou ti prijde nejaka prekazka, a ty ji neprelezes a jen te odrazi do jineho modu;) Ale to se stava vlastne i te Serene...ja tomu rikam, ze najednou odesla nakupovat;D)
Dobre vnimam, ze to neni tak caste, jako u Kvitove, ale je.:)
Predvidatelnost u Sereny....uf, to nedokazu celkem rict...u Marus asi take ne...

Take si u tohoto tematu rikam, na kolik je zkouseny hrac, ktery hraje stylem lajna, lajna a hrac, ktery to opre na necem jinem...potom ty hodnoty jsou podle mne celkem relativni. Cimz je nebudu nejak omlovat, maj svobodnou vuli to na tom kurtu resit samy...nikdo je do toho nenuti;)

Ale jiste, nebudu se tady tvarit, ze nema vypadky;D) To jako zas rozhodne neeee;)

Ale schvalne jsem neco zkusil najit;)
Reagovat
smazaný uživatel
Labilita je posuzována jako něco negativního. Labilní člověk je přecitlivělý, nervózní, snadno se rozčílí, je náladový, impulsivní, lehce se nechá rozladit, je úzkostlivý a skeptický. Duševní stabilita je naopak hodnocena kladně, neboť stabilní člověk je obvykle otevřený, uvolněný, bezstarostný, schopný se prosadit, vyrovnaný, spolehlivý a ovládající se.
Jen málo lidí je možné zařadit do jednoho nebo do druhého extrému. Většina z nás předvádí spíše jakousi směs lability a stability. Reagujeme někdy labilně a podruhé zase stabilně.
Duševní labilita (nedostatek pevnosti a vyrovnanosti) souvisí s nedostatkem sebejistoty. Člověk neví, co chce, co je pro něho dobré - zmítá se hned na tu, hned na onu stranu. Nemůže se ustálit a proto se těžko pro něco rozhoduje.
Považujete se za duševně labilní? Potácíte se často sem a tam a nevíte přesně, co je pro vás dobré? Jestli ano, měli byste si někdy sepsat věci, které jsou pro váš život skutečně důležité. Měli byste si udělat plán, natáhnout červenou nit svého života.
Reagovat
smazaný uživatel
Ani tento plán se ovšem většinou nezdaří, jestliže nemáte dost sebevědomí, abyste šli tvrdošíjně za svými přáními a potřebami.
Jak spolu souvisí labilita a senzibilita? Musí být senzibilita posuzována stejně negativně? Senzibilní (citlivý) člověk má schopnost vcítění a intuice. Protože hodně vnímá věci citem, často ho snadněji zasáhnou a způsobují mu duševní poranění - jeho "nervový obal" se dá snadno protrhnout. To znamená, že velmi prudce reaguje na sebemenší frustrace, ale i na šťastné zážitky. V senzibilním člověku tedy rychleji vzniká odezva než v člověku nesenzibilním, s hroší kůží.
Citlivý člověk nemusí být labilní. Může naopak velmi přesně vědět, co chce. Vnímá všechno zvlášť silně a intenzívně. Frustrace se proto mohou velmi rychle odrazit na jeho náladě. Má většinou malou schopnost frustrace snášet a vyrovnávat se s nimi. Jeho sebevědomí je proto ohroženo. To ovšem také znamená, že okolí si jeho senzibility okamžitě všimne a mnozí nezřídka ze sportu zkoušejí, kolik rýpnutí citlivý člověk unese.
Senzibilita bývá většinou vykládána jako slabost. Mnoho citlivých lidí žije s tímto vědomím - považují se za slabé a mají proto problémy se svým sebevědomím. Ve skutečnosti však senzibilita znamená sílu. Je-li dobře vyvinuta vnímavost a schopnost vcítění, jsou to vlastnosti, které mají neobyčejný význam pro zvládání životních situací.
Myslíte-li si o sobě, že jste citliví, měli byste se bezpodmínečně snažit posílit své sebevědomí, neboť jste vystaveni neustálému nebezpečí, že vaše okolí bude na vaši senzibilitu dorážet a pokoušet se narušit vaši sebejistotu.
Reagovat
smazaný uživatel
Z toho vyplyva, ze Petra ma opravdu k labilite sklony, nebot sama rekla, ze mela letos krizi, tenis ji nebavil, vlastne se hledala...proc jako...atd.
Ale zase asi nebude uplne dusevne labilni:)
Reagovat
smazaný uživatel
Takze labilni sice je...ale neni to az tak dramaticke...da se to zlepsovat;D)
Reagovat
VlS
Tak za takovou beletrii mě to teda nestojí
Reagovat
smazaný uživatel
No tu krizi bych úplně jako znak lability nebral, respektive pokud ano, tak je labilní většina hráčů a hráček, protože si většina hráčů a hráček během kariéry podobnými stavy projde, jen se o tom nahlas moc nemluví. Třeba Lucka v jednom rozhovoru zmínila, že si před časem prošla něčím podobným, nebo teď nedávno Andrea Petkovičová přiznala, že má určitou krizi..
Reagovat
Fandina
Petra měla krizi a vyrovnala se s ní po svém. Vyřešila to. Já si myslím, že to je přesně potvrzení silné osobnosti. Má problém, postaví se k němu čelem. Nenechá se vláčet.
Reagovat
Pedronegro
u takové citace by to už docela chtělo zdroj, teda pokud to není z tvé hlavy, pak klobouk dolů :)
Reagovat
smazaný uživatel
neee:) z moje hlavy fakt ne...jen jsem zkusil neco dat do vyhledavace. je to nejaky blog...jiste by se naslo neco asi i lepsiho...jen jsem tak nejak zkusil aspon neco najit...trochu mne to smysl dava...ale jak jsem jiz psal vyse...podle mne se slovo labilni hodne zvulgarizovalo...nejvic na tom clanku mne asi zaujalo to, ze je celkem norma, ze lide se zmitaji prirozen nekde mezi tou stabilitou a labilitou, tezko najit ten cisty extrem...sklony k te nestalosti asi Petra ma...
Jenze...take je pravda, ze mnoho veci se asi ani nedozvime, nebot ta vnitrni proziti...kdo vi...
v tom je clanek nedostacujici, nebot by mne trebas dale zajimalo, jak to vypada vzhledem k tomu, co vnitrne prozivas a nakolik jsi schopny to potlacit, a jestli je vubec mozne to nejak rozpoznat...a tak;)

http://wicca29.blog.cz/rubrika/psychologie
Reagovat
smazaný uživatel
Já třeba o sobě vím, že jsem labilní. Jako je to těžký popsat, "jaký to je"... Prostě každá maličkost tě dokáže rozhodit.... Náladu můžeš změnit během sekundy... Všechno si moc bereš, nad vším moc přemejšlíš (i když to nevím, jestli s tím úplně souvisí, ale asi jo) ...

Tady si můžeš udělat test temparementu zdarma, celkem zajímavý... ;)
http://temperament.wladik.net
Reagovat
slacker
Já už to o tobě vím, to se teď o tobě říká.
Já už to o tobě vím, dyť se to ježiši ví.

Jsi labilni, labini, problematicka
Reagovat
smazaný uživatel
No, musim rict, ze jsem to zkusil a vychazi mne to celkem skoro podobne jako pred par lety. Sice tohle kategorizovani je mne cizi, ale zaznamenal jsem posun vice k flegmatikovi;D) Ikdyz ja jsem asi taky dost nestaly v nekterych vecech bych rekl...tak nevim, mne tyhle testy nikdy moc asi nepresvedcily...neco muze vice asi prevladat.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak taky tohle je spíš zábavný test s orientačními výsledky než něco, z čeho by se daly vyvozovat dalekosáhlé závěry.
Reagovat
Pedronegro
tak já prý flegmatik, ale necítím se tak, jde to asi se stářím ... ;)
Reagovat
Pedronegro
řekl bych, že v komentářích o tenisu obecně se labilitou míní jen velmi zjednodušeně to, co z psychologického hlediska labilita skutečně znamená, a o citové stabilitě apod. bych úplně pomlčel, ve fandovském módu tady mnozí jakoby přestali vnímat pravý význam slov, ... ta Petra nám teda dává zabrat :)
Reagovat
smazaný uživatel
No ja bych se nebal rict, ze nekteri fans jsou tedy o dost vice labilni nez ti samotni hraci;D)))
Reagovat
smazaný uživatel
Zdá se mi, že pan expert jenom bezmyšlenkovitě opakuje, co se o Petře říká aniž by se obtěžoval ověřit si reálný stav.
Reagovat
gigin
Může česká hráčka dokráčet k titulu i na pařížském grandslamu? Podle tenisového experta Vladislava Šavrdy ano. Ovšem má to háček. Největší soupeřkou Petry Kvitové je totiž sama Petra Kvitová.
Reagovat
smazaný uživatel
Nic ve zlém, ale tuhle myšlenku vypotí každej, kdo někdy prošel kolem kurtu, to není žádný expertní názor, navíc se to dá plně aplikovat na skoro každou hráčku v top 20.
Reagovat
tommr
velice výstižný popsání největší Petřiny slabiny ...
Reagovat
smazaný uživatel
ovšem platné tak pro stav před 3 - 4 lety..
Reagovat
Fandina
ani to ne, Petra vždycky bojuje, ale ne vždycky vyhraje
Reagovat
smazaný uživatel
Já narážel spíš na tu bezmyšlenkovitou strojovou hru, o bojovnosti nepochybuju.

I když ani s tou bezmyšlenkovitou strojovou hrou si nejsem jistý.
Reagovat
Fandina
Já myslím, že bezmyšlenková hra tu nikdy nebyla. Jen si vezmi ty rady, které jí dává Kotyza na kurtu. To jsou všechno tenisové detaily, kam hrát a jak a kdy a proč.
Reagovat
tommr
a jak rady trenéra během OCC souvisí s myšlením hráčky?
Reagovat
Fandina
Domnívám se, že na kurt jde s nějakým záměrem, jak na koho zahrát, co ta dotyčná umí. Ne, že jen tak hraje.
Reagovat
Pedronegro
hm, to je totéž, jakoby expert řekl, že je blbá i s Kotyzou, a to se mi nezdá :)
Reagovat
smazaný uživatel
Prdlá diskuze! Petra není labilní. Kdyby byla labilní, tak by pobrekávala a nebyla schopna hrát.
Reagovat
Mayo
Česky odštartujú spanilú jazdu za trofejou. Rusky budú vyfackané ako nič.
Reagovat
FulnekUltras
Vďaka za prejavenú döveru... ;)
Reagovat
EllNino
Zaprvé tedy spokojenost s tím, že jde Peťa první ...tak nějak čekám, že Nasťu porazí a Kája pak bude mít možná trochu lehčí hlavu ...samozřejmě bych tam viděl radši Lucinku, ale co už ...když není 100% fit, tak je lepší, ať tam jde finálem posílená Kája bez respektu :) Když pujde servis, tak na tomhle mejdlíčku může Mášu přehrát :) Jinak v neděli nic neuvidím, takže jsem zvědav, jak to nakonec dopadne :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak v dnešní MF Dnes je rozhovor s Černoškem o financování FC, VIP hostech a tak...
Reagovat
VlS
Četl jsem, žádná velká sranda to asi není.
Reagovat
milik254
Jj, taky máme noviny ve škole:D
Reagovat
smazaný uživatel
My máme asi 10 novin na třídu, Babiš prý šetří. :D
Reagovat
Haitik
My ani jedny.. :D
Reagovat
VlS
Nic si z toho nedělej, já nemám ani tu školu :-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Tak teď už není pochyb vůbec o tom, že Novak ovládne TM, chudák Stan :)))

https://scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/v/t1.0-9/11220809_837591019692895_3926611387496815835_n.jpg?oh=3752c746b2a1c37e3d2f678ab8144849&oe=56EE2E48
Reagovat
d@ve
LOL :D
Reagovat
VlS
A proč to dáváš k holkám?
Reagovat
Herbert_Hoover
Ježek v kleci? :) Ne, spletl jsem si diskuzi, klídek, zase schovej tu bejzbolku. :)
Reagovat
VlS
Ještě jsem na ni ani nesáhl, nejseš malinko lekavej?:-)
Reagovat
Herbert_Hoover
Jsem, jde z tebe ohromný strach. :)
Reagovat
Frick
Co když je to trest od Černoška za to, jak se Lucka už podruhý za sebou vys.rala na SPO?
Reagovat
EllNino
ty seš ale vůl :D
Reagovat
VlS
Neurážej nevinná boží stvoření :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Nemůže on Černošek náhodou taky za to, že ti na hajzlu záhadně mizí toaleťák? :-D
Reagovat
marekv
On jen popletl barvy pilulek a je z toho tohle :-)
Reagovat
Frick
Kdybyste nebyli tak tupí, tak oceníte můj smysl pro autosatiru.
Reagovat
smazaný uživatel
Způsob jakým přechylujete jména ruských žen je k smíchu. "Šarapovaová a Pavljučenkovaová" ... nelze přechylovat již prechýlené.

V ruštině - Šarapov/Šarapova

v češtině - Šarapov/Šarapovova

Přechylování má v češtině ohromný význam, co se týká významu sdělení. A nejen v ní, divil byste se co dělají jiné jazyky,,, to české je ještě celkem srozumitelné a logické.

"Šarapovová porazila Pavljuščenkovou" .... fajn. A teď bez přechylovaní. "Šarapova porazila Pavljuščenko" ..... no jo.... ale "Šarapovová porazila Pavljuščenkovou", nebo "Šarapovovou porazila Pavljuščenková" ?

Právě proto se to v češtině používá. Zajímavé je, že odpůrci přechylování mají jen malé povědomí o českém jazyce jako takovém.

*****

Proc se proboha pouziva stale a stale jen ten jeden argument, nepochopim;)Dalsi ktery porazi prase v chlivku, to jsme tak blby narod, ze nedokazeme tu cestinu pouzivat, kdyz je tak hezka? Sloveso zvitezila nad, prehrala tu a tu...jako nic??? A jeste tam da blby priklad, nebot z "Šarapova porazila Pavljuščenko" spis vyplyva, ze Maria zvitezila nad Anastazii, nez naopak. Hlavne ze odpurci nemaji poneti o jazyce:D)))

Krom toho misto aby se tesili na duel, tak resi zase prechylovani:D)
Neuveritelne tema, ktere vydrzi lidem cely zivot...krom toho jak si clovek tam tu diskusi cte, tak uprimne....zlate TP;)
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť to napsal celkem dobře.

Kromě toho tyhle zbytečné debaty vyvolávají obvykle aktivní odpůrci přechylování. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mne veta Luksu porazila Piaf vas bude desit do konce smrti;D)
Nebot obe dve prijmeni se jaksi neprechyluji. Ehm.

Mne prechylovani nevadi a chapu jeho opodstatneni, ale to vubec nic nemeni na tom, ze prechylovat cizi jmena v prvnim pade je blbismus srovnatelny s tim, jak se Jirasek vysmival tem hujerskym pseudovlastencum, kdyz tvorili za kazdou cenu ceske novotvary;D) Neexistuje vubec nejaka soudnost, jen bud za, nebo proti jak v materske skolce plne malomernych decek;D)

Jako mnohem zajimavejsi by pro mne bylo, kdyby tihle fanatici prechylovani cizich prijmnei v 1.pade trebas kreativne psali asi v tomto smyslu:

Dnes Petra Kvitova sice zahrala nekolik nevynucenych chyb do zamezi, ale ty pekne vitezne mice na carach v tenisovem dvorci staly za sledovani tohoto zapasu, kdy v prvni sade jsme mohli videt jednu krasnou mezinozku a pekne dva zpracovane falsovane oleje na siti. Je nutno podotkonout, ze dobre Petra odebirala prednici na prijmu, hur to vypadalo se zadnici, kterou jinak hraje krasne obouruc. Dnes divaka jiste musel potesit i krasny kopec, kterym prehodila souperku ve druhe hre druhe sady. Dnes se take Petra drzela hezky na prvnim podani, kdy zpracovavala hezke zatacky. Souperka dnes byla velice bojovna. Je znama tim, ze si hezky obiha prednici a diky tomu dokaze zahrat mic soucasne do dvorce a ven do zazemi. Nutno Petru za dnesni vykon na drcene cihle jen pochvalit.

Jako joooo, porad lepsi nez ty blbismy s prijmenim cizich obcanu v 1.pade;D)
Reagovat
Pedronegro
haha +10 :)
Reagovat
blixa
Ještě bych k tomu podotkl, že měla celý zápas výbornou vracečku a konce vytáhla na soupeřku pro ni neobvyklou podsekávačku. Pár zastavovacích zevzduchupřímoúderů bylo také výtečných.
Reagovat
FulnekUltras
Pseudoproblémy s přechylováním zvláště ruských jmen v češtině přinesla už čtvrtstoletí trvající zoufale servilní veřejná anglikanizace a amerikanizace našeho národa ještě zoufalejšími patolízaly euroatlantického kapitalismu. Normální lidé s tím žádné potíže nemají.
Reagovat
blixa
Tvl. tobě už ani ta internacionála nepomáhá ! Možná by to chtělo zvýšit medikaci .. ;-)
Reagovat
FulnekUltras
Poslední bitva vzplane až v neděli... ;)
Reagovat
Roger_Federer
Proc nebydlis uz davno v maticce Rusi?
Nebylo by ti tam se soudruhy lepe?
Reagovat
smazaný uživatel
Tam uz soudruzi vymreli, tam frci oligarchicky system;D) Nic pro neho...
Reagovat
VlS
A co noví bojovníci? Nevstanou?
Reagovat
smazaný uživatel
Jako, zeby to zkusil s novou mladou frontou revolucionaru pod heslem bojujeme za novou zemi, kde dnes znamena popozitri...
Tak nakonec...no jako proc ne...ze.;)
Reagovat
VlS
No, byla by to paráda, oni by si to s nimi oligarchové vyřídili rychle a byl by pokoj vůkol :-))
Reagovat
smazaný uživatel
:D)...ikdyz...
V Polsku, kdyz se nekdo bavi o systemu, ktery tam jako je...
Tak obcas muzes slyset jen kratkou reflexi tohoto typu:
"Rusko to je stav mysli"!
Se mne celkem libi;D)
Reagovat
FulnekUltras
Reagovat
FulnekUltras
hlavně od 3:45...
Reagovat
marekv
Já když slyším Šarapovová, tak už jen vyprsknu smíchy :-)
Ale například náš Ruský kolega se taky jen smál a posílal to domů jako legrácku
Reagovat
Herbert_Hoover
Z toho vyplývá, že chlapce Šarapova porazila slečna Pavljuščenko. :)))
Reagovat
Atoidi1
nebo mládenec Pavljučenko
Reagovat
Herbert_Hoover
Leda by to byl hermafrodit nebo transvestita, jedině tak by se dala odůvodnit ženská koncovka slovesa. :D
Reagovat
horska.kraslice
Tak pozor. Nasťa není v originále Pavljučenko ale Pavljučenkova. Takže by to znělo Šarapova porazila Pavljučenkovu.
Reagovat
d@ve
A co Sharapova vs. Pavlyuchenkova? :)
Je pravda, že to přechylování již přechýleného nedává moc smysl. Taky přece nepíšeme Novákovová.. :D
Reagovat
misa
Že anglickojazyční pořadatelé turnajů nebo novináři taky kazí jména hráček samozřejmě nikoho nezajíma. Je potřeba vytáhnout nějaký český "problém".
Reagovat
horska.kraslice
No a což přechylovat slovenská ženská příjmení obdobně jako ta ruská, když jsou to taky cizinky? Hantuchovová, Cibulkovová, Schmiedlovová.....
Reagovat
d@ve
No jasně! Když už tak už.. ;)
Reagovat
blixa
Taky se divím, že to přechylovací fanatici ještě nezavedli. Oni vlastně zacházejí se Slovenštinou jako s Češtinou ! Skandál ! :D
Reagovat
smazaný uživatel
Kdybys měl o dané problematice alespoň základní povědomost, nedivil by ses ;-)
Reagovat
blixa
To byl vtip, joudo ! :D Ovšem ty abys pochopil vtip ...
Reagovat
misa
Když máš tolik připomínek ohledně přechylování ... Vadí ti anglická transkripce ruských jmen? Vadí ti komolení výslovnosti u českých hráček?
Reagovat
blixa
Co to meleš ? Jak to souvisí s přechylováním ? Anglická transkripce ruských jmen mi vadí v češtině. Tam je naprosto zbytečná. Anglicky mluvící ale jinou možnost nemají, neumí azbuku. Stejně tak špatná výslovnost mi vadí ale chápu ji, protože českou výslovnost neznají a něco ani vyslovit neumí. To ale není případ přechylování. Tam nejde ani o nemožnost, ani o neznalost.
Reagovat
misa
Tak jako tak se jedná o pozmněňování jmen. A anglický přepis ruských jmen je častokrát k vidění i na TP, proč proti tomu nezasahuješ? Přechylování je dobré pro použití v českých větách a cizinky to netrápí, protože nečtou české texty.
Reagovat
blixa
Kdybys nebyl hlupákem, nestal by ses medvědem :D Už jsem tu několikrát vysvětloval, co si přesně myslím o přechylování a jak by se k tomu měl podle mě přistupovat. Tak si to najdi a neplácej nesmysly. Těm co používají anglickou transkripci ruských jmen občas nadávám. Těm co přechylují nenadávám vůbec. Jen se občas účastním diskuze na toto téma.
Reagovat
misa
Kousek výš jsi použil termín "přechylovací fanatici". Takže asi tak ohledně nadávání/nenadávání.
Reagovat
blixa
"přechylovací fanatik" není žádná nadávka ale "terminus technicus" :D. Máš snad nějakej příhodnější termín který by vyjadřoval to samé a nebyl na tři věty ?
Reagovat
misa
Fanatik má dost negativní význam. Příznivec přechylování je lepší.
Reagovat
blixa
Tak já chci aby to mělo lehce negativní význam. "Příznivec" přechylování můžu být z určitého pohledu i já :D To není ten správný termín.
Reagovat
slacker
Predne by se meli nejakym specialnim termimem oznacovat antiprechylovaci. Ti pokazde startuji podobne diskuze
Reagovat
mrafe
Psaní ruských jmen se tady už taky několikrát řešilo, já jsem měla dokonce docela slušnou slovní přestřelku s Montym. Tak zbytečné přechylování mi vadí, taky mi přijde úplně nepatřičné překládat slovanské jazyky, přes angličtinu. Taky mě to strašně rozčiluje,ale přece se kvůli tomu nebudu hádat, když tady někdo napíše Masha, místo Máša. To bych tady za chvíli byla populárnější jak Fricek i Iqem dohromady a stejně se nic nevyřeší. A velice vtipně to napsal VIS.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak tady si člověk nikdy nemůže být ničím jistý ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť slovenská jména přechylujeme. Fór je v tom, že slovenština k přechylování používá stejnou koncovku jako čeština, tedy -ová, tudíž ve výsledku mají ta příjmení v obou jazycích stejný tvar. Ruština ale přechyluje za pomoci koncovky -a.
Reagovat
VlS
Táta Dominiky je Cibulka a ne Cibulkov, táta Danky taky není Hantuchov, tak proto.
Reagovat
horska.kraslice
A teď přechylování naruby. Co Kateřina? Siniaková nebo Siniakovová, když se tatínek jmenuje Siniakov?
Reagovat
smazaný uživatel
Tatínek se jmenuje Dmitrij Siniak, jestli se nepletu.
Reagovat
horska.kraslice
Jmenuje se Siniakov.
Reagovat
smazaný uživatel
No jo. Moje chyba.
Reagovat
Jan
Když už je to Češka, tak se to asi zjednodušuje. Měl jsem kamarádku, otec Bulhar Jankov a jmenovala se Janková :)
Reagovat
VlS
No ta Šarapovaová jsem ještě napsané neviděl , Šarapovová ano a nevadí mi to, i když Šarapova je asi nejnormálnější Pokud je v originálním jazyku použito přechýlení, nemám s tím problém. Ale Garciaová je děs, protože ONA SE V TOM NEPOZNÁ. Holt s Blixou to řešíme jinak, Giorgi přechylujeme na Prdelka naše, Muguruza přechylujeme na Koťátko, trochu kreativity a svět bude daleko lepší.
Reagovat
horska.kraslice
A seš si jistej, že se v tom dámy poznají? :-)
Reagovat
VlS
Máme to s nima oddiskutovaný, víš?
Reagovat
horska.kraslice
Že mně to nenapadlo. :-)
Reagovat
Pedronegro
a rozhodně je to lepší :)
Reagovat
blixa
Tak tak ;-) :D
Reagovat
Jan
Tou nominací to vidím na prohrané finále. Při losování se Rusky smály a byly uvolněné (asi věděly proč, když už znaly naši nominaci) a naše holky neobvykle zatažené, nevtipkovaly a nesmály se tolik, jak u nich bylo před losováním posledních finále zvykem. Lucka vypadala zklamaná a Pála měl ve tváři tvrdý výraz, jako by si s nimi tu nominaci vyříkal. Pokud Lucka není v pořádku, dá se to pochopit, jinak by to bylo spíš chybné rozhodnutí. Mělo by to sice logiku, že by ji šetřil na rozhodujícího debla, ale k tomu nemusí vůbec dojít. Po sobotě to klidně může být 0:2 a to by se sakra těžko otáčelo, zvlášť proti Šarapovové v týmu Rusek. Aspoň, že nenominoval Allertovou místo Kvitové, i když při Petřiných výkyvech, kdoví ? :) Snad Pála ví, co dělá, má o holkách víc informací než my :)
Reagovat
smazaný uživatel
Netommmruj :-)
Reagovat
Jan
tommr se k tomu nevyjádřil dostatečně negativně, tak ho musím posílit :)
Reagovat
Jan
Ovšem, pokud to bude po sobotě 2:0 pro nás, tak by to byl nejgeniálnější tah, co Pála kdy udělal :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já jsem nic takovýho při losu neviděla! Při focení se holky s Pálou držely , kdežto Rusky stály od sebe a ruce založené. Tato nonverbalutka hodnep vypovídá. Ano , Maka, Vesna a Pavlju se bavily se sebou a smály se, ale Máša vedle nich jak tvrdé y a bavila se jen s Myškinou. Nevím , kde si viděl, co píšeš. A proč skládáš flintu do žita ? Ještě se nezačalo? Nebo to má bejt ňáká prevence ? Důležitý bude první zápas, věřím, že to Peťa dá.
Reagovat
smazaný uživatel
A vůbec, těším se. I na ty nervíky. Ráno půjdu rýt na zahradu, pak vyprat prádlo a oběd. No a pák.... V klídku si doufám sednu k TV a Peťo, pojď !
Reagovat
Jan
Máš pěkný program :) Prevence to nebyla, byly to moje pocity při losování.
Reagovat
Chrenda
Vůbec to nevidím tak černě jako ty. Holky to daj, to jim HALA nedovolí prohrát.
Reagovat
Roger_Federer
Ja to taky nechapu..Jsem zdesen.Mely jasne hrat Lucka a Karolina..Petra mela odpocivat.Pala se pomatl.:)
Reagovat
dadaft
dost se teda těším. ))))))))

máme skvělé hráčky a tím, že Rusko nedopustilo zase blamáž a přijelo se silným týmem s Marií v čele, tak to bude opravdu bitva na nejvyšší úrovni.

((( pojď )))
Reagovat
smazaný uživatel
Ja taky;)
(((podme na to)))
Reagovat
Frick
Děvče jako malované

https://scontent-lhr3-1.cdninstagram.com/hphotos-xat1/t51.2885-15/e35/12224239_986785644718465_1813818760_n.jpg

Né, je fakt dobrá. Bylo by super, kdyby nějak líp prorazila. Řekl bych, že má trochu "klukovskou" duši.
Reagovat
FulnekUltras
kousek vedle, ne?
Reagovat
Frick
Jakože to neni v tématu o Dubai?
Reagovat
FulnekUltras
baže ;)
Reagovat
Frick
OK. Ale tam jí zhodnotíš, jo?
Reagovat
FulnekUltras
Po desáté hodině - teď už nejsem... ;)
Reagovat
Frick
http://img.blesk.cz/img/2/full/2489210_.jpg
Reagovat
blixa
Ale Fricku, všude to není jak u vás na vsi ;-)
Reagovat
Chrenda
Jsem to předookládal i doporučoval, tak doufám, že to Kája chytí za pačesy tu CHANCE a Marfušku smázne a stylově zakončí sezónu.
Reagovat
FulnekUltras
klidnou a tichou mengeleovskou chirurgií vyřeže hekně hlasivky... ;)
Reagovat
Fandina
OT ... na Slovak Sport je právě WTA All Access hlavně z Pekingu.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli Kája zítra rozseká Mashu tak se asi zblázním :) ;)
Reagovat
FulnekUltras
Taky se na to těším... ;)
Reagovat
Chrenda
Kéž bychom se zbláznili.
Reagovat
Fandina
Naše holky se drží spolu za zády a Rusky každá má sama a vpředu.
http://i.idnes.cz/15/112/r6/ROU5f3e04_133950_834500.jpg
Reagovat
Cico93
Ak nájdeš fotku Karoliny s Máriou pri tom pohári tak ju sem prosím ťa daj...diky.

Mária to ma v sebe, dobré vie, že treba jedno kolienko pokrčiť. :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Jedna speciální pro Cica ;)

https://twitter.com/JJlovesTennis/status/665173898909106176
Reagovat
Cico93
ouuu diky
:-)
Reagovat
Fandina
Nechce být největší, tak se trochu krčí, ale stejně asi je, čára jedna ... úsměv

Jinak tady jsou fotky ve fotogalerii, je tam Kája s Márií, i tady je vyšší.
http://sport.idnes.cz/foto.aspx?r=tenis&c=A151113_122626_tenis_rou&foto=TOF5f3e51_150629_9349466.jpg
Reagovat
George_Renel
No, hlavně nikdy nezapomene popotáhnout rukávek, aby byly vidět hodinky.....
Reagovat
milik254
Pozvali tu paní, jak byla v pořadu po losování? Tu zapomenutou legendu ze Vsetína?:D
Reagovat
Frick
Chtělo to Infantina.
Reagovat
Jan
Nepozvali, bylo to ve zprávách před losováním.
Reagovat
Lenca45
Nemáte nekdo zkušenost, jak je videt ze sektorů 404,405? Dostala jsem tam dneska lístky do 9. řady, ale výhled asi nebude nic moc... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Na Davis cupu jsem byla tuším 410 a podobně vysoko... je to celkem dálka na kurt, takže pokud potřebujete, nezapomeňte brýle (jako já tenkrát :D)
Reagovat
Frick
Na zápas Lucky s Mášou jsem těšil nejvíce, takže jasné zklamání z tohoto ohledu. Pokud Lucka není fit, tak bohužel, musíme to přijmout, jak to je, každopádně je smutné, že tu během necelého 1/4 roku máme trilogii břicho - infekce - zápěstí?. Pokud Pála dal tréninkovej set a Kája ho nad Luckou vyhrála (dejme tomu) 6:4 a díky tomu jí nominoval, tak je to cocot, ale to doufám, že skutečně ne-e.

Karolína nebyla schopna velké výhry. Minimálně na tu Venus měla mít.
Reagovat
FulnekUltras
Počkej zítra... ;)
Reagovat
blixa
Pála ? Cocot ? Tobě už úplně přeskočilo ...

http://www.cocotonline.com.ar/
http://www.cocot.com.ar/
Reagovat
mrafe
to si myslíš, že se Frick na chvíli zabaví, a bude od něj pokoj? ;-))
Reagovat
blixa
Snad jo ... cocot jeden :D
Reagovat
Pedronegro
:) hezkej web :)
Reagovat
misa
Vidíš, tvoje vize 2020 se začíná hroutit už letos :)
Reagovat
smazaný uživatel
treningovy set nebyl...
...Pala mne volal a zeptal se, jestli by Lucka v tom treningovem setu vyhrala, ja mu rekl, ze ne, at ji soupne jen na debla:) Pak si to u Vlse potvrdil, sojce napsal sve rozhodnuti, ta mu to odklikla taky...a je to;)
Je treba proste davat sanci mladym kotatkum a nadejim...
Reagovat
dadaft
jsem rád, že aspoň v něčem ten poblázněný svět funguje. ))
Reagovat
blixa
A tos mu řek dobře ! ;-) :D
Reagovat
FulnekUltras
Hájení mláďátek zítra končí... ;)
Reagovat
marekv
Myšlenka, že je Pála nechá zahrát jeden set a podle toho rozhodne je vrcholem idiocie.
Reagovat
Chrenda
Jasně, vždycky až oo dvou setech...rozhoduje.
Reagovat
marekv
možná jeden a půl by mohl stačit :-)
Reagovat
Pedronegro
jedině tie-break :)
Reagovat
smazaný uživatel
Petra prohraje s Nastou na uvod, Karolina prehraje Masu, ktera si o ni mysli, ze je pryyyy celkem jako dobra...takze ji Kaja prekvapi;) V nedeli Petra prehraje opet Masu, nejlepe poradny nervak, ktera z nich udela mene tech chyb;D) No a Karolina prohraje s Nastou po paradni vyrovnane a silene bitve...
...prijde na radu aspon ten debl, kdyz to je ta tymova soutez. Nastoupi Divoka Baruna s Lucinkou a rozstrileji souperky na padrt, a bude to s paradni teckou nakonec. Karolina ziska skvele zkusenosti. Lucka s Barunou si uziji debl v domacim prostredi, no a Petra splni tu Masu;) A vsechny splni vyhru, bude pohar po velkem vikendovem dramatu. Proste vsechny si zahraji, divaci si prijdou na sve, a vsichni nakonec budou spokojeni, i ty Rusky, ze jako mely velkou sanci, ale uteklo to jen o ten debl;) No a bude na co vzpominat a tak;)
Reagovat
blixa
Šílenec ! :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jeste rekni, ze mas rad ty nudne duely;D))) Jaaa teda ne...;)
Reagovat
smazaný uživatel
"Ideální scénář" - to bych neřekla. :D Jsem pro variantu "nuda", tj. 3:0 pro ČR po 3 dvousetových zápasech. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jo, jo, jen aby ses mohla ucit;)

Ale co divak!!!???...kdyz uz to ty holky prirovnavaji k tomu Naganu, tak at to ma take to grady...a ne nuda...
...si to predstav naopak;D) ze to bude nuda 0:3... verim, ze bys hned sahla po tomhle scenari;D) a s velkym nadsenim;)
Reagovat
smazaný uživatel
A pak že tenis není adrenalinovej sport :-D
Reagovat
smazaný uživatel
přesně tak,jenom je mi docela líto Marie; už prohrála s Petrou Lucií i Bárou a teď na konec sezony prohraje I s Karolínou??!!
Reagovat
Fandina
:-))))))))))
Reagovat
horska.kraslice
Když Maria prohraje s Karolínou, jsem ochotna ji taky politovat :-)
Reagovat
VlS
Dobrej scénář Vlčku
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně se Máše nesmí dívat do očí - jako při setkání s medvědem. Pak má šanci, že jí nesežere.
Reagovat
FulnekUltras
Maša se k soupeřkám stejně pořád točí zády, takže by Káju mohla napadnout asociace docela jiná... ;)
Reagovat
misa
Pro mě určitě. Lucie měla do konce srpna krásnou sezonu a pak se jí začalo všechno hroutit. Natažený břišní sval, infekce s pobytem v nemocnici, zranění Beth na TM, lavička v domácím finále Fed Cupu ... A to se tolik těšila :-( Jediné pozitivum toho období je pomoc ostatních tenistek ohledně Lucčiny účasti na TM a tam vyhraný jeden zápas. Ale třeba se ještě dočká v neděli.
Reagovat
smazaný uživatel
zacinas mi pomalu pripominat toho ubrecence Fricka;)
Za chvilu budu mit pocit, zes mel radeji zustat u te Petry a Kvitovcu;D)
Bo tam s timhle pristupem slusne zapadnes;)
Vsak je Lucka v tymu, a klidne muze rozhodnout cely duel s Ruskem v deblu? he? A ty uz tady spilas, a jeste to ani nezacalo;)
Ja to te karoline trebas preji....aspon nabere zkusenosti, ty jsou k nezaplaceni, jak ma tu moznost, je to skvele proste;)
Reagovat
misa
Aha, takže mám být spokojený s tím, že vůbec ještě hraje nebo držet hubu. Jo, a vedle v diskuzi je zmínka o tweetu Cronina, že je prý Lucka nemocná. Asi to půjdu oslavit.
Reagovat
smazaný uživatel
:D) Ne...nemyslim si, ze mas neco oslavovat...nejsu magor.

https://www.youtube.com/watch?v=yb-0FbV5a2o

Koukni na tohle...to chces take rict, ze Rob byl nani nejak hnusny!

Je to sport, sakra....proste situace je jaka je, krom toho podle mne nikdo nevi jak na tom ted presne je. Jen dohady...
..a uz ty litanie...fuuurt se hrabat v tom co nevyslo a vytahovat to zraneni po USOpen...doufam, ze to nebudes pripominat jeste za dva roky;)

A nakonec je to TYMOVA soutez..tak co chces?
A opravdu jeste to ani nezacalo...
...Nebo te stve, ze misto ni hraje v sobotu Karolina?;)
Reagovat
misa
O Karolíně jsem přece nic nenapsal, nejsem zklamaný z toho, že zítra bude hrát :)

Je mi jen líto, jak se Lucka počínaje zraněním v New Havenu trápí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak behem posledniho rozhovoru nevypadala na utrapenou;)
Tak herne to zakoncila dobre. Na FC uz mozna nezakroci. Tak ja bych ji pral ten debl nakonec;0) Bohate staci;)
Ale to znamena ten scenar nahore, nebo neco podobneho;)
Tade je treba spis myslet na pripravu na dalsi sezonu:)
Reagovat
smazaný uživatel
tady*

A opravdu tuhle soutez Lucka bere hodne tymove:)
Reagovat
misa
Já mám spíše tommrovu mentalitu a příští sezonu nevidím moc optimisticky :) Lucka je pozitivní skoro pořád. Tak hlavně aby byla zdravá a mohla se připravit na rok 2016.
Reagovat
smazaný uživatel
Petra i Máša v sobotu kurz cca 1,3. Karolína má 5 velkých finále a 5 těsných proher, snad to teď zlomí. Stylem hry by jí Marie měla sedět víc než třeba Aga. Otázka je, jestli nebude moc svázaná tím tlakem.
Reagovat
FulnekUltras
A přenechme raději tento podvědomý pocit floridské fifleně... ;)
Řekl bych, že Petr Pála velmi dobře ví, co dělá...
Reagovat
Fandina
Bojím bojím. Tak trochu jsem si přála, aby Šafi, která poslední zápas s Márií vyhrála a ty předchozí hrála vyrovnaně v sobotu nastoupila s Petrou a dva bodíky nebyly nemožné. Teď se moc bojím, že Mária Káju přejede a bude to o nervy až do konce. V každém případě ale moc držím palce Káje, aby se moc nenervovala a vstoupila do mače sebevědomě. A samozřejmě Petře, aby Nasťu, která má super formu přehrála co možná nejjednodušeji. A jinak uvidíme. Pojďte holky!!!
Reagovat
Herbert_Hoover
S tím, že to bude o nervy až do konce je pro nás ten lepší scénář. Může být taky poměrně brzy rozhodnuto. S tím je třeba počítat, že dost pravděpodobně se naše výhra nebude vyvíjet jiným než stresujícím průběhem. Ti, kdož trpí srdeční arytmií, by měli vysadit o víkendu televizi, počítač i rádio.
Reagovat
blixa
Myslel jsem si, že si finále celkem užiju a vono prd. Kdyby Kája byla jen náhradnicí tak pohoda, doutníček, ale takhle bude nerv. Lucka s Petrou si můžou dovolit prohrát, těm bude "za zásluhy" odpuštěno, ale Kája to dostane ošklivě sežrat. Chjo jo ..
Reagovat
smazaný uživatel
No, já snad nebudu nervovat. Ale Kája může v sobotu jen překvapit a v neděli se uvidí....
Reagovat
FulnekUltras
Ale prd... ;) V první linii fouká, ale každý ví, kdo teď proti našim holkám stojí...
Reagovat
FulnekUltras
A navíc Káje zrovna dost věřím...že se proti hekně pořádně hecne.
Reagovat
smazaný uživatel
Spíš naopak. U Petry se s dvěma body tak nějak počítá automaticky a chraň ji ruka páně, pokud je neudělá, naopak od Káji se bod moc nečeká, takže ta může být leda za hrdinku..
Reagovat
misa
S Petrou máš pravdu. Pokud se jí povede získat jen jeden bod, spokojení s ní fanoušci nebudou. Pokud by prohrála oba duely, dostala by chudák strašně naloženo.
Reagovat
gigin
Záleží jací fanoušci. Pokud tam nechá vše, což určitě nechá, tak jí soudní fans nechají na pokoji. A když prohraje s Mášenou, tak co jako. Nevím no, já bych to nedramatizoval.
Reagovat
smazaný uživatel
Soudní ano, bohužel nejvíc slyšet bývají ti nesoudní..
Reagovat
gigin
Na to se můžeš akorát tak víš co.. Když tak vyrukujem s Mono :DDD
Reagovat
smazaný uživatel
Rypadélko začlo rýpat.
Reagovat
gigin
??
Reagovat
FulnekUltras
Samozřejmě v rámci možností - pokud Šafi nemá levé zápěstí zcela ok a navíc bude jejího plného výkonu možná zapotřebí v deblu, je Kája logickou náhradní volbou, jakkoliv to pro ni zítra znamená velkou zatěžkávací zkoušku psychiky. Ovšem věřím, že Mašu dokáže když ne totálně zaskočit, tak aspoň pořádně utahat. Petra - jejíž míček v osudí naštěstí ruku jinak tenisově mírně bezradné pražské primátorky Krnáčové spolehlivě magneticky přitáhl - má své zápasy rozloženy optimálně, stejně jako loni s Němkami, a jsem přesvědčen, že odehraje oba kvalitně a s minimálně padesátiprocentní výsledkovou úspěšností. Zahajovací singl proti momentálně výborné a sebevědomé Nastě bude patrně klíčem k celému dalšímu vývoji finále. Obavy jsou zde do určité míry podobné jako loni před úvodním duelem Petry s Andreou - Pavljučenková má skvělou nejčerstvější halovou fazónu, na druhou stranu vzájemná bilance i dlouhodobá osobní komparace tady mluví výrazně pro Peťu, a právě tohle by v psychicky vypjatých momentech mohlo rozhodovat. S Mašou je to navzdory dvěma posledním vítězstvím v Singapuru zcela otevřené; zde mám pocit, že by tlak domácího prostředí mohl Petru svazovat podstatně víc než v prvním utkání s Nasťou, ať už bude stav po sobotě jakýkoliv. Každopádně věřím morální síle Peti, podpořené týmovým duchem a mimořádnou atmosférou tohoto finále, která nejspíš předchozí velké pražské mače se Srbskem i Německem ještě trumfne. Aktuální síla Rusek je totiž zatím největší, na jakou v podobném klání naše holky během posledních pěti let narazily. O to víc teď určitě mají motivace a vůle to dokázat. Všichni ultras jim k tomu držíme palce a plnou bojovou pohotovost !!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Peťa musí v sobotu vyhrát a Káje se hned bude hrát líp a bude mít šanci.
Reagovat
FulnekUltras
To by byl ideální scénář... ;)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jestli je Makarová v pohodě, tak v deblu věřím víc Ruskám... Nechápu proč Pála nevzal místo Báry radši Hráďu...
Reagovat
smazaný uživatel
Baruna se podle mne tedy mnohem vic hodi k Lucce.
Jinak Petra, Karolina bych rekl spis takove nedeblistky. Tedy u te Karoliny muzu jeste uznat debl, kdyz hraje se segrou...;) Ale to tady nehrozi...
Reagovat
smazaný uživatel
Právě proto nevím, proč nevzal Lucku H. :) Bára je střelec a navíc Lucka je určitě lepší deblistka, má víc zkušeností ve FC a je schopná hrát skoro s každou :)
Reagovat
smazaný uživatel
To jsou jen osobní animozity.... Bára je v deblu dobrá....Maka je po zranění, dlouho nehrála zápas, je nerozehraná. Nevím, proč by se měla favorizovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Ale je to debl, ty potrebujes mit ty pary nejak vyrovnane...Hradec s Lucy budou palit, a kdo bude hrat na te siti;)?
Baruna, at je jaka chce je porad asi nej z tech nasich hracek, jestli jde o sit...takze proste pokud se nechces zbavit Lucky S., tak beres spis tu Baru...jinak bys musel kombinovat asi Lucia H s Baruna. Takze potom, abys tam mel hradec, rozhodnuti vlastne nebrat Lucku S....no nevim, jak by se na to vsichni tvarili teda;)
Jeste muzes namitnout, ze trebas mohl brat H+H, ale to znamena mit jen Lucy a Petru...asi celkem risk...na to, ze debl se hraje az na samy konec...krom toho H+H hraji dost nevyrovnane posledni dobou...
Reagovat
Herbert_Hoover
Lucka byla v deblu tragická minimálně dva měsíce, aktuální forma nula. Na TM i předtím to hasila Andrea. Bára je lepší singlistka a to je v deblu taky důležitý prvek, s tím že čistě deblové přednosti má taky na dobré úrovni a jak bylo napsáno, tak s Luckou použitelnější.
Reagovat
blixa
Myslím že i se "ségrou" (Kikinou) si v deblu docela rozuměly ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Joooo, ale ukaz mne podobny uspech, ktery ma Lucka:)!?
Krom toho KiKi je fenomen...k te muzes pichnout celkem kohokoliv;) Tedy nejlepe nejakou BL hracku;D) Bo tam ma KiKi vetsi mezery...nez tu peknou mezirku mezi zoubkama;)
Reagovat
blixa
No to néééé, pro Káju byla letos čtyřhra naprostá okrajovka a nadále to asi nebude jinak. Sice ji baví asi víc než Petru a hrát ji asi moc nebude, to se s Luckou nedá srovnávat.
Reagovat
FulnekUltras
Bára je svou drzou tvořivostí hlavně na síti v daném složení - nejspíš se Šafi - naprosto nepostradatelná. Hráďa by se momentálně uplatnila odzadu nejlíp asi opět s Barčou, ovšem poslední dobou jsou její výkony přece jen trochu míň spolehlivé.
Reagovat
Chrenda
Hradecká na TM hrála tragicky a Bára je také dobrá deblistka a je čtvrtá nejlepší z našich holek. Není co řešit, přesto to furt řešíš.
Reagovat
tommr
stejně jako v lonským finále proti Německu. Doufám, že průběh i konečnej výsledek utkání bude taky totožnej ... :)
Reagovat
FulnekUltras
doufáme skoro ;) všichni, až na ten-istky, peggynu a kosmopolitní adoranty... ;)
Reagovat
Frick
Jedinou omluvou je vynucení špatným stavem Lucky.
Reagovat
FulnekUltras
Tak to je, ale v neděli uvidíme...
Reagovat
Chrenda
Si dej sprchu.
Reagovat
Frick
Jakože kdyby byla Lucka plně v pořádku, tak by nasazení Káji bylo dobrým krokem?!
Reagovat
Pavlis
Pokud není Šafi úplně fit, tak tenhle Pály tah chápu. Taky by bylo dobré nynější formy Kar. Plíškové využít, i když s Mashou ještě nehrála. Výškově jsou na tom obě podobně, Plíšče se ale nesmí nechat vyvést nějakými obstrukcemi z míry, musí být psychicky silná a klidně sázet jedno eso za druhým. Má sice nulové zkušenosti, ale to měla Petra kdysi také. Podstatné tedy je, že to v sobotu zahajuje zkušená Peti. Ten pravý hřeb víkendu nicméně přijde až v neděli.

Jo, jo bude to hustý :)
Reagovat
George_Renel
Scénář je takřka ideální. Pokud něco má jít jen trošku dle papírových předpokladů, mohla by jít Plíšková na kurt za příznivého stavu a bez stresu. Ale ta podmínka, že.....
Pokud to však vyjde tak nezbývá říci, že Pála je velký klikař. Na druhou stranu je i fífák a realista v jednom. Věřím mu.
Reagovat
tommr
já teda tentokrát Petru jako jednoznačnou favoritku nevidím. Petra letos po tý prodělaný mononukleóze nehrála v optimální formě zatímco Pavlyuchenkova měla skvělej finiš sezóny a v hale je velice nebezpečná. Pro Petru mluví jen domácí prostředí a dobrá bilance FC zápasů ...
Reagovat
PetaM
To je pravda. Vyhrát International v Linzi, jakože super úspěch. Skoro jako Serenin nekalendářní GS ...
Reagovat
tommr
velice vtipný přirovnání. Jen aby tě zítra nepřešel humor. Ona totiž Pavlyuchenkova nevyhrála v hale jenom Linec, ale i další turnaje a před letošní finálovou prohrou v Moskvě s Kuznou měla v hale 19-zápasovou šnůru neporazitelnosti ...
Reagovat
PetaM
Ale v naší hale slečinka ještě nehrála ;)
Reagovat
Herbert_Hoover
Pravda, celkově Nasťa vyhrála pouze jediný zápas ve FC mimo rodnou hroudu, velkou Rus a to šlo ještě o čtyřhru. :) No a nepřijde mi jako nějaký mentální titán. Halová formice ke konci roku respekt, jenže.. :)
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě mrkněte s kým v gale vyhrála ( Linec, Moskva). V gale , no to se mi povedl nechtěnej fór, tak to nebudu opravovat. Tommr - no, respekt je na místě, ale zas to s tím pesimismem nepřeháněj....
Reagovat
dadaft
na jednu stranu si myslím, že Šarapatice Karolínu porazí a měla hrát Lucka,
na druhou stranu jasný respekt ke kapitánovi týmu,
on ví víc,
takže budiž tedy. ))
Reagovat
blixa
Mařena by nejspíš porazila i Lucku. Kája se aspoň rozehraje na Nasťu.
Reagovat
FulnekUltras
Podle mě je každý singl zcela otevřený a pokud není Šafi úplně ok, je Pálova volba na sobotu jediná možná.
Reagovat
Chrenda
To bych tedy netvrdil. Pokud bude Kája hrát jasko v Číně, tak je favoritka.
Reagovat
smazaný uživatel
Na zápas Petra-Nasťa se moc netěším. :D Fandím sice Petře, ale proti Nastě to bude pro mě těžký a jednak se toho zápasů bojím. :D Takže holky, představuju si něco jako 7:5 6:4 pro Petru za 85 minut. :D Druhý zápas bude zajímavý. Byla jsem v šoku, když jsem se dozvěděla, že bude hrát Kája. Určitě má na to, aby Mashu porazila, když jí půjde servis. Celkově doufám (trochu sobecky), že všechny zápasy budou co nejrychlejší, ČR vyhraje 3:0 a budu se moct v klidu učit. :D :/

Btw. Nechápu, jak mohla Lucie vyhrát "srdce FC", když odehrála jeden zápas... Logika v praxi ...
Reagovat
smazaný uživatel
Vox populi, vox dei :-)
Reagovat
smazaný uživatel
To vis silna osobnost....;)P
A hlavne mene UEcek;D))))
Reagovat
misa
Lucka vyhrála Srdce Fed Cupu, protože jsem jí poslal hlas :)
Reagovat
Fandina
Los je dobrý. První Peťa tak držím palce holky. Pojďte!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Bára si dala jointa ne? :D
Reagovat
smazaný uživatel
vypadá to tak... Chová se jak husa :D
Reagovat
blixa
Ale no tak, nebuď zlý na Barušku ! Je to prostě číslo ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jestli je Makarová v pohodě, tak v deblu věřím víc Ruskám... NEchápu proč Pála nevzal místo Báry radši Hráďu...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Bára je přeci jenom v případě nouze do singlu o něco použitelnější než Hráďa. A své asi sehrál i fakt, že v předchozích třech finále se na Báru nedostalo, přičemž v roce 2011 a v roce 2014 byl její podíl na postup do finále naprosto zásadní. A jak si všichni dobře pamatujeme, loni to, že se do finále nedostala, dost těžce nesla.
Reagovat
FulnekUltras
Bára si tohle finále a případné vítězství kurwa zaslouží !!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
A říkám snad něco jiného? ;-)
Reagovat
FulnekUltras
Jen jsem chtěl trochu prodloužit tohle vlákno... ;)
Reagovat
Fandina
:-))))))))))))))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist