Favorit Wimbledonu? Federer to není, tvrdí Borg

19. 6. 2008, 14:36
Aktuality 24
Ačkoli Roger Federer neprohrál na trávě od roku 2002, favoritem letošního Wimbledonu není. Tvrdí to alespoň legendární Švéd Björn Borg, který by se prý nedivil, kdy Švýcar za rok ukončil kariéru.
Bjorn Borg

Když měl Borg, který v letech 1976-1980 triumfoval ve Wimbledonu pětkrát v řadě, vyjmenovat největší favority letošního grandslamového turnaje, zařadil Rogera Federera až na třetí místo. "Jestli mám tipovat vítěze, pak je to Rafael Nadal. Za ním pak Novaka Djokoviče a jako třetího Rogera," prohlásil Švéd.

"Jestli má (Federer) porazit ty dva, bude muset hrát o hodně lépe než minulé léto. Dobře ví, že bude muset hrát neuvěřitelně, aby znovu vyhrál. Letošní Wimbledon je nejotevřenější za hodně dlouhou dobu," dodal Borg.

On sám ukončil kariéru překvapivě brzy, když mu nebylo ještě ani třicet let. Do třicítky má daleko i Roger Federer, Borg by se prý ale nedivil, kdyby současná světová jednička podobným rozhodnutím už brzy zaskočila tenisový svět - jako to nedávno udělala Justine Heninová. "Nebyl bych vůbec překvapený, kdyby Roger za rok oznámil: 'S tenisem končím'," tvrdí pětinásobný vítěz Wimbledonu. "Nejspíš se to nestane, ale kdyby se tak rozhodl, určitě bych z toho nebyl šokovaný. Lidé očekávají, že bude pořád vyhrávat, a to je psychicky i fyzicky vyčerpávající."

Pokud prý ale Švýcar vydrží hrát, je na dobré cestě překonat rekordních 14 grandslamových vítězství Peta Samprase. "Chce ten rekord zlomit a jestli bude dál hrát tenis, myslím, že se mu to podaří," dodal Borg.

Komentáře

24
Přidat komentář
smazaný uživatel
Vyhraje to Tommy Haas!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Borg je uz senilni deda.Ty jeho tipy jsou celkem marny.Prijde me to ze se porebuje zviditelnit,tak si hraje na kartarku s predpovedi budoucnosti.Neni to tak dlouho jak pred finale Roland Garros predpovidal ze Roger minimalne Nadala hodne potrapi.Nestalo se.Docela jsem se divil,kdyz cučel na tolik zapasů s Rafou i Rogerem a tolik veřil Rogerovi.Ted se rozhodl kecat do Wimbledonu.Mozna chce ovlivnit lidi,aby zacli u sazkovek ukladat na Nadala ci Djokovice.A sam pak okouri Federera.:-DRoger je rozhodne favorit a vsem temhle dedkum zacpe hubu.Djokovic i Nadal klidne muzou vypadnout v prvnich kolech.Zvlast Djokovic nehral v Queens clubu moc dobre
Reagovat
smazaný uživatel
nevim podle ceho soudis ten Queens club?? Pri ceste do finale ztratil pouze jeden set a to z Jankem Tipsarevicem, jinak jasne rozdrtil jak Hewitta 6:2 6:2 tak predevsim Nalbandiana 6:1 6:0 a to ze ve finale narazil na Rafu uz je jen detail a 7:6, 7:5 neni nejak hrozny debakl
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si asi trošku mimo chlapče.. Mám stejný názor jako ten, kterému kritizujes komentář.. Myslím si, že Roger je favorit a většina lidí si to i myslí.. Borg jenom nechce, aby byl lepší než on a myslí si, že něco vyhecuje.. Je to blbec.. Myslim si, že Roger neskončí ani příští rok, protože chce vyhrát Rolland Garros a chce 14 grandslamů.. A to on zvládne. Když ne on, tak kdo jiný?! Možná tak Nadal, který by měl 14 titulů z FO, což je ale stejně blbost.. Ovšem pravda je, že to bude mít Roger dost těžké, ale on to zvládne...
Reagovat
smazaný uživatel
ja sem nic nekritizoval jenom jsem reagoval na ty "spatny vysledky" Djokovice na Queens clubu
Reagovat
smazaný uživatel
letos je sezona plna prekvapeni(Tsonga na AO, Monfils na FO, Fish na masters v Indian Wells....) tak proc by nemohlo byt ve Wibledonu(napriklad Karlovic,Roddick a dalsi bombardaci se muzou dostat daleko) a kdyz mam Björna Borga rad tak ric jako favority prvni tri hrace na zebricku je docela ubohy..:)
Reagovat
smazaný uživatel
AKO vzdy chlasta a potom trepe kokotiny
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím tím ,že nemá šanci vyhrát ten turnaj. Nadal vládne na antuce.Ale když chytne třeba Štěpánka (pokud bude zdráv), nebo Davyděnka, tak nemá šanci na trávě.
Reagovat
smazaný uživatel
Haha,štěpu či kolju,kam došel nejdal kolja na travě??mrkni se na lonskej vysledek?kolikatej zapas na travě to bude?tento rok..
Štěpec,ma zraněni,vypadne z rytmu,uvidime.
Nic tak jednoznačně tvrdit nemužeš!
Reagovat
dabelsobul
Ze by Nadala mel zastavit zrovna Stepanek nebo Davydenko, to si nemyslim. Kdyz uz, tak Roddick nebo Djokovic. Pak uz jedine ve finale Federer (kdyz se tam dostane, jako ze by mel).
Reagovat
smazaný uživatel
Ja si tiež myslim, že Roger v prípade prehry na Wimbledone skonči s tenisom.
Reagovat
dabelsobul
Myslim ze motivace vyhrat vice grandslamu nez Sampras, je velka. Jenze Nadal je silnejsi a silnejsi... Fedex to bude mit tezsi a trezsi.... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Verim Federerovi, ale Nadal v poslednom case hra neskutocny tenis, no myslm ze aj tak Federer na trave vyhra a ak nie tak si myslim ze to nebude dlho trvat a skonci karieru ako Heninova.(preto lebo bude uz viackrat prehravat ako po minule roky ved len doteraz je to 8 prehier)
Reagovat
smazaný uživatel
Nadal nemá ve Wimbledonu vůbec šanci.
Reagovat
smazaný uživatel
Dostal se do 1.kola!:)
Reagovat
smazaný uživatel
Heh tak to je kec že Roger třeba skonči,podle mě tyto hloupe polemiky jsou k ničemu,kařdy ma sve favority,ale nejde předem řict jak co dopadne,je to tenis a muže se stat cokoliv!
PS fandim Nadalovi.)
Reagovat
smazaný uživatel
ja fandim Stepankovi a Berdychovi
Reagovat
smazaný uživatel
na trave porazi Nadala i Stepanek - jestli teda mu to zdravi dovoli
Reagovat
smazaný uživatel
to nebyl vtip. Stepanek dokaze hrat vyrovnany zapas s kymkoliv z okruhu.
Reagovat
smazaný uživatel
ty idiote federer je nej aha...
Reagovat
smazaný uživatel
Jo ma recht Nadal je nejlepsí i na trávě a doufam ze to potvrdí.
Reagovat
smazaný uživatel
Je vidět že ten chlapík má rozum ačkoliv už je mu decalo pořád mu to myslí.Rafa měl v posledních týdnech formu jako hrom a jestli mu to vydrží (doufám že jo) tak je jednoznačně favoritem.
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli je neco co Borg umí,tak je to jedině tenis,odhadování výsledků ad přenechá raději specialistům......ještě sem nezapomněl jak mluvil před finálem french open:""letos si myslím že federer nadala porází,má skvělou formu a vypiplanou taktiku""... a jak to dopadlo že....
Reagovat
smazaný uživatel
To si asi pletes jak moh mít federer nejlepsí formu kdyz pred tim marodil a prohral nevídane moc zapasů nauc se císt.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist